С какъвто се събереш, такъв ставаш. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

С какъвто се събереш, такъв ставаш.
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1226 пъти
Като бях малка си казвах че наркотици няма да докосна. Да не съм луда? Това е пристрастяващо! Винаги съм мислила така, докато не се запознах с бившия ми. Всичко започна като му писах. Защо му писах? Защото ми се струваше готин. Сближихме се и се харесахме. Почнахме да излизаме. Стана по-сериозно. Вече планираше да идва до града ми. И аз планирах да ходя до неговия за няколко дни. Видяхме се. Всичко беше перфектно. Стана по-сериозно в началото на пандемията. Не ходихме на училище. Тогава решихме да живеем заедно и да се върна когато отворят училищата. То нещата станаха по-зле и онлайн обучението продължи. Останах у тях. Докато бях у тях забелязах огромна разлика. Понякога излизаше с приятели и ме оставяше у тях. Доста често се прибираше надрусан. В началото, ок, от време на време не е фатално, нищо че аз не бих. Обаче прекали. Наистина прекали. По едно време имах чувството че постоянно е надрусан. Почнахме много да се караме. Връзката ни се превърна в караници и секс. Често ми казваше че не съм опитвала и затова не знам колко е хубаво. Добре, реших да пробвам. Беше странно, но ми хареса. След това реших да не го правя повече, но понеже си създадох нови приятелства и тези мои приятели също бяха наркомани, реших само когато съм с тях да се друсам. То взе да ми харесва повече. Скарахме се с групата и го преживях тежко. Само субстанциите ме успокояваха. "Когато всичко се оправи ще спра. " и спрях, обаче една вечер с гаджето ми се надрусахме. На следващия ден пак. Виках си "Не съм зависима и мога да спра когато си поискам. " хаха. Междувременно исках да спра бившия ми от тези работи, а аз не бях по-различна вече защото го правих всеки ден. Мислех че ще го спася. Въпреки че ме нараняваше много пъти обвинявах детството му. Дойде ми в повече по едно време. Ясдосах се и както винаги се друсах. Разделихме се и се върнах при нашите. Тук вече нямах дилър. Не знаех че съм зависима докато не се върнах. Беше ми много гадно без наркотици. За щастие си намерих дилър. И все още ми е дилър... Сега съм същата като бившия ми. Правилно са казали хората, с каквото се събереш, такова ставаш.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 63a3ea4a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Пандемията беше през пролетта на 2020-та. Още няма три години от тогава. Казано по-просто... все още имаш "малък" проблем. Ситуацията е такава, че той ще расте.
Първо на обем-ще става все по-голям.
След това ще започне да расте "на тегло"... т. е. ще става все по-тежък.

И не, няма шанс при теб да не стане така. Винаги става едно и също.
Та... започни да си решаваш проблема. Той е в теб, 100%.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 36acf0f92e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Върви се разходи на гробищата, поогледай и помисли как ще ти изглежда снимката на някоя плоча. Дано се посъбудиш. После кажи на майка си, защото иначе няма шанс да прескочиш трапа.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2c1d5ff8a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами хубаво е, че си даваш сметка каква си. Другото хубаво нещо е, че не се самозалъгваш, шото много зависими си търсят оправдания или не изкарват зависимостта си като голямата работа. В смисъл казват, че не са пристрастени, или че живота ги бил направил такъв.
За бившият ти, ти си си давала сметка къв е тоя човек и със сигурност не си била окей с тва, че друса, ама понеже много си го харесвала, си си затваряла очите.
Тва с детството му не е оправдание, щото човек като порастне се очаква, че едва ли не, поема контрол над действията си и се справя с миналото си. Ако тоя човек обвинява детството си, то той не иска да поеме отговорност за постъпките си.
Моя съвет към теб е да не бъдеш като него и да промениш постъпките си, като първо поговориш с вашите и близките си, да им споделиш ква е историята и къв ти е проблема, след което с тяхна подкрепа да спреш тея неща.
Другото което е, намери си други начини да се успокояваш, щото реално наркотиците задоволяват някаква нужда, а ти позаначално не си имала нужда от тях, така че можеш и без да друсаш. Примерно, мен ме успкоява да свиря на китара, но има и други готини неща. Можеш да се запишеш на стрелба с лък, да учиш survival techniques в гората, да посещаваш разни исторически места, да ходиш на барче с приятели на по бира, вместо да кибичиш у вас и да друсаш, и да се самосъжаляваш.
В крайна сметка ти си знаеш, аз ти дадох супер съвета, успех.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 78b895759a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   "Защото ми се струваше готин. "
Повечето женски истории започват така...

Вземай търси помощ, защото след наркотиците следващата стъпка знаеш ли каква е? Сутеньорство... Така е с "готините"...

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 656a2f4b10
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката: Да си призная тази история не е моя, но е на моя приятелка. Разликата е че тя отказва да си признае че е зависима. Жалко е че се отдалечаваме една от друга заради нещо такова, но по едно време и аз исках да опитам наркотиците да видя какво е. Тогава осъзнах че съм на път да стана като нея. Не искам това да става.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9889517a10
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До 5

Дълга история, ама не била авторска...
По-нататък ще се окаже, че и авторката не е авторка, а автор..

И че не е на под 20, ами на около 40 години.

Защо публикувате темите в останалите категории, но не и в "Измислени истории"?

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 4 дни
hash: 4293cdaf58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Взимал съм наркотици преди повече от 10г. Взимах в продължение на 3години. Един ден се осъзнах че с наркотиците живота ми започна да бъде по труден и за какво да продължавам да си го причинявам? От тогава несъм шмъркал.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker