Трудно е да зарежеш всичките си приятели и всичко досега - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Трудно е да зарежеш всичките си приятели и всичко досега
преди: 15 години, 6 месеца, прочетена 4230 пъти
Аз съм 19 годишно момиче с амбиции, надежди и доста голям позитивизъм, макар някои хора да го приемат като малко абстрактен, но въпреки това съм реалист. Реших да избера тази категория "Наркотици и алкохол", тъй като имам доста дългогодишен опит в тази сфера, от което не се гордея, но и не се срамувам.

Та нека си дойдем на думата. С алкохола започнах в невръстна възраст, като повярвйте ми нямам впредвид 14 годишна. Предполагам ситуацията на повечето от вас е ясна, а тя е най-малката в компанията, която е "длъжна" да догони големите. Искам да направя малка вметка, досега не съм общувала с по-малки от мен или на моята възраст. Не си правете грешни изводи. Е, успях да догоня "по-големите", като никак не изоставах. Пиехме индустриални количества, ходехме нагоре надолу, повръщахме за колорит и най-важното слушахме чалгичка. А аз не изоставах. Прекарах известно време по този безсмислен начин с чалгата и тогава се появиха други хора, пак от тия големите, с който започнах да излизами зарязах другата компания.

Тогава прослушах и друга музика и живота ми изцяло се промени. Ежедневието ми се преобрази напълно и за първи път опитах чаделче. Размазвах се от пушене през цялото време, на тази възраст почивката е относително нещо. Бях на 14 и кошмар за родителите ми. Дори не позволявах на родната ми майка да сяда на леглото ми и се опитвах да избягвам общуването с нея. Но не мисля, че целия проблем е в тревата, а и в хората, с който излизах.

Задължителна част бяха онези анонимни обаждания, които имаха за цел да изяснят на родителите точно по колко "спринцовки трева изсмърквам". И така продължих известно време, като когато започнах да пуша спрях да пия... странна работа.

И доиде следващия етап, когато се запознах с много свестно момче и станахме нереални приятели. През цялото време бяхме заедно, но разбира се дойде момента, когато се запознах с негов стар приятел и естествено аза го харесах. Обичайната визия на "зле", флешове, кецките, суитшъртите.... знаете. Аз разбира се се пренасочих към него и.... винаги се чудя ако не бях, каква щях да съм сега. Тогава за пореден път ежедневието ми се промени. Линии, чадел и алкохол и влюбена тийнеиджърка. Лоша комбинация. Прослушах електронна музика "бейсче, братле", проходих по партита, запознах се с още хора и други наркотици... Малко са нещата, който не съм пробвала. Но със сигурност мога да твърдя, че амфетите могат да променят хората до неузнаваемост. Доста е неприятно да видиш добър стар приятел и когато заговори да не го познаеш. Лошото при синтетиката е, че ти променя мирогледа и обикновено заживяваш в свой измислен свят, състоящ се от двадесет човека, бонбони, амфети, чаделче от време на време и ако Бог е дал кока.

Но не го приемайте толкова вътрешно, защото има огромна разлика от наркоман и употребяващ, говоря за леките наркотици. В момента се опитвам да намеря по алтернативен начин на живот от по горе изброените. Мисля, че вече съм твърде голяма за това, не че не го правя все още. Трудно е да зарежеш всичките ти приятели, ако е уместно да ги наричам така, и да зарежеш всичко досега. Просто не става изведнъж. Уча, не си пропилявам времето или поне така си мисля, но не се чуствам удовлетворена полезна или поне на мен да ми олекне.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 6 месеца
hash: a07507f34f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Няма да ти давам съвети или да те поучавам. Не мисля, че има смисъл да ти казвам, че това което си правила е лошо. Ти сама си знаеш най-добре защо си почнала и т.н. В изповедта ти, си споменала за чалгата... Едва ли не тя е спомогнала за това да се провалиш като човек (поне аз така го разбирам). Съгласна съм, че до известна степен музика влия на хората, но хайде спрете с това, че който слуша чалга само пропада и не знам си какво още.

Аз съм момиче на 17г и слушам чалга от близо 14 години. Не съм леко момиче, не пуша, не пия, приятел едва тази година си намерих, скромна съм, ученолюбива... Всеки има право на мнение, няма да ви казвам да слушате чалга. Смятам, че всеки има право на избор. Надявам се, че ще се замислите и ще разберете, че човек става такъв, какъвто си поиска. Компании, "приятели", близки, музика.. това може донякаде да подтикнат човек към дадена среда, но в никакъв случай да го промени. Промяната става единствено и само по негово желание. Еми толкова от мен. Пожелавам ти успех и дано скоро да намериш правилния път в живота! :)

 
  ...
преди: 15 години, 6 месеца
hash: 12cffa7fb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Точно такава реакция исках да избегна... С така нареченото "излияние" не съм се опитала да кетегоризирам хората по стил на обличане, музика или квото щете там.

Просто исках да ви разкажа историята на един от тийнеиджърите на България, в случая аз. И въпреки това, което казваш, знаеш много добре, че всяка музика има своята култура. А в дадения пример с чалгицата не бих употребила точно тази думата култура, а може би дивотия и простотия, обединяващи един народ. Всеки случай има изключения и явно ти си такова. Моите уважения, за което. peace:))))))

 
  ...
преди: 15 години, 6 месеца
hash: f1d4fd9a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Без да се впускам в излишни коментари, се обръщам директно към авторката на темата с изречението:

Аз успях, ще успееш и ти! Повярвай ми, не ми беше лесно, но просто представи си тръпката в един момент как всички тези боклуци (визирам повече хората, отколкото наркотиците), се изпарят. Усещането е невероятно-ти самичък, напред, в борба срещу целия свят! Сега нямам приятели, но имам себе си и се гордея с това, с това, че никога не паднах на тяхното ниво да завличам други след мен...

Като за съвет бих ти предложил да прекарваш повече време след природата, самичка, без никого...само ти и чистия въздух... и усещането, че в теб най-накрая се пробужда жаждата за промяна. Успех! / ;)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 6 месеца
hash: 12cffa7fb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много се радвам, че някой разбира проблема в същината му и разбира колко зле се чувствам. Искрено се надявам и аз да успея да се справя като теб. И смятам да се възползвам от съвета ти.... Дано и двамата да успеем да си намерим алтернативни хора за приятели... peacee:)))))

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 37f551df95
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   В приятелите е проблема лоша компания оставиги

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker