Магически гъби - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Магически гъби
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 21679 пъти
Здравейте. Никога не съм опитвал каквито и да било наркотици и не възнамерявам да го правя, но от известно време ми се иска да пробвам така наречените "магически" или халюциногенни гъби. Чувал съм, че действат като лекарство против стреса и стимулатор на сетивата. Освен това доколкото разбирам са напълно безопасни и легални (не водят към пристрастяване).
Пробвали ли сте такива гъби? Какво е усещането? Има ли някакви странични ефекти или опасности?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: ae07cb388f
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Те не са против стреса, поради простата причина, че ако ги вземеш докато си в депресия, или в стресова ситуция ще имаш bad trip и е напълно вероятно да загубиш разсъдъкът си.
Иначе бих ги пробвала като изляза от депресията, в която съм.
Научаваш какво се случва в съзнанието ти, опознаваш се-това се случва след употреба.
Няма пристрастяване!
Има много случай, които взимат само 1 в живота, защото им е достатъчно.
Сестра ми взима веднъж на няколко години, когато има нужда от вдъхновение. Промени- при нея специално- заобича много природата и възприятията и към света се промениха малко като че ли гледа по-ведро и спокойно на нещата.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 81cdae5a29
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

2.   Само гледай да не объркаш гъбата че може да фърлиш топа :D

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d8f97efae3
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

3.   Ами пробвай, да, като почнеш да халюцинираш, че те гони торбалан, да не се хвърлиш от някоя тераса? Може да почнеш да говориш и на плочките в кенефа виждайки Боб Марли. Хах, друга работа нямаш ли си, че ще се занимаваш с глупости...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 0b16e5b9ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

4.   При гъбите всичко е индивидуално, но много зависи в какво душевно състояние се намираш, това какво преживяване ще имаш. Не е шега работа, и да не можеш да се пристрастиш :) такива гъби си растът свободно в гората и на някой места в България, но за да си набереш сам пак трябва да си изключително внимателен, защото това са отровни гъби! Няма да се пристрастиш, но може да ти се случат къде къде по лоши неща, отровни са :) За стреса, не не го лекуват, и е абсолютно препоръчително ако пробваш да не си стресиран и да си на място където си спокоен! Сетивата се изострят да, може да видиш/усетиш много интересни неща, но всичко зависи от психичната ти нагласа щотот може и да имаш и Bad trip както се казва ;D

момиче, 20г.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b16a33e87d
гласове:
1 2 3 4 5
  (54 гласа)

5.   Гъбите са едно от растенията на силата, които изместват Събирателната точка (префокусират съзнанието от материалното към по-фините тела). Сигурен ли си, че си наясно с какво се захващаш?

Можеш да ги разглеждаш и като портал към друго измерение. Това, че са лекарство против стреса, стимулатор на сетивата и средства, пораждащи халюцинации са изключително наивни представи - все едно да кажеш, че артилерийското оръдие е средство за отъпкване на тревата под колелата му...

Самите гъби не са опасни, но временно НЕпребивавайки в материалния свят (с тяхна помощ), и нямайки никакъв опит, можеш да направиш някоя необратима глупост с тялото си, като например - да го метнеш от някой висок етаж, или да го докараш до инфаркт, юркайки го до отказ нагоре по някой баир, или пък да го удавиш в басейн, без да се усетиш какво става...

Ако не си в състояние сам да си отгледаш (или откриеш и набереш) гъбите - от изключително значение е и кой, и с какво намерение ти ги дава! (Отделно съществува риска, ако си ги купил отнякъде да са "друсани" с какво ли не...)

Гъбите и останалите ентеогени (пейот, аяхуаска, ибогаин, LSD, DMT, 2C-I, ...) са "неща" напълно различни от всичко, с което сме свикнали да се сблъскваме в живота и ежедневието си. Обичайните закони на физиката и на логиката там не важат! Тези средства преконфигурират и отключват неподозирани в нас енергии. Понякога има аномалии с времето, друг път - 360-градусово зрение, пряка намеса в околната реалност, извънтелесни и близки до смъртта преживявания. Водят ни и до директно изживяване на една дълбоко забравена част от несъзнателната ни същност. Като "страничен ефект" може да се получи спонтанно излекуване от дадена болест, но могат да се отключат страхове и фобии, психози... Самият трип не е затворен в себе си (да свърши и край!). По-скоро се явява като спусък на един доста по-продължителен процес (месеци) на осъзнаване и трансформация.

ХАБИ И СТРАШНО МНОГО (ЖИЗНЕНА/МЕНТАЛНА) ЕНЕРГИЯ!

След това вече никога няма да си същия, дори и да е било само веднъж.

При всички положения - към тези средства трябва да се отнасяш с пределно уважение и респект, и да подхождаш с ясно съзнание и намерение какво точно искаш да постигнеш?

Прочети и в тази тема за LSD:
http://spodeli.net/2/story-11563.html

Поздрави:
Ray

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 2c9178481e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Да има халюциногенни са. Това не е добър наркотик. Поне не за първи опит. Поопасни са от "тревата"

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 27069d7940
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

7.   Не са ми нужни такива 'неща' за да съм спокойна, щастлива и обичана, но за хората, които са безнадеждно нещастни и ги мързи да си оправят сами живота стават...

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8f41a906ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

8.   Според мен изобщо не трябва да са в тази категория 'наркотици'. Номер 5 - личи си че си наясно с въпроса :) Много хубаво обяснение.
Номер 3 - ако виждаше по-далеч от шапката си, щеше да си наясно, че само самоубиец би го направил в града...

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 7f9fe16323
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Не че нещо, но от тези гъби може да решиш, че си птица и да изхвърчиш през терасата! Имало е такива случаи и са си заминали деца, което е жалко. Тъй че, както си решиш :).

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6b8cb22e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте :)
Ето какво намерих за тях.
Към Автора, прочети внимателно преди да предприемеш каквото и да било с тези гъбки :)

Магически гъби (псилоцибин)

Магическите гъби, чиято основна активна съставка е псилоцибинът, са били традиционно използвани в свещенните ритуали на мексиканските индианци. Някои видове са разпространени и в Европа. Браните от ентусиасти 'психонавти' в България диворастящи гъби, освен че по свойства твърде се различават от Psilocybe mexicana, могат да причинят силно отравяне.



Какво да знаем

- Магическите гъби могат да се ядат сурови, сушени, сготвени в храната, на чай, като прах в капсули.

- Има видове гъби, които на външен вид изглеждат като магически гъби, но са силно отровни. Отравянето може да бъде фатално. Ако някой погълнал гъба се почувства зле (напр. отпадналост, стомашни болки, гадене, повръщане, диария, потене, световъртеж и др. ) трябва незабавно да бъде отведен в болница. Необходимо е да се занесат и част от употребяваните ъби, за да се ориентират по-добре лекарите.

- Според Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите псилоцибинът е високорисково вещество.

Ефекти

- Магическите гъби имат ефекти, подобни на тези при LSD, но обикновено с по-малка интензивност и времетраене. Повлияни са мисленето, настроението и възприятията.

- Употребилият може да се чувства много отпуснат и 'в безтегловност'. Магическите гъби причиняват халюцинации и изкривено възприемане на предметите, цветовете и звуците.

- Ефектите настъпват след около половин час и могат да продължат до към 4 часа (но понякога и 9), в зависимост от поетото количество.

- Ефектите зависят и от обстановката, обкръжаващите хора, настроението и очакванията на употребилия.

Рискове

- Магическите гъби често причиняват стомашни болки, повръщане и диария. Това не винаги са признаци на фатално отравяне, но ако е налице някой от тях, по-добре веднага да извикаме 'Бърза помощ' или да отидем в болница, където да покажем част от гъбата и да обясним какво се е случило.

- Поглъщането по погрешка на гъби от друг вид също може да доведе до сериозни здравни усложнения и дори до смъртоносно отравяне. Възможно е от няколкото набрани гъби да има една или две отровни.

- Няма сигурен начин да се определи количеството псилоцибин в една гъба. Дори когато са външно сходни, гъбите имат различна сила в зависимост от вида, размера, възрастта и съхранението им. Вероятността за инциденти е по-малка ако употребяващият вземе малко количество и после бавно и постепенно го повишава. /Въпреки че това не е достатъчна защита донякъде се избягва възможността за прекалено силно 'пътуване', както и за бързо отравяне. /

- Високите дози могат да повишат вероятността за 'лошо пътуване'.

- 'Лошите пътувания' /в психиатрията се наричат паническа атака/ се случват и подобно на тези при LSD могат да бъдат много плашещи и ужасяващи.

- След като веднъж пътуването е започнало няма връщане назад. Човек никога не трябва да поглъща магически ъби, когато е сам - необходим му е приятел и то в нормално състояние, за да може да реагира в случай на паническа атака или отравяне.

- Поради нарушената преценка и неадекватно възприемане на действителността употребилият е изложен на риск от инциденти. В това състояние не трябва напр. да кара кола или да се намира край опасни места (улици с натоварен трафик, високи сгради, канали и т. н. ).

- Ако по време на вземането на гъбите човек е в лошо настроение, чувства се напрегнат или подтиснат по-вероятно е преживяването да бъде неприятно. Често може да се събуди силна параноя (чувство че си заплашен и преследван) или други ужасяващи изживявания, така че е необходимо употребилият да бъде успокояван и подсигуряван, за да не се стигне до инцидент.

- Подобно на другите халюциногени магическите гъби могат да задълбочат и усложнят психичните проблеми.

- Както при LSD има преживявания на flashback, които могат да доведат до инцидент или до хронични психични проблеми.

450

 
  ...

...
преди: 7 години, 20 дни
hash: 77a1656785
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

14.   От къде мога да си набавя такива гъбки и колко струват. По възможност в Пловдив.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker