Трева-равносметка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Трева-равносметка
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1782 пъти
Здравейте, пише момче на 19 години, което употребява трева от 3 години. Последните 2 години пуша всеки ден колкото се може повече (минимум 2).
Марихуаната контролира(ше) живота ми, нещо което съм си мислел, но съм отказвал да призная. Оставало е в пространството като мисъл. По-скоро съм се залъгвал, че животът ми се влошава поради други обстоятелства, а тревата само ми помага да изпусна парата. Близките ми хора (с изключение на родителите ми, които не знаят) спряха да ме упрекват, че пуша и просто ме приеха такъв.
Преди 1 седмица, след напушване номер 100 (и 300 лв. хвърлени) за последния месец си дадох сметка колко съм се овлякъл и реших да спра. Това са част от нещата, които не исках да призная пред близките си хора, а най-вече и пред СЕБЕ СИ:
1.В началото беше забавно, напушваш се един път и не знаеш къде си няколко часа все едно си изпил шише водка. С течение на времето, след като стана ежедневие НЕ Е ТОЛКОВА ЗАБАВНО. По-скоро започваш да се чувстваш нормално, но все пак си мислиш че е супер.
2. Загуба на концентрация, памет, постоянно чувство за неспокойствие и вина, параноя породена от това, че може да те арестуват, неумение да се изказваш точно и ясно, понижено желание за социализиране, понеже се чувстваш странно и неспокойно при нови запознанства.
3. Станах непукист в много отношения. Незаинтересованост при разговори с нови хора, понякога и с най-добрите си приятели. Нивото ми на хигиена спадна в сравнение от преди 3 години. Липса на каквото и да е организация свързана с учене. Всъщност ученето остана на заден план, въпреки добрите оценки, които успявах да изкарам. Не влизах в час, а сега като започнах университет не влизам в лекции.
4. Спрях да тренирам, когато започнах да пуша. Едно от нещата, които никога не съм признавал пред себе си.
5. Постоянни отлагания за АБСОЛЮТНО всичко. Гладен съм трябва да си сготвя? Мързи ме, ще се напуша просто и ще пийна нещо (стоя гладен докато не ми стане лошо). Трябва да почистя понеже е пълна кочина?- Ще го оставя за после. (минават 5 дни, докато го направя). Имам важен ангажимент рано сутрин?- Оф нали няма да свърши края на света, ако не отида. По-добре да се наспя, а после като стана ще се напуша и ще си чилвам цял ден, щото нямам други задължения. Мога да дам стотици такива примери...
6. Давам 70% от парите си за трева, и все се оплаквам, че не ми стигат парите за нищо.
7. Разбих sleeping schedul-a си тотално. Лягам по светло, ставам по тъмно.
8. Не се забавлявам на партита както преди. Вместо да се напия и да се забавлявам като другите, аз или съм пушил цял ден и ми е супер умряло (в главата ми е празнина), или се напушвам на място и партито приключва след 1 час.
9. Нежелание за връзка. Романтиката в мен изчезна. (?????)
10. Хората сякаш не ме приемат на сериозно вече, особено ако знаят, че пуша. Разбираемо след като прочетеш първите 9 точки.
11. Запознах се с хора, които един свестен и сериозен човек не трябва да познава.
Това са неща (малка част) от последните 3 години в моя живот, които отказвах да призная пред себе си. Големият въпрос е дали тези неща са породени от лошият навик ?. Всичко се свежда до марихуаната. Първата година пушене, не беше кой знае какво. Нямаше огромна промяна, но нещата, които изброих започнаха да се появяват точно по онова време. С течение на времето всичко започва да става по-зле и тези примери станаха все по-натрапчиви.
Надявам животът ми да се промени в добра посока. Осъзнаах, че вече не съм онова хлапе на 16 и ако не спра с глупостите СЕГА, всичко ще става още по-зле. Не ме чака добър живот, ако съдя по равносметката от последните 3 години. Малко ми е тъжно, че спирам да пуша. Имах добри моменти от този период, но всяко нещо си има своя край.
До хората, които пушат и са готови да спорят: Всичко написано е резултатът от последните 3 години в моя живот. Преди 3 години започнах системно да пуша марихуана. Така се промених. В периода, който човек се изгражда най-много, аз деградирах в много отношения. Случайност?
До хората, които искат да пробват: Пробвайте! Няма лошо, просто не го правете като навик, защото тревата може да изкара най-лошите ви качества.
Това е моята "изповед". Готов съм да споря и да отговарям на въпроси, ако на някой му е било интересно. Дори не знам защо го написах това. :D Дано някой се припознае в историята ми и да се замисли поне.
Поздрави! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 60687c2815
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На мен ми беше интересна историята ти. Поздрави и успех в тренировките!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 0b5dd9dddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Интересно . И аз пушех яко на твойте години ,но някак по- различно ми действаше освен,че станах непукист никога не спрях да тренирам и по купони ходех много пъти съм бил център на вниманието ,най готиният (или така само съм си въобразявал) и романтик си бях и в повечето отношения живота ми се промени към по-хубаво.Това беше преди почти 20 години тогава и тревата като че ли беше по-различна ама беше само левче повечето пъти и безплатно .Сега изобщо не пуша или много рядко . Не е същото. След казармата рязко намалих пушенето заради спорта по важно ми беше от тревата .Та спирай по-добре ако ти действа толкова зле .Като се замисля познавал съм такива като теб и винаги са ми били много смешни и жалки така че се стягай и спирай или намали .При мен стана постепенно и аз не знам кога я спрях. Спрях предимно заради спорта много се бях вманиачил ,но по- добре в спорта вманиачен отколкото в тревата.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: de7bf7fd8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз съм на 28, преди съм пушел, от дъжд на вятър - като има, има, като няма, няма.
Но от вече 6-7 месеца пуша всяка вечер, ей така, сам вкъщи, правя си за ядене, разцъквам някоя игричка, и спя като къпан.
През деня не пуша, защото искам да си правя други неща и да съм активен.
Към настоящия момент моята равносметка е такава - спрях алкохолът (че преди много пиех), ям повече и по-добре, спя по-добре, и на следващия ден, вместо да съм кисел махмурлия, си ставам свежарка и съм леко по-спокоен през деня.
Колко пари харча за трева? 100-120 лв на месец. Аз за алкохол давах х3, а се чувствах като лайно от него.
Изглеждам по-добре отвсякога, във фитнеса се справям супер, и ми е по-леко като цяло.
Това да не се приема като агитация или всеки да си мисли, че ще е като мен, защото имам познати, които бая се попрецакаха с тревата, особено на по-ранни години. Това е просто моят опит към настоящия момент.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 9bdd8864eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора: До 1 и 2- Благодаря за отговорите! Спрял съм напълно и така ще бъде за напред.
До 3- Поздравления затова, че си се отървал от алкохола. Въпреки че тревата ме прецака, не смятам че е лошо нещо. Начинът по-който я употребявах направи "връзката" ни токсична за мен. Ако някой ден имам проблеми с алкохола, бих предпочел да пуша отново (по-малкото зло).
Съветът ми към теб: Когато започнах да пуша, първите 2-3 месеца пушех само петък и събота вечер (по същия начин, който описа ти). След това започнах от време на време да го правя и през деня с приятели. Бях се зарекъл, че когато съм в час или имам важно нещо да не пуша ( така и беше ). След месец 7-8 започнах да не го спазвам. Така и мина първата година, след която вече пушех 24/7/365. Казвам ти го това, за да знаеш че УВЛИЧА и да си поставяш граници, които да спазваш. Както с алкохола-пиеш 1 бира в петък с приятели, после стават 2, после си взимаш за у вас... (знаеш нататък). Просто не подценявай тревата и ако можеш не я приемай като нещо уникално, а като един лош навик. Ти си доста по-голям от мен и имаш по-добре изградени навици (като цяло си на друг етап от живота), което ме води до мисълта, че няма да стигнеш до мойто положение. Успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker