Стоп! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121395)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14389)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18580)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Стоп!
преди: 3 месеца, 15 дни, прочетена 530 пъти
Здравейте! Момиче съм и употребявам марихуана. От една седмица не съм пушила, понеже родителите ми ме усетиха и се страхувам от това, да не ми направят тест и да излезе положителен. Пуша от доста време, като съм спирала и не мога да кажа, че съм зависима от това и не мога да кажа, че се чувствам по-различно, освен факта, че съм малко по-бодра. Чувството да пуша ми харесва, дори и да ме смазва напълно…Мисълта ми тече много бързо като пуша, по-забавна съм и т. н и т. н. И точно това ме притеснява… Малко си бях изпържена, усещах го и през деня… като цяло леко си бях мръднала … А сега се чувствам съвсем нормално и това не е присъщо за мен…. Винаги съм била много забавна и явно това се е дължало на ефекта от марихуаната. Точно това искам да ви попитам. Поумнява ли се от тревата или просто създава някаква илюзия от това? Какво да очаквам? По-скучна ли съм? По-тъпа?
Бих се радвала да споделите вашите мнения и преживявания относно тази тема, ако сте имали такива. Какво бихте ме посъветвали за в бъдеще? Да очаквам ли повече промени и какви биха били те?
Благодаря! ❤️

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 0c763ec673
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Хм, по-умна - едва ли. Ако си с тежко обсесивно-компулсивно разстройство, то е възможно тревата да притъпява обсесиите, което да ти дава повече време в изпълнението на дадена задача/работа, поради това че няма да преповтаряш многократно дадено свое действие за постигане на перфектния резултат, но едва ли случаят при теб е такъв. Има младежи, които са се утрепали поради тъй наречения "балконинг", когато под въздействието на наркотиците са решили, че са супер-герои и че могат да летят. Е, истината е, че не могат. Така и ти - може да си въобразяваш, че ставаш мега готината и умна, а в действителност под влиянието на тревата да ставаш пародия на самата себе си. Направи експеримент - следващия път, когато се събирате с приятелчетата си да жулите наркотици - постави някоя широкоъгълна мини камера някъде по ъглите на помещението, където сте. Пусни я да записва през цялото време, а след това когато си трезва - изгледай записа. Предполагам, че едва ли нахилен, дружелюбен и бъбрив човек е представата ти за умен такъв.

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: fa38166b04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Здравей!
Това, че си спряла тревата е добре. Не ти трябват допълнителни стимуланти за да си добре. От тревата не се поумнява, даже напротив… Ако я спреш за постоянно ще си най-добре. Бих ти дал съвет и да не почваш с алкохол и тютюн, само ще си развалиш здравето и ще си харчиш парите на вятъра. Аз откакто спрях да пуша и пия съм друг човек, доста по-добре се чувствам физически и психически също.

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 61d84376ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Не си била забавна, била си лигава до степен на нетърпимо лигава. Не са ли ти го казвали, или всички в компанията ти са напушеняци, които не знаят на коя земя стоят?
Спирай тази гадост, ще ти разсипе живота.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 5d74551d88
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Евала че си я спряла! Аз съм 01 набор, никога не съм пробвал нито смуча вейпове като парен локомотив, това не ме прави спареняк. Не мога да ви разбера с тази трева, излизам си редовно, уча, тренирам, не са ми необходими някакви субстанции че да си върша задълженията и да се чувствам добре.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 1f0cd786a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Е, как да не се поумнява? Не виждате ли по улиците, в заведенията- умник до умника, Айнщайн до Кюри и така нататък...

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 54c2d8b6df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От авторката:До 1: Ами не знам дали изказването ми беше правилно, че ставам по-умна, но самата ми мисъл тече по-бързо. Няма секунда, в която да замълча, компетентна по всеки един въпрос и постоянни(забавни) шеги, според наблюденията ми над това как другите и самият ми (изпържен мозък реагира над тях)….. Докато при липсата на тревата ми липсват всичките тези неща. Иначе не отричам факта, че нещата които говоря си бяха отвсякъде “болни малбети” по нашенски хах.
До 3: Ами съгласна съм с теб за шегите като цяло. То може би и това е било смешното, че са тъпи хах. Но “философското” в мен се отключваше всеки път, когато пуша. Не, че съм по-малко умна ппц, но надали ще ти дам толкова бърз и точен отговор на даден въпрос, когато не съм пушила.
До 2: Благодаря за съвета! За жалост вече пуша, но алкохол не пия. Иначе не ми е трудно да я откажа, въпреки факта, че съм я спирала няколко пъти. Почвала съм я просто ей така като някой предложи и оттам като пушим един път, започваме все по- често да излизаме и така…. Иначе даже след като съм я отказвала, ми е било гадно като съм почвала, защото съм изгубила “тренинг” и действието от тревата ми е като ново и непознато. А винаги в живота, във всяка една ситуация, непознатото и новото отключват “дискомфорта”в теб. Иначе адмирации за теб. Радвам се за твоето физическо и психическо здраве! Hug

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 54c2d8b6df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   От авторката до 4: Много се радвам за теб и активния начин на живот, който водиш, но точно, защото НИКОГА не си пробвал, затова НИКОГА няма да ни разбереш. Kiss

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 0c763ec673
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От 1 до авторката

Виж сега - не те познавам, ама от това което си написала си правя заключение, че си момиче между 14-16 години, най-вероятно 15 годишна. В 8ми или 9ти клас. Теб и компанията ви кефи да се правите на щури, диви и law-breaker-и. Друсате трева, щото за толкова стигат джобните. И тук следват два варианта пред вас - да ви мине мерака за трева и да го надрастнете или постепенно, лека-полека, неусетно да преминете на амфетамини, гъби, lsd и т. н. Струваш ми се увлечена по възможността да си замаяна, опиянена и психически разтоварена. Така че очакванията ми са след време, от любопитство, да опиташ що е то да се надрусаш с гъби или lsd, че да се радваш на изкривена реалност, в която причудливи същества и природа, ще ти говорят за тайните на Вселената, неща, които обикновения сдуханяк не може да проумее, но твоят отворен към безкрайността надрусан мозък с лекота възприема. И ще последват нови теми тук как след като се надрусаш с DMT, то ставаш още по-умна и прозорлива за мислите на мравките и другите буболечки и достигаш дарбата на цар Соломон и говориш с животинките, населяващи Земята. Следя едно момиче в Ютюб, от САЩ, което преди редовно качваше видеа в тубата като правеше резюмета на преживяванията й след прием на DMT, LSD и т. н., с цел да видя докъде може да деградира умствено, докато споделя как след всяка увеличена доза, достигала по-големи висини на Вселено-познаване... Последното й видео е от преди няколко месеца. Оттогава нищо. В същото тя споделяше, как някакви извънземни същества са натикали съзнанието й в някаква кутия. И досега се питам дали след това не е поела още по-голяма доз наркотика, като този път алиените, след като са затворили съзнанието й в кутията, са заключили и изхвърлили ключа - тук чети мозъкът на момичето да се е изпържил до такава степен, че същата да се е претворила вече в зеленчук, т. е. да е жива, ама тотално безмозъчна. Та така... Може да ти се струва интересно да се друсаш с тревица, ама няма се усетиш кога някой замогнал се парично твой приятел/съученик ще офертира компанията ви да си вземете нещо по силно от трева, ей така - за ново, непознато изживяване, а ти любопитна и жадна за нови приключения - да се навиеш мигновено. Че ще ти хареса - ще. Че ще си кажеш само този път ще пробвам - ще. Че ще последват и втори, и трети - ще. Накрая като Диона - ще жулиш линийки "фервекс", а кръвните ти проби ще "крещят" кокаин/амфетамин/метамфетамин...

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 54c2d8b6df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Отговор до номер 1: Напълно съм съгласна с това, че след тревата идва ред и на по-силните наркотици, но не и при мен. Напълно съм запозната с тези неща и ефекта им, изкачали са оферти винаги, но никога не съм пробвала нещо друго, няма и да го направя, просто защото ме е страх от самия ефект и нещата, които могат да последват след това. Не съм зависима дори и от тревата, както казах в историята ми… просто искам да разбера отговора на въпросите, които съм задала и да разбера дали това наистина е така или аз си внушавам.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 0c763ec673
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   От 1 до малката любопитна госпожица (авторката)

Отговорът на въпроса ти се съдържа в споделената тема - сама споделяш, че след като се нагърмиш с трева се определяш за по-умна. Правиш тази догадка докато си под въздействието на вещества изкривяващи реалната представа. Както споделих по-рано - не те познавам, че да направя заключение дали ставаш или не по-умна, а дори да бях в твоята компания - пак трудно бих определил дали тревата покачва умствения ти капацитет, просто защото да си умен или тъп е нещо субективно и вътрешно за самия човек. Възможно е да се правят догадки на база външно поведение, (себе)изразяване и т. н., но пак всичко е много субективно. Ако все пак толкова си любопитна да получиш отговор на подобен твой въпрос, то най-лесното което може да направиш е:
* предвид, че най-вероятно си ученичка, можеш да се нагърмиш здраво с трева и да влезеш в час когато се очаква да имате класно за определяне на срочна оценка - я било то математика, биология, химия, физика и т. н. (желателно е да бъде по предмет, който ти е любим и традиционно, когато си трезва, имаш отлични оценки). Та просто на следващото контролно бъди здраво нагърмяна, пиши каквото ти идва на ум (стига да си в състояние, че силно ме съмнява, ако си се наковала здраво да имаш каквато и да е била нормална мисъл) и след това ще стане ясно дали тревата помага или пречи. Ако те оценят отново с отлична оценка, то явно при теб не е толкова проблематично, но ако те изгонят по време на класното, защото не спираш да се кикотиш и си се отпуснала/разлигавила като дроб или пък те оценят със слаба оценка - предполагам, че ще си в състояние сама да заключиш, че тревата не те прави по-умна.

Колкото до другите наркотици - не се заричай. Сега все още удържаш фронта само с трева, ама след година-две, когато хормоните ти се разбушуват още повече, наред с чашката алкохол в миг на опиянение и малко по-силна възбуда току виж са те навили да дръпнеш една линийка, да глътнеш някой хап или да си дръпнеш два-три пъти от бонга, този път зареден не с трева, ами с нещо друго. Възможно е също и някой бъдещ път някое твое аверче да донесе и тревица, допълнително обработена я с хероин, я с нещо друго и същата отраз да стане новата любима трева на цялата ти компания. Да почнете да си пафкате почти всекидневно, до един момент когато осъзнаете, че имате необходимост от нещо "по-твърдо".

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker