Не искам да живея - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Не искам да живея
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 2159 пъти
Здравейте,
Прочетох няколко сходни истории с моята и видях, че има хора, които реално до някъде може да се каже, че разбират състоянието ми. Както си личи от заглавието - не виждам никакъв смисъл. На кратко: никой около мен дори не се опитва да ме разбере. Майка ми и баща ми никога не са били заедно, отгледана съм от мама, баба и дядо. Бях сексуално насилена от възрастен мъж на 7г, няма да го разказвам, но от тогава гледам по малко странен начин на човешките отношения и секса като цяло. Скрих го и никой не разбра. Баща ми никога не се е грижил за мен, има си друго семейство и отбиваше номера с пари когато бях тийнейджърка, в момента почти не си говорим, той е лъжец и никога не ме е подкрепял за нищо, винаги ме критикува и никога не е доволен от мен. Майка ми ме отгледа без него, обичам я много, но тя не ме разбира, наричаше ме лигла и ревла и аз постепенно се затворих в себе си и спрях да споделям. Приятелите ми също, казват, че си внушавам или на кратко, че съм филмарка. Гаджето ми с което съм 3г мисли същото. Психолозите са по-зле и от мен имам чувството, ходих при кого ли не, в продължение на годни, само парите си искам, честно. Дистанцирам се, друсам се с антидепресанти за да съм усмихната за тях, лъжа всички постоянно, но дупката отвътре не мога да я излъжа. Буквално нищо не ме прави щастлива, всички клишета от спорт, хайкове, разходки съм ги минала и честно казано ако тва на някой му е помогнало някога много се радвам за него. Последният път когато се чувствах истински щастлива беше в домът на баба и дядо, когато мисля затова ми се топли сърцето.
Не съм се самоубила все още само заради двете ми малки сестри, защото искам да ги видя как растат, ако тях ги нямаше отдавна да ми е минало. Ако има значение на 21 съм. Дори не знам защо го пиша това, надявам се, че все някой коментар ще ме накара да се чувствам по-добре.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 70652c2ba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма как да ти дам съвет. Нищо не те прави щастлива, така че отписваме всякакви хобита, гаджета и тн. Може би имаш нужда да се усаммотиш и да размишляваш. На първо време спри да се друсаш. Има нещо в позитивно в теб, все пак можеш да обичаш сестрите си. Не е малко, всъщност не е малко всичко, което имаш. Просто трябва да погледнеш нещата от друг ъгъл и да бъдеш благодарна за това че си жива, здрава, обичаш, млада си, имаш гадже и може би други подобни, които не забелязваш.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ad7e192e0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спри антидепресантите - нищо добро няма да постигнеш с тях. Фалшиво безразличие, което води до бездействие. А като не правиш нищо, губиш шанса да ти се случи нещо положително. Може би на първо време трябва да си смениш приятеля.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: bbe72a95bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз все пак ще ти препоръчам да говориш с психолог за сексуалното насилие, когато си била дете. Това е добре да се излекува. За другото, какво да ти кажа- повярвай в Бог или в друга религия. Нужно ти е някаква генерална промяна. Изглеждаш добър човек. На мен ми помогнаха книгите на Кастанеда. Също е интересен е Владимир Зеланд. Търси, чети. Също работи и спортувай или играй танци, за да си във форма. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b924ab959b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, мила авторке и аз съм в същото положение като теб. Ако не друго поне можем до се подкрепим в общата болка и може би ще намерим изход, аз съм на двадесет и девет. Свържи се с мен ако желаеш. Няма да съжаляваш.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 5198965528
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   1.Ходи по-често при баба си и дядо си (ако още са живи-надявам се,че са). Прекарвай повече време със сестрите си.
2.Също така трябва да си смениш обкръжението-гадже и приятели. По-добре сама,отколкото с неподходящи хора. Все някога ще намериш някой,който те разбира,сига да търсиш,естествено.
3.Постави си някаква цел,помисли какво искаш да имаш и как да го постигнеш. След което действай.
4. Прекарвай повече време сред природата-зарежда.
5. Вярвай,че нещата могат да се подобрят. Вярвай,че ще успееш да сбъднеш мечтите си.
6. Чети книги за личностно развитие. Такива са:,,Да прецакаш Дявола" на Наполеон Хил , ,,Монахът,който продаде своето ферари" на Робин Шарма и др. Може да четеш и художествена литература.
7. Гледай звездите и луната нощем. Нищо не би те изпълнило с по-силно желание за живот (поне при мен е така).
8. Прегръщай дървета,колкото и детинско да звучи. Ще ти предадат от силата на земята.
9. Вземи си домашен любимец,най-добре котка (котешкото мъркане действа отпускащо),но ако не ги харесваш,може и друго животно което да те радва. Може и да си вземеш растение,ако предпочиташ. Важното е да имаш нещо живо,към което да се привържеш.
Успех!

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 71505292eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Нищо няма да помогне от горните „рецепти“, ако не се лекува травмата от сексуално насилие. Педофилията е сред нас, много по-разпространена, отколкото ни се иска да признаем. И педофилите знаят, че дечицата мълчат и приемат изнасилването за своя вина.

А ти вече си жена, слава Богу. Имаш глас и можеш да се защитаваш. Защо не го дадеш под съд? Да му се потърси отговорност и да си плати за това, че ти е унищожил бъдещето!! Най-малкото, да се знае какъв е и да не разбива животите и на други дечица!!! Лековито ще е за теб, а и отговорност ще поемеш за други невинни животи.

Има специалисти психолози за такива травми. Търси ги, мило момиче. Спасение има, колкото и да не изглежда така в момента. ВИНАТА НЕ Е ТВОЯ.
Прегръдки, Венера

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: be9cd2e68c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Проблемът ти е в сексуалната травма. От там трябва да започнеш. А от депресия се излиза с поставяне и постигна на цели. Защо са не си поставиш за цел да обиколиш света?? Ще имаш стимуш да си намериш работа и да се развиваш, за са можел да си позволиш пътуванията. На мен това ми помага.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8e30c16400
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторка:
Благодаря ви изключително много, не съм очаквала, че наистина ще ми отговорят толкова хора!
4, ако има как да се свържем от тук ще е прекрасно!
6, почти на 21 години съм, това се случи преди повече от 10г. Единствено си спомням, че се казваше Михаил (Мишо). Нищо друго не помня за него, но ще го позная и със затворени очи, жрна му също. Представям си за всичките тия години на колко други момичета/деца е посегнал.... къса ми се сърцето като се сетя, какво изобщо може да се направи? И то в нашата готина държава?
Ще бъда доволна ако някой знае психолог, който се е занимавал и преди с травми от сексуално насилие. Аз съм пробвала няколко, но нищо не стана! Получавам отговори от типа на "сигурно си се чувствала ужасно", не, супер се чувствах. Психологът трябва да помага, не само да дава празни съвети, нали? !
Благодаря отново на всички!! Бъдете много здрави и щастливи.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b924ab959b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер четири съм. Пиши тук.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker