Брат ми е алкохолик - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Брат ми е алкохолик
преди: 15 години, 8 месеца, прочетена 7578 пъти
Здравейте!
Реших и аз да споделя болката си - не знам да ли ще ми помогнете, но поне ще ми поолекне малко (уж).
Брат ми, когото много обичам, има сериозен проблем с алкохола. Той е само на 30 години, а вече се буди с мисълта за чашката. Сутрин вместо кафе консумира бира, а първата чашка твърд алкохол може да я изпие още преди 12 на обед.

Съответно до вечерта вече не е адекватен, а което е по-лошо след консумация на алкохол става изключително избухлив и налита да се бие. Не са единични случаите, в които е изкарвал родителите ми от леглото, за да им вдигне скандал за "нещо" си, а напоследък дори ги удря. Аз не живея с тях. Дори не живея в същото населено място и това още повече ме притеснява. Преди поне можех да се намеся и да го изхвърля (мен все още ме слушаше), но сега това ми е невъзможно. Ето защо към притесненията, че той си проваля живота се прибавят и тези за родителите ми...

Говорила съм хиляди пъти с него - още когато проблемът не беше толкова сериозен, т.е. още когато беше тийнейджър и правеше отвреме навреме "бели" под въздействие на алкохола. По-малка съм с 4 години от него, но той винаги се е вслушвал в това, което имам да му кажа. Преди имаше някакъв ефект, но както казах вече не живеем заедно, а и той си има съпруга, която се предполага, че трябва да му помага (дали е така точно в това отношение малко се съмнявам).

Проблемът е, че вече и говоренето не помага. когато го съветвам да се консултира с лекар и да пробва да се лекува вече срещам само ярост и насмесшка. Алкохолът го съсипва не само психически, но и здравословно - на 30 дробът му вече е тотално и необратимо повреден - но него това не го вълнува - дори не прави опит да пие хапчета или да се лекува.

А когато той не иска да си помогне сам и което е по-лошо, когато отрича, че има проблем, аз се чувставм безсилна да помогна...

Болно ми е и ми е мъчно - обичам и него и родителите си, а не могада направя нищо нито за единия, нито за другите...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 8 месеца
hash: bf8ce69fef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това е една от малкото истории, в които не мога да намеря най-малкото коментар който може да послужи като съвет.:(
Бих ти пожелал само... ТЪРПЕНИЕ!!! :) Успех!

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 17c5d0ce63
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Няма лек за алкохолизма. Баща ми беше алкохолик - бог да го прости. По какви ли не клиники лежа, 2 месеца ок, и после пак се започваше. Тормозът е за близките. Побоища, скандали, това съм го преживяла, но и ме трамвира за цял живот.

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: a79def49d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Много те съжалявам! Дано това, което си мисля да ти помогне до някаква степен. Накарай жена му да постави някакъв ултиматум (ако му пука за нея). Ако има резултат той ще сподели с теб. Ако ли не-макар, че ти е брат, с родителите ти се откъснете от него - или ще помогне, или ще спре да ви тормози. Знам, че го обичаш ама това е на хоризонта! Дано да ти помогна!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 5 месеца
hash: ca5207908c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, не знам какво да ти кажа, но аз от 6 години се опитвам да накарам приятелят ми да спре да пие и няма ефек. Четох, че се слага тамян в алкохола и вкусът му се променя и така се отказвало от алкохол, но не съм имала смелост да пробвам: 1.защото не знам дали е вреден за здравето му и 2. защото, ако разбере ще си има сериозни проблеми :(
Желая ти успех.

 
  ...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: a528571766
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Здравей, моя брат е на 32 и също е алкохолик. С родителите ми сме загубили всякаква надежда. Какво ли не опитахме и няма никакъв ефект. В пълна безизходица сме и не знаем към кого да се обърнем за помощ. За съжаление в бг няма адекватна медицинска помощ за алкохолиците. Мога само да ти съчувствам и разбирам. Успех...!

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1ececda593
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Един близък приятел е така още с отварянето на очите си посяга към бирата. По цял ден пие .Повече от 3 години го познавам а за тези 3 години съм го виждала 5 пъти трезвен. На 22 години е. Има широко досие. Просто не знам..и всички му говорим и той никой не слуша.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker