Като миналия път - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Като миналия път
преди: 15 години, 8 месеца, прочетена 5485 пъти
Понеделник... Кога дойде?!... Нямам никакъв спомен от неделята.... Май я проспах?... Пак закъснявам за работа, а трябва да се оправя. Спирам на някакво забутано място. Хероин на помпа в колата, не ми пука дали някой ще види. Не, че съм забравил как ме хванаха, но... С треперещи ръце изсипвам пакетите в капака. Кръв по седалката, колата е задимена като лисичарник, а майка ми ще я кара следобед. Облягам се на седалката и притварям очи. Много е опасно да дремя така, а и вече съм страшно закъснял, но изобщо не ми се помръдва. Трябва да се стегна, пак ще има мъмрене от шефа, а и спомена за униформените, които тропат по предното стъкло още ме преследва. Точно така ме хванаха последния път. Друсах се в колата и се размазах зверски и тогава полицаите. Нямам ясен спомен за събитието, всичко ми е в мъгла. Документи за проверка, толква материал, РПУ, някакви писмени обяснения, после в килиите. Не мога да се върна там. Прикривам всякакви следи от „нелегалната дейност”, само това ми липсва – майка ми да види спринцовки в колата.

Потеглям, но не мога да различа пътен знак от светофар и почти заспивам на волана. Не ми се мисли какво става ако се забия някъде. Разминаването с една патрулка ме поосвества, имам толкова хероин в джоба, че за момент ми призлява, изтръпвам, сякаш отново ме пронизва студа на килиите. Толква студено ли беше там или беше от абстиненцията? Полицаите вече са далече, но не и страха. Успокоявам се чак като паркирам пред работата.

Работата... Заплатата не може да ми покрие материала за една седмица. Незнам какво щях да правя ако не продавах. Вече не мога да изнасям от нас, да продавам и залагам, не мога и да източвам банковите сметки на наште, вече много добре знаят за какво става въпрос. И как няма след поредния арест и обиска у нас? Два буса с полицаи, обърнали са цялата къща, направо полицейска акция за няколко грама.

Колегите ми хвърлят онзи поглед и внезапно замлъкват като минавам покрай тях. Не че ми пука какво говорят за мен, но не им ли омръзна да ме коментират? Шефа ме посреща с доза конско, предпочитам други дози, но него това изобщо не го грее. Цитира трудов договор и работно време, а аз измънквам нещо в своя защита, резулата - започва да се заяжда, че съм наркоман. Защо ми говори така? Много добре знам какъв съм, но не обичам да ми го напомнят. Сядам на бюрото и паля цигара. Основно служебно задължение – да не ме усетят в какво състояние идвам на работа за пореден път. Длъжност, която не е мечтаната, не че знам коя е. Но поне знаех каква е мечтата. Дали все още знам?

Започнах да продавам, за да се друсам, а после пред мен се разкри миража на хероина. И исках да завладея целия град. Мислех, че съм най-големия, а вече друсах по осем петици по няколко пъти на ден, не можех да крия състоянието си, всички знаеха с какво се занимавам. Всичко ми се изплъзваше и накрая пак ме хванаха. Месеци на арест, разправии с наште, увещания, че ще спра, „няма да е като миналия път”, дела, адвокати. Кошмар, от който имам чувство, че никога няма да се събудя и накрая някаква измислена присъда. Наште пак ме отърваха, но е точно като миналиия път. И за какво стоя на тая скапана работа? Нали продавам? За да хвърля прах в очите на наште като миналия път. Проблема не е в работата или в заплатата, нито дори в наште. Не съм в състояние да ходя на работа и това се забелязва от всички, вече не мога да го скрия. Скоро пак ще ме уволнят пак като предния път. Тогава какви ще ги обяснявам вкъщи? А и наште не са слепи, виждат за какво става въпрос, в какъв вид се прибирам вески път. Но са вдигнали ръце, знаят, че нищо не могат да направят. Ще се правят, че не забелязват докато за пореден път не се озова в киллите. Точно като миналия път, порочен кръг. Но това сега няма значение, работното време се изниза неусетно.

Оставям колата на майка ми, няма компромати и отивам да се надрусам у някои „приятел”. Като не се друсат покрай мен са ми такива приятели, че думи нямам. Все тая. Какво ми пука? Нали сега съм най – големия. Разглезеното синче на богати родители, което пушеше трева зад училището се превърна в безскрупулен наркоман, чиято единствена цел беше да изкопчи повече пари от техните за поредното друсане. Арест, разправии по съдилищата, загубено време в комуна. Дилъра, който продаваше, за да се друса и се озърташе през рамо за полицаи се превърна в нагъл грамаджия, който искше да завладее града. Пак арест, пак лежах на пода в килиите и се молех на наште да ме измъкнат. Добре, че тоя път отървах комуната. И сега пак е същото, едва ли някога ще бъда нещо повече от един фантаст, който иска да завладее света и бълнува за милиони, а всъщност е обикновен грамаджия, който продава за поедната доза и живее в нркотичен транс.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 8 месеца
hash: 9db5082404
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако не си бил в комуна още отиди. Ще има ефект! Успех!

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: d82654c7ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Единственото, за което се надявам, е тази история да не е истина.. БОЛИ!

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: bc0d43a7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Май е бил в комуна. "Загубено време в комуна" "Добре, че тоя път отървах комуната."

 
  ... горе^
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 69be4a83ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Леле... И аз се надявам да не е истина, но ако е, е много жалко за това момче... Стила му на писане говори за него, че е доста "напред" с този материал... Чудесно изразяване на мисите и прекрасен подбор на думи... (имам впредвид, че не е от този тип хора, които не могат да кажат 2 смислени думи).

Опитай се да си стъпиш на краката и знай, че ДОРИ И ДА СИ НАИСТИНА НАРКОМАН, ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ПОПРАВИ! Моят братовчед беше в подобно положение, но сега всичко е наред и му правят всички евала! Намери си занимание, което да ти носи наистина удовлетворение и да вършиш любимото си занимание с кеф, а не да се занимаваш с тези боклуци!

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: bc0d43a7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Историята едва ли е измислена. Трябва да си го преживя, че да пишеш с такива подробности. Но нищо в историята не показва, че иска да спира. Май това му е любимото занимание. Въпреки, че осъзнава в какво състояние е.

 
  ...


...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: b920b8bd9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Това е брутално... мисля че трябва да се заемеш малко със себе си... може би наистина не знаеш как да си харчиш парите но определено трябва да се поспреш малко.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 8 месеца
hash: c97dd7860c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И какво сега? Каква е целта на това споделяне? Помощ ли търси, иска да се похвали, че е дилър, да се оплаче, че е бил под арест?

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 9545a770b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Няма значение дали историята е измислена или истинска. Факт е обаче, че много наркомани живеят по този начин. Сигурна съм, че и хиляда зависими да я прочетат, нито един не би се замислил, а камоли да спре. Но дано тези които още незнаят за какво става въпрос никога и да не разбират, защото тази история беше от "хубавите", а колко по "хубави" има в действителност...

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: a56019e1b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Хора, това не е нещо с което да се шегуваш:( Единственото спасение за такива хора е - човек до тях, човек които да им повярва... приятел ти можеш да се справиш с това, пребори болката... знам че ще успееш :)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 7 месеца
hash: bc0d43a7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   След първоначалния кик материала си е кофти тръпка, заспиваш, където се отпуснеш, прилошава ти. Написх го, за да се поразсея малко, за да не ми е лошо. Не искам помощ, не че някой може да ми помогне. Просто ми е криво и самотно. Преди да ме хванат исках да спра за малко, да се махна някъде, да си почина от всичките глупости. Спирането се оказа доста дълго, при това и принудително и изобщо не беше почивка, защото мислех само за това да не ме осъдят и да изляза и да се надрусам. Точно това и направих след делото.

Преди да се усетя пак се бях закачил, не че съм се бил откачил, просто нямах кризи. А за това трябват пари, единственото, което ми оставаше беше пак да започна да продавам. Но за няколко месеца си бях загубил позициите, едрите риби не искат да рискуват с дилър с условна присъда. Накрая се съгласиха, защото знаят, че ако ме хванат няма да се спасявам като ги разкрия, а ще чакам наште да ме отърват. Но ако ме хванат за трети път, едва ли някой ще може да ме отърве от затвора. "Приятелите" ми ме отблъснаха, продължават да се друсат покрай мен, но не мога да разчитам на тях. Преди ареста поне знаех какво искам, мислех, че имам приятели.

 
  ...

...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: a56019e1b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Момче, има една поговорка - това което сам си направиш, друг не може да ти го направи !!! Сам трябва да се спреш, знам изобщо не е лесно, но трябва да спреш, и ти си човек, и ти имаш чуства, някои трябва да ти помогне...

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: bc0d43a7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И той е човек и има чувства, а като никой не го интересува? Ако няма кой да му помогне? Като ме можеш да спреш? Не е така лесно както си мислят повечето от коментиращите.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 551940d32b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Защо не пробваш вместо един път да се надрусаш да се поогледаш и да намериш някой до теб да излизате да се влюбите да ти мине самотата да се появи чуството, че има за какво да живееш знам, че ти е трудно, но знам, че имаш и сили дори и малко да са, също така знам, че малка част в теб иска да спре оставия да излезе и найстина спри, знам, че вече не ти е толкова розово като се надрусаш, също така знам, че си човек с бъдеще, бъдеще което можеш да изградиш за година, късмет.

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: bc0d43a7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Оф, пак тая тъпа любов.

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: bc0d43a7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   И какво като се влюби? Да не би да спре заради няква любов. Наркотиците ще са по-важни от любовта. Не може да оправите живота на един наркоман с няколко съветчета. Просто не става. И да - НЯМА БИВШ НАРКОМАН! И да дори и да си поспрял за кратко, после пак се изкушаваш и взимаш. Не че си пристрастен, а за да ти е кеф!

 
  ... горе^

...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 4aebd049cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   От опит ли го казваш или поредния/та, който/която е прочел/а повечко книжки, защо си мислите, че всичко знае за да стане наркоман той не е виждал друг избор а и като чета не виждам той самия да иска да спре такаче не се правете на много знаещи само той си знае колко му е тежко ;)

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: bc0d43a7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Защо реши, че не е виждал друг избор? Защо и реши, че му е тежко? И да - не иска да спре.

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 2767bc979d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Един човек друса ли значи има някакъв дефицит в живота си който замества с чувствата които поражда дрогата. обикновенно дефицита е сериозен получава се в детството при кипса на комуникация с родители липса на самочувствие или пример за подръжание (обикновенно от бащина страна). Един наркоман разбере ли какъв е неговия дефицит (което става с мн.работа) има реален шанс да спре да друса.

Също така на зависимите им трябват и стимули и то реални, като хора които ги обичат възможност за себеутвъждаване и доказване, и вяра в собствените им възможности. според мен това момче първо трябва да разбере какъв е неговият дефицит, за да може да го замести с реални чувства, постижения и отношени с хората. но не може да го направи сам.

Не е верно че бивши наркомани няма. Аз лично познавам страшно много такива и всички са били на дъното и никой не е вярвал че ще се оправят но вече са зрави имат семейсва и номален живот и са мн.по силни от нас които несме зависими. Верно е че зависимостта остава за цял живот въпросът е как ще я управляваш така че да не те завлече отново надолу. Лекувай се момче и то сериозно защотото имаш шанс да се оправиш трябва само да го повярваш иначе ще пукнеш като животно и ще пропуснеш всичко истинско в този живот а то е многои е прекрасно.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 7 месеца
hash: bc0d43a7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Айде пак големи психолози и аналитици. Той изобщо не споменава никъде, че има желание да спре, сигурно и няма.

 
  ...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: 8df706c253
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Даа... за съжаление рано или късно ни се налага да поемем отговорност за себе си, за всеки идва този момент, със или без наркотици... сега не си мотивиран, но когато вече мама и тате няма да са зад гърба ти? Не знам какво да ти кажа, явно не търсиш изход и промяна, не се и оплакваш... А какво търсиш, какво искаш ТИ за себе си? Трябва да решиш, ако не, ще стане квото стане...

 
  ...

...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: daca834048
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Господи, господи, ако знаеш какво направи с мен, сълзи не ми останаха, а твоята история тотално ме пренесе в света на брат ми, който вече не е сред нас, а беше само на 25.

Мило момче ти си пътник,за съжаление дори и не мисля ,че искаш да спреш.Сега разбирам как не ви интересува за най -близките и хората които ви обичат ,а ако знаеш скръбта е неизличима ,защо не спреш и се замислиш поне за малко колко ще страдат вашите когато един ден полицията им позвъни и им каже, че са те намерили със спринцофка във феморалната вена.Боже колко мъка,тъга,гняв и сълзи породи тази твоя история.Докажи се ,че не си боклук,направи родителите си да се гордеят с теб ,спри с тези боклуци .

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 3a992d282c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Hе не е измислица доста добре се изразява и знае лафовете ... освен ако се сабира с такиа хора, които говорят с наркомански термини и кодирани лафчета, но не, той си е зависим и да жалко е, но той е решил да стигне до кафявото

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 931be4ab84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Въпрос към автора на поста... -виждам, че темата е отпреди доста време, но все пак ще попитам- какво стана, как се развиха нещата? Ако автора на поста още влиза в сайта-нека напише два реда поне, не знам защо, но имам чувството, че въпреки всичко... -нещата може с годините да са се развили в добра посока.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker