Приятелят ми е пристрастен към метаамфетамини - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Приятелят ми е пристрастен към метаамфетамини
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 2997 пъти
Буквално преди няколко дни светът ми се срина. Приятелят ми с когото сме заедно от 3 години ми призна, че е пристрастен към наркотици, по-точно към метаамфетамини.
Точно на рождения му ден се бяхме видели, за да празнуваме. Още тогава забелязах, че е някак унил и като го питах какво му има той ми призна всичко. Преди мен е казал на родителите си, за да иска помощ. Осъзнава, че е пристрастен и иска да спре наркотиците. Но се оказа, че през тези 3 години откакто сме заедно всеки ден се е друсал. Като го питах как е успял да скрие това от мен, ми каза, че го е правил в колата като излезе някъде, за да не го видя. Просто не проумявам как не съм го забелязала досега, как не разбрах.
От една седмица вече не използва наркотици, виждам, че му е много трудно, родителите му са до него, аз съм до него, но мисля, че само с подкрепа няма да стане. Спря да комуникира с "приятелите си", които също са ползвали или трева или нещо по-силно. Започна да ходи и на психолог, пие витамини, антидепресанти и успокоителни.
Обмисляхме дали да не постъпи в клиника, но не иска да напуска работата си, защото вече иска да спестява и да събира пари за сватбата ни... сватба, която може би няма да се състои.
Колебая се, обичам го, до него съм, искам да му помогна докато преминава през този труден период, но честно казано имам големи колебания дали е редно да продължа тази връзка. То аз вече никога няма да мога да му вярвам безрезервно, дори да се изчисти и да започне нов живот не знам дали ще мога да му се доверя толкова, че да създам семейство с него. Може да прозвучи егоистично, но не искам да си съсипвам живота с наркоман, било то и бивш. Просто не знам какво да правя...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 51

преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9bf5b439d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   То вече почти всеки втори е наркоман, какво да не си съсипваш...
Много особен случай, от една страна, че е лъгал, от друга, че е признал и сам е поискал помощ. Обикновено до последно отричат, че имат проблем, агресивни са или крият до края. Дано се оправи, няма да е първият. Това не е хероин, но пак е тегаво. Щом обмисляш дали изобщо да си с него, това е най-големият проблем, че може би не го обичаш достатъчно. Жена, която обича, доеи с най-голямата отрепка стои...

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: da57dcaa44
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Браво на теб! Момчето иска да се бори, доверил ти се е, а ти нямала си да му вярваш? ! Ако не бе осъзнал на къде е тръгнал и бе разбрала от друго място, а той отрича - ок, не му вярвай. А той ти е споделил защото те чувства близка и иска да се промени. Ти ако наистина го обичаше, нямаше да се чудиш дали или. И като го зарежеш, той ще изгуби смисъл да се бори. Не се ли замисляш че ти си причината да иска промяна? Аман от женският ви егоизъм!

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 4242fb52b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Как ще се омъжиш за наркоман? ! Няма лекуване на наркомания, сменяй го и не си проваляй живота.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 0b5050a483
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Правилно мислиш и съвсем не е егоистично! Егоистично е било 3 г той да крие от теб нещо толкова хард, не ти е дал възможността да знаеш и избереш съзнателно. Това е като да ти открадне тези три години.
Какво семейство, какъв съпруг и особено баща ще бъде?
Сега оправдава отказа да влезе в клиника с "ще събирам за сватба" като с това оправдание иска и да се подсигури, че ти ще останеш с идеята за брак т. н което също е егоизъм в най- висша форма.
Сам, без клиника и 24/7 наблюдение и метадон няма да се справи и предполагам той самият го знае. Забележиш ли приповдихнато настроение, спокойствие, даже позитивно мислене - взел е пак, БЯГАЙ!
Помогни му с присъствие и морална подкрепа само ако ако той пожелае наистина да се излекува, това включва влизане в клиника!
Дори и така обаче, да му помогнеш е едно, да се осъдил сама като съпруга и майка на деца от наркоман... НЕ, в никакъв случай!

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: dc1fb7b99a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   зарязвай го. Мъже има достатъчно.

 
  ...


...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 0b5050a483
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Н 1, имаш в предвид "жена, която е зависима емоционално и/или финансово, дори с най- голямата отрека стои".
Не забелязах авторката да има подобни отклонения и финансови проблеми, които да покрива наркоманът. Единственото, което е странно, но донякъде разбираемо е как не е забелязала, че е наркоман. Има все пак промени в поведение, дори физически промени се забелязват най- малкото в зениците.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: a09c2829ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Такааа... Колко такива като теб съм гледал нямаш представа.

Имаш две опции.

Опция 1: Оставаш с него с надеждата наистина да спре с наркотиците, рискувайки целия си живот, но му даваш някакъв стимул да се бори. Това естествено ако е искрен и не крие и други неща от теб. Ти сигурна ли си, че няма такива?

Опция 2: Тръгваш си и се спасяваш от потенциална деградация и нещастие. Имай предвид, че ако го оставиш най-вероятно съвсем ще затъне.

Избора си е твой.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: b36d70545e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Бивш наркоман е като бивш негър. Няма!
Може да спрат да взимат за някакъв период, може и с години. Но зависимостта остава завинаги. Винаги ще има риск да се изкуши и да започне пак. Примерно след като сте женени, с деца, някой кредит и т.н.
Просто кзано- зарежи тая работа. Не ти трябва на баир лозе.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 260d95340c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Единствената физическа промяна, която забелязах беше, че качи килограми, то си помислих, че е защото спря да ходи на фитнес, защото не му остава време.
Иначе си имам собствена работа и доходи и не съм зависима от него по това, но го обичам. Всеки път като помисля за раздяла си спомням времето прекарано с него, което беше страхотно.
Знам, че сега ще спре наркотиците, вярвам в него, че ще успее. Притесненията ми са както каза номер 9, ако след години започне пак да ползва. Не знам какво да правя...
Само да добавя, че той е на 26, а аз на 22г.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 844c9bb7f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Мечтата на мъжа - той да е най-голямата отрепка, а тя да го обичала - вижте само номер 1 и 2.
Късай и бягай, не е твоя работа да го лекуваш и да носиш отговорност за неговия живот, още по-малко да жертваш твоя живот и бъдеще заради него.

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9eb8cbacbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Има нещо странно в тази история и в края на коментара ми-ще уточня какво имам предвид. Първо -към авторката-ако го обичаш Истински оставаш с него без значение всичко останало. Ако не го обичаш истински-питаш непознати какво да правиш, ако го обичаше Истински-нямаше да питаш дали да останеш с него или не. Прочетох поста ти още преди няколко дни и не мислех да пиша(особено заради предпоследното ти изречение)-но реших накратко да си кажа мнението.
Любовта на живота ми беше зависим от Хероин, от години е чист, писала съм в други теми и няма да коментирам това тук.
Това, което ме озадачава е как въобще може да има подобна ситуация, като вашата, в която цели 3 години съвместен живот и ти нито веднъж да не си се усъмнила дори...още повече , че казваш-че е взимал Метаамфетамини и то всеки ден?! Всеки, който е запознат с ефектите на този наркотик-ще ти каже, че НЯМА начин човек да не се усети, че има нещо...За пръв път ми се случва да попадна на история -коята адски ме съмнява...просто, защото-ако човек взима Метаамфетамини-после часове и дни наред не може да спи и яде, след това идва фаза на крайно изтощение, депресивно състояние и т.н. и т.н. дълго е за обяснение, но просто не проумявам как може ти да не си разбрала, че взима нещо?! Рязка промяна в настроенията, в съня, в апетита, настроение от едната крайност в другата...-и ти нищо не си забелязала?! А той пък се друсал всеки ден?! Ти остави всичко това, но повечето развиват Параноидна Шизофрения, с този наркотик. Познавам едно момче-ни Психиатри, ни Психолози успяват да му помогнат. Ти казваш , че се друса с Метаамфетамини всеки ден , в продължение на 3 години и ако той не ти беше казал-ти нищо не си усетила?! Извинявай, ако историята ти е истинска, сори за съмненията, но предвид ефектите от тази дрога и резките промени в настроението на човек, ми е адски трудно да повярвам в историята ти. Дори , ако не живеехте заедно-всеки ден да се чувахте , дори и чрез писане във фейса-усещат се резките промени в поведението на даден човек...За халюцинациите-зрителни и слухови при този наркотик-няма да обяснявам...Пишеш друсал се в колата и затова нищо не си разбрала цели 3 години-ами то никой няма да тръгне пред теб да взима, освен ако и ти не взимаш, но да не забележиш нищо друго?! Дори да не ти е направило никакво впечатление това, че не може да спи нормално дни наред, все едно е на 200 кафета, то поне после дните , в които е като парцал, без сили и в депресивно състояние-това как не си го видяла?! Разширените, като маслини зеници-и това как си го пропуснала?!

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 6f7b11f669
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Здравей.
Изправена си пред труден избор, била съм там.
Имай предвид, че наркоманите са изключително добри манипулатори.
Събирал за сватба, за това нямало да постъпи в клиника - манипулация. Къде ги събира тези пари? Спестовна сметка ли има? Ти можеш ли да следиш колко е събрал? Или само така говори, пък след време ще се окаже, че ги е похарчил?
Това, че е признал, също е вид манипулация - пренася отговорността за живота си върху теб. Ти започваш да се чувстваш длъжна да му помагаш.
Това се нарича съзависимост. Без да се усещаш започваш да се нагърбваш с чуждите проблеми. А от другата страна не получаваш съдействие.
Консултирай се и ти с психолог, специализирал в зависимости и ще разбереш доста по темата. Ако не можеш - прочети в интернет за съзависимост и внимавай.
Никой не може да ти каже дали приятелят ти ще се изчисти или ще те завлече. Ти го познаваш най-добре и знам, че ти се иска да вярваш, че може.
Пиша ти тези неща, защото съм го изстрадала и ми се иска да разбереш, че ти не си отговорна за неговите действия и не можеш да поправиш човек, ако той сам не иска.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: ead9a73691
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   До номер 13
Той ми каза, че се е друсал всеки ден, аз не мога да знам колко често наистина е ползвал. Пък за умората и така нататък той работи много тежка работа и мислех, че е заради това умората му. Иначе аз доколкото знам няма проблеми със съня, но и това не знам със сигурност защото не живеем заедно.

Иначе вече 8 дена не е ползвал нищо и симптомите на изчистването също започнаха да намаляват.

За спестяването: ще се опитам да следя от близо как и колко спестява.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9eb8cbacbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   До авторката, от номер 13-щом не живеете заедно-това донякъде обяснява как не си се усетила-особено, ако се виждате само когато е на себе си...така да се каже. Колкото до друсането всеки ден в продължение на 3 години-вероятно на теб така е казал, защото го прави доста често, но чак без прекъсване...-не ми се вярва, иначе досега да е влязал в лудница. Този наркотик води до много тежки психози..., ясно е, че едни не издържат и психиката им се прецаква, други -се разминават с някои тежки последици, защото всеки е различен, като психика и физ. издръжливост. За отшумяване на симптомите и то след продължителна употреба-имай предвид, че Минимумът време е поне 1 месец.
Психическата зависимост е много силна-пиша ти тези неща, защото искам да ти помогна с информация и все пак-факт е, че ти при всички положения и сама трябва да прочетеш някои неща във връзка с наркотика, а не да разчиташ на това какво той ще ти каже...предполагам разбираш-защо ти го казвам това.
Това, че е прекъснал връзки с определени приятели-е много важно. Този наркотик е стимулант повечето го ползват за да имат сили да издържат на по-тежък труд и по-дълго време да са бодри. Ще ти дам и друг съвет-знам, че е трудно със смяна и намиране на нова работа в тая държава, но ти препоръчвам да говорите да си смени работата(разни колеги, познати, които...)но не го препоръчвам това със смяната на работа, заради това в скобите, а защото е добре да я замени тази работа със нещо, което да изисква по-малко физ.труд, по простата причина-да не настъпи спонтанен момент, в който пак да си каже-ще взема още 1 път-че да издържа на натоварения график и т.н.-сещаш се-порочен кръг. Пиши, ако искаш-какво е станало след време-след седмици...-как върви лечението и т.н., ако мога да ти помогна и с някой друг съвет... Иначе-факта, че сам ти е споделил-е добър знак, защото показва, че има сериозно намерение да се откаже...и да положи усилия за това-това е ключово- може би не осъзнаваш(понеже нямаш опит с такива хора), но Най-важното при всяка зависимост е -човек САМ да пожелае да спре, сам да избере да бъде честен с някого и открито да му сподели за зависимостта си-а това повярвай е адски трудно чисто психологически, защото е голям страх за зависимия да разкрие това сам , страхът от отхвърляне е голям..., но той го е направил-затова му дай шанс и най-важното бъди търпелива, наблюдателна, не се изпълвай с розови фантазии-че всичко става за отрицателно време. Не е като сама да си го хванала или някой да го е издал, сам ти е споделил и е приел да ходи на Психолог, най-важното което можеш да направиш ти-това е Подкрепа.
Друго, което се сещам е-питай го -Каква е била причината той да започне да взима?-това е много важен въпрос, не го подценявай, защото Причината е важна. Ако желаеш-можеш да пишеш тук в сайта, като разбереш причината, ако ти се иска да чуеш моето мнение и се колебаеш за нещо. Исках да те питам и за тези антидепресенти-знам, че ги изписват при такива случаи, но...рецепта дава Психиатър, не Психолог-тоест той ходи на Психиатър ли?-не ги бъркай двете-ще ти кажа, че разлика има, защото доста по-важно за зависим е да ходи на Психолог-за съжаление се изисква да настъпи някакво изчистване и после..., така че вероятно говориш за Психиатър в поста си..., още нещо-задължително следи, доколкото можеш(трудно като не живеете заедно под един покрив, но все пак...)да не пие НИКАКЪВ алкохол, защото тия лекарства, които са му изписани-губят ефект. Сори, че се усъмних в историята ти в предния ми коментар, но все пак едно нещо има и то си присъства, като ефект от наркотика-освен всичко изброено в предния коментар-не знам защо никак не си усетила да проявява параноя, параноични мисли, неоснователна ревност да го тресе..., подозирам-че е, защото се виждате или чувате за кратко и не е имало случай , в който примерно 2 дни поред да пишете часове наред-по цял ден във фейса или да сте нон-стоп заедно, защото иначе-щеше да забележиш разни аномалии в поведението.
ВАЖНО е и колко е взимал, като количество-каква е била дозата му, както и НАЧИНЪТ , по който го е вземал наркотика. Приятелят ти-има ли проблеми с черния дроб и бъбреците, сърцето? При прекаляване с тази отрова-точно там възникват физ.проблеми.
Вие двамата на колко години сте? Има си значение и той на каква възраст е бил, когато е започнал. Обърни внимание-сега да не вземе да увеличи употребата на алкохол-казвам ти го, защото е нормална реакция при някои хора-да го правят това, за да не мислят за определени наркотици, както и повече цигари-естествено. Ако причината-за която те питам горе..., ако причината да започне е някаква емоционална драма-примерно несподелена любов преди теб или разпаднала се връзка-нещата са по-дълбоки и не са за подценяване-в смисъл, че едно е да тръгне от глупост да взима заради любопитство , за да има енергия по цяла нощ по дискотеки или на работа да издържа..., съвсем друго е-ако е почнал употреба заради емоционални драми -попитай го, но деликатно-разбиране да има и съпричастност. Вложиш ли осъдително отношение и най-голямото желание за искреност да има някой-ще се свие в своя свят и ще откаже да сподели или просто ще излъже.
Ако съм успяла да ти помогна с повече информация -ще се радвам.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 6f7b11f669
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Номер 13 е права. Аз имам и други въпроси.
Вие не живеете заедно, а той вече мисли за сватба. Наистина ли би се омъжила за някой без да сте живели заедно? Когато заживеете заедно ще откриеш още много изненади, които не си подозирала за него.

Някой прави ли му тестове за наркотици? Психолога или родителите му? Това е задължително, особено в началото на лечението. Не може да разчитате на неговите думи дали е чист или не.

8 дни са малко време за да се радваш. Нали знаеш, че след време ще трябва да започне да намалява антидепресантите и успокоителните, които му дават. Тогава пак няма да е лесно.

Май не съм ти много полезна, но според мен си струва да се замислиш за тези неща.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 7c8a990d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Не знам дали е от значение, но не живеем за постоянно заедно, иначе сме живели заедно за седмица две (знам, че звучи смешно).
Иначе с него много малко се карахме, няколко пъти се случи, че изревнува много и доста сме се карали. Но като му обясних как аз се чувствам в това положение и, че не ми харесва той май се осъзна и вече даже не помня за последно кога сме се карали поради ревност.
Иначе обича да говори за проблема си, казва, че му олеква като споделя със семейството си (в това число и мен, защото вече ме вижда като част от семейството му).
Причина поради, която е започнал да ползва метаамфетамини е: един от "приятелите" му (вече бивш приятел) му е предложил като е казал, че е страхотно усещането и приятелят ми от любопитство май е пробвал и така е започнало.
За алкохола: откакто го познавам не пие. Ама наистина не пие, даже като излезем някъде или сме вкъщи. Аз например пия една бира, а той до мен лимонада.
Опитвам се да го подкрепям доколкото мога. Виждам, че и той се старае. Знам в колко му свършва работата и всеки ден ми звъни като излезе от работа и говорим по телефона докато се прибере вкъщи при техните. Казва, че гласът ми го успокоява и затова гледам да прекарвам колкото се може повече време с него.
Той е на 26г., а аз на 22г.

Авторката

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9eb8cbacbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Към авторката от н. 17-това, което разказваш за приятелят си-вдъхва доста надежда, че този човек има добри изгледи да се изчисти. Както го описваш-според мен той наистина държи на теб и те обича и то дотолкова, че сериозно е решил да поправи стари грешки...
Сега за пръв път -попадам на случай, в който зависим обича да споделя за това с др. хора, обикновено-не споделят, дори за дребни неща-то е като забранена тема за разговор при употребяващи наркотици.
Искрено ви пожелавам и на двамата да сте щастливи и той никога повече-да не се и сеща дори- за дрога.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 844c9bb7f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Авторке, не се подвеждай по номер 20 - лечението на зависимости е много трудна работа и в дългосрочен план при наркотиците успеваемостта е между 2 и 5%.
Останалите 95% пак се връщат към наркотиците по някое време.
Какъв е шансът баш твоят приятел да влезе в тоя процент?
По-добре си плюй на петите и бягай с 200 - не си длъжна да оправяш неговия живот и неговите каши, а и не можеш!
То ако някой можеше отвън да излекува наркоман, нямаше да има такъв нисък процент отказали наркотиците успешно в дългосрочен план!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 45645d7709
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   До номер 20
И аз от все сърце искам да се изчисти да започнем всичко отначало. Не знам, може би защото задаваме правилните въпроси той казва, че обича да споделя, сякаш като разказва за зависимостта си един вид напрежението намалява. И за нас е по-лесно така като знаем какво ни е насреща, как се чувства и какво го тормози толкова.
И вече съм сигурна, че няма да се откажа от него, ще се опитам да му помогна колкото и както мога.

Авторката

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9eb8cbacbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Към авторката-Радвам се, че си написала това, радвам се и, че реших да ти пиша, въпреки първоначалните ми колебания. Чудя се приятелят ти да не е Риби...
Към номер 21-прочети и горните коментари, за да ти светне малко, че не говоря празни приказки. Освен това познавам много хора, които успяха да се откачат от Хероина, след като са употребявали доста преди това... При метаамфетамините-зависимостта е психическа, така че номер 21-такива като теб, които се правят на някакви всезнаещи моралисти, без опит и т. н. -не е достатъчно само да стоиш и четеш, без лично да си преживял нещо подобно-казвам го, защото не си работил сред зависими, не си живял с такъв човек, така че-няма и как веднага по поведение на даден човек-да направиш разлика. В случая-имаме човек, който САМ е признал, сам е поел отговорност и полага РЕАЛНИ усилия да спре завинаги с наркотика.
номер 21-ако ти или твой роднина-се разоблее от рак или някаква др. гадна болест-значи ли, че ако някой ти каже-статистиката сочи, че 1-2 процента оздравяват-другите са аут, зачеркваш ги и толкоз, и по тая логика-ако детето ти се разболее от Рак примерно-ти го зачеркваш и не полагаш усилия за лечение и оздравяване, защото тъпата статистика казва друго? ! Номер 21- не си прави труда да ми отговаряш-въпросите ми са реторични. Веднага, като прочета или чуя такова плоско изказване, като твоето-ми става ясно какъв го е писал-няма как да ти го напиша в цялост мнението си за такива, като теб-защото коментарът ми ще влезе в графа обиди, затова представи си го...

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 7cd4224172
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Доверието лесно се губи, трудно се печели така е. Грешката, която допусна не е никак малка, все пак 3 години от живота му да били тровени с тези наркотици. Но наистина оценявам факта, че сам си призна, и че иска да се изчисти. Ще съм до него в този труден период пък после съдбата ще реши какво ще става. Иначе му вярвам, че ще успее да се изчисти. Единствените ми страхове са след време да не започне пак, но дано никога до не забрави този труден период и болката, която изтърпява.
Зодия лъв е!

Авторката

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 844c9bb7f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Да, явно коментарът ти ще влезе в графа с обиди, защото не можеш да четеш с разбиране или да толерираш мнение различно от твоето, което изключва и вероятността да се води интелигентен разговор с теб.
Иначе имам опит с зависими - ами нито един дългосрочно не се откачи.
И има огромна разлика между зависимост към наркотици и между разболяване - към наркотиците си посегнал сам, а разболяването може да се случи на всеки.
А ако човек сам реши да си опропастява живота, защото вярва, че по това дали някой е зодия "Риби" може да си вади изводи за бъдещото му поведение - да заповяда, аз няма да го разубеждавам.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: b36d70545e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Сравненията с хероина са малко безпредментни, защото е доста спорно кое причинава по-силна и трайна зависимост. Хероинът е опиат. Няма ги масовите увреждания в мозъка, които причинява метамфетамина. От хероина не умират мозъчни клетки в няколко дяла на мозъка едновременно. Хероиновите наркомани стават на пълна развалина физически, но са с нормален интелект дори след години употреба. При метамфетамина мозъкът е на салата. На това се дължат психозите и шизофренията.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9eb8cbacbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Към номер 25-май ти НЕ можеш да четеш правилно-там където съм писала за Зодия-споменах го-заради споделянето, дори не става въпрос за едната Зодия, а по принцип хора със силен акцент на знак Риби в Рождената си Астрологична карта-с лекота и естествено споделят-прочети ми пак предния коментар да видиш. Първо се научи да четеш внимателно и после се дръж агресивно и неадекватно.
И за протокола -всички зависими от твърди наркотици-имат в Рождената си Астрологична карта-Опозиция на 6 Дом-свързан с личното здраве към 12 Дом-свързан с болници, клиники, опиати..., няма да се впускам в подробности, защото очевидно с номер 21-съответно и 25, няма как да се води интелигентен разговор, най-малкото, защото не си прави труда да прочете правилно написаното, обаче веднага се впуска в разни тиради на накърнена гордост.
Към номер 26-напълно съм съгласна с теб, знам че е така...Напълно съм наясно какви боклуци са повечето наркотици днес...това за амфетамини и метаамфетамини-ми е ясно, по-нагоре съм писала за Параноя и Шизофрения, не съм написала само 1 коментар в тази тема. Номер 25-нещо иска да замаже положението със собствените си изказвания, но не му се получава...на думите му и дете няма да се върже. То само , като му прочетеш коментар 21-и ти светва, че е някой или някоя напатила се и сега изказва крайно субективно мнение-всеки има право да каже какво мисли, но когато даваш съвет на някого-най-малкото поне трябва да се постараеш да е обективно даден съвет, а не да напояваш нещата със субективизъм.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 7cd4224172
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Изясниха се някои неща... приятелят ми е ползвал метаамфетамини, пико (май е едно и също) 2 години и то не всеки ден, като дозата му е било 1 грам. Иначе преди това от време на време е пушил трева.

Авторката

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 61e0e79135
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Трябва да разбереш, че не си го познавала никога. През цялото време познаваш него наркотици. Ако не е дрогиран, ще е по-различен. Така че бий му шута и толкова. Антидепресанти... с тях ще стане хептен зле. Ако искаш да си пропилееш младостта в отчаяни опити - пробвай се, но финалът е ясен.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 844c9bb7f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Да бе, луната е в 12 дом и затова той е наркоман, разбрахме. И трябва някой да си жертва живота да го спасява, защото нали той отговорност никаква не носи, тя да я носи вместо него. Нещо друго?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9eb8cbacbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Номер 30-ясно ми е, че всеки твой опит да кажеш нещо умно-завършва с някоя жалка изцепка... за какви жертви говориш? ! Момичето не се жертва... Когато някой обича друг-НЯМА жертване, има разбиране, прошка, подкрепа, обич, споделяне. Човекът сам е признал за наркотиците, защото я обича, защото държи на нея и не иска да я лъже, поел е риска да й признае, въпреки страха, че тя може да го зареже и да не го погледне вече. Човекът сам е поел ОТГОВОРНОСТ -да ходи на Психолог, спрял е дрогата, това е адски трудно, но н. 30-ти очевидно си някой закостенял стар чичко, който съди наред, прави се на големия моралист, НЕ чете внимателно. Твоето четене е-на повърхността и после си правиш разни твои анализи. Тесногръдието -не се лекува, дори Психолог не бих ти препоръчала, че само ще му изгубиш времето.
За мен ти си Егоцентрик, защото веднага от изказванията ти-става ясно, че първо-никога не си обичал никого Истински и второ-мислиш само за себе си, както баба ми веднъж каза-за един-мисли само за з. дника си. Егоцентризма-също е болест и то нелечима. Всеки твой опит да кажеш нещо умно-е изпълнен с цинизъм. Това, че имаш закостеняло мислене и си осъдителен към хората, не ти дава право да налагаш агресивните си изводи. Прочети някоя и друга книга, вместо да злобееш. Не знам какъв ти е точно проблема, но се лекувай... успех ти желая

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 844c9bb7f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Да, закостенял стар чичко съм, защото не харесвам наркомани и не бих се хванала с такъв.
Ти пък явно си много модерна, щом все с такива се влачиш и това говори много хубаво за теб, да знаеш.
Много е просто - психически здрав човек не би се хванал с наркоман.
С наркомани се хващат психически нестабилни, съзависи хора, които си мислят, че животът им има смисъл само ако спасяват някого.
Не е той за психолог 31, ти си за психолог.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 7cd4224172
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Аз не съм с него, защото искам да спася някого, а защото го обичам. С него съм още защото му вярвам.
Говорили сме и съм му казвала, че ако даже се усъмня, че пак се е друсал всичко ще свърши. На мнение съм (колкото и глупаво да ви звучи), че този път по изключение на обстоятелствата и някакви си статистики, той ще може да се изчисти и да започнем наново. Виждам решителността в очите му, виждам и как се старае, отива с радост на работа, прекарва време с родителите си и с мен, не се вижда с наркоманските си приятели и прекъсна всякаква връзка с тях.
От 13 дена е чист, знам, че е много малко време, за да се радвам, но е обнадеждаващо.

Авторката

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9eb8cbacbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Номер 32-говориш от името на н. 30-че си стар, закостенял чичко, после говориш за себе си в женски род и накрая завършваш, като трети образ-защитавайки н. 30.... Вижда се кой има нужда от Психиатър, ха ха. Научи се да пишеш правилно, имаш правописни и граматични грешки, можеш и първо да изтрезнееш, преди да пишеш-за да се разбира коментара ти после...

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 844c9bb7f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Номер 34, личи си, че не си много умна, ама какво ли очаквам - наркомани и зодии, друго не видях от теб.
Ти ме обвини, че съм чичко, аз само потвърдих - нарича се ирония.
Ама кой да схване - нали това иска нещо повече, от това да си прочетеш хороскопа.
Аворке - съветвам те поне да вземете тестове, за да си сигурна, че не те лъже и тайно не друса.
А иначе не знам как си представяш живота с тоя човек - когато сте на 40 с две деца и ипотека ще се притесняваш дали ще плати ипотеката, или ще ползва парите да се надруса. Не ми звучи като мечтаното бъдеще.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9eb8cbacbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Номер 35-радвам се, че признаваш, че си стар и закостенял чичко, очевидно това се потвърждава и от коментарите ти за ипотеки и др. глупости. Как може да слагаш на едни везни Обич и пари? ! Колкото до професията ми, защото факт-Астролог съм-от 20-годишна вече 10 години поред-съм направила хороскопи на стотици души и дори за мен самата е огромно признание това, че не само, че дори 1 човек на който съм направила хороскоп, не се е оплакал, но и НАПРОТИВ-хората си поръчват и втори и трети хороскоп, защото виждат как всичко е вярно. Някои дори ме мислят за ясновидка, заради изключително точните неща-но им казвам-не, не съм ясновидка, просто умея да разчитам Натални карти, защото Астрологията и Номерологията са ми огромна страст. Доказателство за това, че си върша качествено работата и с любов-е признанието и уважението на всички тези хора, които са си поръчали Хороскоп при мен. И за протокола-не правя дневни хороскопчета от по 2 реда, каквито ти очевидно гледаш по тв. или едно време по вестниците. Астрологичните анализи на Рождената карта, които правя са по 30 страници. 30 страници.... , това ти и във фантазиите си не можеш да го проумееш, на мен това ми е ясно, така както ми е ясно и, че си поредния пропилял живота си, който е дотолкова разочарован от самия себе си, че почва да се подиграва и присмива на напълно непознати за него хора, че и като капак да осмива нечия професия. Това го правят само-кухите тикви, които съдят наред и т. н. Момичето само ще си реши какво да прави. Няма нужда да й нареждаш. Очевидно ти си свикнал да редиш заповеди и когато някой ти се опълчи, като мен например-ти просто не можеш да го преодолееш. Не можеш да се примириш, когато някой доста по-умен от теб ти посочи твоите собствени грешки в писането и в начина на изразяване, и дори в поведението ти. Какво правиш сега-нареждаш на момичето какво да прави със собственият си живот ли? ! Ти нямаш никакво право да се бъркаш. Тя сама решава! Приятелят й-не е зависим от хероин в продължение на десетилетия, или от друг наркотик-в продължение на сума ти години, но и така да е-има хора-които и след дългогодишна употреба спират и са чисти и помагат на други хора да се изчистят. Момчето-не само, че само си е признало и само е тръгнало да ходи на Психолог и да споделя дори- с нея и с родителите си-защото иска да е чист и да живеят спокойно, като двойка, но също и сам е разкрил за наркотиците, а можеше и никога да не го направи, защото и без това приятелката му не се е досетила изобщо. Тоест, целта на момчето НЕ е да друса зад гърба й.
Номер 35-и на други места съм писала и тук ще ти го напиша, специално за теб-Има много излекувани зависими, които са се откачили от дрогата, но алкохолиците-си остават такива до гроб. Ти не отрече в коментара си-това, че написах-да почакаш да изтрезнееш и т. н. -значи потвърждаваш дори и негласно-че имаш сериозни проблеми с алкохола, дотам че това се забелязва и от агресивния тон, с който говориш. Още по-смешен ставаш с това, че се подиграваш на нечия професия, хоби или занимание, подиграваш се на зависими хора, но така е-алкохолът-НЕ прощава. Потърси помощ в някоя клиника за алкохолици или ходи на Психолог. Това, че си зарязан, изоставен от жена си-и затова така си се озлобил-не ти дава право да се пробваш да проваляш нечия романтична връзка. Момичето само ще си решава какво да прави. Както и правилно предположих-ти н. 35-никога не си обичал, затова и си такъв злобен чичко. Като си си дал съвета по темата-защо продължаваш да се заяждаш? ! Или си умираш от яд, че момичето обича приятелят си Истински, както и той-нея. Те са големи хора и сами ще си решат за своята връзка. Ти н. 35 и да умираш от яд и да не можеш да спиш от злоба, че тя му дава шанс и го подкрепя в лечението, това си е твой проблем н. 35. Разбери, че не е твоя работа това и ако ти си такъв агресор, които няма съвест и морал, и толерантност, то прдължавай да оцеляваш в жалкия си тесен, злобен свят.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 844c9bb7f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   Боже 36, наистина ти хлопа дъската.
Ти си съзависима като по учебник.
Вярваш, че любовта е да жертваш целия си живот за някой - ами не, това не е любов, това е зависимост.
Затова и се събираш с наркомани - както те са зависими от наркотиците, така ти си зависима от тях.
Лекувай се момиче.
И да, всеки нормален човек мисли за децата си - сегашни, или бъдещи.
И всеки нормален човек не би избрал на тези деца баща наркоман.
Естествено, това ти няма как да го разбереш - защото не си нормална.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9eb8cbacbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Номер 37-за последен път ти казвам-Когато обичаш някого-няма такова нещо, като, , жертване", но май твоята дъска още на млади години се е разхлопала и сега на стари-вече съвсем се е откачила.
Нормален човек-живее СЕГА, в Настоящето, ти няма как да знаеш, дали след 2 минути ще си на тоя свят, нали? Какви планове, какво бъдеще те тресат? На елита -му трябват, точно роби, като теб, такива с робски начин на мислене и манталитет-страх, стрес, планове, мисли за евентуални деца, плащане на ипотеки, няма истинска Обич, а само планове за размножаване и финансова издръжка на потомстмото. Номер 37-ти НЕ си жив, ти не живееш, твоето е просто оцеляване. Бих те помолила да размислиш над думите ми, но съм сигурна, че мисленето-ще се окаже сложна задача за теб.
Радвам се, че авторката на поста-се оказа Човек, толерантен и обичаща партньора си-не само на думи.... , затова доказателство е и това, че подкрепя приятелят си в лечението, дала му е шанс и т. н. Бих посъветвала н. 37-да прочете една друга тема в този сайт, където ясно съм обяснила всичко, докато разменяхме коментари с автора на поста там, момчето-поне разбра. Но н. 37-за теб надежда няма... ти си безнадежден случай. Няма да ти кажа заглавието на другата тема-за да не я ос. реш с глупостите си. Няма и да споря с теб повече-имам си по-важни неща за правене. Единственото, което още ще ти напиша е, че се гледа характера, Душевността на човек, а не дали временно бил зависим от нещо, защото за съжаление-най-долните същества-не са зависими хора, а агресори, селяци, глупаци с робски манталитет, мислене в ограничени рамки, такива без толерантност, без характер, свине с осъдителен начин на мислене, сухари, дърти агресори, насилници и т. н.
В тази тема бих написала някой и друг коментар, само при въпрос от страна на авторката на поста, защото без да се познавам с нея-имам доза уважение -защото тя се оказа толерантен човек, разбиращ, който обича човека до себе си... , първоначално я бях помислила за такъв типаж, като теб н. 37, но добре, че Интуицията ми ме накара -въпреки мислите ми-да пиша в темата и очевидно е имало защо-за което се радвам искрено:)По-нататък, ако видя, че авторката евентуално ме пита за нещо-ще отговоря. Но н. 37-каквито и глупости вече да изръсиш обръщайки се към мой коментар-гарантирам ти, че ще подмина, като влак- пътен знак.
Номер 37, може и да е пенсионер без работа, който се чуди как и с кого да се заяжда, но аз имам да пиша 2 дълги хороскопа, вчера получих поръчката, искам да посветя повече време и на рисуване, обожавам да рисувам-по-голяма страст и от Астрологията ми е:), за пианото съм си записала нотите на едни известни, любими мои песни, мелодии-нямам търпение и там да седна зад пианото и да ги разуча, защото за разлика от моя Любим, който е БИВШ зависим-и прекрасен характер и човек, НАИСТИНА Красива Душа-той е творец и сам създава песни на електрическа китара, аз не съм такъв прекрасен творец, като него... на мен ми е нужен един процес по записване на ноти първо и после наизустяване на мелодията, докато не започна да я свиря с лекота-и пак си тананикам нотите наум, докато свиря на пианото, докато той-свири по слух-което е велико, и сам да създава музика-също е велико, а да, и за протокола-той е уникален Художник-може да рисува в детайли- форми, човешкото тяло -мускули и всичко с точност и лекота.... , докато аз -специално в рисуването и хиляда години да се старая, в детайли не мога... предпочитам пейзажи и преливащи се цветове върху платното:)
Н. 37-чичкото с ипотеките-няма да ме разбере-знам:)
н. 37-очевидно скучаеш и нищо не правиш -щом от нищото продължаваш със заяждането, но ето -освен хороскопите, рисуването, пианото, за удоволствие-шия гоблени, поне преди шиех-сега не ми остава време, но можеш да пробваш да се научиш-действа приятно и релаксиращо. Правя преводи от Английски, Полски, Руски и любимият ми Испански-на български език-за езиците се оказах самоука, както и за някои други неща, което е прекрасно... най-големият комплимент е от хора, чиито роден език е Испански, а ми казаха, че дори нямам акцент. Колкото до английския-там ми е по-лесно в писмена форма-имаше време, в което се притеснявах пишейки дълги коментари в сайт, където има само англоговорящи и се притеснявах, че може чисто граматички словореда в изреченията ми да не е на 100 процента точен, затова по-едно време взех да пиша-Сори, ако има грешки, но английският не ми е роден език. Някои ми писаха учудени, защото си мислели, че съм от Сащ, а аз бях изненадана-как не са разбрали, че не ми е роден език-защото нямам такова самочувствие, че съм толкова добра(доста съм самокритична, за съжаление). Реакцията на хората-беше комплимент за мен.
Защо пиша тези неща ли? Пиша това, за да може н. 37 да разчупи закостенялото си мислене, въпреки че го обявих за Безнадежден случай, ха ха.
н. 37-това, че някой не взима наркотици и не пуши, но Обича човек, който пуши и е зависим-не значи, че и двамата са пропаднали... ето, това че бях отличничка със стипендия и в Гимназията и в Университета, че не ходех по дискотеки, клубове, кръчми, и винаги съм мразила и мразя алкохола, не значи, че съм с ограничено мислене, като теб н. 37, не се имам за нещо повече от някой зависим, защото за мен е важна Душата, характера на човек. Учих Икономика и в Професионалната гимназия и след това, после зарязах тая простотия, защото не исках да обрека живота си на служба в някой задушен офис, носейки жалки костюми и смятайки по цял ден-това е смърт, както е смърт и всяка форма на ограничено, закостеняло, робско мислене.
Затова се ориентирах към други сфери-почувствах Свободата, но Истинската Свобода е да обичаш някого БЕЗУСЛОВНО и да ЗНАЕШ, че и той така те обича:))) Няма по-велико чувство от това!
Любовта на живата ми-ТОЙ ми помогна да освободя Истинската си същност!
Важна е Душата на човек! Всичко друго са глупости.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c86a861e6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Номер 38, споменахте, че и вашият партньор/любим/приятел е бил зависим.... ако няма да е твърде лично може ли да ми кажете какви наркотици/алкохол е ползвал и откога е чист. Много ще се радвам да чуя историята на човек победил зависимостта си!

Авторката

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: deab5d334f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Гледах по телевизията, че в Боровец е открита клиника за зависими - нещо от рода на 28-дни-да си чист. Имат нов метод за лечение.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 844c9bb7f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   Авторе, как да ти отговори 38, като нейният най-вероятно още е зависим. Какво стана с твоя кажи, спря ли да друса?

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 9eb8cbacbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   До авторката, от известно време не бях влизала в сайта... По отношение на въпроса ти-мисля че горе из коментарите ми бях казала, че става въпрос за хероин, може би не си прочела внимателно...
До последния коментар-ергена, чичкото с ипотеките, прочети пак последният ми коментар в темата и спри нагло да злобееш. Не на едно място съм писала, че Любимият ми е чист от много години вече:))) Лекува се в Швеция, не в България. В тази държава, зависимите трудно намират реална помощ от разни клиники, държавни институции и т. н.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 89b8fe3de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Номер 45 прочетох че се занимаваш с изготвяне на хороскопи как бих могъл да се свържа с теб относно тази услуга

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 9eb8cbacbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   До н. 46, в този сайт не публикуват лична информация.

 
  ...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: 4700ec1c4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   До н. 17 и 38 откъде намирате информация за зависимите от метамфетемини? Аз търсих и само общи неща намирам... Моля, споделете. Ако знаех навреме някои от тези признаци, може би имаше шанс за една прекрасна душа да остане сред нас.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 844c9bb7f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   Авторке, какво стана, твоят още ли друса?

 
  ...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: afe83dafe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   За 3 години не си разбрала, че гаджето ти е наркоманизирана отрепка? Това не го вярвам! Търси си по-хубава работа, че наркоман се издържа много трудно.

 
  ...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: f2a88e3992
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

53.   От н. 17 до н. 49- извинявай, че по-рано не съм видяла коментара ти. Ти авторката ли си-питам, защото си писала за смърт на човек употребявал метамфатамини... не, че има значение дали си авторката, защото има много зависими, но се зачудих да не би нейният приятел нещо да е предозирал.
Иначе по въпроса ти-има много статии и сайтове по отношение на различните видове опиати, но реално-най-добрият учител е-когато реално имаш такива познати-тогава на практика разбираш доста неща и отделно вече се информираш на теория от разни сайтове, но разбирам те-факт е, че има огромна разлика в това да прочетеш нещо на теория и съвсем различно е отблизо да си наясно с поведението на зависи от определена дрога. Всеки наркотик си има особености, недей да се виниш, че нещо не си знаела... всеки идва и си отива от този свят-в точно определен момент. Ако на някой му е било писано така да си отиде от този свят-то никой около него не би могъл да му помогне, дори и да знаеше предварително-това говоря по отношение на смъртта. Иначе за борбата по изчистването-добре е хората около даден човек да са наясно, теоретично поне подготвени, за да могат психически и физически-адекватно да помогнат.
Н. 49-ако още влизаш в темата- напиши по-подробно за какъв случай говориш...

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 18 дни
hash: 622be67c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

54.   Пише н. 49 - н. 53 не, не съм авторката, но ти благодаря за милите думи, помагат ми в много тежък за мене момент. Без да изпадам в излишен драматизъм буквално живота ми е съсипан лсед смъртта на най-добрия ми приятел, преди почти 2 месеца. Рева по цял ден или само гледам в една точка, не мога нищо да започна да правя. Не помага и факта, че явно част от семейството му не са знаели какво взема( или аз съм просто много удобна мишена) и ме обвиняват, че аз съм му казала нещо, което го е подтикнало да сложи край на живота си. За съжаление не познавам приятелите му и от препредадена информация разбрах, че последните месеци бил взимал много високи дози. Доколкото знам (той криеше от мене и ми казваше, че не взема нищо от март) той е взимал метамфетамин, мет солт - предимно неща за шмъркане. Освен това хапчета за Паркинсон, към които е бил привикнал доста и е вземал по много бройки. Не знам дали наистина е искал да сложи край или.. се е случило, много ми е трудно да преценя.

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: e143a3547c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

56.   БЯГАЙ!!!

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 46ea54bd64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

57.   Според мен, човека сериозно иска да се промени.

Признал ти е сам, признал е и на родителите си. Пие антидепресанти, витамини, ходи на психолог и е одрязал токсичните си приятели. Това е всъщност какво трябва да направи 1 нормален човек след като наистина е решил да скъса с този гаден навик.

Ако не искаше да се промени реално, като се замислиш нямаше да прави всичко това.

Нагоре бяха писали, че щял да затъне ако го оставиш, не е така. Не се оставяй да ти набият някакво чувство за вина или да го съжалиш.

Момчето го прави все пак на първо място за себе си понеже не иска да продължава да друса повече и е направил всичко за да спре.

Достойна постъпка е дори според мен това, да осъзнаеш че грешиш и да поискаш да се промениш и реално да започнеш!

Според мен му дай шанс и виж как ще се развият нещата просто. А сватбата може да я отложиш докато отново си възвърнеш доверие в него.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: f2a88e3992
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

58.   От н. 53 до н. 54-Съжалявам за приятелят ти... , но не е в теб вината, без значение какво казва семейството му. Първо-той сам така си е избрал, това е било негов избор и негов път в живота и второ-семейството му е избрало теб да обвинява, защото сигурно се чувстват виновни и гузни за това, че те като родители не са разбрали, че синът им взима наркотици.
Освен това-при употреба на метамфетамини-се появява Шизофрения. Смъртта на момчето-не знам каква е била, но ако не е било някакво крайно предозиране, то вероятно е действал под влияние на параноя, халюцинации-появяват се при употреба на този наркотик и визуални и слухови халюцинации, и действайки под влияние на наркотика -това да е довело до смъртта му.
Той интимен приятел ли ти беше или просто приятел?
Виж в сайта drugsinfo-bg. org-много качествен сайт за различните видове наркотици-можеш да се информираш по-добре-макар и само на теория... , влез в раздела-азбука на наркотиците и долу ще видиш статиите... Също можеш и да пишеш писмо-там всичко е анонимно, пишеш им писмо по пощата, разкаваш за твоя случай, как се чувстваш от смъртта на приятелят си и най-малкото-хората ще ти разкажат повече за този наркотик, ще се успокоиш и няма да се обвиняваш излишно... Хората, които отговарят на писмата-са разни Психолози и хора работещи в тази сфера, които помагат на семейства на зависими.
Надявам се още да посещаваш темата и да видиш този ми коментар. Пак някак съм пропуснала да разбера, че си писала отново... В момента как се чувстваш?

 
  ...
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: 06ddac6c85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

59.   До н. 53 от н. 54, благодаря ти за окуражаващите думи и за сайта. Непременно ще го посетя и може би ще пиша. Извинявам се за голямото забавяне с моя отговор, не ми беше хич добре. Някои дни съм ок, но в други всичко изглежда безсмислено... може би се досещаш, че не ми е бил обикновен приятел. Всъщност за мене нищо обикновено нямаше у него, сигурно затова ми липсва много. Относно семейството му... те са знаели, знаели са през цялото време, но понеже всичко си е вървяло някак без много сътресения и всеки.. не знам, всеки си е гледал ежедневието просто. Това ме побъркваше отначало като разбрах, но вече нищо няма значение. Параноя определено имаше, някой път изпадаше в едни настроения, от които трудно можеше да излезе.

 
  ...

1-50 от 51
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker