Шизофрения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121397)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Шизофрения
преди: 1 година, 2 дни, прочетена 1779 пъти
Здравейте, пиша тук изгубила вече всякаква надежда, не знам какво да правя, объркана съм и търся съвет :(
Става въпрос за моят брат, който от 5 години е с шизофрения получена от наркотици.
Проблема е, че родителите ни, които са разделени са вдигнали ръце от него още преди години и не поемат отговорност да го оправят нито да се борят за него и двамата са алкохолици и не желаят присъствието му.
Аз като негова сестра съм опитвала многобройни пъти да говоря с него да му помогна, но той не възприема нищо и дори не осъзнава най-вероятно, че има този психичен проблем. Говори си сам, смее се и когато му се каже да направи нещо за себе си като да се изкъпе или измие той не възприема и е доста трудна и почти невъзможна комуникацията с него.
Бяга всеки път когато чуе полиция или се опитаме да го заведем на психиатър. Пие хапчета, но те го държат по-скоро да не превърти тотално. Живее сам по цял ден затворен в един апартамент, който е изпочупен от него.. майка ми ходи само да му носи храна и от време на време да го изведе навън.
Аз имам дете на 3 години и никой не ни помага за нищо, трудно се оправяме, а искам страшно много да помогна на брат ми да се оправи, но нямам тази възможност.. не можем да го приберем при нас заради детето защото гледа всичко и после повтаря. Объркана съм, всички ми казват “Имаш си свой живот, остави ги да се оправят” но просто не мога да оставя нещата така и да гледам това.
Баща ми го гони всеки път като брат ми отиде да го види, а последните думи на майка ми към мен са “Подарявам ти го” за брат ми………

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 ден
hash: a222b14272
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Аз съм също с шизофрения, но не е придобита от наркотици (предполагам има разлика). От прочетенето разбирам, че брат ти не се намира в пълна ремисия, иначе няма защо да се смее сам или да си живее в някакъв негов измислен свят. Нали знаеш, че при нашето заболяване при криза се губи връзка с действителността. Най-важното е да се пият медикаментите, защото без тях моментално изпадаме в следваща криза. Ако нямате възможност да го следите всеки ден, то може да му се бие инжекция веднъж на няколко месеца(безплатно е от здравната каса).
Ами поне може да го инвалидизирате, ако прецените, че няма възможност да работи. Малка пенсия, но все пак е някакъв доход. Това заболяване обикновено е доживот и ако брат ти не осъзнава, че трябва да се лекува, то затова са близките.
Трябва да се полагат грижи, иначе оставите ли го на произвола, положението става по-зле. Иначе вярвам, че може да живееш пълноценно и с шизофрения.
Успех

 
  ...
преди: 1 година, 1 ден
hash: 37e3686e53
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Има доста добри инжекционни медикаменти за шизофрения които се бият веднъж месечно и после човека си е нормален без да пие никакви хапчета през другото време. Трябва обаче да е освидетелстван, защото освен специалната рецепта и цената им е свръх висока. Поемат се от здравна каса разбира се и пациентът заплаща само поставянето на инжекцията в задните части. Важно е да се намери правилния медикамент за него, все пак всеки човек е различен и има различна поносимост.

 
  ...
преди: 1 година, 1 ден
hash: ac9e98b732
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Авторке, виждам, че си свестен човек, щом се мъчиш да помагаш и се грижиш(според силите си) за брат си! Жалко, че родителите ти се държат така, но човек не си ги избира...

Ще започна съветите си към теб, първо от духовното, защото твоят брат е болен и душевно, а в този случай лечението трябва да се започне от душата на човека.

От духовна гледна точка можеш да направиш нещо много важно за него: да се молиш усърдно на Бога за него!

Копирам ти тук две молитви за болен от православния молитвослов: (Надявам се, че сте православни християни! )

Молитви за изцеление на болен и за близките му

Владико Вседържителю,
Ти си лекар на душите и телата, защото в Тебе е животът и Ти го даряваш според Твоята неизказана благост.
Ти подкрепяш немощните и лекуваш недъзите на душите ни.

Поради многото и големи наши грехове ние не сме достойни за твоята благосклонности и милост, но надявайки се на Твоето безмерно и неизказано снизхождение, осмеляваме се да те молим.

Погледни от висотата на Твоето пресветло обитание, от славата на Твоето всемогъщество и наклони благоволението си към нашата смирена молитва за уповаващия на теб болен и тежко страдащ (името), както и за всички, които с обич и надежда бдят при леглото му или другояче го подкрепят.
Прости му, милостиви Боже, всичко, което ти е съгрешил волно или неволно, съзнателно или несъзнателно, с дума, с дело или с помисъл.

Дай му, Господи, да изповяда пред теб всичките си грехове и го привлечи още по-близо до пълнотата на Твоята истина.

Зачети му всичките грижи и обич към семейството и към ближните му и му дай да прекара остатъка от живота си угодно за Теб и спасително за него,

и когато по Твоята воля дойде часът, нека в мир да завърши живота си и в съдния ден да застане неосъдително пред лицето на страшния Съдия на вселената - Теб, сърцеведеца Бога, Когото да продължи да възпява и прославя във вечността.

----------

Господи Иисусе Христе,
посети и изцели лежащия и страдащ от болестта си на одъра твой раб (името),
защото Ти, като Многомилостив, си понесъл недъзите и болестите на нашия род
и можеш всичко.

Пресвета Богородице,
помогни ми чрез всесилното Си застъпничество в молитвите ми към Твоя Син и мой Бог,
за изцелението на Неговия раб (името).

Всички свети ангели Господни,
молете Бога за Неговия болен раб (името).

(Можеш да добавиш и следното: Всички Светии
молете Бога за Неговия болен раб (името). )

----------------

Хубаво и силно препоръчително е в този случай болният да пристъпи към следните три Тайнства на православната църква: Изповед, Св. Причастие и Маслосвет(Елеосвещение)!

И разбира се да се обърне към Бога и да се въцъркови...

Върви в някой православен храм и поговори със свещеника за твоята ситуация, и той ще ти каже какво трябва да се направи!



Ако след това се наложи да се прибегне и към психиатър, върви и поговори първо ти с психиатъра. И евентуално, ако брат ти не иска да ходи при него, помоли психиатъра да дойде у вас да поговори с брат ти. (При мой близък с психичен проблем, психиатърът идва у тях и говори там с него. )

Това е от мен засега. Ако имаш въпроси - пиши тук, ще следя темата!


Странник

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 ден
hash: 287cdec597
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Бийте му инжекции на няколко месеца, брат ти ще става все по-зле с годините. Не е добре да е около детето, не защото детето копира, а относно сигурността на твоето дете. Бъди загрижена повече за детето си, отколкото за брат си. Какво може да направите? Да му се бие инжекция препарат на няколко месеца, да вземе инвалидна пенсия и това е.

 
  ...
преди: 1 година, 1 ден
hash: 8db756c844
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   До номер 3.
При случаи на шизофрения се наблюдават повишени нива на допаминова активност и тя може да се регулира само медикаментозно.
Да даваш съвети за психични заболявания с вярата, звучи нелепо. И не ме разбирай погрешно, аз също съм вярващ, но чувал ли си за някого, който лекува психични заболявания чрез вярата?


Психиатрията като наука също не е много напреднала, защото тя лекува следствията, не причините. Лекарствата потискат симптомите, но това е единственият ефикасен вариант, който е доказан в практиката.
Всъщност по-същественият въпрос, който подтиква шизофрениците да не си пият хапчетата, това е, че те имат множествено странични ефекти като напълняване, сънливост, сексуална дисфункция, апатия(не е задължително да се проявяват) и това след себе си води до проблеми в справянето на ежедневните задачи. Естеството на заболяването, както и страничните ефекти най-често водят до инвалидност. Затова при поставянето на диагноза, медикаменти трябва да е по препоръка на психиатър. Обикновено по време на криза болните доброволно или принудително ги изпращат в психиатрия, за да може да се овладеят симптомите, но по важното, да се определи точното подходящо медикаментозно лечение.
Авторке, също да те посъветвам, ако употребява алкохол брат ти, трябва да му се забрани или да е в някакви много умерени количества, защото в комбинация с хапчетата се обострят симптомите и може да се влоши състоянието му (за наркотиците знаеш.. )
Всичко е строго индивидуално, някои шизофреници успешно се вписват в обществото, даже и работят, квалифицират се. Става бавно, стъпка по стъпка, но ако не го наблюдавате, не виждам как ще има някаква положителна промяна, трудно е, но това е животът.
От номер 1

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 ден
hash: 7ffc7c699a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей! И аз съм в същата ситуация, с тази разлика, че брат ми все още не е полудял от тези наркотици. Опитвам всячаски да му повлия, говоря му, но той казва, че е спрял всичко, без помощ, но знам, че това няма как да стане без лекарска помощ, при положение, че употребява от 4ри години близо. Майка ми е вдигнала ръце, казва да не се занимавам с него, освен ако не се осъзнае и не поиска помощ просто вече нз как да процедираме :( Поне след 3 годишна пауза без работа, вече започна работа, но проблема си остава на дневен ред....

 
  ... горе^
преди: 1 година, 12 часа
hash: d17ecb4110
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Авторке-брат ти е така след употреба на Метамфетамини, предполагам? Имам някакъв опит с тези неща, познавах един такъв човек и предписаното му лечение, начинът му на живот, характерът.
Накратко-напиши поне на колко години е брат ти в момента, защото е много важно от колко годишен е започнал да взема наркотици и колко време след това -се е появила Шизофренията.
Бих ти дала някои съвети, но е важно кога е започнал и какви наркотици е вземал- да напишеш. Сайта е анонимен, не е нужно да пишеш имена и град, но поне годините на употреба... Амфетамините, Метамфетамините Кристал-мет-те пържат мозъка... водят до параноидна шизофрения. Не знам какви лекарства пие брат ти, но не бива да пие алкохол, иначе все едно не се лекува с нищо. Алкохолът неутрализира ефекта на лекарствата. Трева-не бива да пуши, защото тя засилва пристъпите. Има ли други зависимости-като хазарт, например?
Някои пушат чай... , ако и това е правил-нищо чудно, че се е проявила шизофренията, зависи колко рано и с каква сила, затова попитах за годините на които е започнал и какви др. наркотици е вземал. Той по цял ден затворен ли стои? Не ходи на работа? Има различни етапи на болестта, един познат беше така, но имаше периоди на нормалност така да го кажа, ходеше на работа, въпреки че беше мъчение за него и все пак не беше съвсем в крайна фаза някаква...

 
  ...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: ce371f24f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Той... брат ти не е неин, че майка ти да ти го подарява единственото което тя му е дала е само плътта (мъките). Трябва да спре да пуши ако пуши е ще се оправи. Кажи му че цигарите го отделят от Бога и отварят портал за нечисти духове към него.

 
  ...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: 64b6a318ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Номер 7: "Амфетамините, Метамфетамините Кристал-мет-те пържат мозъка... водят до параноидна шизофрения... " Мдааа, личи си, че имаш опит, и то ЛИЧЕН такъв.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: d17ecb4110
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   До н. 9 от н. 7-Какъв точно ти е проблемът? ! ЕСТЕСТВЕНО, че пържат мозъка! За твое сведение-точно след употреба на метамфетамини-един познат вече 4 години лекува Параноидна Шизофрения! Или ти н. 9-си МАЗЕН дилър, който с продажба на дрога си изкарва парите и сега ще кажеш, че метамфетамините, амфетамините и кристала са полезни за здравето? ! Вижда се колко си пропаднал щом защитаваш тази мръсна синтетична дрога!

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 26 дни
hash: d550c3038a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   9, точно от метамфетамин се полудява, половината ми град е изперкал от метамфетамина. Лично аз познавам двама братя, които и двамата са с параноидна шизофрения заради метамфетамин. Единият говори, че е аристократ и всякакви небивалици, а другият ходи по улиците цял ден и сам си говори и вика. А навремето са били супер яките момчета, с готини гаджета, приятели, а сега целият град ги знае като "лудите близнаци"...

 
  ...
преди: 11 месеца, 24 дни
hash: d0dcf7ae0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Връзката между метамфетамина и шизофренията е доказана безспорно преди повече от половин век. Не виждам за какво има да спорите.
70-80% от употребяващите, дори нередовно, развиват ако не шизофрения, то някакви неврологични заболявания, които са нелечими, защото и механизмът им е все още наизвестен за науката. В природата не се срещат никъде вещества, които са в състояние да увредят мозъка по такъв начин.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 23 дни
hash: 9902f196ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторката:
Брат ми е на 25 години последно преди да получи шизофренията приемаше анфети (доколкото ми е споделял) Някой може ли да ми даде повече информация какво представляват тези инжекции, които се поемат от здравна каса и наистина ли би могъл да се оправи от тях. Това е някаква надежда за мен. Благодаря ви много!

 
  ...
преди: 11 месеца, 21 дни
hash: eb6da01275
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   13, бившият ми, който е освидетелстван ходи всеки месец или на няколко месеца да му бият по една такава инжекция. Той и брат му са се разболели от метамфетамини (отделно той е пушил крек, трева и какво ли още не). За да получава такава инжекция, брат ти трябва да е освидетелстван. Така мисля поне. Най-добре е да се консултирате с психиатър. А и ще е добре за него, щом наистина е зле, да го освидетелстват и да си получава пенсия всеки месец. Моят бивш приятел по същият начин така си говори сам по цял ден и се смее, и по улиците вика. За съжаление той е неспасяем случай, мозъкът му е много увреден. Отделно и той продължава да си влошава положението като все още друса и не си пие лекарствата с дни. Последно ми казаха, че са го видели целият лекьосан, сополив и мръсен, със счупени стъкла на очилата, абе много зле! А какъв як пич е бил навремето, футболист, тренирал е... Надявам се за брат ти да има надежда да се оправи и при него положението да е по-добре! Винаги има надежда, стига човек сам да иска да си помогне и да има близки, които да го подкрепят. Успех!

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 3e4f899dbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Да си взима лекарството или да му бият инжекцията. Ако е стигнал до това състояние едва ли ще се оправи, вече има органични изменения, съответните неврони са умрели. Така че лечението е поддържащо.

Намери на брат ти някакво просто занимание, което да поглъща вниманието му и да му е приятно да го прави. Може и да не е много приятно занимание, но да е по-приятно от това, с което би се занимавал иначе.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker