Трева и амфетамини! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Трева и амфетамини!
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1534 пъти
Здравейте аз съм момиче на 15 години и пуша трева всеки ден(с някой изключения) и амфетамини от 6 месеца но не редовно защото знам че са много вредни употребявам 2-3 пъти в месеца. Преди 3-4 дни шмърках не бях шмъркала от 1 месец някъде. Проблема е че не се чувствам на себе си може би е някаква депресия няколко пъти получавам паник атаки и изпитвам неконтролируем страх че ще полудея и мисля че съм полудяла не се чувствам както преди в ежедневието си за пръв път ми се случва от амфетамини не мога да спя нормално защото ходя и на училище и там се чувствам крайно уморена и неадекватна. Днес не отидох защото мислех че като си почина добре всичко ще се оправи и може би всичко е било от недоспиването но днес пак получих такива паник атаки и този страх и ужас за щастие нямам халюцинация и такива подобни! Въпроса ми е дали ще се оправя и всичко е било от амфетамините мисля да ги спра завинаги и не смятам че съм пристрастена защото наистина ги употребявах рядко!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: ca0ce4106a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Спирай ги. Не си пропилявай така живота, защото тези неща, които са ти се случили може и да е знак, че скоро може да се пристрастиш и дори и да искаш, да не можеш без това. А относно тревата - ами ужасна идея е да я пушиш всеки ден. Резултатите от това няма да закъснеят, просто е глупаво. Всеки ден е прекалено много, просто я намали.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d69704bd95
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Мило момиче, всички симптоми които описваш са в следствие на употребата на амфетамин. Ще ти обясня накратко как точно действат тези наркотици за да разбереш защо за толкова вредни.

Амфетамините са стимулираща дрога чиито ефект в мозъка е подобен на ефекта който предизвиква адреналина (произвеждан натурално в тялото). Приема на амфетамини предизвиква промени в отделянето и действието на невротрансмисорите (субстанциите чрез които се комуникират мозъчните клетки). Когато нивата на невротрансмисорите в мозъка не са нормални и балансирани, се появяват различни неврологични и психически симптоми, които могат да станат хронични ако наркотика се употребява редовно.
Най-опасното при наркотиците (не само амфетамините) е че при редовна употреба организма развива толерантност. Това означава че за да постигнеш същия ефект на еуфория и енергия, всеки път ще имаш нужда от малко по-голяма доза. Когато се развие определена толерантност вече има опасност от свръхдоза с летален край. Освен това, точно тази толерантност кара организма да иска наркотик, защото когато човек не е под въздействието на дрогата се чувства зле. И така се развива наркозависимост, в един момент вече не можеш да живееш без да се дрогираш.
Общо взето се получава следния омагьосан кръг:
1. Взимаш малка доза наркотик
2. Чувстваш се страхотно
3. Когато мине ефекта искаш да повториш
4. Пак взимаш наркотика, но в по-голяма доза защото предишната доза вече не ти действа по същия начин.
5. Изтрезняваш и се появява Синдром на абстиненция и се чувстваш ужасно
6. Вече не само искаш, ИМАШ нужда от дрогата за да спреш ужасните симптоми
7. Прибягваш към още по-висока доза за да усетиш ефект
8. Вече си наркозависим.

Синдромът на абстиненция (получава се при рязко спиране на наркотика при наркозависимите) включва следните симптоми:
- Кошмари
- Безсъние
- Силна умора
- Психическо разтройство
- Психомоторни дисфункции

Интоксикация с амфетамини (в случай че се употреби по-голяма доза за кратък период от време, но се случва и при редовна употреба):
В краткосрочен план:
- Гадене и световъртеж
- Сърцебиене
- Повръщане
- Психомоторни дисфункции
- Объркване

В дългосрочен план някои наркомани развиват:
- Делириум
- Паник атаки и тревожност
- Психоза
- Емоционални проблеми
- Проблеми с паметта и други способности на мозъка.

В случай че амфетамините са били употребявани дълъг период от време, последствията са много сериозни и някои от тях са необратими! Когато биват употребявани от подрастващи организми, въздействието на амфетамините върху мозъка е още по-опасно, а последствията - непредсказуеми.

Надявам се да съм ти била от полза и да съм те убедила да спреш завинаги тази отрова. Не си консумирала дълго време и ще ти е по-лесно да го спреш. Недей да си съсипваш живота, нямаш си представа колко наркомани са започнали така от любопитство, а после са се пристрастили и десетилетия наред са живели само и единствено за да се дрогират, не са можели да спрат. Съсипали са както своя живот, така и живота на техните семейства.
Гледах преди време едно интервю с бивш наркоман. Човека не си показваше лицето но разказа потресаващи неща. Бил е зависим към амфетамините. Започнал е на 17-18 години с приятели по дискотеките. Пристрастил се е без да се усети. Започнал е да харчи всичките си пари за дрога. В един момент е прибегнал до кражбите. Първо започнал да краде от собственото си семейство, после е започнал и непознати да обира. Естествено никъде не се е задържал на работа, защото когато не е бил дрогиран е бил неадекватен. Няколко пъти се е опитвал да откаже наркотика, но всеки път без успех. Бил е чист най-много няколко месеца, после е решавал че е "излекуван" и може да консумира само понякога за удоволствие защото има пълен контрол над себе си. Да, ама не. Излизал е на заведение, шмъркал е и пак се е започвало. Всички негови нормални познати са му били обърнали гръб, бил е заобиколен от наркомани. Години наред е живеел само и единствено за да се дрогира. Някои негови познати починали млади от свръхдоза. И така я е карал 20 години. На 41-42 е постъпил в някакъв център за дезинтоксикация и са му помогнали. Интервюто го даваше на 45 и продължаваше ежеседмично терапия с психолог. Сподели че за първи път има работа и не си харчи парите за дрога.
Тъй че авторке, вземи се в ръце докато е време. Човек може да си провали целия живот заради глупавите решения които е взел като младеж. Спри контакти с хората които са наркомани и са те вкарали в тоя свят. Потърси си стойностни приятели със здравословни интереси.
Ще трябва да изтърпиш неприятните симптоми. Ще се оправиш, трябва ти време. След седмица-две би трябвало да се чувстваш по-добре.
За безсънието и нервните състояния си купи от аптеката мента, глог и валериан. Продават ги на капки. Това е билков препарат и доста помага. Пий също чай от маточина преди лягане. Важно е да пиеш вода и да се храниш добре. Сега мозъка ти е в процес на синтезация на невротрансмисори. Когато баланса им се нормализира ще си ок. Ако не се чувстваш много уморена, движението ще ти помогне. Ходи пеша всеки ден. И най-важното, почивай си. Има релаксиращи клипчета в Ютуб за медитация и упражнения за дишането, с приятна музика. Дишането е много важно и помага при тревожни състояния. Ако се чувстваш много зле най-добре да кажеш на родителите си. Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e6bd3c8c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Спри ги и ще се оправиш. Много ме кефи как говорите за тия неща, все едно са бонбонки.. Хахахаха... Ако искаш да станеш парцал, курва и наркоманка, пеодължавай все така. Ако искаш нещо друго от живота си, тия неща няма да помогнат. Чат-пат някое малко питие като пораснеш и това е.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ee2e766d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   До авторката-спри тези боклуци, докато е време. Познавах един-почнал е да взима Метаамфетамини още в Гимназията, сега е на 25 г. два пъти е лежал в Психиатрия, защото страда от Параноидна Шизофрения, още я лекува тая Шизофрения, казвал е, че ходи при най-добрия Психиатър в България и пак-никаква полза. Няколко месеца уж не взимал, мисли се за чист, после за отрицателно време-пак наново... трева пуши, с твърд алкохол се налива всяка вечер, не си пие хапчетата, които са му изписали, търси си разни безплатни курви за секс, защото нормална връзка не може да завърже с никой и очевидно парите не му стигат да си плаща все на професионалистки, че затова и се скъсваше да търси момичета из разни сайтове и приложения, с надеждата, че някоя ще му се навие за безплатен секс. На работа е ходил неадекватен, все почивки си взема, защото хем го тресе Шизофренията, хем и не спира с алкохол да се налива, метаамфетамини продължава да взима, продължава да излиза с т. нар. си приятели-единият от които е дилър, другият алкохолик, поддържа връзка и с основната си дилърка, колата на баща си помля-защото карал надрусан с наркотици плюс и под влияние на алкохол. Един ден цял не е имало, в който да пише адекватно без да го тресе параноя и т. н., накрая спрях да общувам с него, като разбрах, че дори не иска да положи усилие някакво да се оправи.

Съгласна съм с написаното от н. 2, някои неща дори са по-тежки...
Н. 2- би ли казала какво е интервюто с този човек, за който говориш, искам да го гледам, поне някакво заглавие, ако помниш и в интернет ли го гледа?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e1b5638865
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Моят съвет е да ги спреш и двете, от раз(cold turkey). Спираш ги и двете и НИКОГА повече не поглеждаш към тях и не ги употребяваш. Без такива от сорта на " ама аз само веднъж на 2-3 седмици и тем подобни", спираш и тва е! Аз така се справих с мои зависимости/проблеми. Спрях ги веднъж завинаги и това е най-доброто нещо, което можеш да сториш.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 653a557395
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   "Проблема е че не се чувствам на себе си може би е някаква депресия няколко пъти получавам паник атаки и изпитвам неконтролируем страх че ще полудея и мисля че съм полудяла не се чувствам както преди в ежедневието си за пръв път ми се случва от амфетамини не мога да спя нормално"

Това не е проблем - това е само началото. Проблема още не си го видяла.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5c262d53da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Изпили си още малко мозъкът и сърдечни атаки ще последват.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5e2b8475c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Майка ти и баща ти не са ли с теб???? Сама ли си? Ти си на 16, На 16г. С какво се занимаваш??? Нямаш ли хобита, спорт, който да тренираш, ами се занимаваш с тоя бич на съвремието??? Ще четем по вестниците и интернет как майка ти не е разбрала, че се друсаш и къде са те намерили умряла в някой подлез!!!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: bd616f11cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От авторката
Не съм барала нищо от 1 седмица даже спрях тревата

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 811abb31e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Авторке.... аз ще се опитам да ти обясня нещата от по-различен ъгъл. В тоя живот здраве, щастие и успех са свързани. Като скачени съдове. Болен човек щастлив няма. А нещастен, който да е успял, също няма. Като вредиш на здравето си (а ти точно това правиш), съсипваш всичко останало, при това не само в близка перспектива, а и в много много далечна. Признаците, че започваш сериозно да си вредиш с употребата на толкова гадно нещо като амфетамините, са факт. Очевиден, усещаш го и е добре, че го осъзнаваш. И си само на първата крачка. Спри до нея, защото нататък нищо добро не те чака. Проблемът на амфетамина не е в това колко редовно го взимаш, дали можеш да го спреш или не. Проблемът е във вредите, които нанася, защото част от тях са необратими. В един момент ще стане така, че и да го спреш, той вече ще е взел своето. В тази точка вече няма да е възможно просто ей така да си нормализираш химичните процеси в тялото. По мое време амфетамин почти не съществуваше на улицата. И да го е имало, никой не го е търсил. За най-гадното нещо се смяташе хероинът. Е, мина време, дойде амфетата и видяхме, че има и по-страшно.
Ако търсиш съвет, той е прост: спри да се друсаш с тия боклуци, защото в момента дори идея си нямаш в какво си на път да се забъркаш! Нещата бързо и неусетно могат да странат много страшни.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: bd616f11cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   10.
От авторката
Чувствам се нормално вече и не смятам повече да докосвам този боклук не мисля да спирам тревата но ще пуша доста по рядко.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0e4b842f90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Номер 4, преди доста време гледах туй интервю и в момента не мога да си спомня в коя платформа го гледах, дали в Ютуб беше или в Фейсбук... Беше на испански, испанец го разказваше това. Ако се сетя, ще го потърся и ще постна линка към него.

Авторке, добре че си ги спряла тия боклуци. Съветвам те и тревата да разредиш, пушенето е вредно за белите дробове. Пък ако пушиш хашиш, да знаеш че това не е чиста трева, а е смес с разни синтетични отрови. Аз съм употребявала марихуана с медицински цели (безсъние) и много ми помогна тогава. Но купувах чиста трева и не съм я пушила. Има други начини за употреба, които са безвредни. И изобщо гледам на нея кто на лекарство защото и към нея може да се развие толерантност и пристрастяване до определена степен, въпреки че това пристрастяване не е толкова силно и опасно и не всички го развиват.
Живей колкото се може по-здравословно и ако употребяваш трева, гледай да е чиста, не хашиш, и д не е често защото както споменах, пушенето само по себе си е вредно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c7a3bcd700
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не чете ли в медиите за момче, пушило трева и направило психоза. Беше скочило от 4 етаж на болница в Бургас. Спри тревата и всички наркотици. Иначе ще се влачиш по лудниците. И ще си си го причинила сама.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker