Имам ли проблем с алкохола ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Имам ли проблем с алкохола ?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1965 пъти
Здравейте! Аз съ момче на 21години, уча авиация и работя по специалността си. Всичко върви много наред, освен времето в почивните дни. Обожавам събиранията с близки приятели и винаги обичам масата да я отрупаме с вкусни неща, да го направим като хората и да си изкараме добре. До тук добре!
След като пийна и започвам да ставам неудържим. Танцувам, забавлявам се и съм душата на компанията, тъй като съм много разговорлив, но изведнъж ставам агресивен и раздразнителен.
Приятелите ми винаги ме търпят в тази ми светлина, защото ме обичат, а по-далечните, защото се страхуват от реакциите ми.
Не се напивам често, само в уикендите и то не всеки път, но правя глупости като за една година напред. Карам се с най-близките ми хора, започвам да се изнервям на всичко и налитам на хората, които ме подразнят.
Осъзнах, че това е проблем и искам да си помогна, докато е време, защото ще загубя приятелите си.
Моля, дайте ми съвет и споделете подобни истории!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 98645e360b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Съпругът ми има колега с твоя проблем. Страхотно момче на твоята възраст: учи, само се издържа, живее с приятелката си, тя също учи, изключително красиво момиче. Че този млад човек има някакъв проблем започна да става ясно на техните колегиални сбирки у нас на вилата. Мъжът ми веднъж-два пъти през лятото кани екипа си в по-неформална обстановка да разпуснат. Всички идват с половинките си, правим барбекю, забавляваме си, много весело си прекарваме и момчетата обичат тези купони. Някои гости си тръгват късно вечерта, други остават да пренощуват. Този млад човек винаги оставаше, защото се напиваше до безпаметност. Както ти казваш: в началото е душата на компанията, а накрая става агресивен и разваля всичко. На другия ден никой не говореше с него, всички - обидени. Приятелката му умираше от неудобство. Аз като домакиня всеки път се опитвах някак да замажа нещата и да го уговоря по-рано да си легне.
Впоследствие се оказа, че това е модел на поведение не само у нас, а по принцип. През седмицата е перфектният служител, през уикенда не знае на кой свят се намира. Всичко приключи един понеделник, когато не се явил на работа и звъннал на мъжа ми да иде да го прибере от полицията. Задържали го в ареста заради някакво пиянско сбиване предишната вечер. Беше похарчил в кръчмата и цялата си заплата. Този път приятелката му не издържа и си събра багажа. Мъжът ми се направил на лош и заплашил момъка с уволнение (изощо нямал такова намерение, но за да го вкара в правия път). И о, чудо! Като се озова осъмнало с регистрация в полицията, само в квартирата и пред перспективата да остане и без работа, да видиш ти, авторе, как това момче се стегна. От тогава пие само бира, никога друг алкохол и то единствено в компания. Момичето се върна и това лято се ожениха. Даже на сватбата си младоженецът не пи.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9b9811fac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Имаш лошо пиянство и това си е проблем, но решим.
Намираш си една по-сладострастна и разкрепостена приятелка да ти пие енергията и ще се кротнеш:-)
Ама я кажи как"работиш по специалността си " докато още си студент " по авиация".
Студент медик да дава смени като санитар може, а ти как ?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1147300eec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Имаш ли приятелка? И какъв алкохол пиеш? Чувала съм, че различния алкохол създава различни емоции и поведение.
Според мен имаш лошо пиянство. От анонимна жена, с баща алкохолик, да знаеш, че точно в тая възраст се започва. Моят горе долу от 30г се налива, разбира се, в началото е почнал като теб само уикенда, сега на 50 вместо кафе пие водка. Няма нужда да споменавам, че е безработен, с 3 провалени брака и 3 деца, които не го поглеждаме. Не искам да те стресирам, не бих го казала, ако не го мислех. Очевидно имаш проблем щом ставаш агресивен.
Съветът ми е да спреш, докато си млад и докато можеш и го искаш. Или пий сайдери, някакви подобни, разнообразявай се по друг начин.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: aebf6e9f81
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Просто спри да пиеш, докато не си се пристрастил. И задължително се извини на всички, които си обидил. Позорно си постъпил. А в случай че не можеш да се откажеш от пиенето сам, потърси помощ!


Нина

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a0e01c1964
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Първо Ви благодаря за споделените истории!
Ще отговоря общо и на четирите коментара.

Аз със сигурност нямам зависимост. Аз мисля, че за мен важи приказката:”Патка, която не може да плува, по-добре да не си топи гъза!”
С това искам да кажа, че пия само на поводи и събирания с приятели, но почти в 90% от случаите нещата отиват извън контрол. Време е за стоп на това, тъй като не мога да консумирам като хората.
Смятам, че съм отговорно момче. Работя на граждански договор, тъй като съм студент и успявам да съчетавам учението с работата. Сега беше и по-лесно да ги съчетавам, тъй като учехме онлайн. Справям се в университета, не съм отличник, но за сметка на това в работата се справям отлично(по думи на моите по-опитни колеги). Обожавам да работя, работя от малък и съм самостоятелен. Живея в пансион/общежитие от малък, работя от малък и никога не съм чакал на наще. Факт е, че с моите глупости ги наранявам и всичко хубаво остава зад глупостите, които се случват, когато пия. Надявам се, че това нещо приключи, тъй като имам добро и хубаво момиче до себе си. Ще дам всичко от себе си, за да променя този факт и осъзнавам, че мога да се забавлявам и без алкохол, защото очевидно не ми действа добре. Извинил съм се на всички, които съм обидил. Надявам се всичко да бъде наред от тук нататък, защото имам бъдеще, както всеки млад човек.
Благодаря отново на всички!

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7e7be666c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Имаш проблем, да. Ако се наливаш ежедневно, имаш проблем със себе си, но дори 1 път в месеца да пиеш и да праваиш мизерии, имаш проблем с другите. Един път е достатъчен, за да развалиш много неща. Просто не пий, за съжаление е кофти, ама това е...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9b9811fac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Не искам да те плаша ,но:
Ок, ти си младо момче и все още нямаш зависимост, но явно има "загуба на количественият контрол". Това ,заедно с повишеният толеранс -" да носиш на пиене" са сигнали и то сериозни, че работите отиват на зле.
Обикновено е резултат от нервно напрежение - в твоя случай носенето на две дини под мишница - учене и работа, плюс дългият навик да се справяш сам и ...стягате, стягане.....и като се отприщи става както русите викат "Пошли, поехали.." Отиде та се невидя и до откат.
А не бива.
Момче с бъдеще и потенциал си, не го пропилявай.Намери друг начин да изчистваш харда, този не води до нищо хубаво.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f51a1505e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Просто имаш лошо пиянство. Единственият начин да си помогнеш е да не пиеш. Или ако пиеш да е в малко количество и да се спреш - до там.
Ако нямаш мярка и не можеш даконтролираш количеството, което поемаш, то по-добре спри алкохола изобщо. Това е чисто и просто.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 75958b463d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не е просто! Но коментарите са верни, така се започва и не е на добре!
Проблемът не е в алкохола, а в това как бягаш от него! Очевидно има нещо в тебе дето не си разрешил, а дори може и да не знаеш какво е. Но вътрешно се мразиш нещо ми се струва. Защото бачкаш здраво и примерно, а като разпускаш си го начукваш сам и на всички около тебе. Нещо ти е криво и бягаш от едната крайност до другата. Трябва баланс. По-малко работа, по-малко пиене и отдели време ей така, без нищо, да си сам. Виж какво те дерзае, има нещо там! Иначе и да спреш алкохола, той проблема ако е там, с друго ще го давиш! Пороци колко щеш на тоя свят! Успех и мислене му е майката, а на пияно.... се не мисли!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker