Всеки си казва, че от малко алкохол нищо няма да му стане - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Всеки си казва, че от малко алкохол нищо няма да му стане
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 3217 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 21 години и от период от година насам съм в тежко психологическо състояние, тъй като загубих моята единствена, първа и незабравима любов - Алекс, който бе и мой годеник.

Онази вечер всичко беше невероятно. Бяхме излязли с приятели да се забавляваме на дискотека, а той не изпи и грам алкохол. Цяла вечер го караше на безалкохолни и сокове, което е пример за самите шофьори, а да не говорим, че имаше момчета, които също са с коли, но се наливаха с тежък алкохол.

Вечерта свърши и решихме да си тръгваме. Ние живяхме на семейни начела в центъра на един от големите градове в България, но той имаше вила в едно селце, което беше доста спокойно и приятно за отдих. Тогава той ми предложи да отидем там и вечерта да я прекараме там, както и следващия целия ден, като плана беше излижаване на леглото, разходки, риболов и т.н. - всичко беше прекрасно като идея.

Тръгнахме с колата и тогава се случи най - лошото - катастрофирахме. Вината не беше в моя покоен любим, а в онзи негодник отсреща, който беше с над 2 промила алкохол в кръвта и навлезе в нашето платно. За съжаление нямаше как да се избегне катастрофата, единственото нещо, което помня е, че той си сложи ръката пред главата ми, за да я предпази от удар и изгубих съзнание.

Събудих се в болница, а предвид тежкото ми състояние лекарите не пожелаха да ми кажат, че Алекс е починал, за да не попадна в шок. Когато ги попитах той как е, те ми отговориха, че е настанен в друга стая с няколко счупвания и след няколко дена ще е готов за свиждания. Да, но аз дочух плач на жената, която щеше да ми е бъдеща свекърва и не ми отне много време, за да разбера какво се е случило с него.

В онзи миг имах чувството, че целия ми свят се сгромолясва върху мен. Факта, че намаше да го видя никога повече, както и да чуя гласа му ме изяждаха вътрешно. Не исках да живея, а просто да съм с него - на онзи свят. В крайна сметка обаче заради моите близки не посмях да направя подобно нещо.

Времето тече, аз се радвам на живота, дишам въздуха му, а той стои там под земята и не е с мен. Не излизам, не искам да се виждам с приятелки или ако се видя, то е за малко. Просто не мога да живея нормално. Ако беше жив, то сега щяхме да сме щастливо женени и най - вероятно щяхме да чакаме своята първа рожба, но животът ни извъртя на 360 градуса и всичко това заради пустия алкохол.

Заради това искам да изкажа едно послание към всички шофьори, които си позволява да пийват преди да седнат за волана - ,,Бъдете разумни, стигнете живи!''.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: 5ec698b42f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моите съболезнования и поклон пред смелостта ти да разкажеш историята си. Нека хората просто се събудят. Аз в момента правя опреснителни, виждам че не е лесно да караш, винаги може да се направи грешка, но сядайки пиян на волана, ти просто съзнателно взимаш решението, че ще нараниш себе си, хората в колата си, и невинни трети. В твоя случаи, пияният е станал убиец. Може да не е лежал в затвора, но той живее с това, бъди сигурна.
А ти, ти трябва да продължаваш. Не позволявай катастрофата да вземе още една жертва. И разказвай, разказвай, за да внимаваме, за да си мислим за вас, преди да седнем в колата на пиян, преди да пием алкохол и да караме!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: e40a5268f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моите съболезнования. Трябва да се въведат много, ама много строги мерки за всеки хванат да шофира с алкохол в кръвта. Нека да сложат една непосилна глоба от да речем 1000лв. + отнемане на книжката за 1 година и да видим дали няма да са по-внимателни тези, които сядат пили зад волана и си мислят, че на тях нищо няма да се случи. До кога с тази война по пътищата? Колко трябва да станат жертвите? Вместо да излизат на протест за високите цени на горивата, трябва да протестираме за по-строги наказания и глоби.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 46b0ea3e3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Едно нещо, завъртяно на 360 градуса се оказва в изходната позиция. Но както и да е. Иначе, каквото и да се говори, както и да се говори - катастрофи ще има, защото ни е сбъркано самосъзнанието. Безотговорни сме преди всичко към себе си, та какво остава пред другите. Изпусната работа му се казва на това.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: f37ed3c9dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много жалко за момчето което е починало по-вина на човек който е седнал пиян зад волана.Живота е много жесток и добрите страдат заради грешките на другите на никого не пожелавам да преживее такава трагедия

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 6b5c9bb810
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Съболоезнования, искам сух режим.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker