Мъж алкохолик - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Мъж алкохолик
преди: 10 месеца, 26 дни, прочетена 1656 пъти
Здравейте! В момента седя на пейка, трепереща от страх какво ме чака, когато се прибера. Защото той пак е пиян.
Преди него имах връзка с мъж, който ме ревнуваше болезнено. Наложи се да се прибера в родния си град, при родителите си. Те умираха от срам, сякаш съм се провалила, сякаш съм убила човек.
Запознах се с него преди 2 години. Беше невероятно влюбване. След втората ни среща станахме неразделни, а след 2 месеца се преместих у тях, отново в големия град. В началото, разбира се, всичко беше страхотно. През декември 2021г. го съкратиха от постоянната му работа. Пробва се на няколко места, от които го уволняваха. Оттогава е донесъл вкъщи не повече от 3000 лв, на порции - оттук-оттам. Издържам го изцяло. Все си търси работа, намира понякога за седмица, две... Започна да пие. Първоначално веднъж на 2-3 седмици, от около месец почти всеки ден. Излиза уж на интервю за работа и се връща пиян. Излиза да се види с баща си - връща се пиян. Отива до магазина и се връща пиян. Всяка сутрин всичко е наред, следобед отивам на работа и се случва същото. Не е агресивен физически, никога не ми е посягал. Обидите са друго нещо... Скандали, крясъци. После не помни нищо (или поне така казва). Трезвен е прекрасен. Знам, че е клише, но е така. Разкайва се, плаче, обещава. Но аз вече не вярвам. Не признава, че има проблем. Ужасно ми е трудно. Прикривам го пред родителите си, приятелите и всички познати. Те не са го виждали пиян и го смятат за невероятен. Тук е моята грешка. Неговите роднини знаят за проблема, не вземат отношение, освен с разговори. Реших, че съвсем скоро ще проговоря. Ще кажа на приятелите и родителите си. Знам, че звуча като глезла, но родителите ми са прекрасни, най-голямата ми опора, и винаги сме били ужасно близки. Чудя се само дали направо да си взема багажа и да се махна или да се боря за него. Нямам пари за квартира. Дойдох при него с 6000 лв спестени, от които няма спомен. Вариантът ми отново е да се върна вкъщи позорно. Абсолютно мои всички приятели и приятелки са вече семейни или в дългогодишни връзки, с деца. Навършвам 30 скоро и не знам дали мога да започна отново с "Кой е любимият ти цвят? " Не искам да съм сама. А и го обичам. Когато е трезвен, си е моето момче... Мислех, че е сродната ми душа. На заплатите, че ще се изнеса, не обръща внимание. Молих го да отиде на психолог, молих го да посети сбирка на Анонимните алкохолици. Той не признава проблема. Има ли начин да му помогна или да бягам колкото краката ме държат... Поредната глупачка с вяра, че може нещо да се промени...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 26 дни
hash: d432c0007b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Може би много хора ще ти кажат да го изоставиш и да си биеш шута, но аз не съм една от тях. Ще ти кажа, мило момиче :щом толкова много го обичаш и той ти е сродната душа, дай всичко от себе си и се бори със зъби и нокти. Човек в името на любовта би направил всичко.

 
  ...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: 76aab8ea0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Това не е алкохолизъм. Все още. Но може да стане.
Алкохолизмът е зависимост. Алкохолиците пият, защото им е нужно да пият. Твоят човек пие по друга причина.
Но това е "все още". Ако продължава така, в един момент вече няма да може без алкохол.

 
  ...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: 734717140d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   "Беше невероятно влюбване. "

Има си хас... За всички мъже които все питат - ама какво една жена търси в един мъж, ама защо спря да се интересува от мен, ама достатъчно ли съм "алфа". Ей ви, отговорено черно на бяло...

Докато е флюбена, една жена всичко търпи. Всичко е външен вид и хормони. Безработен, алкохолик, грубиян, че и да я пошляпва, няма значение...

"Трезвен е прекрасен"

Ще те разочаровам, но пиянството единствено спира задръжките и преструвките. Ако искаш да видиш какво наистина представлява някой, напий го... Той затова и не може да си намери работа. Работодателите явно доста по-добре от теб оценяват характера и възможностите му.

"Поредната глупачка с вяра, че може нещо да се промени... "
Поредната глупачка, която си избира мъже само по външен вид и после го играе жертва. Все едно мъж да тръгне по хубава проститутка/курва и после да се вайка, че не можел да я промени... Еми... мисли с голямата си глава.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: c806438c6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Бивш алкохолик няма, точка.

 
  ...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: 17ad369f26
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Бягай, докато не е станало още по-токсично, а то ще стане със сигурност. Проблемът го виждат всички около алкохолика, само не и той и това е причината много малко такива хора да успеят да се откопчат. Явно имаш още нерви да търпиш понеже си млада и имаш някаква наивна вяра в него и любовта. Реалността с такива хора, които са зависими е съвсем друга и колкото по-бързо слезеш на земята, толкова по-добре. Късаш, тръгваш си и не поглеждаш назад, хората със зависимости са много манипулативни, ще ти каже каквото искаш да чуеш като види дебелия и после пак същото. Радвай се, че не ти е направил дете, че тогава товарът щеше да е много по-голям и за цял живот. Но и не го протакай много, защото времето тече и си го губиш на вятъра. Имах такова гадже, не можах да го изтърпя повече от няколко месеца и то без да живеем заедно. Направо имах чувството, че психясвах от нестабилното му и неадекватно държане, лъжи, избиваше го все на разправия, ужас. Не си опропастявай живота, Който не иска сам да си помогне, никой друг не може.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: f4b37a40aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   За голямо съжаление оправия няма. Спасявай се, защото нищо хубаво не те чака с такъв човек. Алкохолът е страшен порок. Добре, че нямате дете. Оставяй го докато е време, ако не искаш цял живот да се мъчиш или поне да си съсипеш младостта, гледайки алкохолик. Защото продължи ли по този начин, ще дойде моментът, когато ще направи чернодробна цироза, а от там насетне бавно и мъчително ще се движи към гроба.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: e2287b3fdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Не можеш да се бориш за някой, който не иска и не може да проумее, че има проблем, при това сериозен такъв. Не виждам да имаш кой знае какъв избор.

 
  ...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: 0722a2a988
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Доста голям текст и в него не пише защо те е страх, разбрахме за алкохолизма, но като е пиян какво прави, посяга на бой ли, какво.? Скандалите не са причина за страх, в скандал винаги има двама участници и ако ти умееш да не участваш в скандал, той няма как да се развие.
Ако това е твоето момче когато не е пиян с доста усилия можеш да го накараш да не пие, но сама решаваш дали си струва да влагаш усилия в него.

Казвам ти го като човек имал достъп до алкохолици, с такива хора може да се говори само ако ги хванеш трезви, да го упрекваш докато е пиян е голяма грешка.

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: dc739f0263
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Бегай! Какъв е смисъла да си съсипеш живота с пияница, той деца няма да гледа, а хората ще говорят така или иначе или ще е ууу тя пак се раздели с мъжа си или ууу, тя женена за пияница. В единия случай няма да си спаринг партньор.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: d340f0a75f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   По-добре се откажи, не му дължиш нищо. От това няма отърване. Ако трябва да избираш по-малкото зло, се върни при родителите си, независимо колко ги е срам. Ще им мине, освен това те няма да живеят с мъж със зависимост.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 91dec948ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не можеш нищо да направиш, но ще затънеш с него, и ще провалиш живота си.

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: cbf75561e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Според мен по-до ре да го оставиш. Не за друго, а защото отрича да има проблем. Може да му дойде акъла и да се оправи. Тежко е, ама иначе така ще продължава. Нито дете ще може да гледа, ни нищо. Нека остане малко сам със себе си, без пари, да го видим от къде ще пие. Иначе го разбирам донякъде, трудно се намира свястна работа, тежи му и пие, но не това е начинът явно...

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 3270f8a0b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Вземи си нещата и си тръгвай!

 
  ...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: af28775a47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер две е прав. Този човек не е алкохолик още. За да станеш такъв е нужно бая време. Има шанс да се оправи, само трябва да поиска.

 
  ...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: f034c62232
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Баш битова пиянка си е твоето мъжле, но още в началната фаза, където я има само психическата зависимост. Още една година в същия дух и вече ще е истинска пияница и физически закачен за алкохола с алкохолна абстиненция.
Всичко това го пиша и споделям от личен опит с роднини с проблеми с алкохола - 5 на брой

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: 75b1307cb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Показал си е рогата, след като известно време се е правел на светец, за да те обвърже. Рано или късно го правят. Всичко е по план. Първо е доброто момче, да те приспи и да си осигури жена, която да го гледа цял живот. Абсолютен хитрец и манипулатор. Имаш късмет, че не сте обвързани с дете. Бягай с двеста! И си повтаряй - не си длъжна да спасяваш, издържаш, гледаш някакъв хрантутник, който си е намерил лесна жертва и я е уплел, така че да я смуче. Мисли за себе си!

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 7e22128402
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Нормален български мъж. Сигурно и теб ще обвинява за това че е неудачник. Не работи, мързелив кряка, пие и обижда. За какво го отглеждаш тоя?

 
  ...
преди: 5 месеца, 17 дни
hash: 509b82162e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До 17. Не сме всички така. Аз всъщност не пия почти никакъв алкохол от години. Гледайки такива теми като тази на авторката, все още не разбирам как срещам жени, които се оплакват и ме критикуват, че не съм пиел алкохол.
М31

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 7 дни
hash: 162dd3ebf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Баща ми е алкохолик, майка ми го търпи цял живот до ден днешен. От детството си спомням караници, побоища, дърпане на коси, и малко кръвчица, но това не ме е засегнало психически или пък да ми е оставило някакъв отпечатък. Сега са пред пенсия, живеят си на село двамата, последният път когато ги посетих баща ми беше мъртво нафиркан, а майка ми ми казва, 'не мога да го търпя повече само се заяжда, накрая ще му забия брадвата в главата (стана ми смешно, но се сдържах да не се изсмея на глас). От скоро не съм ги виждал, кой кой пръв ще убие незнам, да правят каквото искат, аз си гледам живота и това е.

Моят съвет, постави му ултиматум, ако не спре да пие окончателно му биеш шута завинаги.

 
  ...
преди: 4 месеца, 4 дни
hash: 8732eb15c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Към номер 19: Не че те съдя ама ми изглеждаш като безочлив човек. Не ти пука за майка си ли, какво? Като порасна и стана самостоятелен не ти ли мина през ума да я спасиш от този човек? Не се заяждам, не ти знам живота, не те познавам, просто ми направи странно впечатление как стоиш, гледаш и нищо не правиш.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 4 дни
hash: 4c71732e94
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Изхвърлих един такъв от живота си, бях му казала, че ако се лекува няма да си тръгна. Той избра бутилката пред мен, за мое добро. Все още се налива. Това беше най-трудното и най-правилното решение в живота ми.
Твоят човек има проблем и е малко вероятно да се оправи.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 3 дни
hash: 5c860d41d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   До 20

Когато баща ми се напиваше и ме млатеше от бой когато бях малък, майка ми бягаше и се криеше при съседката, вместо да се опита да ми помогне по някъкав начин, дори на полицията не се обаждаше. Той ме млатеше а майка ми бягаше. И сега очакват да ми пука за тях. И какво имаше ти в предвид ''да я спася от този човек"? Как? Да се нанесе при мен, ха, никога!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker