Наркотици - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Наркотици
преди: 11 месеца, 15 часа, прочетена 839 пъти
Пиша ви, защото имам нужда от подкрепа и съм изплашена за здравето си. Понякога прибягвам до наркотици и алкохол, за да преодолея проблемите си, стрес, травми, болка или дори навик, скука.
Искам да променя живота си, защото намирам много хубави неща в него, както и добри качества в себе си. Полагам усилия да уча, да изкарам някакви пари и спестя. Мисля, че заслужавам по-добро отношение към самата себе си. Проблемите идват от употребата на кокаин, който ми вреди на здравето и психиката, дори зъбите и много ме е страх. Събудих се преди месец с непоносима болка в два зъба и не можах от болка да дъвча или да се храня с дни... Спрях да взимам бяло за месец и болка вече нямаше. Последните 3 уикенда пак паднах в дупката на употреба, нямах такава тежка зъбна болка, 1 - леко раздразнение. Искам да спра употребата завинаги, може ли да ме посъветвате как да постигна тази цел и мечта? Доста от хората, с който общувам го приемат на шега, имат махмурлук и не искат да спрат. Но ако зарежа всички тези хора, може да нямам с кого да общувам и да бъда сама…

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 12 часа
hash: 4a60ba470f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Спаси себе си, докато още имаш тази възможност. Няма друг начин освен да прекъснеш контакт с тези хора, а чувството, че ще останеш сама е абсолютно измамно и цели да те държи в този капан. След като се освободиш от старото, ще отвориш пространство в живота ти да влязат още по-хубави преживявания и хора. Но ти трябва да направиш първата крачка. Не погубвай живота си, той е безценен дар.

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 часа
hash: 81c1f16223
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   М30, бил съм в компания, като честоа употреба на джонка спрях.

1. Разкарваш се от компанията ти която употребява със 100. Изглежда ти, че е готино, че сте социални и прочие - след време, като се изчистиш и се върнеш, чак тогава можеш да разбереш грешката.

2. Дори първо - спорт, спорт, спорт. - Нарежда ти хормоните, заема ти ума и концентрацията, води до резултати с които да си горда, оправя самочувствието, създава нови контакти. Не мога да спра да изреждам в тази точка.

3. Оправи си всички зъби, които имат нужда на зъболекар - правех това да се стискам и да смятам, че е скъпо, страшно и т. н. Оказа се, че съм ходил при грешни зъболекари и винаги късно. Денталната хигиена и добро здраве мога да ги приравня дори със спорта. Резултата от тях някак си на психическо ниво е страхотен.

Накратко, ако искаш да разбереш, защо се въртиш в кръг - проучи с ютуб или книги какво прави допамина и серотонина в мозъка (с по 2 изречения за всяко) и какви нива на допамин и серотонин имаме от различните успехи в живота, след това виж какво правят наркотиците със същите хормони и ще си отговориш на въпроса.

Възстановяване има, но изисква усилия и само ти можеш да си помогнеш. Нито лекари, нито интернет, никой. За да го направиш съм ти дал трите най-лесни и ефективни неща.

Успехи!

 
  ...
преди: 11 месеца, 10 часа
hash: 50eeeead69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Потърсете сериозна информация и литература на английски кои psychedelics помагат за спиране на различни зависимости - това е известно в много култури, на запад се изследва от хора като Peter Hendricks, Ph. D, Matthew W. Johnson, Ph. D. и т. н.

За травмите започнете с видеата в youtube на John Bradshaw - Homecoming, Patrick Teahan, книгата Inner Bonding и т. н.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 7 часа
hash: a5dd4870ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   По-добре сама, отколкото наркоман. Ама ти си знаеш... :)

 
  ...
преди: 11 месеца, 7 часа
hash: 0448905d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Няма човек без проблеми. Всеки се опитва да се справи с болката по свои начини, важното е в стремежа си да затъпим болката да не изострим навици, които да ни вредят. Замисли се как е започнало всичко - за да забравиш за проблемите, за забавление или защото и другите го правят...
Трудно е да спреш да общуваш с хора, които ти се водят приятели, но помисли дали реално са ти истински такива и дали дори несъзнателно те са причина ти да прибягваш до употреба...
Знам колко е трудно да останеш сам, но по-добре сам, от това в лоша компания. Това ще продължава да ти вреди и физически, и психически. Ще става все по-зле, ако го позволиш. Млади сте, живее ви се, но има граници, които не бива да се прекрачват. Краткосрочното удоволствие може да крие дългосрочни капани. Всеки има кофти моменти, но това е нормално. Не търси утеха в няколко грама прах, които в по някое време ще поемат контрол върху свободата и щастието ти.
Избери себе си и дерзай! Съсредоточи се върху теб и твоя живот. Занимавай се с неща, които ти доставят удоволствие и в същото време не ти вредят. А, ако все още няма такива, потърси и ти гарантирам, че ще ги намериш. Всяко начало е трудно, но всичко е възможно, ако положиш усилия. Фактът, че осъзнаваш, че ти вреди е една огромна крачка! Ти ще се справиш! Вярвам в теб! Успех!

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 5 часа
hash: f190cc8309
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Първо вземи се разходи на гробищата и заглеждай гробовете на млади хора. Не всички, но някои от тях са минали по пътя, по който вървиш. Като се усамотиш, походиш и погледаш паметници, може да вземеш да мислиш толкова ли ти е важно да общуваш с наркомани.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 4 часа
hash: 5b7bb343ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ти пак си сама, но заради илюзията за приятелства смяташ че не си. Всъщност с подобна компания е много по добре да си сама. Имам приятел който на 33 остана без зъби от амфети. Предполагам си млада. Имаш два избора - или да промениш с болка и труд зависимостите си или да потънеш безвъзвратно! Баща ми има един лаф, отказал е цигарите от раз. Казва така, зависимостите не се преодоляват нито с воля, нито със заместител. Преодоляват се с инат! Направи го напук на себе си ако щеш. Ако успееш, тази битка ще ти даде летящ старт за всички останали битки в живота ти и би могла да постигнеш много. Пред теб стои всичко или нищо!

 
  ...
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: 377df8b6fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Автор: Много благодаря на всички за отделеното време, внимание и смислени съвети! Пожелавам на всички само хубави неща! :))))) Весело лято

 
  ...
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: c6d5aefe74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Тези хора не са ти приятели. Мислиш си, че са такива, но те те дърпат към пропастта. Зарежи ги и почни да си нареждаш живота, изхвърли хората, които ти пречат да го живееш пълноценно. Ще се справиш, просто заеби тая отрова, както един по горен коментар казва направи го напук, спри го напук на себе си и докажи на СЕБЕ СИ, че можеш. Ще се справиш, ние вярваме в теб.
Но не споменаваш на колко години си? Имаш ли семейство? родители би могла да се обърнеш към тях с молба за помощ като им обясниш съвсем внимателно всичко. Желая ти успех от сърце!!

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: dfa72e1757
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Това е проблем на абсолютно всички наркомани. Изключваме тези, които първоначално са били на някакви законно продавани лекарства и са минали към наркотиците постепенно. Всички останали са започнали в обща компания, където са се взимали наркотици и отделянето от тази компания абсолютно винаги е съпроводено със страх от самота, липса на контакти и пр. Изглежда трудно, но в действителност е много лесно да смениш напълно средата. Стига да искаш...

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 3fdf299139
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Откъде намираш толкова много пари, за да финансираш този лош порок? Работиш? Ако не е тайна - на колко години си и каква заплата получаваш? Или имаш по-заможни родители? Или пък приятелите черпят? Ако е последното - същите искат/очакват ли нещо в замяна от теб, примерно секс?

Питам, за да си изградя представа за теб.

Пишеш, че нямаш други приятели... Ако се потопиш в работата си и бачкаш здраво, няма да имаш време за тях. Сподели, че искаш да учиш - ами учи. Ако не е тайна, какво искаш да учиш? Ако пък търсиш компания за споделени пътувания насам-натам - ей ме на.. Ама трябва ти да можеш да шофираш и да имаш кола, щото аз така и не станах шофьор. Готов съм да си делкаме разходите за гориво, винетки, тол-такси.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker