Не знам какво да правя!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Не знам какво да правя!!!
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 2865 пъти
Здравейте! Тук съм за малко помощ. Още от както бях на 13 или 14 започнах да пуша трева. Сега съм на 18. Взимал съм по-тежки наркотици, но много рядко и не съм присрастен. Попринцип пуша трева или взимам опиоиди като ксанакс например. Приятелите ми ме зарязаха, защото пуша трева. Сега имам само един човек до мен. Не се дрогирам всеки ден, може би през 2 или 3 дена. Никой не разбира, че аз понякога имам нужда. Имам постоянно безпокойсво, ако не съм пушил трева. Супер притеснителен ставам пред хора... потя се супер много, а когато пуша това е една идея по-добре. Това беше именно причината да започна трева от 13-14 годишна възраст. Когато бях на тази въраст получавах постоянно паник атаки когато съм сред хора, а все пак аз трябва да съм сред хора, ходя на училище. Справям се добре в училище. Завършвам предимно с 5 или 6, общ бал около 5,50 или повече. Помагам винаги на родителите си и на бабите. Като цяло се държа добре с всички. Родителите ми не знаят и не са ме хващали, че се дрогирам, за щастие. Пиша това, за да намеря някой със същата история като моята. Чувствам се толкова неразбан. Когато съм споделял това на хората, те са се отдръпвали от мен. Просто търся да говоря с някого на тази тема и да може някак си да си помогнем взаимно :) Ще се радвам ако получа нормали коментари или социална мрежа на тези които биха искали да си говорим за това. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 3f9fb25023
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Излиза че си интелигентно момче... защо искаш да си съсипеш живота с тези наркотици? Пишеш, че не взимаш всеки ден и че "не си пристрастен" (няма шанс), бъди сигурен че продължиш ли по същия път ще станеш един пропаднал наркоман. Познавам/х много такива като теб, които като бяхме по-малки разправяха че не били пристрастени, че било за кеф, че напълно се контролирали и тем подобни простотии... е в момента 7-8 години по-късно една част от тях вече не са между живите, може би половината от тях са по затворите, а останалите са пълни утайки от които нищо не става и продължават да си съсипват живота и ще свършат в затвор/лудница. С две думи нищо хубаво няма да видиш от наркотиците, СПИРАЙ СЕ! Преди години и аз не съм бил за пример, бил съм в лоши компании, бил съм се, ходил съм по агитки, но никога не съм взимал наркотици въпреки че пред мен са пушили марихуана и всякакви други боклуци. Всичко е до психиката и принципите, ако ти си решиш че няма да взимаш наркотици няма кой да те накара да взимаш дори пред теб да има 1 кашон с кокаин, за жалост ти обаче си се подлъгал... Не ти трябват разговори и приказки, а ти трябват действия за да престанеш да се занимаваш с тези простотии, иначе след време ще съжаляваш, гарантирам ти! Не взимайте наркотици деца, това не е повод за гордост и не е готино!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 922486830c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Щом казваш, че имаш нужда да пушиш трева, значи си зависим. Сега го правиш през 3 дни, после през 2, после през един... Според мен отиди при психотерапевт, за да се види защо имаш паник атаки и да се справиш с проблема. И - веднага спри с наркотиците. Никой не е видял добро от тях. Иначе след две-три години ще си в лудницата или в затвора. А може и да си мъртъв. Не искаш ли да живееш?

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a0e8b6a1e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   "Никой не разбира, че аз понякога имам нужда. Имам постоянно безпокойсво, ако не съм пушил трева."
Ти имаш силен емоционален стимул, а това е гаранция за сериозна зависимост.
Тревата е начин да се поттисне състоянието тревожност, вместо да го оставим да се прояви, да го опознаем и да намерим друг начин да се справим с нея. Зависимостта не е корен на тревожността, но в същото време я поддържа неизлекувана. Пристрастяването е начин да се "справим" с реалността, защото тя ни се струва по някакъв начин непоносима. Наистина, познавам хора, които са попаднали в такава ситуация, че ако не бяха развили зависимост може би са щели да се самоубият. Пристрастяването често е защитен механизъм. Но истината, е че с нищо всъщност не се справяме, отлагаме да се справим. С тревожност, с депресия, социална изолация.
Едни хубави въпроси, върху които да помислиш са:
Ако тревата е мой приятел, какво ми дава, от какво ме предпазва?
Какъв би бил животът им без нея, как бих могъл да си доставя по-друг начин това, което ми дава тя?
Започни да правиш тези неща, още преди да спреш пушенето. Целта е да се снижава редовно тази тревожност, за да отслабва стимулът.
Все пак бъди готов и за "неизбежното страдание". Същият център в мозъка, който е свързан с глада, жаждата подава сигнал за глада за субстанцията. Затова при една силна зависимост човек човек се чувства сякаш ще умре, ако не вземе. Това разбира се, не е истината. Ние няма да умрем без, който и да е наркотик. Тези игри на различните ни нива на съзнанието са в конфликт и за известно време ще бъде така. Средно 28 дни. Но, аз имам следните наблюдения при употребяващи всекидневно трева
1. Спирането се е оказало по-лесно, отколкото са очаквали. След трудната първа вечер, напрежението рязко спаднало. При теб може би след първата седмица.
2.Страхът от това, колко ще е трудно спирането се е оказал неоснователен, НО това предразполага някои към рецидив. След месец без трева решава, че вече не е зависим, може да пуши контролирано, а и да се "подхлъзне пак", пак лесно ще спре. Изобщо спирането се е оказало лесно и направо приятно и можем да го правим, когато си поискаме. Грешка. Всеки следващ опит за спиране всъщност е прогресивно по-труден. Това е доказано. Спреш ли за месец, бъди подготвен за прилив на сила, воля, самоконтрол и ги изстреляй в правилната посока. Не ги изпробвай пак за зависимости. Оцени огромния си успех, не го омаловажавай.
3.Проблемите безсъние и липса на апетит се задържат около седмица. Хубавото на липсата на апетит, е че е супер лесно да ядеш по определен режим. Едно пречистване на организма ще намали значително симптомите на абстиненция и като време и като сила. Все пак не трябва да се изтезаваме с нищо друго освен с "неизбежното страдание" по спирането. Така, че ако не ти дойде отвътре тая инициатива, не се тормози, яж каквото ти се хапва, гледай се. Обикновено опиталите да променят всичко от раз, а не както предлагам аз отпреди спирането, изпадат в нещо като бърнаут и след няколко дни зарязват всичко полезно, което са започнали. Просто е твърде много. По-доброто е малки и стабилни крачки с внимание и обич към себе си. Относно безсъзнанието, бих препоръчала мелатонин, седмица преди спирането и през първия месец. Или капки на Бах за безсъние. Имат и за зависимости, но аз не познавам никой, който ги е взимал и не мога да кажа нищо за тях. Тези за безсъние от опит ги препоръчвам.
4. Зависимостта с емоционален стимул обикновено се корени още в детството. Тревожността може да се корени още от там. Тогава се лекува не тревожност, а детска травма. В конкретния случай, ако има нещо такова, мога да предложа травма от отхвърляне или изоставяне от родител. Могат да се потърсят вариантите на терапия и самотерапия и да се стартират още преди спирането.
Плувай вещо и уверено в неудовлетвореността, това е един Велик подвиг, който ще направиш за самият себе си. Няма да е безкрайно плаване и страшно ще си е заслужавало.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d6f9b01b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Здравей авторе, от личен опит знам че всичко което е в големи количества е вредно. Напълно разбираемо е, но може да заместиш тревата с нещо по-добро за организма ти. Спорт, книги нещо за занимание. Можеш и да си за купиш много алтернативни НАТУРАЛНИ електронни изделия без никотин. Наричат се ``Heal health''. Или пък опитай да си свиваш билки. Да билки ще ти предложа някои: мента и лавандула за успокоение, роза, див пелин, дамян, лайка. Те са натурални и доста по-безвредни.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 11ea4086bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей авторе! Надявам се, че си добре!

Чак сега чета публикацията, а от тогава са минали 3 месеца. Съгласен съм с всички колеги, които са писали, особено с номер 3, за мен звучи много експертно. Пушенето 5 години на трева хич не е безобидна работа и ще ти трябват доста усилия. Аз бих допълнил към всички съвети до момента и следните от мен: медитация, техника за емоционална свобода, звуково лечение, всичко го има в интернет. Дали обичаш да рисуваш или правиш някакво друго изкуство?

Ще се радвам на обратна връзка! А с номер 3 бих искал да се свържа ако го прочете.

Успех!!!

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 90209eb890
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Както написа един човек по-горе, пробвай техника за емоционална свобода, позната още и като ТЕС.

Метода е изключително могъщ, когато се изполва редовно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4fc889c838
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Трябва да отидеш на психолог, наистина помагат. Аз също имах паник атаки, след 2-3 сеанса спряха. И аз бях притеснителна, но мен ме тормозеха в училище. Преодолях го като започнах да ходя на работа, покрай университета също. Там хората са много по-различни. Ментата също много помага за успокоение (ама не да я пушиш! :D), етеричните масла също. Всичко ще се нареди. Разкажи на някого от близките си, на когото имаш доверие и няма да те обвинява. Много помага наистина. Аз така в гимназията пък щях да се разболея от булимия, защото ми се подиграваха, че съм била дебела (а аз си бях в нормата), но в една книга прочетох, че в такива случаи е задължително да говорим с някого за проблемите си, иначе ще продължаваме да затъваме. Така че успех и не се отчайвай. Хубавото е, че си се осъзнал. Оттук насетне следва промяната. Малко момчета имат такива оценки като твоите. Чака те светло бъдеще. Не го пропилявай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker