Излизам с наркоман - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121395)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14389)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18580)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Излизам с наркоман
преди: 8 месеца, 17 дни, прочетена 1299 пъти
Здравейте!
Пиша, не за да ви разкажа моята история, а за да потърся помощ. От близо вече година, излизам с едно момче на моята възраст, който е наркозависим. Всеки ден е напушен и почти всеки ден е на кристали, бяло, до такава степен, че вече дори ми се струва, че си е загубил разума.

Проблема е там, че аз много държа на него, не мога да си представя живота ми без него и искам всичко най-добро за него, да се изчисти от тези наркотици, защото е добро момче, но вече от 2, 3 години злоупотребява и започва да затъва.

Опитвала съм да се разделя с него, но не се получава, защото той постоянно се връща при мен и говори, как се е променил и че не е същия, а реално погледнато е по-зле.

Но на мен ми е много трудно без него, той е първият човек, който съм обичала така, а съм била и в други връзки преди него!

Какъв съвет бихте ми дали, за да продължа напред без него и да го забравя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 459e8bdd0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Чувала ли си лафа “Бивш наркоман и бивша проститутка, няма”? Същото е и с “приятеля ти”! Вече съм убеден, че вие момичетата и жените все търсите цигани, дроги, наркометчета и тем подобна сган, която ви мачка и ви прави на нищо, но вие все ще ви намерите “причина”, за да останете.

Гаро

 
  ...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: d6d77c5f76
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Бягай!

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 584baa441e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   "той постоянно се връща при мен и говори, как се е променил и че не е същия, а реално погледнато е по-зле. "

Ми, обективно погледнато - не те лъже, че се е променил (към по-лошо).

Иначе аз пък чат пат като ходя към един от Кауфландите, в близо до съответния магазин ме заговаря един младеж да ми иска стотинки. Ама на външен вид ми мяза на злоупотребяващ с незаконни субстанции. Няколко пъти съм го засичал и вътре във въпросния магазин, в компанията на много красиво момиче. И все съм се чудел дали и тя се друса или е възможно съвместно съжителство между наркоман и ненаркоман...

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: cb2390389e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Прекъсни контакта колкото и да е трудно. Трябва сам да си вземе решението да спре. Постави ултиматум за себе си, да не се виждате поне две години. Млада си, тепърва ще срещаш нови хора, не си опропастяват живота, за това, че той е взел грешно решение за него си

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 137d803234
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Ми ти не си влюбена, а отчаяна, ама не го виждаш. Отчаяните хора се държат като теб и вечно правят неща, които им тежат и ги тормозят. Признай си пред себе си, че това, което харесваш в него, можеш да го срещнеш в друг, обаче не вярваш, че ще ти се случи. Ти умираш от страх да не си сама или с някой смотаняк и искаш да си с готин пич като него. Еми има и други готини пичове, доста по готини, но самочувствието ти е под земята направо…. Ти привличаш това, което си.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: ae169739d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Съжалявам. Реално погледнато той вече е употребявал наркотици, когато си се запознала с него. Знам, жените имаме склонността да си мислим, че ще спасим някой си. Приеми ситуацията като урок и възможност за израстване. И аз преди време се бях хванала с подобен. 2 години мислех, че той ще се промени заради мен. Само че това така и не стана и след хиляди лъжи и обещания в един момент просто го зарязах. И бях много черна и лоша как така зарязвам доброто момче. Но аз продължих. И му благодаря за урока. Той все още ми пише веднъж на няколко месеца. Пишем си общи неща, нищо лично, но този човек повече няма работа в близкото ми обкръжение.
Успех ти желая!

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 045c67e06c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От хора със зависимости не можеш да очакваш да стане връзка. Още си малка и си се вкарала в емоционален капан да му бъдеш спасителка. Жените имат тази лоша черта, може би поради вродения майчин инстинкт, да се самозалъгват, че нещо ще се оправи и продължават да търпят какви ли не изпортени ситуации. Обратното се среща много по-рядко, мъж да търпи дълго време жена със зависимости или други неприемливи прояви, просто са по-прагматични. Трябва да помислиш с разума си, а не с чувствата и да го зарежеш, без никакъв контакт. Не е здравослонвно да седиш в такива отношения. Не може вместо него да му решиш проблема, той самият трябва да го иска, никой друг не може да му втълпи наготово какво е ок за него. Спирай да се бориш с вятърни мелници. Казвам ти го като жена на 40 г., която назад във времето съм имала подобна връзка, само че с човек злоупотребявящ с алкохола и с трева. Зарязах го, след близо една година връзка. Към днешна дата си продължава в същия дух, само където се е влошил още повече.

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 35312bec14
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   До н. 1-А ти чувал ли си израза, че за Глупостта-лек няма? !
Някой може да е зависим и пак да е 1000 пъти по-стойностен и качествен, свестен човек, отколкото типове, като теб, които като дърти баби сочат с пръст, вкарват хората в рамки и лепят етикети разни. Точно-от ограничените типове, жените трябва да бягат...
Авторке- Не го играй жертва... Ако реално го обичаш-оставаш с него, като не можеш-тръгваш си и това е. За съжаление -хората, които са на стимуланти са по-зле, отколкото хора зависими от хероин-примерно. Стимуланти, като амфетамини, метамфетамини, кристал, кокаин-лесно докарват Параноидна Шизофрения. Не можеш да принудиш никого да се изчисти, да направи стъпки и усилия в тази посока, ОСВЕН ако той сам не го пожелае. Изглежда и той не те обича истински, щом няма намерение дори да положи усилие в посока откачане от наркотика.
Ти също НЕ го обичаш истински, защото ако го обичаше - нямаше да се жалваш и в същото време да се правиш на жертва. Наричаш го наркоман, съдиш го... , връщаш се при него от чист сексуален нагон и да си начешеш егото, после питаш хората в сайта- как да продължиш и да го забравиш, като няколко реда по-нагоре си писала, че държиш на него.
Какво очакваш да ти кажат хората? ! Не ти ли е ясно, че съветите ще включват обиди към този човек? ! По-добре ли ще ти стане, като прочетеш обидите на няколко ограничени типове? Това- няма да те направи невинната жертва...
Момиче съм и НЕ разбирам такива като теб.... твоето не е любов, а обсесия към него, колкото да си вдигнеш ниското, умряло самочувствие.

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 83d4e17bac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Страхотен бъдещ съпруг и баща на децата си избрала. Браво, продължавай напред. Направо се чудя на акъла на такива като теб, които се хващат с наркомани и питат дали да останат с тях.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 8 дни
hash: ea16ef3b39
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Бягаш с колкото можеш, колкото можеш по-далеч и никога не се обръщаш назад. Няма друг начин!

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 7 дни
hash: e821fa4972
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Трябва да направиш най-добрия избор за себе си, а именно в момента това е да се разделите. Бях във връзка с наркоман и живяхме заедно, от устата на този човек освен лъжи и празни обещания нищо друго не излизаше. Обичах го повече от себе си явно, че търпях. От лъжи, кражби и обиди се стигна и до физическа разправа. По-добре няма да стане, няма да го спасиш от зависимостта, защото тя е по-голяма и от любовта му към живота и всичко, повярвай ми даже да не ти се струва така. Има безплатни държавни клиники, психолози и психиатри, които се занимават именно с това, а ако човекът има силна воля може и сам. Трябва да смени смени средата и да спре контакт със снабдителите си и пътя е дълъг там. Късмет и постави себе си на преден план, защото си губиш времето <3

 
  ...
преди: 8 месеца, 6 дни
hash: f709a67ee8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Има предполагаемо бивши наркомани. Или иначе казано, хора, които към дадения момент не употребяват. Те си остават наркозависими и въпросът е да не вземат доза. Вземат ли - отново ще тръгнат към пропастта, непременно. Тази степен на зависимост все пак е търпима. Но до нея се стига по собствена воля.
Когато човекът иска да оправи своя си живот. Когато помисли за себе си. Когато си каже, аз не искам да пропадам повече. Аз искам да водя един хубав, нормален живот.
Когато човек спира наркотиците заради някой друг, никога не се получава. И още нещо - ако той ги спре заради теб, това те прави отговорна за него, знаеш ли? Ако го зарежеш, ще се надруса. Ако го заплашиш да си тръгнеш, ще се надруса. Ако не му говориш, навярно ще се надруса. Ако не му кажеш добро утро, също може да се надруса. В неговата глава е така. Аз спирам наркотиците заради теб и ти ще бъдеш моя наркотик. Теб те приемам за кокаин, да кажем, но ако теб те няма, аз ще си взема кристали.
Няма никакъв смисъл да молиш наркоман да спре дрогата. Няма смисъл от ултиматуми. Няма нужда от истерии. Изисква се да продължиш живота си без този човек.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker