Марихуаната в 21век - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Марихуаната в 21век
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1798 пъти
Бих искал да обсъдим една много важна тема. Забелязал съм, че има няколко типа хора. Едните строго отричат ганджата, заради предразсъдъци, грешни сведения и страх от неизвестното. Другите са пробвали 1-2 пъти и или не са усетили ефект, или не им е било кеф, поради една или друга причина (най-често неправилно предразполагане и среда). Има и такива, които са имали редовен допир до нея. Аз съм (бях) от тях. Ще ви споделя малко за моят опит, за да добиете представа.

Пуших за пръв път на 17 и от тогава лека-полека започнах да засилвам. Имало е периоди, когато пуша всеки ден, по няколко пъти, в продължение на месец-два. Честно казано, не съм усетил да избавнявам или нещо подобно. Понякога съм бил малко разсеян, но това е нормално. Няма да влизам в сравнения с вредите от алкохола на следващия ден след пиянстване.

Преди 4 месеца спрях да пуша. Причините бяха няколко. Семейството ми знаеше, но не подозираше, че е толкова често и го определиха като "зависимост". Казах им, че спирам за поне 1 месец, за да им докажа, че мога и без трева. Освен това, разбрах че мой роднина е имал шизофрения. Това малко ме уплаши, защото когато съм бил в трудни периоди на неприемане на нещо случващо се, съм чувствал някаква загуба на контрол към реалността.

Факт е че марата има и много позитивни неща. Лечебни свойства, вдига ти допамина и други хормони, които те карат да се чувстваш по-добре. Аз я харесвах най-вече, защото ми стимулираше идеите и креативността. Обичам изкуството и музиката и чрез нея се допирам повече до тях.

А сега, това което ме вълнува е следното. Да се насиля ли да не пуша до 25 годишна възраст (когато мозъкът е вече изграден и няма толкова рискове) Или да пуша по 1 път седмично/месечно. Или по поводи. Би било трудно, защото макари да не е физически пристрастима, тревата може да бъде много привлекателна за злоупотреба.

А в днешното общество, най-вече от Америка, бълва една вълна с тази култура. Вижте всички "рапъри" от индустрията, които пушат постоянно и това се счита за нормално. После нашите малчугани (и аз) тука го копираме това, въпреки че не сме "рапъри" и хора, които да можем да си го позволим тоя начин на живот. Нито знаем какво пушим точно. Нито сме на възраст, в която да е по-окей.

Какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: e7d8ab602f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За мен е голяма грешка когато хората политизират излишно дадена тема, осланяйки си на разни "bias" вярвания и предразсъдъци. Пример давам с Киро Брейка, който говори против наркотиците, пиейки и пушейки пред камера. Да, алкохолът и цигарите са наркотик, който годишно убива хиляди хора. От марихуана не знам дали има смъртни случаи.
Аз лично от д-р Юлиян Караджов съм научил доста по тази тема (дано не се сметне за реклама).
Въпреки позитивизма си, не пуша трева. Пробвал съм няколко пъти, не е моето нещо.
Спрямо нещата, които съм чел, наистина изчакай докато не станеш 22-25 годишен. Ако пушиш само за да се харесаш на другите, отново недей.
Проблемът за мен не е и самата трева, но и качеството ѝ. Ако е чиста, няма проблем. Но както и с алкохола, не знаеш дилъра с какво е пълнил тревата.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8499392d7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   недей пуши казвам ти го като дългогодишен потребител, единствения начин да си е набавяш в един момент ще е като произвеждаш или продаваш а и двете неща не завършват добре. Иначе за вреди е в десетки пъти по безвредна от цигари или алкохол и медицинските изследвания показват че е полезна за някой заболявания. Хората страдащи от депресия е по добре да пушат от колкото да ползват хапове, зависимоста на марихуаната е по малка дори от лекарства.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4a888e76d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ако не искаш да станеш редовен посетител на психиатрията (лудницата) спри окончателно. Защото тревата уврежда мозъка,без значение на колко години си. Тук има доста постове по въпроса,споделени от хора с опит като твоя. Прочети ги.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 6bcc14e53d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не ми хареса, че ни наричаш (хората, които не употребяваме марихуана) с предразсъдъци и грешни сведения. Ти самия не си съвсем сигурен правилно или неправилно е това, което правиш, давайки примери с това каква вреда има алкохолът на дргуия ден. Нито алкохолът, нито цигарите, нито тревата са хубаво нещо и едва ли някой трезво мислещ човек ще каже различно от това твърдение.
Не мога да разбера какъв ви е зора на всички пушещи трева да го изкарате нещо супер нормално? Като не можете да оцените живота и да се чувствате добре без различни опиати, треви и т.н. ОК, пушете си, но не мисля, че е необходимо да занимавате обществото със собствените си слабости.
И понеже ни обвини в незапознатост и грешни сведения ти предлагам да прочетеш страничните ефекти от употребата на трева и да прецениш дали това е най-здравословното нещо, заслужаващо популяризация сред хората. Ето ги и тях, цитирайки Уикипедия:

"Употребата на марихуана може да представлява проблем за хора, активно занимаващи се с дейности, зависещи от краткотрайната памет, например ученици и студенти. Поради нарушаването на фината координация на движенията и на усещанията за пространство и време, употребата на марихуана е принципно несъвместима с шофирането и управлението на потенциално опасни машини."

"При по-високи дози, употребата на марихуана може да доведе до състояние на параноя. При неопитните потребители могат да се наблюдава тревожност, евентуално прерастваща в пристъп на паническо разстройство, съпроводено от психосоматични явления – сърцебиене, задушаване, гадене, повръщане и колапс."

"У хора с проблеми в сърдечно-съдовата система марихуаната може да предизвика аритмия и повишаване или понижаване на кръвното налягане. При мъжете се наблюдава временно понижение на нивото на полови хормони и броя на сперматозоидите, което понякога създава проблеми при оплодителните способности."

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 12a2034d52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Пушил съм ей така от време на време. Примерно, сега съм на 31, да съм пушил 30-50 пъти максимум, като 1/2 от тях е само да си дръпна веднъж, дваж. Все пак, мога да направя сравнение какво пушеха преди и какво сега. С това, което предлагат в момента, за да те дрогират, не искам и да го помирисвам. Вместо да те вдигне, да ти е весело, то те прави на камък, да гледаш тъпо, че и два пъти лошо ми стана през последните години. Та, аз не бих го пушил въобще. Ако имаш как да си отгледаш някъде, без да го друсаш, е така да дръпнеш няколко пъти в годината, аз поне бих. Но това през седмица, през два дни, става си зависимост, щом го мислиш. Като с цигарите. Да пална една-две само и после айде коня у реката. Да, има хора, които пушат много рядко, но колко са? Запали тая седмица 2 кутии, после 2 месеца не пипа, после 1-2 цигари, после 2 месеца пак. Не са много :)

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 05464657c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Най хубаво я спирай, като цяло!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c87978dbf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако искаш да си стопиш мозъка и да се превърнеш в безволно растение - давай. Сам каза, че се стимулира отделението на допамин, а в това няма нищо хубаво, освен краткотрайното "щастие". Лошото е, че повечето хора и понятие си нямат, що е то допамин. Истината е, че този хормон се отделя при спортуването, храненето с зеленчуци и плодове, от слънчевата светлина, но и при пиенето на алкохол, приемането на захар и особено от гледането на порно. Разликата е, че когато изядеш една ягода примерно, ти получаваш цяло изобилие от полезни за организма вещества, именно поради което природата се е погрижила да насърчава подобни действия с отделянето на допамин. Но примерно при консумацията на бонбони, ти реално просто поемаш огромни количества захар, без да има какъвто и да било полезен ефект. Това ти оправя настроението, но в дългосрочен план, покачва средното ниво на допамин. Като резултат обикновените неща в живота вече не ти носят удоволствие.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 73f845b2a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   "Това малко ме уплаши, защото когато съм бил в трудни периоди на неприемане на нещо случващо се, съм чувствал някаква загуба на контрол към реалността."

Всеки има такива моменти, с или без шизофрения. Лошото е, че тогава трябав да се грижиш за проблемите и стреса си, а не да хваянеш "марата", кокича, уйскенцето, секс с тотално непознати и да игнорираш всичко, защото ТОВА пристрастява най-лошо.

А повечето хора не искат да пушат, не само заради предрасъдъци, а и заради това, че е наказуемо от закона и може да повлияе много негативно на работата им. Ти знаеш ли, ако имам досие за 2-3 грама цаца, дали някога ще си намеря работа в индустрията си? Отидоха 8 години образование и 6 години стаж!!! Затова не пуша.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2810488481
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пафкай си тревицата ти луд ли си :D :D :D

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b8b0706763
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Тази култура на американските рапъри тръгва от Ямайка и реге културата още доста отдавна. Но хората добре правят, че е легализира... не може амфетамина и хероина да имат лечебни свойства, а марихуаната да няма. Тютюна например дори няма лечебни свойства, докато от алкохолна зависимост умират хора, но алкохола и цигарите са си легалка въпреки всичко. Марихуана пуша от 15 години, като е имало периоди в които съм пушил по два грама на ден всеки ден, но също съм правил и паузи от 6 месеца и от 1 година. Най-добре нищо да не взимаш, но според мен Тревата е най-малкото зло от всички и определено има лечебни свойства, та дори може да лекува рак или поне да е от помощ при химиотерапията, като помага за възвръщане на апетита и т.н.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker