Доволна съм от живота и винаги се справям с проблемите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Доволна съм от живота и винаги се справям с проблемите
преди: 15 години, 8 месеца, прочетена 4854 пъти
Здравейте пише ви едно момиче, което въпреки възрастта си знае повече за наркотиците отколкото другите. Не взимам наркотици, пробвала съм веднъж трева не е особено приятно, не е препоръчително. От 10 месеца съм с наркоман, всеки път сърцето ми потреперва щом го видя, знам че ще започнат неприятности но аз продължавам да съм си с него, въпреки че тои е наркоман от 11 години, аз съм с него и няма да допусна нищо лошо да му се случи, Обичам го! В момента е в Комуна и се надявам да се оправи, всички са някакви песимисти и казват няма бивш наркоман. Според мен има перспектива и човек може да се оправи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 8 месеца
hash: 1c55753f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съжелявам , че трябва да те разочаровам , но ти не знаеш нищо за наркотиците, щом си мислиш , че един 11-годишен наркоман ще спре да се друса , дори да е в комуна излезе ли пак ще се закачи до един доста минимален срок . Не знам на колко години си , предполагам , че си на 15-17 , тъй като това изказване е доста наивно . Не оборвам това , че може би си запозната с действията и състава на наркотичните вещества, не ме разбирай погрешно , но факт е изказването ти , което сочи , че нищо не знаеш за наркозависимостта .

Съветвам те да не си губиш времето с този човек . Не си мисли, че ще можеш да му помогнеш , ще потрошиш много нерви и ще загубиш много време , изгубено време и ще съжаляваш доста . Бягай от такива хора и не се замесвай с тях , те са слабохарактерни и единствено могат да ти донесат проблеми , а в твоя случай разбито сърце . Така , че моят съвет е да слезеш долу на земята и да намериш едно свястно , умно , самостоятелно и независимо момче, което ще ти носи щастие , не сълзи !

П.С - Любовта е сляпа ! Доста банална реплика, но ако се замислиш ще откриеш много истини . Успех !

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: c447ad5083
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Браво ном. 1 поздравления за 'адекватното' ти отношение. Личи си че ти си много наясно със проблема. Ами хаиде тогава да ги оставим да се самоубиват да вдигнем ръце от тях и всичко ще се оправи а? Искаш ли? или на теб маи ти е все тая щом даваш такива съвети? ето заради такива като теб много хора се провалят защото губят подкрепата на хората (само да те уведомя че на зависимите им е неоходима такава докато се лекуват)личи си че си много наясно със този проблем.

А на теб момиче искам да кажа не спираи да го подкрепяш докато се лекува бъди искрена с приятеля си и му покажи че докато се лекува и дава всичко от себеси да го направи си до него но усетиш ли че пак започва да те манипулира и лъже драпни се от него имено така ще разбереш дали наистина иска да спре.аз преживявам същото в момента и знам колко ти е трудно знаи че можеби няма да стане от първия пъ но наи-важното е той сам да иска да спре успех и дано приятелят ти да е поредният бивш наркоман.

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 1c55753f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Номер 2, да явно съм по-адекватна от теб, четейки твоето наивно изказване. Много ми е интересно дали ти познаваш зависими хора, дали ти им помагаш ? Попадала ли си на такива хора? Или чакай добродетелите ти сега ще се обадят и ще кажеш: " Не, но те са хора, трябва да получат подкрепа! " Не мисля, че беше много коректно да говориш, че "такива като мен се провалят". В много голяма грешка си и говори още повече за наизустената ти култура изпълнена с шаблони етикети!

Наркоманите , особено тези , които са на хероин нямат спирачки ! Имаше едно момче , интелигентно, умно с талант, за съжаление обаче се подруса с пълна сила , друсаше, без дори да знае какво друса . Попадна в комуна . Е и ? Излезе от тази комуна и пак дай газ . Сега не знам нищо за неговото съществуване . Познавам още едно момче, мозъка му е толкова изпържен , че не знаеше на кой свят се намира - ядеше стъкла, фасове... Говореше не свързано и да ти кажа лично на него съм давала подкрепа , както ти се викаш , само че това , което искат е пари , за да се надрусат отново . В момента продължава да друса . Още едно момче - подрусало се заради момиче , е поне на мен така обясни . Всичко от тях се залага за поредната доза , виждала съм го безкрайно надрусан с хероин . Още едно момче , той пушеше хероина и криеше от родителите си , приятелката му знаеше . Накрая тази година призна на родителите си и се започна - комуни , лекари ... Дрън-дрън ! Подкрепата, за която ти говориш отново беше на лице. Неговия най-добър приятел беше до него , но наркоманчето знаеш ли какво направи след като беше излязал от комуна ? Вземаше му пари от портфейла, взе му телефона без знанието и го заложи , телевизора и всичко ... Сега обаче му биха шута и приятелката му и неговия най-добър приятел.

Мога още да ти говоря за мой познати , за такива които го виждам всеки ден , но ти едва ли би разбрала , просто защото говориш ограничено . Оправия с такива хора няма. Подкрепата, за която ти говориш , те сами трябва да я осъзнаят и това не се опира до комуна . Много малък процент от наркоманите са се откачили . Така, че за нея е най-добре да не си троши нервите , а да избяга от него , дори и да не го направи , тя сама ще си счупи главата и след някое друго време ще има теме "Сърцето ми е разбито от наркоман" и ще се чуди как е могла да допусне да се занимава с такъв човек , къде й е бил акъла . Тя не може да му помогне по никакъв начин . Инак хероиновите наркоманчета са много сладкодумни , надрусани искат само едно секс ... Или пък почват да ти говорят, че могат да спрат ако имат редовен секс и пиячка . Така, че друг път не тръгвай с кофите и наизустените реплики , да нападаш човек, за който и грам не знаеш . Тези неща аз ги знам, защото съм ги виждала с очите си , тъй като израстнах в така нареченото ъндергроунд общество . И съм сигурна , че комуната няма да му помогне .

Прочети малко психология и наблюдавай някой наркоман на хероин , ако искаш го прибери у вас , давай му подкрепа, да видим тази подкрепа колко ще го спаси ( те не оценяват това и не ги интересува ) да видим след месец как ще се чувстваш и колко неща ще бъдат изнесени от вас , колко много ще си дръпнала назад покрай този човек!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 1c55753f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   НОМЕР 2 щом се занимаваш с наркоман ще си говорим след някой друг месец!

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 1c55753f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От номер 3 хахах :) теб да не би да те манипулира със самоубийство. Ясно, ясно ... Те сами се самоубиват , за съжелание мила ти не си Господ и не можеш да му помогнеш по никакъв начин :)

 
  ...


...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: c545a1526c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей ном. 3 - ном. 2 съм - нека те уведомя че тази подкрепа за която ти говориш не е никаква подкрепа и много ме е яд на хора които не отговарят адекватно на проблема това да даваш пари на наркома и да допускаш да те краде е най грешното нещо което можеш да направиш но ти явно не си го знавла и след като тази твоя така наречена подкрепа не е дала резултат си побарзала да се махнеш от човека .ако се беше позаинтересувала малко от специалисти щяха да ти кажат че това е най грешното нещо. Вместо да му помогнеш да осъзнае че трябва да се лекува да му създадеш стимули и да му покажеш че има защо да живе ти си побарзала да избягаш.да така е по лесно еи на това ме е яд.не разбирате ли че и те са като нас и те са хора.просто не могат да понесът всичката тази болка която животът поднася.

Познавам страшно много зависими.познавам и много хора които са се излекували и в момента те са много по силни от нас здравите. Съпругът ми е наркоман и в момента се лекува. Имаме дете на почти годинка и нито за миг не съм съжелила че съм с него. Боря се наравно с него и сам убедена вав всичко което казах до сега. Нясно съм със абсолютно всичките им манипулации и машинации които могат да сътворя защота съм ги изпитъла на собственият си гръб. Говорила съм със много специалисти (макар и да са малко в нашата държава) и продалжавам да го правя посещавам семинари и групи за съзависимост.

Не знам все още всичко за наркотиците но това което сам научила до момента от хора специалисти и бивши наркомани върши много голяма работа. И подкрепата не се састои в това да го оставиш на произвола на съдбата и никога повече да не се заинтересуваш от него, а в това да го поставиш на ръбът и да разбере че ще гние бавно и то сам.

Когато се запознах със съпругът ми той беще чист от година и не можа да се справи със отговорността която пое и в комбинация със обърканите си родители и семейство пак започна. но аз нито за миг не съм съжелила че съм снего и се радвам че съм стимулът който му е нужен да се оправи.ще съм до него винаги но не вместо него.
Така че не ми говори че пиша клишета защото сам правила много грешки като твоите и това да отритнеш някои болен не е решение.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 2fff1e237f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не съм посочила категорично мнение, хората са казали, че всяко правило си има изключение. В тази област изключенията са много малки, за съжаление не можеш да ме убедиш в противното. Това си е лично твоята съдба, че си се захванала с такъв човек, явно състоянието му не е било толкова лошо или пък той наистина те обича, щом се бори, а и ти щом си с него и му отдаваш "подкрепата" . Аз не съм правила грешки в тази област , която коментираме, не бих допуснала такъв човек до себе си по никакъв начин, НЕДЕЙ да вадиш думите от контекста! И моята позиция остава , че дори да му обясняваш как не трябва да се друса, как трябва да направи това, онова смисъл няма и мисля, че ще излезе доста глупаво , ако кажеш така , водейки се от твоя личен пример, тъй като цифрата на наркозависимите е доста голяма, както и на тия , които са били в комуна и ефект няма ...

Моят мъж е пробвал два пъти хероин , за което естествено си призна , завлаче го именно един хероинов наркоман. След признанието си , пред мен си плати много солено, тъй като аз градя кариера и нямам намерение да бъда с човек, който въобще проявява слабохарактерност ! Според мен този спор се изчерпа, хубавото от всичко е че се показаха две различни тези, които съществуват, коя повече , коя по-малко. Важното е , че има поле на избор . Нали? Ти избираш своя път, човека и т.н , както аз, както останалите и т.н и т.н. Един безкраен кръговрат ! Пожелавам ти успех ! И другият път недей да тръгваш с рогата напред, смисъл от това няма да се открие ...

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 2fff1e237f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   А и не можеш да твърдиш, че аз давам неадекватно мнение, напротив доста е адекватно, но то заемаш друга позиция. Разговорът, общуването не е налагане на мнение, а извличане на информация, разглеждане на различни становища, не можеш да отхвърлиш мнението на друг, а особено мнение, което е подкрепено с отвратително много факти , аргументи и т.н . Замисли се колко са хората , които остават с наркозависим , колко са наркозависимите, които наистина държат на тези хора, колко са наркоманите , които излизат чисти от комуната и не се закачат отново след излизането им , колко наркозависими не са успяли да се преборят ... Доста повече са от тези, които са успели да се отърват.

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 214dababaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Надявам се че момичето което е споделило своята история е взело решение как да постъпи. Не съм се опитала да налагам мнение. Просто изразих моето и на много други хора чието семеиство е пострадало от наркотиците. Питам само защо да отказваш помощ на човек който е решил да се лекува и има нужда от нея? Права си за това че броят наркомани, които не са успели да се оправят е голям, но това не означава че е късно и за тях. Може би тоеа което им кипсва е имено подкрепа. Прва си също че разговорът е обмяна на инфомация и мнения и ти благодаря че го проведе с мен знам че много хора споделят това което казваш. Мъжът ми е много прав като казва че човек обича най много себе си. Успех и на теб!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 1c55753f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Първите пъти, когато съм се сблъсквала с момчета, които имат този проблем съм опитвала с приказки, с морална подкрепа, друг път съм и давала пари като добър приятел. Не съм си позволявала разбира се връзка с тях, но първите ми запознанства с такива хора, показвах, че може да се разчита на мен. Ефект от това, обаче няма . И разбрах, че единственото ,което ги интересува е да намерят начин , за да се докопат до дозата. Била съм и свидетел на много жестоки скандали между син и майка, много тежки слова , действия . От изтормозения поглед на майката , сълзите , подутите очи разбрах , че от приказки и морална подкрепа смисъл няма. Чела съм и писма на майка, която ги окачаше по стените на стаята на момчето. Смисъл нямаше... Радвам се , че не съм навлизала в дълбоки контакти с такива момчета и всичко е било на равнище приятелство. Може би техния мозък вече е достатъчно изпържен и излизане няма . Вероятно броят на наркозависимите, които се мъчат да се откъснат от хероина и наистина оценяват това, което хоратя правят за тях за много минимален процент . Аз не съм срещала такива. Както казах моят мъж е употребявал херц , а преди да се запознаем беше на амфети . Всъщност аз не знаех за честата му употреба, но разбрах за нея след като се събрахме, но не я разбрах по начина : "Шмъркам!", а "Спрях да шмъркам! " . Както и да е ... За мен тази тема вече се изчерпа .

 
  ...

...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: e2bea8a2a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Благодаря за коментарите ви много ще ми помогнете ако ми пишете направо на имейла: alaara@abv.bg
Благодаря предварително има още неща които не съм казала просто не ми остава време.

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: ec40f36628
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Извинявай, обаче имам малка дъщеря и ако един ден разбера за нея подобно нещо бих се гръмнала. Щом си толкова навътре знаеш какви болести носят, сигурно и от СПИН не те е страх. Живота е 1 и трябва да го ценим. Какви деца можеш да създадеш от 1 наркоман. Пиша ти го като майка и ми идва да заплача за твоята. Наистина имам и син който е на 6 и си представям нещата и от другата им страна, но защо трябва да си точно ТИ.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 8 месеца
hash: ec40f36628
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ти майка Тереза ли си. Дано родителите ти разберат в какво си се забъркала, мисля че ако са стабилни хора само те могат да те изарат от заблудата.

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: da823f7fd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Мила госпожо както разбрахте детето ми е от наркоман и е напълно зрдаво и весело дете не е болно от нищо и ви уверявам че е напълно нормално дете. А също така искам да ви кажа че колкото и да си представяте какво е от другата страна не можете да разберете напълно, но това не би трябвало да ви пречи да бъдете човечна.

Само майките на наркомани знат какво е. Най искрено ви пожелавам да не станете една от тях.

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 27ee8e6633
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Здравейте аз съм тази която сподели историята си, съжалиавам че пиша така но нямам определения език на компютъра и все едно пиша на англииски. Не се правиа на маика Тереза, просто обичам този човек повече от себе си, което не триабва да е така, но....

Знам какво са наркотиците, кудето аз живеиа има над 5 пости кадето се продава хероин, амфети, трева, кока и екстази. Аз сама поемам отговорност че ходиа с такув човек, ноп ниама да се махна от него за6тото тои има нужда от моята подкрепа. Имала сум над 20 телефона и всичките са отишли в ниакоиа заложна. Лужа хората които ме обичат и увайават само и само да им измукна ниакои лев. За да дам на приателиа ми да си вземе да не е във кризи и да не върши глупости за които после ще сужалиава.

Знам какво и е на маика му в много добри отно6ениа сме, с баба му не сме защопто тиа си мисли че внука и се е продрусал наново заради мен, че си е загубил работата заради мене и така нататук. Маика му е добър човек аз не знам как тя е издурйала всичко това цели 11 години, сега си турси програма вече го мучат 3 месеца за да влезе там и пак не става с хилиади успокоителни и на следващиа ден пак е на постата. Аз все още го обичам и разбирам че триабва да има много голиама волиа за де се откаже.

 
  ... горе^

...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: d26613dd6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Здравей писах ти вчера на имеила които си дала тук. Пиши ми мога да ти помогна. Това което правите ти и маика му не е помощ това е наи грешното нещо което можете да направи те за един наркоман. ТОВА НЕ Е ПОМОЩ СЪСИПВАТЕ НЕГО И СЕБЕ СИ. Нарича се съзависимост. Правите всичко това което един наркоман прави само дето не друсате. Така до никаде няма да стигнете само продължавате агонията. Пиши ми.

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 27ee8e6633
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Ееееее хора пишете по тематааааааааа.

 
  ...
преди: 15 години, 6 месеца
hash: 9f93e6121f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Аз пак ще ти кажа няма не възможни неща може да се откаже :П

 
  ... горе^
преди: 15 години, 5 месеца
hash: 94fe133307
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Мерси за коментара. А нормално ли е като се започне в програмата да си го бият и да си го взимат за вкъщи. Така могат ли да се спрат наркотиците?

 
  ...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: f325d4b218
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Мисля че се сещам в коя програма е приятелят ти. Ами не не е нормално. С бой ако се постигаше нещо то накмани няма да има. Ама не става така. Не е нормално да те малтретират за каквото и да било, пък даже и за това. Пиши ми ако искаш на мейла аз съм н.17

 
  ...

...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: d3cddd5a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Ти сама го каза.. всички са писимисти не мислиш ли, че това не е случайно ТИ ГРЕШИШ не другите ,ти си сляпа, защото го обичаш и това не е само клише подсъзнателно искаш на-доброто, за това не виждаш суровата истина, но той ще ти я покаже 11 годишен !!!! ПРОСТО НЯМА СПАСЕНИЕ :) и след като си мислиш, че разбираш от наркотици повече от другите защо си на това погрешно мислене ? Няма да казваш, че знаеш нещо.. защото си го прочела или са ти го казали.. а само ако си го изпитала и то с тренинг може да има бивши наркомани.. но ако има те ще са били наркомани в кавички сорка.. но стани наркоманка и тогаа ми ги прикайй тея лайнарий

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker