Алкохолик ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121396)
 Любов и изневяра (29757)
 Секс и интимност (14388)
 Тинейджърски (21907)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18580)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Алкохолик ли е?
преди: 9 месеца, 1 ден, прочетена 921 пъти
Здравейте! Майка съм на 8 годишно дете, с бащата на което сме заедно от около 10 години. 9 години живяхме под един покрив с родителите му, а от няколко месеца сме в собствен дом. Баща му е много строг и контролиращ. Мъжът ми изпитва не само респект към него, но и известна доза страх. Та.... мъжът ми винаги е употребявал алкохол, всякакъв, като вечер или в почивни дни, когато си бяхме вкъщи и баща му беше там, се съобразяваше колко пие, като при възможност тайно от него си допиваше по един галон бира. В повечето случаи когато сме излизали с приятели или на някакви поводи, на които родителите му не присъстват, се написва до безсъзнание - лазене, късане на дрехи, абсолютна дезориентираност. След няколко такива прояви взех да се замислям, че може би има проблем с алкохола. И сега когато живеем сами, далеч от родителите му, консумацията на алкохол се увеличи и е всеки ден и всяка вечер. Рядко стават скандали и разправии, и най - често причината е че аз се опитвам да му намекна, че е време да спре, защото е изпил достатъчно 2-3 ракии (които той казва че са малки, но на мен пълна чаша не ми изглежда като малка ракия) и след това продължава с бира или през зимата - вино. Когато пие започва да се заяжда с детето и да се кара с нея за неща, за които съвсем не е момента и той не е в състояние. Наскоро започна и мен да обижда, да ме гони от дома ни (засега се е случвало само веднъж, беше пиян, разбира се). Абсолютно отказва да се коментира темата, че той може би има проблем с алкохола. Дъщеря съм на алкохолик (който Слава Богу от няколко години не пие) и не мога да преценя дали мъжът ми наистина има проблем с алкохола или аз проектира върху него стари травми. Е, постарах се да съм максимално обективна и изчерпателна. Имам нужда от помощ и споделен опит. Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 6 часа
hash: c486c8071a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Аз не виждам как ще се оправят нещата, като той не възприема, не те зачита и слуша и си праеи каквото иска. Пробвайте още с уговорки, но се подготвяйте за раздяла. Това е едва началото, ще става по-зле а и има кофти пиянство. Детето най-много ще го отнесе, щом и с него се заяжда ясни са нещата.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 часа
hash: 1df9a079a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Определено всекидневната употреба на алкохол е знак за алкохолизъм. Има си норми на пиене според СЗО. За съжаление тук на Балканите смятаме за нещо нормално човек да пие всеки ден. Но дори и една-две бири ВСЕКИДНЕВНО се водят за пристрастяване към алкохола.
Не е нужно човек да си посяга на жената и детето и да е агресивен за да е алкохолик. Има и много прикрити алкохолици. Но като гледам мъжът ти започва да го избива и на агресия.
Аз самият бях пристрастен към алкохол до преди 5 години, но бях от онези прикрити алкохолици. Не ми личеше когато бях пиян, никога не съм посягал на приятелката си, никога не бях агресивен, дори бях забавен, но пиех всеки ден след работа между 2 и 4 кенчета бира, плюс малко уиски. Преди уикенда изпивах по бутилка или две вино.
В същото време работих на големи машини и обучавах хора махмурлия. Честно казано много се мразех в тоя период и се радвам, че никой не пострада заради мен.
Един ден имах кръв в урината и отидох на лекар (живея в чужбина).
Докторът като ми видя изследванията първо ме помисли за руснак. Тогава категорично ми каза, че трябва да намаля темпото, и че задължително НЕ трябва да посягам към алкохол по 2 дена. Тоест 5 дена мога да пия, но 2 да не пия (минимум). Но аз се стреснах и категорично спрях алкохола. В момента мога да пийна 1 бира месечно, но честно казано ме хваща лесно и започва да ми се гади.
Слава Богу се отскубнах от тази отрова.
Говори с мъжа си и му кажи да потърси помощ, наистина.

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 часа
hash: efe9e5d371
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Да, алкохолик е. Развод.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 1 час
hash: 07bb98a35f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Очевидно е алкохолик, след като всеки ден пие по 3 чаши ракия, пък после и бира.
Рано или късно ще си докара здравословни проблеми и това може да го откаже, иначе осъзнат алкохолик не познавам - всички си мислят, че пият разумно и че това не е проблем.

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: f309707385
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Алкохолик е. Горкото ти дете, което расте в тази среда. Казвам го аз като дете на алкохолик.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: 585ecb8cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз ходих няколко месеца с алкохолик, разбира се не знаех, в началото, че е толкова зле положението. Той за себе си не вижда проблем, казва, че около него всички пият. Е то как да не си мисли така, като те се надушват себеподобни, то другите просто гледат да избягат. Пиеше от обяд бирички, вино и вечер вече е опиянен. Заядлив беше, троснат, лъжеше, абе деградация. Пие системно от двайсетина годишен, сега е на 45. Бягай няма да става по-добре.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: b1b07f1e61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Жено, ръбът се заяжда с детето ти и те гони от дома ти. Как мислиш, това проблем ли е? Ако не, няма значение какъв е. Ако е, сама си отговори на въпроса.

Накратко, да. Приятелчето е корав алкохолик. Да, проблем е. Да, ще става и по-зле, защото тати вече не е там да му държи каишката. Мъжът ти ми звучи като малко момченце, което сега се е махнало от родителския контрол и се радва на деградацията си. Причината да се озлобява пиян е защото потиска нещо, вероятно нанесено от родителското тяло (или поне така той мисли). А и ако буквално до оня месец сте живяли с техните, той е незрял. Не знае как да се спрява самостоятелно с бита, защото досега тати му е давал насоки. Налива се, защото така затъпява наприятните спомени.

Откъде знам? Семейство алкохолици. Аз също, но се насилвам да пия малко, защото вече ме е срам пред жена ми. Налагаш правилата: или си оправя живота, или съвместният ви живот може да се преразгледа. Някои само от заповеди разбират.

 
  ...
преди: 7 месеца, 26 дни
hash: 44f95da5ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Да мъжът ви е алкохолик със сигурност. И то вече в напреднала фаза. Ако не спре пиенето, до няколко години ще развие цироза и оттам-натаък е хроника на една предизвестена смърт. Алкохолът е като огъня, ако си на достатъчно разстояние от него, ти е пирятно с него, но ако се приближиш много, ще те изгори. Не е правилно да се пие всяка вечер, дори и по 100-200 мл концентрат защото това натоварва постоянно чериня дроб. Ако човек обича да пийва, най-здравословното е да го прави 1 път седмично, примерно петък или събота, като се събере с приятели и то не да се натряска като мъжа ви до безпаметност, а според толеранска към алкохола, не повече от 400 - 500 мл концентрат, без да ги смесва с бири и вина, задължително с раредител за предпочитане вода, може и газирана (никога сладки безалкохолни защото ще задълбочат махмурлука), с дебело мезе, салата и за много време (6-7 часа ако е в домашни условия), хватката е в бавното пиене, хубавата приказка, веселота настроение, и да се контролираш до ставането от масата. Е на другия ден има лек махмурлук но бързо преминава. Лекар съм и правя така. Но през останалото време, никакъв алкохол! Както и от време на време - хепатопротектори за да се възстанови черния дроб, например натурално и евтино излиза масло от бял трън, подобно е на зехтина и много помага, 20 лв литъра и стига да 2-3 месеца, по 1-2 глътки дневно.
Най-важното е мъжът ви да осъзнае че е тръгнал по лош път който го води направо към гроба, иначе нищо не може да направите. Като чета, на мъжа ви се събира по 500 мл концентат всяка вечер, останалото вино и бира не го броим. След няколко години ще е пълна развалина.

 
  ...
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: c35062fc63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От тук нататък ще става по-зле ако не се вземе в ръце. Открийте в какво се корени проблема. Имах подобен приятел, който пропи заради паник атаки. Алкохола му помагаше да преодолее страхове и комплекси. Най-добре ще е да се консултирате с психолог. Другото което бих препоръчал, е тревица :) но зависи все пак и от годините... Аз съм на 35 и тревата много пъти ми е помагала психически през годините. Стига да не се злоупотребява разбира се... че има и вариант да не можете да го изкарате от вкъщи от мързел :D

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker