Влюбена в зависим - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Влюбена в зависим
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 3236 пъти
Здравейте!
Никога не съм писала тук и не знам, защо реших сега да го направя. Може би просто искам да споделя.
Историята ми е следната. Запознах се с много умно, красиво и добро момче. Зряло, на 27 години с образование и интелект. Той се влюби в мен също. Тогава бях на 22 години. Запознахме се с родителите, с приятелите. Толкова хубаво, като по филмите! Отношението нямаше грешка, виждах любовта в очите му. Станах неизменна част от живота му, както и той от моя. Той е чужденец. Живея в чужбина. В началото на възката ни той ми сподели, че е бил зависим от Морфин и ми каза, че сега е на метадонова програма. Аз нямах досег до такива хора преди това и не се бях интересувала наистина, какво е аджаба това метадон, колко е силен, за какво се използа и т.н. Уви, наложи ми се да разбера. Разбрах го от родителите му. Не беше морфин, а хероин. Всичко рухна. Света ми рухна. Сякаш до този момент бях в някакъв сън и изведнъж се събудих в ужасна реалност. В началото не можех да го приема. Отказвах да повярвам, че това е така. Но вътре в себе си ми беше ясно, че положението е точно толкова страшно, колкото ми бе описано от родителите му. Но.. аз не съм се отказала! Когато аз кажа, че обичам, обичам и толкова! Може би много хора ще ме помислят за луда, ще ми кажат, че те на мое място не биха го направили. Не биха стояли в такива отношения. Това са съветите, които получавам. УаУ! Какво прозрение само! Той е зависим, бягай! Ама, как не се бях сетила до сега! Такива съвети не ми помагат. Няма как да стане. От както срещнах този човек, разбрах, че всеки може да попадне в този самоубийствен капан на зависимостта. Преди си мислех, че зависимите са като тези по филмите. Бездомници, мръсни, гадни, глупави. Но, всъщност изобщо не е така. Моят приятел е уникален. Той е уикипедия. Той е толкова добър човек. Никога няма да навреди на някого. Би предпочел той да преживява нещо лошо, отколкото близките му. Винаги би се притекъл на помощ. Забравя за себе си, за да угоди на мен. Подарил ми е цялото си свободно време. Опитва се да коменсира с всяка сила факта, че е зависим. Все още съм с него. Живеем заедно. Той се бори всеки ден. Всяка секунда. Иска да имаме деца, иска семейство. Продължава да учи и да работи. Не се спира. Понякога.. просто не знам как да му помогна. Тук лекарите казват, че преди да отиде на психолог, трябва да остави метадона. Но за мен лично това няма много смисъл? Той има травми, той има депресия. Психиката му е лабилна. Той страда вътрешно. Няма вяра в себе си. Според мен първо тези неща трябва да се обработят и чак тогава да се маха метадона. Когато той е ок психически, мисля, че ще му бъде много по-лесно да се справи с зависимостта. Как да стане с депресия?

Има ли някой тук, който е преминал през това? Бих искала да прочета компетенти коментари от хора, имали досег с тези неща. Коментари от типа ,,Няма оправия,, може да си запазите за себе си. Защото при всеки е различно. Много хора са преодолявали зависимостта. И аз мисля, че понеже е социално прието, че е ,,Много трудно, невъзможно,, го прави такова! Не разбирам тези глупави внушения от страна на хората. Доказано е, че внушенията са нещо много силно! Например, той ми разказа, как в началото е взел фентанил, което е било 100 пъти по силно от Хероин. Развил е зависимост към него, но не е знаел, какво точно е това, което взима. След като се е прибрал в страната си за почивка не го е взимал и е бил в абстиненция. Но, той си е мислел, че е просто грип. И го е преодолял. И не е търсил отново Фентанил. Имаше един цитат, който точно това описва. ,,Всички казваха, че не става, не може да се направи. Тогава дойде един човек, който не знаеше, че не става и просто го направи.,,

Е.. след романа ми, ако сте го дочели. Има ли хора с опит?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 260972a562
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   виждал съм как оправят такъв човек и беше заключен като куче в клетка в стаята си и прозорците с решетки месеци наред и в началото баща му му носеше по някоя друга доза от време на време и след около шест месеца почна 24/7 да ходи с баща си включително на работа заедно и да се откъсне от хората с които дружеше като абсолютно всички от тях умряха от свръх дози малко по късно през годините. Абсолютно никакви прибори за храна не са му давали че да не се утрепи и никога не е оставал сам вкъщи че да не счупи прозорец и да си посегне. Забрави историята която ще се опита да ти пробута някой ден като решиш да си ходиш че щял да спре. Забележи че казвам като а не ако, защото толкова лабилен кво бъдеще може ти предостави или дете да гледа, но ще мине време докато ти паднат розовите очила.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f553b79242
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Аз лично бих стоял далеч от човек, способен на такова нещо. За мен това не е болест, а личен избор или поне човек без воля и отговорност. От такъв нищо хубаво не може да излезе. Болест е да хванеш рак, но не и да се друсаш или пиеш. Даже не знам как има хора, които биха си причинили такова нещо. Вероятно е някаква психологическа нужда да се изживяват като жертва или спасители, не знам. Но определено не е нормално.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4ea67dcd57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз съм имал няколко връзки със зависими млади жени. Само едната спря, след като й се срина изцяло имунната система и се уплаши за живота си. Тогава спря и още си тегли последиците и си пие лекарствата за проблеми, които преди това нямаше. И аз съм се убедил, че с обещания не става. Дори сами са ми обещавали, че спират, без аз да го изисквам. Спират за малко и след това отново започват.

Според мен първата крачка е той сам наистина да пожелае да спре. Не да го убедиш ти, не да го направи заради теб, а заради себе си.

Втората крачка е психолог/терапевт специализиран в лечение на зависимости. Ако сметне за нужно може да комбинира терапията с консултация с психиатър за някакви бензодиазепини, транквиланти или антидепресанти, които да намалят симптомите на абстиненцията (ако това е уместно, не знам дали се прави, не съм психиатър).

Но със сигурност психолог или терапевт ще свърши най-добра работа. И приятелят Ви трябва да желае промяната. Ако не я желае, нито терапия нито друго ще му помогнат.

Успех :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 287d05ee0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   ХАхахахааха, имах една позната, пак така, хероинаджия, ама тя милата иска да го оправи, любов. Целия живот си опропасти, докато се опитва да оправи тая кауза пердута.

Хероинаджиите са най-голямата измет на планетата и само хабят въздуха. Ама ти си го обичай и се бори, пък нищо, че ще след 10 години ще се чудиш какво си направила с живота си.



Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 3842730067
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   До Братан. Съветвам те да подбираш добре изказите си и мислите си, да не се обърне колелото на живота така, че чрез собствен опит да трябва да си променяш повърхностното мнение. Пожелавам ти никой от твоите близки (включително и ти), децата ти (ако нямаш - бъдещи) да не те поставят точно в такава ситуация. Абсолютно всеки може да се озове в тази дупка. И не, не всеки остава завинаги там. Потърсете малко информация преди да пишете. Това, което повечето пишат са клишета.
С вяра, любов и работа всичко става.
Напред и нагоре! Познавам хора, които са се измъкнали. 10 години вече чисти със семейства и деца. Рецидиви има всеки. Време трябва. Търпение и подкрепа.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d040704dd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Стой далеч, не всичко е само любов в живота. Повярвай ми любовта ти ще се изпари след определени случки. Бивши наркомани и алкохолици почти няма.Когато някой ден създадеш семейство и дете, ще видиш ,че с любовта ти трябват и сигурност, уважение, спокойствие.Имала съм много тежък и беден живот като малка, израснах през 90-те в квартал, в който децата пушеха от 4-ти клас и взимаха наркотици от 7-ми. В училището ми беше същото. Не посегнах никога, дори и не пуша до ден днешен, учих много и се измъкнах от там. Не оправдавам наркоманите, много започват от липса на воля и заради компанията, в която се намират.Човек, който не е наркоман, не може да ги разбере, според мен трябва да се обвързват с други хора, които са или са били зависими.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f299a42481
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Братанчо е тъпо парче, как не пропуска една тема тоя компютърен плъх.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0d7a2ffdde
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   До авторката! Аз съм човек с 10 години опит в системата на МВР и са минали хиляди наркомани през мен и бих те посъветвал бягай далеч ако не искаш да завършиш живота си тежко. Когато един наркоман е на хероин няма оправяне. Ще ти пробута 100 лъжи и обещания и т.н. Още си много малка и лесно се подвеждаш по липсата на опит в такива отношения. Никакво бъдеще нямаш с тоя човек. На едно 90% на хероин, после пият метадон зъбите са им изпаднали имат рани по ръце и крака, ужасна гледка. Такива хора повярвай ми са обречени. Ще ти дам един прост пример на 20 наркомана 1 се оправя и то с ацките мъки по клиники и нерви на близките. Бягай далеч и неговите родители също са ти го казали. Послушай и нас тук анонимните и хора с опит в живота. Бягай... може да имаш чувства, но прекрати отношения! Ще си намериш друг човек след време.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5f926174fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз още не съм завършил психолог, но и на мен ми се струва глупаво да се чака да се спре метадона. Нито терапията му пречи, нито той на нея. Мой приятел се справи успешно с хранителни добавки и добър психиатър, не е взимал никакви медикаменти. Основното е психиката, метадонът е една петерица в момента, той нищо не лекува. Ако говори български мога да препоръчам Орлин Баев, мисля че работи онлайн, ако не има 2 животопроменящи статии на тази тема "ключов подход в борбата срещу зависимост", двотата част не помня как се казва.
Ти също трябва да се консултираш с психолог, защото партньорите на зависим развиват съзависимост и в един момент започват да помагат несъзнателно, оставят личното си развитие, поемат отговорност за другия и той започва да саботира спирането, образно става като дете. Прави го на пук, прави го скришно, прави го, само защото в момента може и т. н. Съзависимостта в най-добрия случай може да доведе до депресия, ако човек не е подготвен предварително може много дълго да остане в деструктивно състояние и за съжаление наистина да пропусне живота си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7b05318a2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разбира се, че е нужен психолог преди спирането на метадона.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c95d1f4d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Моят съвет е - да следваш Сърцето си! Щом има такава силна и красива любов, между вас двамата, ето това е от значение! Има много качествени, добри и прекрасни хора, които са зависими от твърди наркотици. Има много хора, които като чуят, че някой е зависим от хероин или друг наркотик и веднага мислят негативно, все едно човекът е пропаднал или е лош. Това да си зависим от нещо, не те прави лош човек. Не слушай онези, които бързат да сложат етикет и печат на някой, само заради неговата зависимост. Най-лошото нещо, което можеш да направиш, е да се откажеш от такава силна и красива любов, защото останах с впечатлението, че е именно такава, от думите ти. Не слушай съветите на разни, , доброжелатели", защото това е твоят живот и твоята любов. Следвай вътрешният си глас, винаги! Щом любимият ти те обича истински и се отнася с уважение към теб, това е от значение и нищо друго.
Аз също, като теб, обичам силно, абсолютно и безусловно и любовта на живота ми е зависим от хероин но това нито за част от секундата, нито за миг от живота ми, не промени дори и частичка от любовта ми към него, защото той е най-прекрасният човек на света. Аз, дори и цигари не пуша, нито взимам нещо по-сериозно, но това никога не ми е пречело да обичам любимият си безусловно и абсолютно, защото го обичам заради характерът му, заради индивидуализмът му, заради красивата му Душа. Бих искала да напиша някои от думите изцяло с главни букви, но се опасявам, че модераторът няма да публикува коментара ми, затова не изписвам някои думи с главни букви, макар че трябва. Много бих искала да си поговоря с теб, чрез писма по ел. поща или фейсбук, но се чудя, ако си напиша имейл адреса, дали модераторът въобще ще публикува коментара ми, не знам... При всички положения, моят съвет от цялото ми сърце е -да не се отказваш от истинската любов. Разни стари лелки и разни други, които бързат да започнат всеки свой коментар с обида или заклеймяване, тях просто ги игнорирай. Трудности в живота, винаги има, но когато обичаш някого, го обичаш и това е. Виждала съм много двойки, които казват, че са влюбени, но ми се гади от лицемерието им, защото се държат агресивно помежду си и без уважение и разбиране, а това не е истинска любов. Страшно мразя онези, които когато чуят, че някой е зависим от нещо и веднага го третират по отвратителен начин. Истината е, че не зависимите са лоши и боклуци, не, не са те. Истинските боклуци - са агресорите, които бият и тормозят децата си, партньорите си, държат се с неуважение, ръсят разни заповеди, държат се като истински тирани и садисти, те са злите, те са боклуците и дегенератите. Онези, които сочат с пръст, обиждат, нараняват, наскърбяват, от тях бягай и се пази. Пази се само от онези, които ти нареждат как да живееш своят собствен живот. Отвратена съм от някои от коментарите тук, някои бързат да се изкажат негативно, но това са разни озлобени, необичани и необичащи хора, които не знаят какво е истинска любов. Малко дълъг пост стана, но и това е само частичка от всичко. Ако желаеш да се свържеш с мен и да си пишем понякога, не знам... , пробвай да разбереш дали тук може да се публикува ел. поща или нещо за връзка. И още нещо - от личен опит ти казвам-дори и 100 човека да ти кажат каквото и да е, независимо за какво става въпрос, не тях трябва да слушаш, а само и единствено - сърцето си, вътрешният си глас, послушай интуицията си, важно е какво ти искаш. Може да се допитваш до хората и да търсиш съвети и мнения, но решението и изборът, трябва да са лично твои, тоест допитвай се до други хора, ако така си усетила, че искаш да споделиш нещо и да чуеш мнения, но накрая, накрая- решението ти трябва да е само твое. Така никога в живота ти, няма да настъпи момент, в който да се обвиняваш за слабохарактерност или нещо от сорта, защото ще знаеш, че ти така си решила, и си го решила не с ума, а със сърцето, защото сърцето, интуицията е чистата истина, а не човешкият ум. Сърцето никога не лъже!
Без значение, какви обиди и шушукания ще чуеш, това не трябва да те прави по-слаба, а напротив- трябва да те прави по-силна, защото повярвай и пет пари не трябва да даваш за чуждите оценки спрямо твоят собствен живот. Не бива негативните неща да пречупват Духът ти. Всеки е на този свят за да преживее определени неща. И едно е някой да ти каже колко е трудно да се изчисти човек от зависимостта си и не казвам, че това не е така. Но, когато чета коментарите на разни... които заклеймяват някого, само защото е наркоман и това ме вбесява, после се успокоявам и си казвам, това го казват само истинските боклуци-разни агресивни типове, които се имат за примерни граждани, но са агресори и животни в човешки тела, такива които мислят само за пари и социално положение и целият им живот се върти около това, какво мислят другите, както и върху клюките.
От съобщението ти разбирам, че любимият ти има желание да се изчисти и полага усилия в тази посока-това е ключово и важно! Затова, щом се обичате, покажи му подкрепа и разбиране и знай че трябва да си много търпелива и внимателна към чувствата му, истинската любов е чиста, състрадателна и милостива, и съществува въпреки трудностите и трънливият път. Истинската любов се захранва с енергия от самата себе си, не се нуждае от чуждо одобрение и позволение. Мога още много да пиша, защото съм романтичка от цялата си същност. Знам, че ме разбираш и без повече да пиша за истинската любов. Освен това, никой в живота не се появява случайно и малко са онези, които имат щастието да преживеят такава любов.
Виж, за метадоновата терапия-ще ти кажа, че това реално е-откачаш се от едно, а т. нар. лекари всъщност закачат зависимите за друго. Не знам любимият ти колко време е употребявал хероин и откога е на метадон и т. н., но важно е да има период без нищо, да се надмогне абстиненцията. Когато физическите симптоми отшумят и изчезнат, е много важно да се внимава-психиката е важна през цялото време. А по-време на абстиненцията е важно постоянно да си с него, не го оставяй сам, ще е раздразнителен, груб, може да се държи с теб така, както не се държи обичайно, но бъди силна, не му се сърди, бъди търпелива и разбираща. Бъди внимателна към чувствата му, ако ти каже, че не иска да яде това което си му занесла- не настоявай! Да, важно е да е в някоя стая затворен, да не излиза, но не затворен в смисъл тотално изолиран, разбираш-просто бъди до него в тези дни и седмици. Ще те моли и умолява, ще плаче да му дадеш поне малко от дозата му... бъди силна не се пречупвай, защото позволиш ли му малко да си вземе и после всичко пак започва отново. Не забравяй, че в този период на абстинентни симптоми, той трябва да пие повече вода и течности, за да не се дехидратира, защото ще има голямо повръщане, потене, диария и т. н. След като преодолее физически абстиненцията, бъди внимателна-не бива да се събира с хора, които още употребяват, дори и да са му приятели, разбираш защо ти го казвам. Психиката му трябва да е устойчива през цялото време. По време на абстиненцията- много помага при физическите симптоми, за облекчение -да пие два пъти дневно по 1 чаша вода с разтворена в нея 1 чаена лъжица сода за хляб тоест сода Бикарбонат, може и 1 лъжица мед, но содата-задължително да присъства. По-време на абстиненцията, говорете си, пробвай да му четеш от някоя любима негова книга, може да рисувате и т. н., но остри предмети и неща-бъди внимателна, дръж остри предмети настрана от него, дори и несъзнателно може да се нарани. Ако се обичате истински, ще преодолеете всичко заедно. Ако ми имаш някакво доверие, казвам ти искрено-това с метадона-нито е решение, нито е лечение. Тези там т. нар. лекари, те печелят пари от това, ако ги слушаш-и звезди ще ти свалят от небето. По-добре поговори с любимият си, ако сте още заедно, поговори с него, помогни му да придобие сила да реши да спре и с метадона, кажи му, че ще си с него и няма да е сам по време на абстиненцията, да не се плаши от това. Защото-метадона- не е никакво лекарство. Искрено се надявам да съм успяла да помогна с това малко дълго съобщение, но написано от сърце и с огромно желание да ти помогне тази информация. Надявам се, че още влизаш в сайта и ще прочетеш съобщението ми, и ако го прочетеш- моля те напиши поне едно изречение, за да знам, че съобщението е успяло да стигне до теб. И важно е и самата ти да прочетеш статии по въпроса, за да си добре информирана.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 193ec5f97c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Към номер 13.
Благодаря ти, за отделеното време. Аз все още съм с моят приятел и подобрение много няма. Бих се радвала да разменим по някакъв начин контакт. Знам, че само човек, който изпитва същите чувства и е в същата ситуация може напълно да ме разбере! Как да го направим?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8b730b018a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Млада си, наивна и си въобразяваш, че от много обич можеш спокойно да разбиеш бетонна стена с глава. Ако имаш представа какво е бетон и колко здрави са костите и черепа, ще разбереш, че е крайно наивно с глава да разбиваш стена (т.е. да правиш смешни опити). Точно същото е да си мислиш, че като жертваш живота си ще оправиш един наркоман. Ако си му майка, може да жертваш живота си за да го крепиш жив. Но ако не си е добре да помислиш за своите родители примерно - искаш ли да им очерниш живота (освен твоя) и то не за да оправиш някого, а просто за да изкараш 5-10г в илюзии, че ще подобриш нещо. Накрая като осъзнаеш колко пропилени години имаш, може сама да изпаднеш в депресия.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c95d1f4d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Към номер 15, втората част от коментара е към коментар 14-момичето, което е писало поста
Към номер 15-Вие изглежда не разбирате какво е да живееш тук и сега. Животът се живее сега! Говорите на момичето, че щяла да си пропилее или пожертва живота, заради човек който обича, но е зависим... Когато обичаш някого истински- си истински жив и щастлив. Винаги има трудности, но каква е гаранцията, че като се обвържете с някой, който не е зависим от наркотици, и изглежда уж много порядъчен в обществото, но зад затворени врати се окаже агресор и насилник или алкохолик?
Или пък да вземем за пример традиционната брачна клетва-в добро и зло, в бедност и богатство, в болест и здраве. Нека номер 15 да отговори, ако неговият или нейният(не знам дали е мъж или жена) партньор например в един момент пострада жестоко и стане инвалид или се разболее от рак или друга тежка болест, за която трябват години лечение, нима човекът стоящ зад коментар номер 15, ще изостави любимият си човек, само за да не си, , пропилее" живота в грижи или нещо подобно? Тоест да разбирам според изказването Ви, че ако стане трудно и бягате надалеч...
Аз разбирам, че този коментар е писан от някой, който не знае реално какво е да обичаш безусловно. Обърнете внимание на думата-безусловно. Безусловната любов е да обичаш, въпреки всички трудности, да обичаш даден човек заради него самия, заради Душата му, заради характера му. Освен това има толкова много хора, които се пристрастяват към лекарства и оттам -към твърди наркотици. Някой получава травма след катастрофа, физическа травма, изписват му Оксикодон и при дълга употреба се развива зависимост и знаете ли към какво се развива зависимост... и хоп изведнъж примерният Ви(според там вашите понятия -примерен) партньор, става зависим и вие какво правите-бягате за да не си, , пропилеете" живота с един наркоман. Номер 15 и другите подобни коментари-замислете се в дълбочина, защото лесно е да отписваш и сочиш с пръст, не се поставяте на чуждото място. Щяла да очерни живота на родителите си.... нямам думи просто. Всеки отговаря за себе си, за своя живот. Освен това има толкова свестни и качествени хора, които са зависими, но по характер и поведение са безброй пъти по-добри и свестни от други, които не са зависими, но са агресори по природа и повярвайте знам за какво говоря, расла съм в ужасно агресивно т. нар. семейство. Някои наистина не трябва да имат деца.... , какво да ви кажа, не станах като тях, защото имам различен характер. Това дали някой е свестен или не-не зависи от това каква музика слуша, как се облича, колко пари има, къде живее, дали е зависим от нещо или не. Пропиляваш си живота- не като си с човек, който е зависим от хероин или друг наркотик, пропиляваш си живота, ако си с някой, който те обижда, крещи ти насреща, обвинява те без причина и т. н. Пропиляваш си живота, ако си с някой който не обичаш или който не те обича и цени. Пропиляваш си живота, ако правиш нещо, което не искаш или ако работиш нещо, което не ти е по вкуса, но го правиш за да се гордеят родителите ти с теб- Тогава си пропиляваш живота, а не ако си с някой, който обичаш.
Не всички наркомани са, като онзи образ, който ви е втълпен в главите от медиите. Ясно е, че не сте вникнали и прочели качествено коментара на момичето-начинът, по който описва любимият си, не обърнахте ли внимание... Много жалко е, че представата на някои хора, като чуят за зависим -е, че е там на дъното, на улицата, винаги в отвеяно състояние и крадящ цялото имущество за да го разпродаде- въздъхвам тежко.... защото това е масовата представа втълпена, забележете-втълпена от медиите в умовете на някои.
Всеки си има мнение и опит и преживявания и аз изказвам моето мнение. Тъжно е, когато хора без личен опит, се надпреварват да издават присъди...
Това, че някой е зависим, не значи че е болен от чума и трябва да бягаш далеч, за да не си очерниш живота и този на разните там роднини. По-добре номер 15 да не ми отговаря на въпросите... , не е нужно... Просто всеки е отделна Вселена, а някои дори нямат пресечни точки.

Тази последна част от коментара ми е към-коментар 14, да-тоест към теб, която си написала поста и се радвам, че виждам коментара ми публикуван и си писала в отговор. Радвам се, че още сте заедно. Да- не става отведнъж, време винаги е нужно. В предишният ми малко дълъг коментар, забравих да напиша-там към края, където съм написала, че е добре да говориш с него и за спиране на метадона(защото знам за хора, които страшно дълго време са на метадонова терапия и лекарите ги карат да ходят да си взимат дозата, дори до миниатюрни размери, направо с капкомери да отчитат... , просто колкото по-дълго време минава-сега говоря за години на метадон, не за месеци, нали-да не бъда грешно разбрана, по-дълго, после по-трудно става от психологична гледна точка, да-постепенно спиране, но не и до живот ), това което пропуснах да напиша в предишния ми коментар е, че е важно партньорът ти да реши- той да вземе решението, кога той е готов да спре и с метадона. Ти можеш да разговаряш с него за това, но не го притискай, това е лошо, не трябва да има принуда. Просто той вътрешно да си прецени дали е готов и за тази стъпка или има нужда от още малко време. Важно е да е негово решението, защото именно така ще вложи реални сили в крайното отказване. Освен това, има много хора, които са се изчистили, години наред са били на хероин и после се изчистват и не посягат повече. От поста ти останах с разбирането, че партньорът ти е от типа хора със силен характер(щом въпреки травмите и депресията, продължава да учи и работи и се държи добре и с уважение и се старае и т. н. ), така че не губи вяра, характерът е ключов, ако има желание-има и изход. Разбира се и усилия трябват, и време-също, но това е различна ситуация от онези, които не искат да спрат. Едно е да ти е трудно, но да искаш и полагаш усилие да спреш, съвсем друго е да не желаеш да спреш. На въпроса ти... -не знам как да се свържем и да си пишем на лично, все пак този сайт е анонимен, аз прочетох правилата и разбрах, че не се публикуват лични данни-знам ли... ако някой си напише ел. поща, дали ще публикуват коментара му... Засега остава варианта тук да пишем, ако има нещо... От цялото си сърце се надявам любимият ти човек да успее да се изчисти напълно. И още нещо- живейте живота сега, не се карайте за дреболии и не оставяйте щастието за някакво предполагаемо бъдеще, когато няма да има наркотици и всичко ще е идеално... всъщност никога нищо не е идеално, винаги има за какво да се тревожим и стресираме и т. н. Тайната на живота е да уловиш мига. Ох, взех да се чувствам като проповедник, ха ха, май трябва да напиша книга или да си направя блог.
Ти казваш, че той има травми и депресия, но лекарите там не позволяват психолог преди да се спре с метадона... той и ти сте в чужбина, както разбирам от поста ти, ако не е тайна-в коя държава сте? Питам, понеже е различно-знам, че в някои държави дори забраниха лечение на хероиново зависими, с метадон. И не разбирам как може да отказват психолог... , не знам в коя държава сте, но трябва да има някакви посещения, разговори с психолог, обаче и психолога да е на място, да не е някой.... , че всякакви ги има, вместо да мислят за здравето на пациента, някои нарочно вредят. Сетих се и друго, когато партньорът ти отива да си вземе метадона, ако имаш възможност придружавай го, защото понякога се събират и други хора също на метадонова терапия и почват да си говорят за разни преживявания... все едно се изкушават един друг, затова ти го казвам. Имаш му доверие, това е важно, но знаеш-някой каже или изръси нещо неподходящо и чувствителните хора попиват всичко, чувства, емоции, много са впечатлителни. Самата аз съм чувствителна и емоционална и знам колко е трудно в този суров свят, където навсякъде бушува агресия и насилие... и колко е лесно отново да се разочароваш.
Не знам какво лично той е преживял, но ти си му опора, вместо с психолог, той може да говори и с теб, според мен е по-лесно да говориш за лични травми с някой, който обичаш и на когото имаш доверие, отколкото с някакъв непознат човек с бяла престилка, който само си поклаща главата, докато човек си разкрива болките в Душата. Ще се радвам пак да пишеш, дори и тук, дори и два-три реда, дали има подобрение след известно време и т. н. Пращам ви мислено и на двамата- позитивна енергия и вярвам, че ще се справите. Предполагам сте по-малки от мен, аз съм родена 1988г., но чувството, е все едно сме на една възраст, въпреки че не се познаваме. Пиши, когато можеш.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c95d1f4d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Това съобщение е към човека, който одобрява коментарите на сайта-ако може-понеже виждам, че вторият ми коментар още не е публикуван, затова ако може, преди да го публикувате да добавите в края на коментара ми и електронната ми поща, ако авторката на поста желае да се свърже с мен, адресът е: rosanna88@abv.bg. Благодаря, че публикувахте първият ми коментар и се надявам и този- също да го публикувате, т.к. допълних нещо важно, което пропуснах да напиша в първия.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: aab7a40942
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Към номер 15, от авторката.
Благодаря ти, нужно ми е понякога да чувам такива неща. Как са нещата при вас? Ние сме от три години заедно и живеем в Германия. Тук са дооста зле. А, моят, уж иска да спре, ама напоследък доста рецидиви. Не съм сигурна, че наистина го желае. Казва, , искам”, но поведението му не го показва. И честно да ти кажа ми омръзва да слушам оправдания. Хората, които успяват да се спасят от тази коварна болест го постигат след взимане на решение и искане да се освободят. Не мрънкат, колко било трудно, че това е било зависимост и т. н. Раздвоена съм. Но, не мога да си тръгна. Не знам защо. Той самият ми каза, че го разбира, че заслужавам нещо по-добро. Не мога. Обичам го, това говедо. Когато всичко е наред-всичко е наред. Замислям се… като дойде време за деца.. ох, дълбоки теми. И честно да ти кажа, тук не искам да пиша толкова подробности, защото все пак си е лично, и както виждаме има и доста негативни коментари. Не искам подобни хора да четат, как си изливам душата и да се смеят на чуждата болка. Имам все още надежда, знам, че е трудно. Знам, че изисква време. Не знам колко ще издържа. Ще стоя, колкото мога. Опитвам се. Какво друго би му поногнало освен разговорите? Как се справяш ти? 30 and 25 btw. Пращам ти също много позитивна енергия обратно! :)

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: aab7a40942
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Към номер 15, от авторката.
Благодаря ти, нужно ми е понякога да чувам такива неща. Как са нещата при вас? Ние сме от три години заедно и живеем в Германия. Тук са дооста зле. А, моят, уж иска да спре, ама напоследък доста рецидиви. Не съм сигурна, че наистина го желае. Казва, , искам”, но поведението му не го показва. И честно да ти кажа ми омръзва да слушам оправдания. Хората, които успяват да се спасят от тази коварна болест го постигат след взимане на решение и искане да се освободят. Не мрънкат, колко било трудно, че това е било зависимост и т. н. Раздвоена съм. Но, не мога да си тръгна. Не знам защо. Той самият ми каза, че го разбира, че заслужавам нещо по-добро. Не мога. Обичам го, това говедо. Когато всичко е наред-всичко е наред. Замислям се… като дойде време за деца.. ох, дълбоки теми. И честно да ти кажа, тук не искам да пиша толкова подробности, защото все пак си е лично, и както виждаме има и доста негативни коментари. Не искам подобни хора да четат, как си изливам душата и да се смеят на чуждата болка. Имам все още надежда, знам, че е трудно. Знам, че изисква време. Не знам колко ще издържа. Ще стоя, колкото мога. Опитвам се. Какво друго би му поногнало освен разговорите? Как се справяш ти? 30 and 25 btw. Пращам ти също много позитивна енергия обратно! :)

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 8b730b018a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Намери някой друг да те чука и след 2-3 "сеанса" ще се осъзнаеш като събудена от дълъг кошмар. Може да звучи елементарно, грубо, невярно и примитивно, НО е така. Затова не отхвърляй предложенията от мъже, които не са наркомани. Ако си хубава, със сигурност редовно се появяват оферти. Не се изживявай като вярната жена на неверника (защото той ти изневерява с наркотиците).

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 54b60fdce4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Оле майко, в какъв филм си се вкарала. Хероин е най зле от всичко. Тва не е кокаин или трева. С тях може да се кара чат пат. А той си е сериозен наркоман и с депресии. Ти мазохистка ли си. Звучиш сякаш не можеш да си хванеш друг. Страх те е да останеш сама. Няма да срещнеш толкова готин. Е да, ама той не е готин пич, защото е дефектен. На практика мислиш, че ходиш с пич, а той е много ниско ниво. Затова се държи прекрасно. За да компенсира. В момента си му в ролята на психолог и се жертваш заради него. Била съм с бипилярен. Пълна скръб, а този е същото ниво. Поревах си веднъж, като скъсахме, ама скоро ми мина. Дикато иначе ще рева всеки ден.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker