LSD - да; не; дълготрайни ефекти - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

LSD - да; не; дълготрайни ефекти
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1742 пъти
Няма да задълбочавам особено.

На 22 г. съм, мъж, без диагностицирани психически отклонения. Никога не съм опитвал халюцигени, чета официалните изследвания във връзка с LSD и дълготрайния ефект върху възприятията за живота изобщо.

Вашите преживявания? Доколко LSD трайно промени възприятията ви за околния живот, за самия ваш Аз и смислено ли беше преживяването? Съвети за първа употреба са от съществена полза.

Поздрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 27a1c8d809
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Два пъти съм взимал, установих че не е за мен. Визуалните е ефекти са интересни, препоръчвам да си някъде сред природата. Друг плюс е, че виждаш света под различен ъгъл някак си. Това, което не ми харесва е, че кара тялото ти да се чувства супер странно. Не мисля, че са измислени думи, които точно описват кйкво усещаш. Помня, че в банята си гледах крака и ми изглеждаше като на гаргойл, взех да се чудя еволюционно как се развива такова нещо. Е за такива щуротии ти говоря. Другото кофти е, че те държи цял ден, едно 12 часа не ти мърдат. И някакви работи се движат. Има ги и т. Нар. Флашбакове, аз поне година след като бях взимал лсд, като пушех трева винаги ми се връщаше това странното чувство, дори понякога и на трезво. С времето това минава, но лично мен не ме изкефи и от 2018 не съм взимал, не е моето нещо. От халюциногените предпочитам гъби - по-кратък трип, на следващия ден си ок и няма флашбакове и обърквация.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 50e3d6be68
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Не се занимавай с тия боклуци. Всички изпаднали наркомани са започнали с любопитство. Имам близък мъж, който си съсипа живота, като няколко години са напълно изтрити от живота му. На 40 е и още не се е събрал. Разболя се от шизофрения, беше напълно нормален преди това, лежа в психиатрия, след това няколко години беше с лекарства напълно безпомощен. А, имаше много потенциал в него. Друго момиче, също към 40, още не се е възстановила. също с психично заболяване, което напълно компроментира живота й. За родителите на тези хора към днешна дата са изтрити по 20 години от живота им. И последствията още се точат, те не могат и да се заличат.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: fbf2d5fce3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Чувала съм и съм чела, че -при всеки се отразява различно-не само след първия прием, но и всеки един прием на LSD дава различно отражение върху един и същи човек. Не мога да говоря от личен опит, защото не съм употребявала, но реално-ако взема нещо, ще е друг вид дрога. Доколкото съм разбрала от разкази на хора, които са употребявали-много зависи от менталното ти състояние, както и от емоционалното, от това зависи как ще ти се отрази-дали ще имаш позитивно преживяване или негативно. Всичко е субективно и относително.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6220e44585
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Имам познати които са минали през много различни видове и към днешен ден не са наркомани. Имам познати които са пробвали само две неща и не могат без тях вече десетилетие. Наркомани със съсипан живот и здраве.
Живял съм с хора употребяващи забранени субстанции и мога да кажа, че любопитството расте с времето. Тоест макар и да знаеш, че може да се озовеш на път от който връщане няма, все пак нещо те привлича да пробваш. Повечето твърдяха че не искат да опитат тежки наркотици като хероин, не защото ги е страх или защото е вреден, а защото може да им хареса.
И точно това за мен е тънката граница между наркомана и обикновения човек. Единия го прави от слаба психика, а другия взима осъзнат избор да прави нещо, което му носи удоволствие. И в двата случая цената е една и съща и не си заслужава.
Има хиляди начини да сте в еуфория и да пръщите от адреналин и без такива добавки.
За съжаление познавам и хора чийто живот се обърка тотално само след употреба на марихуана. Нищо им няма от тревата, но след няколко ареста и затвор никъде не ги искат на работа. На всяко спиране от кат им правят проверки и тестове, мъкнат ги за тестове като разни боклуци, после се оказва че нищо не са взимали и ги пускат. Много е гадно да те третират така за нещо толкова безобидно.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 03251dec57
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Твърдо НЕ!

LSD е наркотик. От там следва, че ще те пристрасти. От там следва, че в един момент ще ти стане скучен и ще посегнеш към нещо по-силно. От там следва постепенна и сигурна деградация. От там следва, че ще станеш част от безполезната сган, която само консумира ресурсите и няма никаква добавена стойност, дори напротив - тя е във вреда.

Вари го, печи го, тва е истината и простотии от сорта, че тревата или не знам какво си не било наркотик, как само за веднъж, как не знам какво си не ги отразявам.

Аз лично гледам на наркоманите като на безполезни същества и дори не ги считам за хора. Може да съм краен, но не ми пука.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7590a5a7d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Наистина не мога да разбера какво толкова ви влече към тия наркотици. Това е отрова която разрушава тялото на човек. Скучно ли ви е, какво ли? Има куп други занимания, които могат да доставят на човек невероятни изживявания. Изреждам ги:
- Хубав секс.
- Чаша вино на плажа, докато гледаш залеза
- Къпане в морето на лунна светлина
- Скачане с парашут или бънджи скок
- Кайт сърф или сърф
- Спортно катерене
- Пътешествия в страната и чужбина
- Екскурзия в планината
- Гмуркане
- Ски или сноуборд
- Летене с балон
- Спортни или латино танци
- Български народни танци
- Скейтборд или ролери
- Четене на интересни книги
- Кино, театър, концерти
- Йога
- Медитация
- Тантра масаж
- Спа

Както виждаш авторе, има куп други занимания с които да си запълниш времето. Всяко едно от тези занимания ще ти донесе физическа и емоционална наслада, без да трови психиката и тялото ти. Няма смисъл да пробваш наркотици, не си причинявай това. Недей да причиняваш това на близките си. При няркотиците няма първи път. Зарибят ли те (което е прекалено вероятно) ставаш наркоман. А от там, пропаднал тип. Наркоманите не живеят за себе си, а за наркотиците. Дните им минавата в друсане и всичките им пари отиват за дрога. Тяхното не е живот, а жалкп съществуване, губят всякакъв контрол над тялото си. Не си играй с дявола, недей да предизвикваш лошото. Опитай нещата, които ти посочих преди да прибегнеш към дрогата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 51f9d03fc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Браво Авторе, много хубаво си е изразил и си наясно с психическото си здраве и история. Моят съвет е изчакай още 3-4 години докато се формира мозъка ти изцяло. Знаеш че човешкия мозък не е напълно "узрял" до към 25-тата ти година.

Аз съм на 41, от 3-4 години проявавам интерес към тази материя. Има страхотен български форум междудругото с тази тематика, потърси го има много ценна информация. И марихуаната и псилоцибните гъби могат да бъдат "game changer" преживявания. Не бързай, събирай информация, дай си време за да можеш след време да извлечеш максимума от всичко това. Като млад не съм пробвал никакви стимуланти/наркотици извън тревата, но в момента е коренно различно отношението и преживяванията с нея. За гъбите ми се иска да ти напиша повече, уви е малко проблемна материя и не искам да се забърквам. Трябва да си изключително внимателн с тях! С ЛСД- нямам за момента никакъв опит и интерес.

Халюцигените са за хора с отлично ментално здраве, не за лекуване на депресии/разстройства (знам че има ефект и се ползва основно за тази цел, но всичко това са стриктни протоколи изпълнявани и наблюдавани от медицински лица). Ако ще експериментираш сам - менталното ти здраве трябва да е отлично. Да си на кеф, да нямаш някакви проблеми в живота (сериозни) и т. н.
Същото както с практикуването на Йога - това не е разтягане и физиотерапия когато ти се схване гърба. Йога е за хора в отлично физическо здраве - само така ще можеш да извлечеш максимална полза от практикуването.

Заложи на сигурното! Избери младите девойки!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7a65f59b44
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Автор:

Пичове, вие сте нереални в коментарите си.

Пиша ви, че чета документирани проучвания, провеждани от медицински лица, специалисти в областта. Вие ми обяснявате, че ЛСД пристрастява. Което е ДОКАЗАНО невярно и няма данни за обратното. От ОФИЦИАЛНИ изследвания. Предначертахте ми и карта на живота... мани :D

А ЛСД си расте по гъбките, т. е. си е естествена "субстанция", която има хиляди години история.

До "6" - всички тези неща са прекрасни и съм ги опитвал. Светът обаче става тесен, а халюцигените ти палят мозъка от-до. Вижте снимки от скенер върху мозък, който е под влиянието на халюцигени.

Е, вероятно да караш кънки в парка, докато баба ти Пенка се оплаква от инфлацията, е по-интересно от това да бръкнеш на места в мозъка си, до които никога иначе не можеш да стигнеш. Т. е. да се сблъскаш със своя Аз по съвсем различен, но все пак естествен, природен начин.

Както и да е - всекиму своето. Благодаря на хората, които се включиха с адекватни коментари и опит!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 99d8e05219
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   ЛСД първо е бил разработен като отрова за хлебарки.
После се оказало, че хлебарките много бързо са се приспособили към него и учените се опитали да му намерят приложение в медицината, тестван е върху психично болни, за да видят има ли някакви евентуални положителни ефекти.
Ами не е имало.
Доста силен наркотик е - трябва да си луд да го пробваш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: e1289745e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Защо искаш да станеш пациент на лудницата (психиатрията)? Шизофрения, биполярно разстройство, депресия. Това те чака за цял живот. Лекарства и психиатри. Имам позната с биполярно разстройство след наркотици. Ужас е.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 36c95d8054
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   След като прочетох отговора ти ми стана ясно, че си загубена кауза... Успех с пропиляването на живота си, не ме интересува за такива като теб. Такива като теб трябва да теглят :)

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: eee1d8203d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Вземай смело, експериментирай, откачай и излизай от строя. Като си тъп ще намериш каквото търсиш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 5d1a25f752
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Принципно не е най-доброто място да питаш за такива неща на място, където аудиторията са предимно застаряващи лелки. Личи си, че културата на повечето коментирали по темата се изчерпва с наизустени приказки, които повтарят като папагали. Такива хора ако пробват халюциноген, просто ще ги счупи ментално, заради ограниченото им мислене. Щяло да те пристрасти и да посегнеш към по-тежко - пълни глупости, това не е екстази или амфетамин. Халюциногените не пристрастяват, освен ако си тотално изперкал тип, който иска да си унищожи психиката.

Ако ще пробваш такова нещо трябва да си изключително стабилен като характер и да имаш някои неща предвид - веднъж консумирал, няма спиране на това, ще бъде в системата ти и ефектът ще продължи поне денонощие. Трабва добре да подбереш обстановката и хората. Първо помисли дали изобщо е за теб - ако примерно параноясваш от трева, забрави, не си го причинявай. Второ подсигури, че дозата е малка (не повече от 100 ug) и е от сигурен човек. Трето, яж лека храна преди, по време и след, хидратирай се. Четвърто, бъди готов да ти се преобърнат представите за всичко и да видиш неща, които досега не си. Много хора ползват халюциногени за т. нар. разширяване на съзнанието, не мога да ти кажа дали наистина ти отваря очите за някакви големи истини, по-скоро съм скептичен, но това вече си е до нагласа. Лично аз не съжалявам, че съм пробвал, но определено не е нещо, което се виждам да правя отново. Имах късмета да съм с подходящите хора на супер живописна екопътека и да се насладя на изживяването. Нито един от нас не се побърка, нито се превърна в зомби. Вечерта бяхме на кръчма и си изкарахме супер.

Едно нещо ти казвам със сигурност - хората консумират субстанции всекидневно, на които се закачат и буквално се самоунищожават - алкохол, цигари, МДМА, амфетамини, пико. Това няма нищо общо.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 036033b10d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Аз никога не съм опитвала, но съм чувала, че на места в чужбина организират такива ретрийти с халюциногени за няколко дена в група и под надзор(например Холандия, Лат. Америка). Само така бих опитала ако реша изобщо, сама не.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 378c9729c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Не съм пробвал и нямам намерение занапред да го правя!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fbf2d5fce3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Брат, ако толкова си заинтересуван, можеш да посетиш сайта Dir. bg, там има коментари по темата!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e1289745e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Защо за разширяване на възприятията ти ти трябват наркотици? Както казва Кастанеда в книгите си има и други начини за да разшириш възприятията си. Например да посетиш моргата и да разгледаш хората там. Всеки шок може да го направи. Лъжа е, че наркотиците единствено разширяват възприятията... Наркодилърите си пълнят джобовете за сметка на разрушени животи и инвалидизирали се хора.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ffc728cc25
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   До 13. Прости за моето невежество... Не знам кой точно наркотик пристрастява и кой не... Не съм наркоман :)))

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 623de6fc9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   21 ами образовай се малко тогава, преди да коментираш неща, от които си нямаш хал хабер? Че и самодоволно обявяваш невежеството си. Научи елементарни неща, примерно кое е стимулант, кое е опиат, кое е халюциноген, пък тогава раздавай експертиза.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 26895d7744
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   До 21 И като не знаеш, защо даваш мнение? Не ти е простено невежеството!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker