Как наркотиците изменят психиката? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Как наркотиците изменят психиката?
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 3320 пъти
Здравейте, имам въпрос към читателите тук? Имате ли познати, които са взимали синтетични наркотици като метанфетамин и подобни в продължение на 10 години , да кажем от диапазон 15 до към 25 годишна възраст и после са ги спрели. Приятелият ми е в това положение и не взима от 5 години нищо. Но забелязвам,че има доста странни проявления на характера.. Резки смени на настроенията. Мрачност, подтиснатост, депресираност, затвореностт, после става хиперактивен и се вманиачава за редица глупости. Става дребнав, педантичен, подозрителен. Абе цяла палитра от състояния. Знам че не взима подобни боклуци, защото съм с него и ако взима , ще му личи...Проблема е, че продължава да пуши трева, а това е един вид вратичка към миналото му.. което ме притеснява. Има твърде висока самооценка и огромни претенции и изисквания към околните, вечно е недоволен. Трудно може да се зарадва на нещо. Не е взимал никакви лекарства за психиката никога. Не е ходил на психолог и сам е успял да се измъкне от този ад. Само с вяра..той е много набожен. Но си мисля,че нещо става със съзнанието му, което ме притеснява. Навивам го дълго време за психолог, но той смята ,че няма нужда. Споделете ако имате подобни преживявания и може ли човек да съхрани психиката си, след употреба на толкова химия?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3b9550d216
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Ще те попитам директно и може би коментарът ми ще бъде изтрит: Ти обичаш ли себе си? Мислиш ли, че това е, което заслужаваш с "приятеля" ти? Или просто чувстваш потребност да се правиш на спасителка? Прочети повече за съзависимостта. Бях 2 години в такава ситуация и слава Богу се спасих. Съгласна съм, че на зависимите трябва да се помага, ако те го желаят, но помощ трябва да се оказва главно от специалисти. И те са безсилни понякога.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b057cf00ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Наркотикът освен, че прави изменения в мозъка, превъзпитава. Ти примерно, ако си прекрала години в състояние в което да речем с други авери наркомани сте се дрогирали и се разправяте за инжекцията докато се намирате до ж.п. линия по която в този момент минава влак, в страни от вас по пътечката минават пешеходци и говорят резлични неща, а ти не чуваш и възприемаш това такова каквото е, а като това което трезв човек чува докато слуша Sweetest perfection на Depeche mode и ти ще си изгубила връзка с реалното общуване и норми. Ако от мозъка наркотикът е изрязъл функцята за самокритичност, най-добре стой на страна от такъв. И гледай де не ти пробута и на тебе наркотик в кафето и да те склони да проституираш. Те наркоманите така говорят, че не вземат повече ама..С такива хора не се излиза. Емоционалната заря е част от спектакъла, ту ярко мощтно настроение, ту в следващият момент пълна тъмнина. Наркоманите не трябва да бъдат мразени, те са болни хора, които подлежат само на едно нещо-на лечение. И много, много мониторинг, тъй като са криминално рискова група. И ако не желаят да се лекуват, тогава са свободни да си чупят главите.

Чорбаджията на курникът

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 43a583a468
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Синтетиките- амфетамините са най-глупавото нещо.
Мозъкът най-добре се развива до към 25 годишна възраст. Преди това е много податлив на психически заболявания и човек може да се прецака за цял живот.
Смятай щом приятелят ти е започнал от 15 годишен, още развиващ се физически и психически организъм.
Амфетамините могат да предизвикат шизофрения, биполярно разтройство и куп други заболявания. Дори и при хора без наследствена обремененост.
Тревата, която уж е безвредна, пак може да влияе на настроенията на човек. Дори също да предизвика шизофрения, но при хора с наследатвена обремененост, но доста по-рядко срещано все пак. Въпреки, че и в днешно време не знаеш тревата с какво я пръскат, с какво я смесват и тн.
Просто най-добре е приятелят ти да спре всякакви наркотици и да се обърне към психолог за тези резки промени в настроението. Може да е биполярно разтройство от наркотиците.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 57066ea7b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   4 години във връзка с хероинаджия и 7 откакто ме преследва. Бягай! Разби ми всички приятелства и контакти с мъже, и до днес има вмешателство.
Единствено той може да си помогне, както е написал номер 1-не се изявявай като спасителка и обичай себе си! Като не иска да ходи на психолог, нека си се саморазрушава. С това си държание руши и твоя емоционален свят! В един момент ти ще си за психолог, а не той! Тревата не е така безобидна както всички я описват. И изобщо не искам да ми отговарят на коментара разни тревомани, които да почват да обясняват на хората как от трева никой не е умрял, ама видиш ли от алкохол страшно много смъртни случаи имало. В България никой не пуши качествена трева, а само пръскани растения. Не се мислете за много готини, не сте Снуп Дог.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d718d99d74
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   На-добре е да отиде на психиатър, защото това, което обясни са симптоми на биполярно разстройство.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c10e52b959
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Приятелят ти продължава да приема наркотици, които както сама казваш, променят психиката. А, и личното ми мнение е, че ти има изначално нещо сбъркано в психиката, за да имаш нужда от наркотици.
Категорично, не бих се занимавала с наркоман. Това е кауза пердуда.
За да спре, първо трябва да иска, второ да положи големи усилия. Такива хора, поначало не мислят, че правят нещо нередно за самите тях, съответно си намират причини да не спират.
Коментарите са ми от преки наблюдения върху такива хора.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b57175e05b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз с мъжът ми живея вече така една година. Женени сме и това е постоянен ад, както е мил, нежен и спокоен, в следващият момент става сприхав, агресивен, ядосан, говори с наркоманки изрази, все едно е забравил предишният ден, колко мил и нормален е бил към светът, към ежедневието когато сме навън, към мен и близките си... Безработен е и постоянно мрънка, със сълзи на очите, че няма пари и изпада в изблици на пасивно-агресивно поведение, в същото време не иска да започва работа, той бил от Висшата класа хора... Какво да ти кажа, от половин година го съветвам учтиво, да посетим заедно психолог или ако желае сам, ако желае с брат си, с когото са близки. Той приятели няма... Но не иска, бил добре, бил здрав, ние сме били мишките, той бил главният... Все едно го описа в твоето описание - моят мъж е твоят, в темата ти... Не зная какво да правиш, но сподели с някой близък човек, от твоето семейство, приятелски кръг, защото иначе много тежи... Аз не мога да споделя с никого, защото не искам да го намразят, след като вече избързах, да се омъжа за него и да не съм сама... Бях сама една година, възстановявах се от тежка раздяла и не съм излизала почти на срещи, но предишните двама с които излязох, преди сегашният ми съпруг, не можах да ги възприема, че са подходящи за мен и не усетих допирни точки. А сега сякаш, попаднах на по-лошо, който се е прикривал. Типично за нас, жените глупачки и лабилни към страха, да не са сами, без партньор...

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 15b32a2e33
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Казват му Биполярно разстройство (БР). Сигурно е последица от наркотиците, но може и да е отделно. Но щом пуши трева и това го смятате, че не се брои - значи и ти си здраво заблудена. Да се обзалагам ли, че не си особено красива и леко дебела - такъв типаж се тръшка по наркомани поради липса на избор и критерии за външност (на другия).

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 6ee18ba092
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Той има нужда от психиатър, не от психолог. Синтетичните наркотици предизвикват шизофрения. А това, което описваш прилича на биполярно разстройство - циклофрения. Това са психически болести. Бягай от него докато можеш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: dd0ec8a526
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   По-вероятно е да е бил с биполярно разстройство и затова да е прибягнал към наркотиците.
Потърси си спокоен и уравновесен човек и не се прави на спасителка. Дори и да не посегне отново към наркотиците, животът с такъв човек ще бъде изключително труден.

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: b99788d4e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Говорите глупости на момичето. Биполярноти разтройство се характеризира с дълги периоди на мания и депресия. Не е от ден за ден. Това е просто разтройство на настроенията, което се поражда от употребата на наркотици. Лекува се при психолог чрез терапевтични техники. Част от личността на човека е увредена поради изкривените представи и страда характера.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 9f7487a608
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Направо се е измъкнал, да знаеш. :)
Измъкването от наркотиците е два метра под земята. Друго няма.
По мое време тия неща ги нямаше. Имаше хероин, тук-там екстази и кока за мутрите. От хероиновите наркомани, до 40 доживяха двама. Какъв живот водят е отделна тема. Другите измряха. Това от примерно... 20-30 човека. Свръхдози, болести... и като спряха, се започнаха депресиите и самоубийствата. Тоя се обесил, другия скочил от балкона.. и така. А имай предвид, че метамфетамините са много по-гадна химия от хероина, защото отключва психични заболявания.
Взимай си нещата и се махай. Тоя е свършен. Да, няма да утре, сигурно няма и след година да е. В това време обаче ти ще живееш в ада, ще се чудиш що става така и няма да имаш отговор. И... представи си един ден бащата на децата ти, да предположим, че са вече ученици, се метне от балкона след поредната депресия или криза. Тогава какво правим???
Къде ти е акъла, не знам. Махай се от там докато можеш. Утре може и на теб да посегне. Не е първия, няма и да е последния. И не се заблуждавай, че търпимо лошото сега, утре ще се оправи Няма такъв филм-все по зле ще става.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 15b32a2e33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   14, що бе, жената иска лично да се увери. Както се казва, трябва да се учим от чуждите грешки и да не ги повтаряме, но тя държи лично да ги повтори и да се убеди, че е така. После на стари години ще пише под подобни теми и ще налива акъл на младите глупачки, а те ще й обясняват, че при тях има любов и ще се справят.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 891e59796a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   15, прав си.
Тези неща, каквото и да си говорим, ще продължават да се случват.
За съжаление дългосрочният резултат от употреба на наркотици е пълна социална непригодност. Няма друг и няма изключения. Ако имаше как да не се случва това, хората щяха да си друсат безгрижно. Обаче не става. Абсолютно всеки един накрая се превръща в боклук.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 960426395b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Като гледам как си описала поведението му има 2 варианта. Или още се друса или има психично разстройство. Няма как да знаеш дали се друса или не. Аз съм се друсал с кристали, после отивам да говора с майка ми и нищо не разбира. Доста е трудно да разбереш ама ако си сигурна че не се друса го пращай на психолог.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 960426395b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   14. Не си прав.
Бил съм наркоман 2 години от 17 до 19, пушил съм трева друсал съм кристали, а сега само 4 пъти да си дръпна от коза и ми става гадно.
Според мен ''наркоманите'' са просто хора, които не знаят че след маратон, преди да си легнат трябва да предозират с витамин ц за да възстанови допамина в мозъка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker