Имам проблем с алкохола. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Имам проблем с алкохола.
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 5707 пъти
Здравейте,
От 2017 година имам проблем с алкохола. В началото всичко започна изцяло от психическо натоварване, но се превърна точно в битов алкохолизъм.
На 26 години съм, около 110 килограма, а количеството което приемам почти всеки ден е около 0.5 - 1.0 л. твърд алкохол (предимно водка). Не ставам агресивен, дори точно обратното, но трудно мога да прекъсна пиенето за повече от 2-3 дни.
От около седмица започнаха постоянни леки болки горната област на корема и се притеснявам, че може да е вследствие на зависимостта ми.
С призив към хората преминали през това и лекарите, бих искал да попитам:
Как се процедира в моментите в които се изпитва ужасяваща нужда от питие, моментите в които ръцете леко претреперват при липсата на алкохол?
Какво да предприема за болките в коремната област?
Извинявам се за дългите писания и благодаря предварително за съветите и насоките, които ще получа.
П. С. Ден 1 без алкохол.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 90

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1261c3541e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Трябва да отидеш на лекар , който да ти назначи съответните лечения след преглед , изследвания . Какво ще рече " болки в горната област на корема " ? Визираш стомаха ? Ако болките са в подребрията , преобладаващо в дясно , слънчевия сплит , разпростира ли се към гърба , или гръдния кош , нищо чудно да си развил гастрит . Няма страшно , оправя се . Ама може проблемът да идва от друго място - язва , панкреас , жлъчка , черен дроб . И те се оправят , ама с други лечения . Чай от джоджен или лайка имат болкоуспокояващ ефект при гастрит , язва .В нета има рецепти , как се приготвят . Не е сложно . Сусамов тахън , зехтин имат добър ефект също . Заздравяват стомашната лигавица .По една лъжица на гладно . Чист зехтин , екстра върджин. Така да пише на етикета , обикновено е по-скъпичък .Допълнителна информация - пак в нета . Доста има писано .
Ако е нещо подобно , ще трябва и хранителен режим да спазваш , освен спирането на алкохола .Проблемът е , ако причината за болката е друга , може да навреди приемането на зехтин - ако е възпален панкреаса , не се препоръчва .
Затова трябва първо да се уточни , кое точно те боли

А колкото до алкохолната зависимост - както при всяка друга зависимост - силна воля и забравяш , че съществува такова нещо като алкохолни питиета . Разбира се - никакъв алкохол вкъщи .Трябва да отидеш да се консултираш с психиатър / те се оправят със зависимостите/ , да ти назначи определени лекарства , които да облекчават симптомите от евентуалната алкохолна абстиненция. Като споделиш оплакванията си , той ще прецени , какви лекарства , в какви дози са подходящи за теб .
Повече движение навън , ако имаш възможност - из природата ,излети. Ако не - да се движиш , да ходиш из града . Колкото повече слънце - толкова по-добре. Спестяваш стреса , където можеш . Отсвирваш маловажните неща и не ги мислиш .Отсвирваш места и хора , които могат да ти опъват нервите . Гледаш повече положителни мисли да имаш .Някакво хоби да си намериш , да ти е ангажирана мисълта .Каране на колело е подходящо . Стига да нямаш някои болежки , които да те възпрепятстват .

Като обобщение - първо се консултирай с лекар , да се види , кое точно трябва да се лекува . Да не стане така да пробваш нещо , ама да не е подходящо за теб и болежките ти . И да ти навреди , вместо да получиш помощ
Успех

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ad57c09074
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Най-добре отиди на лекар за корема, да ти видят и черния дроб. После виж неправителствени организации в интернет, които се занимаватс въпроса. Там вероятно имат и психолози. Помисли си откъде идва стресът, който ти причинява желанието да пиеш и по възможност премахни причината за него.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 492d14e148
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Добър коментар е направил Н.1 но най-ценното от всичко е СИЛНА ВОЛЯ. Ако ти нямаш СИЛНА ВОЛЯ да спреш да пиеш ти си обречен на мизерен живот и ранна смърт. Няколко мои приятели умряха от проблеми с черния дроб и въпреки съвети да спрат алкохола те продължаваха да се наливат. Всеки страда от акъла си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 74736bcb69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Това е чудовищно количество за ежедневен прием, дори и да си все още млад и здрав.
Стискай зъби ,момче, но първа цел ти е да излезеш от абстиненция та. После пак ще ти е гадно, но най-страшното ще е зад гърба ти.
Търси лекари ако сам не можеш и се прегледай за стомаха.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9dfd0c09f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От автора:
Ден 2 без алкохол - изсипах всичкия алкохол, на моменти ръцете ми потреперват, имам мотивация към момента, но имам и много мисли свързани с приятното за мен замайване.
Болките в корема продължават, за момента пия чай от мента.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 768a755f18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Много си млад, за да се пропиваш. Можеш да постигнеш всичко!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 399b1cda52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Авторе, изключително много се зарадвах да прочета коментара ти. Това е начина, на прав път си. Дръж здраво и не пий. Отначало ще ти се пие страшно много, но с времето постепенно жаждата ще намалява, стига да устискаш. За нищо на света не се предавай и не близвай. Близнеш ли веднъж, всичко почва от начало. И дори след години да си жив и здрав, ако си отказал алкохола, пак не близвай, защото има самоедна крачка да се върнеш в началото.

Повярвай ми, алкохола ще те съсипе, ако не го откажеш. Казвам го като син на алкохолик. Нямаш представа колко лошо нещо е алкохола. В един момент ще те изоставят и близки, и работодатели, няма да имаш никого, няма да можеш да работиш. Може и бездомник да станеш и здравето да си съсипеш. А си твърде млад.

Количеството, което споменаваш, е колосално и задължително трябва да спреш сега, защото ще става още по-трудно.

Давай, напред, имаш пълната ми подкрепа. И се надявам, повече хора да взимат пример от теб.

Аз самия имах период, в който пиех редовно, макар и доста по-малки количества, но редовно. И въпреки малките количества пак усещах, че се закачам. Спирах го, но първите дни усещах как нещо ми липсва, как ме сърби, както се казва и ми беше доста трудно да преодолея навика. Обаче само след седмица-две вече навика поотшумява и е доста по-лесно. И това при малки количества. А при теб са огромни и ще е трудно. Но после като минат 1-2 седмици и като намалее силата на навика, знаеш ли какъв кеф ще е и колко горд и мотивиран ще се чувстваш? Повярвай ми, ще си струва, колкото и да е трудно.

Радвам се, че си осъзнал проблема и правиш реални крачки. И пак казвам, кръв повръщай, но не близвай. Издръж да мине най-трудно и ще е по-лесно. Инат му е майката.

Давай смело напред! С теб сме!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9dfd0c09f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От автора:
До #3 и #7, количеството, което съм написал е минималното. В някои дни се е случвало да е и над 2 л. Абстиненцията я усещам още от сега а съм едва на 2-ри ден от пътя си. Само за половин ден станах по-емоционален и по-изнервен от колкото когато и да е било до сега.
Благодаря ви за подкрепата, ще се постарая всеки ден да споделям как се развиват нещата и дали се справям.
П.С. Колкото до Болките в корема, мисля да изчакам 2-3 дни да видя дали ще започнат да отшумява преди да се консултирам с лекар, поради факта, че в момента болниците са пълни със зарази и не бих рискувал да прихвана Covid-19, знаейки че лесно ще мога да го прехвърля и на близките си.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 399b1cda52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Пак съм 7. Как въобще водиш нормален живот при такива количества алкохол? На работа не ходиш ли? Аз до сега не см чул за човек, изпил 2 л концентрат наведнъж, камо ли пък редовно. Истина ли е това? Чувал съм за макс. 1 л, ама инцидентно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9dfd0c09f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора:
До #9, По никакъв начин не влияе на нормалното ми ежедневие или на работата ми. По време на работа не пия, но след работа започвам и в повечето случаи продължавам до когато ме замая достатъчно (около 01:00-02:00 часа). Причината поради която осъзнах, че имам проблем е, че започнах да получавам различни притеснителни болки, а също и това, че стигнах момент в който не изпитвам никакъв глад (въпреки, че почти не ям), но в същото време - огромна жажда за алкохол.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 84cd745400
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   И аз те подкрепям да се отървеш от тази гадост. Абстиненцията е нищо в сравнение с болестите и загубите, които те очакват, ако не изкелуваш алкохолизма. Ще загубиш не само здравето си, но и семейството и приятелите си, работата и дома си. Няма да можеш да създадеш семейство или дори да успееш, няма да си пълноценен баща. Аз съм дъщеря на битов алкохолик и знам за какво говоря. Затова се дръж и не близвай повече, колкото и да ти се иска. Ще следя темата и стискам палци да удържиш фронта.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e8909548a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Проучи за кора от бяла върба. Много полезна за пречистване на кръвта, но и много повече от това.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4dc47d7648
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   http://orlinbaev.blogspot.com/2011/03/blog-post_26.html?m=1

Нещо интересно, което намерих, докато четях за други с този проблем. Мисля, че може да е от полза! Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9dfd0c09f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   От автора:
Ден 3 без алкохол - Вече започва да става доста трудно, влизам в хранителен магазин и първата ми мисъл е щанда за алкохол. Започват отвратителни дилеми, отново се изнервям... На моменти се питам дали изобщо ще се справя. Вечерта едвам заспах, не ме свърташе на едно място, треперех, но не знам дали от жажда или от нерви за това, че не трябва да пия.
П.С. Благодаря за подкрепата.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 399b1cda52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   ПИй някакво успокоително на билкова основа.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8363670604
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Радвай се, че ти е зле, защото това означава, че организмът ти се чисти от отровите. Това е нещо като температурата при вирус - неприятно е, но помага за оздравяването. Симптомите с времето ще стават все по-поносими, а алкохолът ще ти е все по-ненужен. Важното е сега да не се поддаваш на изкушението. Изобщо не минавай покрай алкохол и си запълвай времето с нещо разсейващо. И продължавай да пишеш с резултатите.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3dcd307e01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Повече от половината БГ население са битови алкохолици, и си мрът млади.
Поне ти ще се отървеш от таз простотия ако издържиш до край.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9dfd0c09f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   От автора:
Ден 4 без алкохол - Болките в корема спряха, организма ми все още изпитва огромна жажда... Хората около мен започват да забелязват, че нещо се случва с мен. Нямам енергия, но в същото време все още треперя когато усетя нуждата от замайване.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 399b1cda52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Впечатлен съм, че си издържал 4 дни без да близнеш след такива големи количества. Наистина това си е геройство, казвам го съвсем сериозно. Радвам се на волята ти. Издръж още, най-трудното ще мине до няколко дни. После ще е малко по-лесно и все по-лесно ще става. Само не се предавай, за да не опорочиш всичко постигнато до момента. С теб съм, давай. Сега е времето, докатоо все още можеш да го откажеш, че от един момент нататък вече става невъзможно и се пускаш по спиралата надолу.

Послушай ме и си купи от аптеката следните билки: мащерка, жълт кантарион, пелин. Свари си ги в една тенджера вряща вода, докато си пуснат хубаво цвета и пий всеки ден от отварата.

Те успокояват нервността, противодействат на депресията и предизвикват неприязън към алкохола. За две седмици ще усетиш значително подобрение.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f7696a9a16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Младеж, аз бях години като теб в това състояние...поне по 0.5л на вечер.
Годините минаваха, с времето започнаха да се появяват проблеми с високо кръвно и други.
Отначало компенсирах с хапчета, после хапчетата не бяха достатъчни.
Започнаха хемороиди, направих рефлукс....след такива изпълнения започнах да спирам пиенето за известно време, след това нещо ме ядосваше и започвах пак - и същата спирала.
Имало е случаи като спра да пия да не мога да заспя като хората по 3-4 дена...
Също така започнах да се опасявам от рак, защото алкохола поразява много органи.
Така че на нова година миналата година изпих всичкия останал алкохол и спрях...
Тежко е първите няколко седмици....след това свикваш...макар че последствията ще са с месеци докато организма се изчисти и свикне.
Оттогава пия само по специални случаи - за миналата година бях пил 3 пъти, тази - 1.
Няма да ти обяснявам колко по-добре се чуствам.
И също така си дай сметка какво те кара да пиеш и да започнеш да се справяш с това..

М 45

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9dfd0c09f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   От автора:
Ден 5 без алкохол - Все още няма промяна, абстиненцията ме съсипва вътрешно, но мотивацията да се от дръпна от тази гадост е огромна. Започнаха и леки болки в главата, предполагам в следствие на напрежението от липсата на алкохол.
Дано да успея да премина абстиненцията, ужасна е.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 74736bcb69
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Пробвай сауна ако се чувстваш във форма.
С потта би трябвало да изхвърлиш много от гадостите които те тровят в момента.
Разбира се ако ти стане зле, прекратявай веднага.
Пробвай и тонизиращ масаж, би трябвало да те ободри и зареди.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d8955ea9dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Браво, човек!
Можеш! Не си сам!
Успей и се гордей със себе си.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9dfd0c09f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   От автора:
Ден 6 без алкохол - Днес треперенето го нямаше, но се появиха замаяност и дезориентация. Като изключим това, всичко останало беше изненадващо различно. Нямах нервни кризи, дори жаждата беше малко намаляла. Все още не мога да си възвърна апетита, но се надявам всичко да продължава да върви в добра посока.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 399b1cda52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   E, щом треперенето е минало, значи най-голямата криза е минала. Не че вече ще е лесно, но все пак най-най-трудното е минало. Продължавай и не се отказвай. Все по-добре ще се чувстваш.

Дори напълно да ги спреш алкохола, имай подготви се психически, че вероятно ще имаш дни, в които някой/нещо ще те изнерви и ще се изкушиш да си кажеш "ебал съм му майка, ще си сипя едно".

От сега ти казвам, подготви се психически, че колкото и да си изнервен, няма да вкусваш. Че вкусиш ли, се почва от начало, ако ще и след 20 г. да е.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 5f7e8c509c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Много се радвам, че се чувстваш по-добре. Имаш голям късмет, че явно организмът ти е силен, а и волята също. Някои хора се опитват с години да спрат алкохола, а ти го постигаш от раз. Продължавай в същия дух! И никакъв алкохол повече, дори на празници. Помни през какво минаваш сега и не си го причинявай отново.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9dfd0c09f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   От автора:
Ден 7 без алкохол - Днес беше най-трудният ден до момента. За малко почти ме хвана параноя, че няма да се справя докато бях в магазина... До последно се чудех дали да не си взема нещо,но така и не купих алкохол. Като положително нещо мога да кажа единствено, че се забелязва колко много е влияел алкохола на бюджета ми, всеки ден по 20-30 лева, все едно хвърлени на вятъра.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1261c3541e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Продължавай да удържаш фронта , да стискаш зъби . Физическите симптоми на абстиненцията са временни. Като мине острата фаза , ще отшумяват и в даден момент ще спрат да се проявяват . Като си свикне организма отново да си функционира без алкохол , ще си като нов

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 363c0304a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Остави спестените пари, още по-положително е, че се грижиш за здравето си. Никога не съм разбирала хора, които дават пари, за да се тровят с алкохол и цигари. Можеш да ги изхарчиш по много по-приятни и здравословни начини. Хубаво е, че не се поддаваш да си купиш пиене. Ако трябва си напазарувай за една седмица, за да не се налага често да минаваш през магазина с алкохол. Ще се справиш, вярвам в теб!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9dfd0c09f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   От автора:
Ден 8 без алкохол - Днес прекарах часовете си затворен между 4 стени с цел да се абстрахирам от външните влияния подтикващи ме към алкохола. Честно казано се получи доста добре. Вярно, на моменти по навик отварях хладилника и се оглеждах за водката, но се справих. Малко напрежение и притеснение, но още един успешен ден.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d1ef1a2d41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Няколко поредни дни ти наблюдавам темата и само ти слагах звездички като някаква подкрепа.
Честно казано обаче, не вярвах че, ще стигнеш до тук- поздравления!
Познавам човек алкохолик, загуби семейството си, децата му не искат да го виждат, остана и без приятели, никога не успя да се откаже от бутилката. Трябва си силна воля и абсолютна категоричност за това.
Съсредоточи се вече в позитивните които започваш да чувстваш и негативната част няма да е толкова силна. Предполагам вече можеш да включиш и малко спорт в ежедневието си. Имаш още "борба" но щом дотук стигна, значи можеш!
Поздравления още веднъж!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9dfd0c09f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   От автора:
Ден 9 без алкохол - Вече от стоене вкъщи (понеже живея сам), за да избегна всякакви мисли и емоции свързани с алкохола - готвех и честно казано имаше приятен ефект (нищо, че няма да ям цялата храна). За пръв път до толкова си запълних ежедневието с приятни неща (и изключен телефон) , че не изпитах нужда от алкохол.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 399b1cda52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Аз пък съм пристрастен към ядене. Тази вече малко попрекалих с храната и сега не мога да си поема въздух от преяждането. Но се сетих за авторчето. И си казах, че щом той може 9 дни без алкохол, защо аз да не мога с по-малко храна. Та от утре мотивиран от автора, и аз влизам в релси. Ебал съм му майката, вземам се в ръце. Другата седмица идва майка ми на гости от чужбина. Отдавна не сме виждали и не искам да ме вижда чак толкова разплут. 2 кила да смъкна за седмица, пак си е някакво начало.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9dfd0c09f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   От автора:
Ден 10 без алкохол - Не знам дали защото бях на работа или просто вече е отминало, но нямах никакви треперения, паранои, нерви или каквото и да е подобно явление в мен. Изненадан съм дори, че свиквам с липсата на алкохол, не го намирам за чак такава необходимост.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a7402cfe8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Чудесно се справяш! Най-трудното вече е минало. Никакъв алкохол повече не ти трябва. Сега е време да се погрижиш за здравето си. Ще видиш как животът ти ще се промени към по-добро. Някои ходят на сбирки на анонимни алкохолици, а на теб ти помогна сбирщина анонимни кибици. :D

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 58c083b243
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Браво, момче!
Виж - имам една добра новина за теб- ти не си зависим от алкохола.
Зависимост е неспособност да контролираш приема. Това явно не е така в твоя случай. Трудно ти е, гадно ти е, но успяваш да го контролираш!!!! Все още контролът, дори и труден, но е запазен.
Браво на теб! Позалитнал си, имал си лош период, може би си бил на ръба - но ти все още алкохолик не си! Значи все още нещата са поправими при теб
Дръж така линията. Млад си, здрав си, имаш волята... живота е пред теб:-)))
Тялото има невероятен потенциал да се възстановява. Само не залитай пак.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9dfd0c09f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   От автора:
Ден 11 без алкохол - Чувствам се доста свеж, мисля че организма ми започва да влиза в норми. Имам лек апетит, но все още не мога да започна да се храня нормално. Нямам параноични мисли или треперения от нерви свързани с алкохола. Волята и мотивацията са нещо ужасно силно!
Благодаря на всички за подкрепата!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9dfd0c09f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   От автора:
Ден 12 без алкохол - Вече не знам какво да напиша. Чувствам се доста силен и независим. Имам самоувереност и самочувствие.
Благодаря отново!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 399b1cda52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Браво! Според мен ще се чувстваш още по-добре, ако започнеш да се движиш повече. Каза, че си с наднормено тегло. Разбира се, няма как с тия килограми да започнеш директно с тичане. Според мен не е зле да започнеш да правиш разходки всеки ден. Лека по лека ще ти дойде апетита да спортуваш по-усилено и ще свалиш и излишните килограми. Отделно ще се занимаваш с нещо, умът ще е ангажиран и няма да се сещаш за алкохол. То дори само от спирането на алкохола би трябвало да свалиш, защото алкохола си е доста калоричен и ти напрактика си намалил калориите драстично. Литър ракия са си 2000 и кусур калории, което си е един нормален прием за целия ден. Ти си си правил калориите само от ракията. Да не говорим, че това не са най-качествените калории.

Ако се отдадеш и на някакво полезно хоби като риболов, планинарство, ще се разведриш още повече. Ще подобриш и общуването си и т.н.


Наистина браво за инициативата и мотивация, честно казано не вярвах и те бях отписал, но сега имам надежда за теб. Но все още е рано да се радваш.


Не знам дали осъзнаваш, но реално това, което направи е разликата между това някой да останеш напълно сам, с куп болести, без доходи и с провален живот, може би дори и бездомник и това да имаш нормален живот. Само да не се откажеш, точно когато почти си минал критичния етап. Младо момче си, тепърва ти предстои живота. Не си проваляй живота толкова млад.

Аз съм израстнал с баща алкохолик и затова наистина страшно много се зарадвах, че някой е намерил волята да откаже тази гадост, защото знам, че наистина е почти невъзможно. Вероятно ти все още не си закъснял и нещата все още са обратими, но близнеш ли дори веднъж, лесно може да се пуснеш по пръзалката и в един момент да стане необратимо. Така че за нищо на света не спирай. И без това най-трудното е минало.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2b0f73025c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Сега виждам темата и ми се прииска да ти стисна здраво ръката (поне виртуално). Всеки следващ ден ще е по-добре и по-добре. Само искам да те насърча да не правиш компромиси дори и за някой повод или празник. Имам приятели които са " без едно мога с едно не мога" и покрай случаен повод са започвали отново с пиенето след много дълго въздържание.
М40

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 399b1cda52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Не само повод или празник, ами може да се случи някой да го ядоса, да има гаден период в живота си и пак да посегне. Пиша го това, за да подготвя автора психически. Нека има предвид, че в живота ще има много поводи и извинения за пиене, но в никакъв случай да не се поддава. Защото и 20 г. да не е пил, само едно близване може да го върне на етапа, на който е бил. Това имах предвид, като го посъветвах да не близва никога повече. Дано го спази и ще се радвам много, че поне един човек по-малко ще мине през това, през което съм минал аз като близък на алкохолик. Защото не е тежко само за пиещия, ами и за близките му. Предполагам, никоя майка и никой баща не би бил щастлив сина му да е алкохолик и да си е провалил живота. Не го пожелавам на никого.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ebadf9f25c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   От автора:
Ден 13 без алкохол - Започвам все повече да се гордея със себе си и с това което започнах. Хората около мен намират промяна в мен към положително, въпреки че не знаят на какво се дължи. Силно се надявам да издържа.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 19a641a15e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Аз пък втори ден не пуша. Пиша го, за да имам стимул да продължавам да не пуша. Като го напиша някак се ангажирам да продължавам да не пуша. Е, ако отнеса и някоя хвалба, ще е още по-добре.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 58c083b243
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   С пушенето е лесно. Зора е три дни, после е само леко криво.
Пробвай тичане и зелен чай.
Ще се справиш ако го искаш.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 129d443ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   43, взел си правилното решение. Сега остава и ти като автора да издържиш на желанието и да наддеелеш над зависимостта. Цигарите са като алкохола - отрова, която изпразва джоба. Не са ти нужни и ще си направиш голяма услуга, ако завинаги ги изхвърлиш от живота си.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9dfd0c09f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   От автора:
Ден 14 без алкохол - Вече успешно изминаха 2 седмици! Чувствам се изключително мотивиран и искам да направя още по-голяма промяна в живота си. Отделил съм се от компанията и приятелите си, понеже са "обвързани" нон-стоп с алкохола.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 19a641a15e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   Аз съм пушача, вече е края на втория ден без пушене и сериозно се изкушавам да отида и да си купя цигари. Сърби, не се трае. И ми е криво. Даже бях тръгнал към магазина, но се върнах пътьом. Продължавам да се чудя дали да отида, но за сега се разколебах, като видях отговорите.

Иначе поздравления за автора. ДОбро решение, че се отделя от компанията пиячи.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1261c3541e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   За 47
В началото е най-трудно. С времето никотинът ще те пусне от хватката си и ще се чудиш, как си могъл да пушиш. Помъчи се да не мислиш за цигарите. Все едно си на пустинен остров и няма откъде да си ги набавиш

А колкото до автора - добре си направил, че започваш да избягваш места и хора, които биха могли да те върнат назад.

На всички, които се борят със зависимостта си - не се давайте и не се отказвайте. Ще имате единствено ползи накрая

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 58c083b243
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   До пушача- иди в планината да подишаш чист въздух или сложи маратонките и излез да тичаш за да си прочистиш дробовете.
Сега като спреш цигарите, да знаеш какви работи ще излезнат от дробовете ти......отврат.
Отврат, отврат, ама като ги видиш и ще се мотивираш още повече да спреш цигарите.Ще си кажеш - луд ли съм бил да си вкарвам това в организма?
Парна баня също много помага. И се ангажирай психически нещо да минава по-леко времето.
Хайде успех!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8ab414430b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Отлична работа, авторе. За пръв път отварям темата и съм впечатлена, тъй като не съм свикнала да виждам хора с толкова силна воля около себе си - масово се отдават на пиене, друсане и безразборен секс, издигат всичко това в култ сякаш е единствената истина и смисъл. Гордеят се, че са неадекватни и че си пъхат оная работа във всяка дупка, която им се е предложила. Адски жалка история, иначе хора с претенции и възможности. И така, най-гадното и тежкото при теб отминава постепенно, по-добър си от алкохола. Не си струва мъката и проблемите, които води след себе си. Поздравления, възхищавам ти се... толкова е лесно просто да се въргаляш в калта, но ти си се издигнал над това. След време, може би, ще ти е от полза да започнеш някакъв спорт и режим на хранене, за да поддържаш форма. Ти си пример за подражание.

 
  ...

1-50 от 90
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker