Изповедта на един бивш алкохолик - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Изповедта на един бивш алкохолик
преди: 2 месеца, 10 часа, прочетена 579 пъти
Здравейте!

Пише ви мъж на 44 години, бивш алкохолик. Сега, знам, че много хора ще кажат, че бивши алкохолици няма. Напротив - има. Но това обикновено са хора с много здрава воля. Защото отказването на алкохола е много, много трудно.

Всичко започна, когато бях тийнейджър. Знаете как е - купонче, музичка, отваряш една бутилка и почваш. После, нещата загрубяха. На бала се напих до такава степен, че хората бяха решили, че съм умрял от алкохолно натравяне. За съжаление, вместо да си взема поука от това, аз продължих още повече.

Когато отидох студент, положението стана още по - лошо. Там пиенето ми се утрои. Пропусках занятия, защото бях пиян или махмурлия. Някак успях да да завърша и да си намеря работа.
След като си намерих работа, продължих да пия. И то яко да пия. Прибирам се от работа, отварям бутилката с водка и пия до половина. А петък и събота бях мат пиян.

Алкохолът провали животът ми. Бях женен, но жена ми ме напусна, защото не можеше да ме търпи с моето пиянство. Моите родители бяха прекратили контакт с мен, заради моето пиянство. Моят брат не искаше да ме вижда. Моите приятели се отказоха от мен. Един момент промени цялата ми нагласа за живота. Веднъж, бях се напил много сериозно. Едва се държах на краката си. Тръгнах да качвам стълбите до асансьора, когато паднах и си ударих много лошо главата. Следващото нещо, което видях беше таванът на болничната стая. Сестрата, която беше около мен ми каза, че съм лежал в безсъзнание 4 дена. Докторите казали, че имам травма на главата. За щастие, нямаше да съм парализиран, нито щях да загубя паметта си. Но това, което единият доктор ми каза, ме уплаши много. "Или спирай да пиеш, или до 2 години ще си наистина пътник". След като ми направил всички възможни изследвания, докторът, който се грижише за мен ми каза, че съм предцирозно състояние. Прекомерната употреба на алкохол направо е разяла тялото ми. Тогава се заклех, че ще се променя.

В деня, в който излязох от болницата, първото нещо, което направих е да потърся помощ. Гледах за някакви центрове, събирания на АА, психиатри - всичко. Исках просто да премахна този си порок. 8 години по - късно, с гордост заявявам, че успях. От 2016 г. не съм сложил алкохол в устата си. Бавно и трудно, но опитвам да изгладя взаимоотношенията си с родителите си и брат ми. Успях, някакси, да установя връзка и с бившата си жена. Извиних ѝ се, заради всички свинщини, на които я подложих и за цялата болка, която ѝ причиних. Каза, че ми прощава, но това ми звучеше като "Да, да, да. Разбрах, разкарай се вече". Е, не очаквах и друго. Подложих се и на детоксикация. За съжаление, алкохолът ми е отключил диабет и сега пия хапчета.

Това е, драги читатели. Алкохолът не води до нищо хубаво. Благодаря за вниманието.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 2 часа
hash: bdc431aa72
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Браво, че си успял! Изключително малко хора постигат това, което си постигнал ти. Имаш право да се гордееш със себе си. На това се казва твърда воля.

 
  ...
преди: 2 месеца, 2 часа
hash: e18c3d22e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Браво ти си силен, продължавай смело напред и гледай само в бъдещето. Тая отрова погуби толкова много хора че трябва да се забрани във България!

 
  ...
преди: 2 месеца, 1 час
hash: 6574ddb066
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   За бивш алкохолик не съм чувал, но ако е вярно, браво. Но трябва да продължиш борбата. Казват, че дори след 20 години не пиене може да се изкушиш в момент на тъга, слабост и всичко да започне отново.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 56 мин.
hash: 5756959b9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Здравейте, радвам се за вас и вашия успех! Бъдете здрав, борбен и упорит. Спасили сте се от нещо коварно. Много е било тежко, но сте успели!

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 3f7780872e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Евала човече, продължавай така и никога не се врйщай към чашката

 
  ...


...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: e25d035a0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз бях тръгнал към твоят път. Всеки ден пиех алкохол след работа. Обикновено по 4 бири и малко уиски. През почивните дни, половин шише Джак, няколко кенчета бира и бутилка вино. Така бях около 2 години. В същото време работих в чужбина на добре заплатена работа, дори обучавах хора на едни машини и бях супервайзър. Бях във връзка, имах приятели, но в същото време бях алкохолик. Искам да кажа, че алкохоликът не е задължително да бъде някакъв пропаднал тип без работа и семейство. От там и идва това залъгване у много хора, че не са алкохолици, само защото все още са добри членове на обществото.
Та, един ден започнах да пикая кръв, стреснах се супер много и отидох на лекар. Докторът ми каза, че трябва да спра алкохола. Това и направих, беше трудно в началото, но избрах живота пред бавното самоубийство.
Като се отървах от алкохола станах по-добър човек, не бях толкова раздразнителен, започнах да се наслаждавам на истинските неща а и отслабнах доста- бях 115кг. вече години наред поддържам 80-83кг.
Може би ако бях продължил с алкохола, щях да си прецакам целия живот- от връзки до приятелства, семейство, всичко.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 24e150752d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   от 2017-та не пия нито капка, не пуша, не дърпам произволни мадами, само щото умея, не пия кафе, кола и подобни боклуци, не ям хляб и нямам захар в шкафа.

Чувствам се нов човек!

Който казва, че не можело, има всъщност по-голям проблем и от този на алкохолиците!

Поздравления и бавно нагоре!

Включи спорт - помага за диабета и заедно с програми за детоксикация ще ти помогне много! Но говорим за истински спорт, в който проследяваш и развитието ти - не за кълчене в фитнеса и памукови мускули!

успех и дано скоро си намериш нова любов!

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: f5f2bd46d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Няма бивш алкохолик. И ти си знаеш, че сега ако пиеш 1, няма да спреш само с 1. Това е зависимост до живот, затова поддържай състоянието без алкохол.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 1a5e5fad95
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   По мое мнение много народ започва да пие в ранни години от подражание на останалите и за да получи одобрение - как се е напил, как може да пие и подобни пълни простотии.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: ae90616b4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Поздравление!
Ти си пример за много хора и трябва да се гордееш с постижението си!
Давай все така!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker