Мнението ви за psychedelics - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Мнението ви за psychedelics
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 2346 пъти
Искам да знам мнението на хората тук за така наречените psychedelic drugs или халюциногените.
Доста съм образован по темата и знам че те не са пристрастяващи и с тях не може да се предозира, ако някой е пробвал ЛСД, ДМТ или гъби моля да ми сподели experience си и според вас трябва ли да се говори повече по темата, защото за съжаление това е едно табу и хората ги заклеймяват като боклуци без изобщо да разбират ролята им за съзнанието и човешкото мислене.
Също да питам и според вас трябва ли да се легализират тези вещества.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8d35d285d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Не са за всеки и трябва да се взимат отговорно.
Самото преживяване е неописуемо. Ако знаеш какво правиш и после успееш да интегрираш преживяването си в нормалният живот е нещо много полезно. Но пък може и да се изгубиш и тогава става лошо.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5036763d49
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Много съм чел, много хора са ми говорили. Уж било хубаво, уж не знам си какво, ама шизофренията, като я отключиш връщане няма! Това са опасни наркотици, които влияят върху мозъка и хормоните му. ДМТ е нещо природно и натурално, но влияе, определено. Има хора, които след него осъзнават света по техен приятен начин и живеят един по-осъзнат живот, но има и такива, които попадат в лудниците, които не могат да приемат нещата....Не ти препоръчвам в никакъв случай. Колкото по-малко знае един човек, толкова по-добре! Смятам, че е по-добре да не се споменават и да си стоят тема табу, защото подтикват човека към допълнителна информация от там по-дълбоко мислене за света, за съществутането и какво ли още не.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 167f5a4b5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Ти още малко и ще ги изкараш полезни тия наркотици. Аз изобщо не се затормозявам да се образовам за наркотиците, да мисля кой бил вреден и кой по-малко вреден и каква роля има в човешкото мислене. Единственото, което спазвам, е да стоя надалеч от тях и така си решавам всички проблеми и въобще не ме интересува кой каква роля има в човешкото съзнание. Нищо добро не може да произлезе от наркотик, колкото и да се опитваш това да ти е оправдание да си наркоман.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ee79427810
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   До номер 3 от автора.
Аз по никакъв начин не казвам, че наркотиците са полезни, даже съм твърдо против друсането с пико, амфети, кока, хероин и тем подобни боклуци които ти съсипват здравето, просто казвам че няма лошо да се екпериментира, пак споменавам че това са вещества които идват от природата и могат много да помогнат на човек, както и да му навредят разбира се, аз лично не съм пробвал и в никакъв случай не съм наркоман, но наистина бих екпериментил. Все пак замислете се че човешкия мозък е най мистериозното нещо и той определя света като такъв какъвто е за нас, ако нещо може да промени възприятията ни по такъв начин то си струва да се изследва.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 167f5a4b5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Абе както експериментираш, така може и да се закрастиш. Заеби тая работа.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ee79427810
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не обичам да наричам тези неща наркотици, защото обществото е приело че наркотиците са нещо лошо(и с право защото те наистина са нещо лошо), но в случая с psychedelics нещата не стоят така, те реално показват света такъв какъвто трябва да бъде, много учени и интелигентни хора които никога не биха посегнали на дроги признават че тези вещества помагат на човек и отварят съзнанието много.
Разбира много е важно ако си решил да ги взимаш така наречените set and settings, ако си интересуваш по темата прочети някоя книга на терънс макена или изгледай някой клип в YouTube на phyched substance.
Това са учени(а не наркомани)които обясняват много добре за всичко свързано с phychedelics.
Благодаря!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 94d392e129
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Взимал съм два пъти Гъби. Експериментално. Подготвях се за това няколко месеца. Мога да разкажа много, но не ми се влиза в никакви спорове. Няма да влизам в пълни подробности, но накратко ще обясна какво се случва. Както казах се подготвях много преди това. Според мен човек трябва да е много добре подготвен ако взима такива неща и трябва да има житейски опит. Ако това нещо се направи в медицинска среда може да се постигнат забележителни резултати. Не искам да зарибявам никого, но на мен ми помогнаха да осъзная, опозная и усетя цялото си същество. И от както това се случи, живота ми се движи в една линия, без отклонения, към постоянен напредък. Забелязва се значително покачване на ентусиазма след това, както и креативността. И все пак.. забелязвам негативен ефект върху хора, които взимат гъби периодично. За мен това е нещо, което трябва да се пробва един път, максимум два пъти. То може да отключи много неща. Хората, които го взимат постоянно, като цяло се забелязва една еволюция при тях, напредък към по-високо интелектуално ниво, но лично според мен започват да стават малко несериозни и не може да се разчита на тях. Тъй като редовната употреба (поне според мен) премахва всички граници, дори и необходимите.
При всички случаи съм на мнение, че ако човек се подготви добре и най-вече знае какво иска да постигне, какъв интелектуален напредък, то той ще постигне голям резултат с гъбите или Лсд.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ee79427810
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Честно казано тези неща ако бъдат изследвани могат да се открият много позитиви

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f9c5fa468d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Номер 9, те са изследвани вече. Има информация колкото щеш, все от признати учени в целият свят. :) Като се почне от Терънс Макена, Алберт Хофман, Оудъс Хъксли и т.н. Като се стигне до филма "Науката псилоцибин", "Неврони към нирвана", "Дмт- мулекулата на духа" и още много други.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 167f5a4b5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   10, каква е гаранцията, че въпросните учени не обслужват търговски интереси, какви случаи има доста?

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f9c5fa468d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   11, ами чети и ще разбереш

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a0eb5f65c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   12, за пари всичко ще напишат

 
  ... горе^
преди: 3 години, 17 дни
hash: ca1d12655f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Миналата година взех ЛСД. Или поне си мисля, че е такова, защото не го изследвах. Не трябва да се взимат наркотици без да се изследват преди това какво съдържат.
Понеже знам, че са ми мутирали серотониновите рецептори, помислих, че няма да ме хване, затова влязох да се къпя. Но тъкмо когато излизах, ми се стори, че изтичам в канала. Оказа се, че серотониновите рецептори са няколко вида и на мен не са мутирали всичките. Започнах да се смея няколко минути без да спра. След това ми се ускори пулса изключително много, но аз не можех да си го премеря. Нещо все ме теглеше да излизам на терасата. По едно време имах чувството, че коремът ми се втвърдява. Беше много неприятно и аз се уплаших да не би все пак да съм взела свръхдоза. Не знам след колко време, понеже бях загубила напълно представата за време, лошите усещания преминаха и започнаха илюзиите. Виждах всичко все едно на криво огледало, стаята ту се разширяваше, ту се свиваше, подът се накланяше, стените бяха подвижни и на вълни... Това много ми хареса. Но виждах банята като картина и като влизах все едно беше друга вселена с дребни жълти звездички. Беше ме страх да ходя, защото ми се виждаше някак далечна и леля ми каза да тръгна натам и тя ще се приближи ;) Бях чела, че под действие на ЛСД може да се прави хипноза. Започнах да приказвам несвързани неща, които са ми се случили - например, че на басейна съм се нагълтала с вода и съм се уплашила. Когато ефектите на ЛСД намаляха, леля ми, която ме вардеше тогава, най - сетне се съгласи да излезем. Навън започнах да се хиля, минаваха хора, аз исках да спра, но не можех. Светофарите ми се видяха по - ярки от обикновено. Влязохме в супермаркета на една бензиностанция. Аз се оглеждах наоколо, защото ми беше много странно, все едно виждах света за първи път. Леля ми видя, че още съм неадекватна и каза, че трябва да се прибираме. Вечерта ме пусна и легнах да спя, но не можех. Станах и отидох да ям, понеже цял ден не бях яла. След това пак не можах да заспя, а на сутринта ме налегнаха едни философски мисли за живота.
Моето мнение е, че не трябва да са забранени тези вещества, а да се продават легално в точно дозирани количества, за да се избегне опасността от твърде високи дози

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker