Чиста съм от две години и съм на косъм да се върна. Имам нужда от съвет! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Чиста съм от две години и съм на косъм да се върна. Имам нужда от съвет!
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1692 пъти
Здравейте, жена на 26 години съм. Бях наркоманка 8 години. Преди няколко години потърсих помощ от специалисти, влязох да се лекувам в Терапевтична общност. Това бяха едни от най-хубавите две години в живота ми, намерих най-прекрасното място в което имаше специалисти, които ми помогнаха да се измъкна от порочността на наркоманията. Преди две години излязох. За мое нещастие страдам от няколко личностови разтройства в следствие на травми от детството (наще са насилници). Страдам от гранично личностново разстройство, посттравматично стресово разстройство от боя който ядях от наще като дете и силна депресия. Не знам как ви звучи това, но дните са ми пълни в разочарования, самота и празнота. През тези две години навън вече, не успях да завържа нито един контакт с никой, сама съм като куче, това според мен е защото съм емоционално парализирана, когато ми е тъжно не мога да плача, когато се почувствам щастлива за момент тоя момент бива блокиран от чувство на тъга.
Минала съм този път преди да продрусам за първи път. Знам как ще свърши всичко това. Имам нужда от утеха и помощ от хората покрай мен, които в момента сте вие, защото нямам друг! ….

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 1877e117f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Потърси помощ от психолог. Това е най-доброто решение. Ако се чувстваш добре и си готова, запиши се на нещо (спорт/курс и такива), защото там ще си с едни и същи хора поне веднъж седмично и ще се сприятелиш, поне опитай. Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 245c29be96
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Миличката! Как ми се иска да мога да ти помогна. Аз искам да съм ти приятелка. Поздравления за това, че се осмеляваш да се покажеш уязвима, макар и анонимно. Не мога да дам съвет, но имай вяра. Прегръдка

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 12903430a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ми, сама знаеш, че това няма да ти помогне. Или по-точно ще помогне за някакво много малко време, а ще създаде повече неприятности. Нямаш ли някой близък, който не взема, а си е нормален човек, който да ти помогне?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d12ab396c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Миличка, потърси психолог, включително можеш да вземеш направление за психолог от личната, аз взимах, когато нямах пари. Не знам дали ще те успокои, но много хора са сами като кучета. Аз включително. След като родих разбрах колко двулични приятели съм имала, ако могат да се нарекат приятели, няма да ти кажа как разбрах, дълго е да го обяснявам тук, но и аз останах сама. И най-хубавите ми период се оказа най-самотния.... Проблеми с човека до мен.... Моят съвет е да се разсейваш. Аз често плача, но за кратко и после гледам да се взема в ръце
Ти си още много млада, ще срещнеш приятели, познати, просто много важно е да не друсат. Ако имаш желание пак за наркотици, спешно ти трябва психолог преди да си го направила. Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 4d0bf4b8c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Защо не потърсиш отново терапевтичната общност която ти е помогнала? Сподели им, че се страхуваш да не залитнеш отново. Според мен те ще ти дадат най-добрият съвет, след като вече веднъж са ти помогнали. Там, където си се лекувала, няма ли излезли с които да си бъдете подкрепа и да завържете приятелство? Говоря за такива като теб, които наистина са оставили дрогата зад гърба си и имат хъс за промяна.
Не стой вкъщи, излизай, разхождай се, макар и самичка. Намери нещо, което ти е било винаги интересно, отдай му се и го развивай. Грижи се за здравето си и външния си вид.

Ж, 22

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 4abe66e5f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора : Много се радвам, че има хора в този сайт в който можем да говорим за неща за които дори приятели понякога не са способни да помогнах. Искам да кажа че ходя на психиатър от 4 години, човека е изключителен професионалист и ми помага максимално. В момента пия антидепресанти които донякъде помагат но продължението на действието не е денонощно. Днес бях при него и обсъдихме нови варианти. Но въпреки това е много трудно, толкова че все още не успявам да заживея, да се чувствам пълноценно. Много ви благодаря за отговорите. До номер 2 и аз ти благодаря и наистина искам да имам приятел който е загрижен наистина за трудния ми период и с общи усилия да се подкрепяме взаимно. Най-същественото за мен не са толкова специалистите а хора най-обикновени като мен, които няма да се плашат от силната ми тъга. Благодаря ви отново за отношението. И също ще се радвам да споделят ако има хора преминаващи през подобни кризи и катарзиси, ще ни е полезно смятам да разкажем за собствените си мисли и преживявания

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6a34519363
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Празни думи от хора които не познаваш надали ще помогнат особено... Трябва да си намериш по-здравословна среда. Към днешна дата, това е сложна задача. Най-простият вариант е да си намериш работа на добро място, за да намериш хора с някакви интереси и цели в живота. За съжаление, с тоя сериозен багаж който имаш, не знам дали можеш да си намериш нещо по-сериозно, в някакъв екип. Гледай и нещо чрез познати, по програми...

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 3d94283ef0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не се връщай назад, щом си чиста от 2 години, трябва да си поне малко по-уверена в себе си, не затъвай отново в блатото. Знаеш и сама, че е важен самоконтролът. Какви точно наркотици си вземала? Иначе-за съвет-Психолог, но някакъв, който ти допада, като характер. Също можеш да рисуваш, винаги когато се почувстваш тъжна- рисувай, чети книги, бродирай, ший гоблени-страхотен релакс е, освен това има толкова интересни книги, филми, музика- слушай. В сайта Моята библиотека-има купища интересни книги в електронен вариант. Можеш да си вземеш коте или куче, да се грижиш за някое животинче, което е на улицата и си няма дом. Има различни неща за правене. Можеш да пишеш стихове, разкази и т. н. Какво работиш сега?

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 3d94283ef0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Още нещо се сетих да кажа, преди малко писах за книги, рисуване, писане и гоблени, но понеже тъгата и депресията ти донякъде са свързани и с това, че си сама и не общуваш много, понякога така е по-добре. Ето, това че аз съм доста общителна каква чак такава полза да ми носи това, освен че през цялото време се разочаровам от всички Лицемери наоколо. На човек му се иска да си има за приятел-някой свестен човек, искрен и т. н., а насреща си, за добротата и сърдечността, за милото отношение, насреща си получава само жалко лицемерие от някои. Отправят ласкателства, комплименти, докато имат интерес и изгода, се скъсват с комплиментите, но когато аз имам нужда-просто от морална подкрепа, тях никакви ги няма- и жени и мъже, които уж се правят на приятели, уж се правят на загрижени, а когато аз имам нужда от подкрепа, психарите жалки обръщат гръб, правят се на недоразбрали или на заети, а някои дори се правят и че не ме познават. Това- лицемерието на някои граници няма. Затова авторке-хубаво е да си сам, да не хабиш енергия за разни лицемери, защото те никога не са насреща, когато ти имаш нужда, а само когато те имат някаква изгода. На мен никога не ми е било проблем да съм сама, но дори и сама, никога не съм се чувствала самотна, защото все правя и се занимавам с нещо. А общуването ми с другите е заради професията ми, сама съм си шеф и началник, но няма как да работя без да общувам с разни хора. Най-тъпото е, че винаги те правят първите крачки и искат да се сприятеляваме, защото ме харесват като характер, аз уж резервирано го карам, после си казвам-хм. ще видим колко са искрени и буквално за отрицателно време си показват грозните лицемерни физиономии. Повечето само мислят как да вземат, без нищо насреща да дадат.
Авторке, също добра идея-можеш да учиш чужд език, не за пари, заради себе си, на теб да ти е интересно и забавно, гледай интервюта на любими музиканти, сготви си нещо вкусно за хапване, винаги има начин да разсееш депресията и меланхолията. Нямаш и най-бегла представа колко пъти съм попадала в гадната черна дупка на депресията, отчаянието, обезверяването, безнадеждността. По-лошо нещо от последното изброено-няма. Но колкото и трудно да ми е било и в емоционално и в здравословно-чисто физически, и в Психологическо отношение, колкото и податлива да съм на меланхолични състояния и т. н., никога не съм посягала към наркотиците. Имало е периоди на ужасни физически болки и енергийни изтощения, на косъм се разминах от парализата, страдах много, и ми се е искало да познавам разни дилъри, за да си облекча болката, винаги ми се е искало ей-така от любопитство 1 път да пробвам хероин венозно, но не съм го правила, защото знам, че е глупост, че няма да ми реши проблемите, че болката ще изчезне за кратко и после ще е същото, че и по-лошо ако се пристрастя, знам че от веднъж не става пристрастяването, нито от 2 или 3 пъти, знам че въпроса е в Психиката и т. н., но ето-знам, че полза няма и се занимавам с други неща. Ти си била зависима цели 8 години и знаеш колко трудно става с откачането, че физически абстиненцията все се преодолява, колкото и гадна да е, но Психиката ти трябва да е здрава до живот. Най-лесно е да се отчаяш, най-лесно е да изгубиш вяра в себе си, но по-трудно е да си човек с характер и като знаеш, че нещо само би ти навредило-просто да не го правиш. Не да вземеш и да кажеш-само още един път, после спирам, вече съм го правила, А въобще да не го правиш. Знаеш, че има много хора, които не се измъкват, ти си успяла, защо ти е сега заради някаква тъпа депресия да прецакваш всичко? ! Ако мислиш, че не те разбирам, напротив разбирам те, защото самата аз съм расла в страшно агресивно, , семейство", търпяла съм, като дете, физически системен тормоз, психически -години наред, без значение възрастта, дори когато не бях дете-ония гадове, които по документи ми се пишат семейство-не спряха да ме тормозят психически, емоционално, да се опитват да ми подкопават самочувствието, увереността в себе си и т. н. Те ми дадоха ясен пример-каква никога не бива да бъда. Въпреки драмите, трудностите, липсата на подкрепа и безпаричието, което продължи дълги периоди в живота ми, въпреки зддравословните неразположения, не се пречупих, не им направих кефа на ония гадове, да се срина, не им направих удоволствието да прецакам себе си, заради скапаната им агресия. Единственото, което от Сърце им желая на ония боклуци -е да вървят по Дяволите.
Затова авторке-бъди силна и не се поддавай!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: ec259cfe96
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Трябва да си наясно, че подкараш ли пак наркотиците, ще си останеш сама. Най-много да завъртиш временно някой друг наркоман. Но ще е временно.
Второ... ако целта ти е да докараш нещата такива, каквито са били преди да продрусаш, то това може и никога да не се случи. Ще трябва да се научиш да живееш със себе си. Каквато си. Няма друг изход и никой не е казал, че ще е лесно. Всички се променяме с времето.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 3bd2c2e150
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   В интернет има телефони на групите Анонимни Алкохолици и Анонимни Наркозависими. В София има сбирки всеки ден. Аз ходя там и много ми помага.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 5db9d2890d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Дрогата не помага за състоянието, в което се намираш. Дрогата има една единствена цел - да заблуждава хората, да ги държи в мъгла, невежество, безпаричие, докато ги докара до бедност, болест и смърт. Трябва ти нещо което да елиминира и преработите за разстройства, а не като другата да се хване за тях да те използва и да те скапе още. То като ще се докарваш до заблуда, безпаричие, мъгла и болест - примерно вземи си ожени за един глупак - ще ти свърши същата работа. Но поне може да останеш здрава. Трябва да си представиш че си ваза и в тази ваза запълваш само градивни, стойностни, красиви, силни, важни ЗА ТЕБ неща. Имай предвид че за здрави ти психически хора това е трудно също. Въобще тука не сме много много за да се забавляваме на тази земя. Човек трябва с абсолютна задължителност да изгражда здраво тяло, красиво тяло, здрава психика, красива психика, а това си искам много работа, така че се залавяй за тези четири неща. Дрогата не ги прави. Тя има дух на разрушител. А ти имаш дух на градящ човек. Не вкарвай в себе си духа на разрушителя пак. Просто е забранено човек да руши себе си. Както е забранено да рушиш животът друг човек, да разрушаваш животът на животно или на растение, така че нямаш право да рушиш сама себе си защото ти си жив организъм. Разрушаването на една личност и престъпление. Дали ще инжектираш отрова на един непознат или на себе си - е престъпление. То пък да беше нещо, от което има смисъл, а то е б**** боклука, който човек вкарва в себе си за да стане заблуден и болен. Депресията личностн ите разстройства се премахват с развитие на таланти. И ти ги имаш като всеки друг. Също с много съвестна работа. Аз също с благотворителност и правене на добро. Това трябва да ти станат три задължителни точки. Те наистина могат да стопят самотата и болката и да ти удължат живота и здравето а другата е само една мъгла при това скъпа.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 097f786499
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Обади се на неправителствените организации, в коментара по-горе са ти ги написали. И започни да правиш нещо - да работиш, да ходиш на йога, медитирай. Повярвай в някоя реллигия, стани доброволка в нещо. Ходи на танци и спортувай, разхождай се в планината. Всички ние имаме травми от миналото, много от детството, не мисли, че си единствена. Бориш се да ги преодолееш и да имаш нормален живот.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 4abe66e5f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От автора: съгласна съм с абсолютно всичко което изписахте тук и пак казвам, че съм благодарна че в този форум на хората не им е писнало предварително, а напротив пишете редове и редове с неща, които ми носят удовлетворение. В момента почвам работа с много хора и се надявам да намеря поне 1 човек като вас с който след време ще има желанието да е до мен въпреки всичките ми болки. Наясно съм, че процеса на рехабилитация е труден и дълъг, непредвидим. Във Феникс научих много за това, което остави отпечатък в духа и психиката ми. Благодаря ви банда за отговорите, благодаря ви че не ви мързи да ми обърнете внимание на часта от мен на която и е трудно почти до смърт. Горда съм с ремисията, която постигнах и ще бъде смъртоносно да се върна обратно. Има много хора като нас и ако можеше да си имаме група и да общуваме без задръжки щеше да е прекрасно. Прекрасно също е че я имам тук.
Към номер 5 и 11. Комуната е частна, няма никаква субсидия и взимат по 120 лв за ден престой, ако имах тези пари както преди щях да се изстрелям но Бог ми е заложил този път сега извън Феникс, и с помощ и устременост едва ли ще се проваля..

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: a30497d91f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Здравей,

самият аз съм от проблемно семейство и знам за какво говориш. Тежкото детство те е тласнало по този път, но трябва да намериш сили в себе си и да се откъснеш веднъж завинаги, за да останеш чиста

Мен навремето ме изби на алкохол и марихуана, но никога не съм стигал до нещо по-сериозно. Страшно много ми помогна спортът, както и вярата в Господ.

Трябва да си с нагласата, че ще видиш и по-хубави дни и че вече си преодоляла по-трудната част от пътя, който ти е предопределен да извървиш.

Чети молитви, вярвай, усмихвай се. Задължително е да се занимаваш с нещо(работа), за да не стоиш сама с мислите си и да се депресираш. Добре е и да имаш някакво странично занимание.

Може да е всичко. Спорт, учене на нов език, грижи за животно и каквото ще да е

Промени изцяло начина си на живот. Изтрий всички контакти в телефона си и социалните мрежи, които те връщат към дрогата.

Преди време имах отношение с момиче, което взимаше наркотици и понеже и с нея бяхме стигнали до задънена улица(и тя беше с кофти детство - загубила майка си съвсем малка), първото, което я посъветвах е моментално да си изтрие от телефона всички номера на дилъри и хора, които друсат, за да се откъсне от тази среда.

Наистина промяната трябва да е коренна и изцяло, а промяната е вътре в теб. От там започва и свършва всичко.

Успех ти жеалая, и хубави моменти като компенсация за гадостите и трудностите досега.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker