Холивуд и наркотиците (Чандлър и сие) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121393)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14388)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18579)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Холивуд и наркотиците (Чандлър и сие)
преди: 6 месеца, 6 дни, прочетена 977 пъти
Здравейте!

Не мислите ли че реалната личност която играе роля във филм често се надценява и се свързва с героя от продукцията, в която играе?

В крайна сметка сценаристите са измислили какво ще бъде събитието във филма и всичко до последния малък детаил, а актьорите са просто изпълнители на написаните на хартия реплики, като кукла на конци...

Да, актьорите взимат милиони за снимките на само една продукция в Америка, но в крайна сметка големите пари са за сценаристите и филмовото студио.

В реалния живот, в ежедневието като че ли световноизвестните актьори са просто едни консуматори и наркомани, алкохолици и страдащи от какви ли не фобии и пр.

Замислете се колко световноизвестни личности си отидоха от наркотици и алкохол. Все намират обезболяващи - каква болка обезболяват, какво ги е боляло? ;)

А т. нар. зрители ги боготворят заради ролята във филма, а в реалния живот не биха ги и погледнали ако знаят какво точно представяват повечето...

Защо?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 6 дни
hash: d97853f847
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Какъв точно е въпроса?

 
  ...
преди: 6 месеца, 6 дни
hash: d6f61ba2ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Матю Пери ми беше любим актьор, лека му пръст, винаги ще ми бъде. Иначе в неговия случай той самият си е казвал много пъти, че ролята му на Чандлър в "Приятели" и реалната му същност от истинския живот се припокриват на 100% и няма почти никаква разлика между двете личности. Освен това не е само при актьорите така, а и при всички професии в развлекателната индустрия, които са свързани с изкуство. Да не ти изреждам колко много велики рок и метъл изпълнители си отидоха от този свят само през последните 20 години, и то именно от дрога и алкохол. Като цяло артистите имат нужда да черпят отнякъде вдъхновение за творческа мисъл, а това рядко е възможно без някой и друг стимулант - наркотици, алкохол и т. н., които да стимулират нестандартното и абстрактно мислене, необходими за успеха на всеки един артист. То просто си те повлича искаш или не, това си е цял начин на живот (лайфстайл), който съпровожда цялото това изкуство, което правиш. Когато ти бъде поставян определен срок за създаването на един проект, а не ти бъде оставено време да ти дойде "музата" когато ти дойде по естествен път, защото имаш график и си задължен да го изпълняваш ако искаш да печелиш пари, ти се чувстваш притиснат и депресиран от натиска и напрежението, под които си принуден да работиш, и рано или късно избушваш и посягаш към алкохола и наркотиците. Общо взето Холивуд е една шибана дупка, която изтисква хората до последната капка, изпива ги отвътре и ги оставя без никаква мощ и енергия, като остареят заприличват на стафиди - сбръчкани, съсухрени, безжизнени, грохнали и безжизнени - или поне тези, които доживеят да остареят.

 
  ...
преди: 6 месеца, 6 дни
hash: 3199cc305b
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Мъчно ми е за Матю Пери, но сериалът е изключително надценен. Смешките са плоски, както са плоски и в "Женени с деца" и "Всички обичат Реймънд", но последните два са 100 пъти по-смешни. За наркотиците, смятам, че в началото им сипват и ги зарибяват. Имат сметка милионери да са наркомани, било на някое парти да им сипят в питието или други начини.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 6 дни
hash: 2bae9e1be0
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

4.   Не само наложеното в ролите на екранните герои втълпява у мнозина зрители (и най-вече зрителки), че въпросната личност е с измамно безкраен набор от качества, ами за това допринасят и самата слава (плюс връзки), милионите в банковата сметка и всичките условия на разточителен живот, които те осигуряват.
Тупак Шакур в интервюта е казвал, че когато е бил никому неизвестен редови мъж, жените в квартала не са го отразявали, но след като нашумява на музикалната сцена и става един от известните изпълнители в Света, същите тези жени започват сами да му се натискат. Същото са го преживявали и хиляди други известни личности, както и милиони недотам известни мъже, които по един или друг начин са успели в живота и/или са станали разпознаваеми в обществото (не само честно трудещите се, но дори и престъпници).

Една от бившите ми навремето харесваше онова пиянде и наркоман Аштън Къчър (докато все още беше женен по интерес за Деми Мур, която му осигури редица роли и връзки с продуценти), а друга бивша пък (както и хиляди жени в България) си падаше по друг отявлен алкохолик - Асен Блатечки, тъй като я възбуждало как гледал с наркомански поглед в ролите му на престъпник. В същото време на тоя чашката и цигарката не му слизаха от устата и често ту се обвързваше, ту се разделяше със сума ти родни актриси и моделки. Това явно създава усещането у някои жени, че подобен мъж е "вървежен и желан", което подсъзнателно бъркат със "стойностен и годен за сериозни отношения". Жените най-често искат връзка точно с мъже, които не искат и не стават за връзка.

Слушал съм и от десети други жени какви актьори харесвали и повечето са казвали, че е заради самите им роли на опасни престъпници, грубияни, биячи, мошеници и нахалници, възползващи се от жените за еднократно изчукване и зарязващи ги после. Същото, което подмокря гащичките на повечето момичета в училище, заради което си падат по наркоманите, двойкаджиите и биячите от горните класове, докато за нормалните и скромни момчета с добри обноски мислят, че са "балъци" и "загубеняци". Неслучайно и в живота им после много жени се оплакват от точно същото гадно отношение спрямо тях, защото избират бързо да разтварят краката си пред най-големите отрепки.

Това важи и за мнозинството от самотните майки, които открито мразят бившия си - бащата на детето/децата им, понеже и той е боклук и търтей. И въпреки, че го мразят, често и тайно милеят за него, понеже им е доставял някакви силни преживявания, макар и с кисел привкус; а ги боли и заради провала на семейството им, тъй като осъзнават, че са били неспособни да го съхранят. Част от тези жени стигат дотам, че дори защитават въпросните боклуци (Стокхолмски синдром), защото горчивината от провала в тях е редовна във времето и не стихва.

Много жени помнят и ценят повече единствения път, в който някой малоумник ги е возил безразсъдно с полунощ на междуселски път с 200 км/ч с татината му кола (макар и пълен кретен, от когото нищо не става в живота), отколкото стотиците жестове на внимание на някой нормален мъж. Редовно точно такива момичета и жени умират в скоростни катастрофи.
В Пловдив преди години имаше случай, в който една правила свирка на водача на колата, докато карал с бясна скорост в тунела под Античния театър, поради което оная му работа беше откъсната и останала в нейната уста. Естествено, и двамата бяха помлени на място заради безразсъдността им.
Друг случай пък е с Костадин Кобаков - Кобака (известен в миналото рапър), който заедно с жената до него са били открити мъртви с голи тела, задушени от газовете на колата му в гаража, докато са се "оправяли" на седалките вечерта, без дори да изчакат да се качат горе в неговото жилище в същата сграда.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 6 месеца, 6 дни
hash: 71039db191
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Ами не е лесно да ти се изсипят милиони на главата плюс слава - ходиш по пътя и всеки те сочи без да те познава реално. Другото е, че свикват с възхода и като стане застой, няколко години без успешни филми започват да се депресират. Нещо като пристрастяване към наркотиците, но това към слава и приходи. И като не се повтаря започват да търсят заместители, а около тях масово наркомани. Какво да очакваш. А представи си някой снима сериал, който трае с години. Постоянно има да играе роля на героя си. Лека полека привиква и накрая започва да забравя своята личност и характер и без да иска си играе ролята. Което може да е забавно отстрани, но се отразява на психиката.

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 6 дни
hash: f5ef2f1c52
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   И като пишеш подобни постове, и коментираш чуждата болка и страдание, по-лесно ли ти е да преглътнеш жалкото си безлично съществуване? !
Не си прави зора да ми отговаряш... , въпросът е риторичен.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 6 дни
hash: 14b8d2c2f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Да ти нямам интересите.
Това е последното нещо за което мисля и самата тема ми напомня за "Гроздето е кисело".
Много хора са бедни заради употребата на алкохол и наркотици, много хора които консумират алкохол и наркотици не са известни, и?
Всеки има болка от която иска да избяга, някои прибягват до опияти.
Но си прав си, че са надценени, футнолистите също са, каква е логиката един футболис да заработва повече от хирург спасяващ животи?
Защото и едните и другите имат таланти, които ги отличават от масата и това само по себе си заслужава уважение.
Защото със сигурност гледаш филми и футбол.
Чак пък да ги боготворят.

 
  ...
преди: 6 месеца, 6 дни
hash: db07269da3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Обикновеният човек не е подготвен за славата. Изисква се много мъдрост да останеш здраво стъпил на земята

 
  ...
преди: 6 месеца, 6 дни
hash: 083ffdf6d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Не са само актьорите, много хора си отиват от зависимости и явно нещо ги е "боляло", авторе, за да стигнат до такова положение. Нормално е като си гледал някой в сериал/филм, който ти е любим и на когото си симпатизирал да ти стане гадно, че е починал. Аз винаги съм смятала, че Приятели е надценено и никога не ми е било интересно, но пак ми стана гадно за човека. Българският народ е много озлобен явно.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 6 дни
hash: 359393e6ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   Така е, т. нар. хора на изкуството в голямата си част са с бръмнали мозъци, лабилни и склонни към зависимости. В България пък положението, както във всяка друга сфера, е още по-зле. Някакви самозвани артисти и музиканти, се мислят за нещо повече, и липсата на талант прикриват зад гръмки фрази от типа " аз съм ъндъргаунд", " тук никой не те оценява" и т. н., А в повечето случаи става въпрос за най-обикновени егоцентрици, които са решили да се правят на по-арт, а всъщност са кухи, повърхностни и много често със зависимости от алкохол, наркотици и бягащи от реалността. Много малко си изкарват прехраната с изкуството, с което се занимават. Повечето бачкат нещо друго и т. нар. им творчество им се явява скъпо хоби, което сами си спонсорират, за да поддържат имиджа, най-вече пред мацките, че са много алтернативни и интересни.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 5 дни
hash: 26638aeddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Това че някой изкарва много пари, не означава че не е самотен и че живее хубав живот. Има пари, вещи и имоти и до там. Емоционалната дупка няма кой да я запълни.
Малко ли актьори посегнаха на живота си заради депресии...

 
  ...
преди: 6 месеца, 5 дни
hash: 23e186cd4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Сериалът и всички актьори в него са ми много любими. Има някакъв уют в него, някаква топлина. Гледала съм го десетки пъти и ще продължавам да го гледам. Макар вече и с тъга. Матю и всички останали докоснаха милиони хора. Не мога да си представя какви качества трябва да има човек, на когото му гори душата, а разсмива хората. Конкретно в България е пълно с битови алкохолици, но тях никой не ги забелязва. Аперетивчето присъства на масата почти във всеки дом. Аз поне не познавам човек, които да не пие, но никой не си признава че е алкохолик. Но ако пиеш всяка вечер си си абсолютен алкохолик.
И пак за Матю - светът каза "Загубихме приятел", това е предостатъчно той е безсмъртен с ролята си на Чандлър. Замисли се за битовия алкохолик от твоя блок - дали е оставил и една прашинка от това което ще остави Матю след себе си

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 5 дни
hash: 3e7375c97c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   "Разбира се живота на тези хора е абсолютна катастрофа, каквото и да се опитват да ви го представят в медиите. Представете си какво е да нямаш никакъв контрол над действията си, да имаш постоянни бели петна в паметта, да бъдеш постоянно изнасилван, да участваш във всякакви перверзии и дори ритуални убийства. Това е травма след травма, след травма, след травма. Ето защо живота на всички звезди е каша. Всичко това ги тласка към наркотиците и алкохола. Някои хора се чудят как е възможно известните личности да имат всичко и въпреки това да пропиляват живота си по този начин. Някои го отдават на звездната болест и манията за величие, която ги кара да се мислят за безсмъртни, но тъжната истина е, че тези хора са тотално програмирани и търсят утеха и спасение в наркотиците, защото искат да забравят своя живот. "

 
  ...
преди: 6 месеца, 4 дни
hash: abdf26fef8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   12, той сам е казал в интервю, че не желае да бъде запомнен с ролята си на Чандлър, а с помощта си към хора с алкохолна зависимост, която е оказвал. Някой от "Приятели" много тъпо се изказа след смъртта му, че не може да му прости, че не гледал "Приятели". Да не е длъжен? Много актьори не обичат да се гледат после. Да, сериалът е уютен, показва приятелството на едни млади хора, които си стават като семейство: кой не е мечтал да има подобни приятели и на колко от нас се е случило? На много малко. Мъчно ми е за липсата му, за това, че въпреки, че толкова се е измъчил, организма му не е издържал. Още има експертиза. Възможно е и да се е надрусал нарочно и заспал, кой знае? Последният му пост е от това джакузи. Плашещо е. Но и за мен е редно да бъде запомнен с помощта му за алкохолно зависимите, а "Приятели" ще си остане един сериал на нашето поколение: сериалът не е гениален, а шегите, му, който спори, че не са плоски не е прав, дори играта на актьорите вътре не е гениална? ! Просто млади хора се шегуват и забавляват.

 
  ...
преди: 6 месеца, 4 дни
hash: d97853f847
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Няма значение какъв точно е като човек. Хората го обичат като актьор и заради емоциите, които са изпитали заради него. Дали е бил наркоман, алкохолик и някакъв си, си е негов личен проблем и той си е носил отговорността. Това не е причина да му отдадем заслуженото за работата му и делата му. Ти да не си перфектен?

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 4 дни
hash: 960ee847d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Работата на професионалните актьори в САЩ е изключително стресираща. Получават много пари, но зад това се крие направо робски труд. Заради това и доста посягат към алкохола, после към наркотиците. Не издържат на стреса.

 
  ...
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: 52c32c92fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   С помощта на Интернет, всички ние виждаме че известине личности, са обикновенни хора като нас. С проблеми, травми, зависимости, болка, комплекси и т. н Не са някакви божества, които до преди 30 години си мислехме че живеят в един прекрасни светове.
Съвсем обикновени хора, станали известни главно благодарение на късмета (правилно място правилно време). Да, труд, талант, амбиции, но все пак чистия късмет прави разликата между успешната и провалена роля.

Лично аз съм разочарован от повечето си музикални идоли от миналото. Когато ги видиш на живо след толкова години, когато разбереш нещата които вършат, просто няма как да бъдат хора на които човек да се възхищава.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker