Зов за помощ-да спасим един наркоман, докато още не е късно! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Зов за помощ-да спасим един наркоман, докато още не е късно!
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 18531 пъти
Ще ви помоля за помощ по вече баналната тема как да помогна на сина ми да спре наркотиците? Ето и малко предистория.

Ние сме средно статистическо бълг. семейство с тази разлика че никога не бяхме задружно и сплотено, а дали изобщо може да се каже че сме семейство е друга тема? Споменавам го това защото явно има отражение върху психиката на сина ми и до ден днешен. Улисани в нашите проблеми със баща му, и с начина да оцилейми финансово сина ми беше изоставен на баба и дядо и естествено на улицата. Отначало като че ли всичко беше наред-отличник в училище /вярно имаше учителка в къщи защото ние пътувахме много и ни нямаше минимум по два дни в къщи/, добро поведение в обществото, изпълнение на всички поставени от нас задачи, и така някъде до 14 год. След това дойде промяната у него, започнаха и предупрежденията от баба му че нещо не е на ред с него но за съжаление нямаше кой да я чуе! Следват бягства от училище, срив в оценките, алкохолни натрявяния, първи сблъсаци със полицията, изключване от училище, непрекъснати скандали в къщи и така до ден днешен.

Междувременно с много връзки и пари успя да завърши не само средно образование но дори и бакалавърска степен. До навършване на 18-19г. не можех да повярвам че пуши трева, но за съжаление явно отново съм се лъгала. В момента в който на сто процента бях сигурна вложих всичката си енергия и пари в това да го направя студент така че да попадне в нова среда, и да не е в града от където смятах че му тръгват проблемите. Но отново не познах! В новия град без досадния контрол от вкъщи моя син отново е намерил "Верните другари от занаята" и знаете ли защо защото и на "луната да отиде на него му е хубаво със тия себеподобни и пак тях ще търси". Познайте какво стана после–пари вземати от нас със изнудване, залагане на вещи, скандали, и каквото се сетите още... Следват много разговори, обещания, разкаяния и най накрая признания:да пуша трева, пробвал съм и амфетамини, но не съм зависим...

Само че през това време е заловен да извършва грабеж, следва дело с присъда пробация, след това е заловен за притежаване на 0, 50 гр. трева–условна присъда, управление на МПС без книжка, нова условна присъда и така незнам още какво.... През всичките тези години ръководейки се от това че е млад, че трябва да му се даде още един шанс аз му помагах с каквото мога и така у него остана впечатлението че той е над всичко и над всички. Но в същото време си мисля че той е комплексар. Разбрахме че се занимава и с распространение на наркотици/не само трева, но и пико идр. /След като завърши отказа да си намери работа и така до момента. Изнудванията, кражбите от вкъщи, скандалите, лъжите а вече и заплахите че ще ни убие са вече наше ежедневие. З

а съжаление всичко което имахме а и всичко което изкарваме заминава след него, но той продължава да затъва и затъва. Сега ни заплашва че като не му даваме достатъчно пари ще започне официално да продава дрога в което всъщност изобщо не се съмнявам. И така мога да продължа да разказвам за неговото падение до утре сутринта но какво от това? Ако някой може да ми помогне поне със съвет как да се справя с тоя проблем, или къде да търся професионална помощ МОЛЯ пишете! Забравих да пиша че синът ми е на 23, 5г. и тайно се надявам а и нямам доказателства че е минал на по тежки наркотици. ПОМОГНЕТЕ ХОРА!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: cbc03c01db
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Добре е, че разказваш историята си, за да четат поне родителите... особено тези по полетата в чужбина.

Виж, не вярвам синът ти да е само на трева, най-вероятно не е и „само“ на амфети. Поговори с него като с нормален човек, без викане и крясъци и го помоли да си направи тест наркотици...
Иначе, познавам подобен човек, и той от добро семейство, но с починал баща. Накрая стига до просешка тояга, преди да се осъзнае. Опитал е всичко, но само метадоновата програма му е помогнала да се вземе в ръце, лежал е и в затвора за разпространение на дроги. Общо взето - историята на сина ти, но едно ще ти кажа - това не е само от марихуана, не е и от амфети, тук е нещо по-силничко в играта...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2247a7a860
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   На 23, 5 години!!!
Късно е. От тук нататък нищо не можете да промените. Поне докато не пропадне съвсем - дотолкова че да преживее една свръхдоза и сам да пoиска помощ. Ако преди това някой наркобарон не му е видял сметката.
Не ви го пожелавам!

Какво значи "... имаше учителка в къщи... "? Ако сте можели да си позволите частен учител, значи е сте добри добре финансово и е можело да намалите оборотите в работата за сметка на семейството.

$g_;

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6e60a96d18
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Проблемът се корени далеч по-дълбоко от това, че пуши марихуана.

Отново гледаш на проблемите на синът си повърхностно.
Вместо да се запиташ какво го кара да употребява и какво в живота му би променило навикът му, ти обвиняваш него, самата марихуана и средата му. Toй е "зависим, наркоман" - значи просто "лошият наркотик" го държи в плен. Да, ама не. Той сам си го е избрал - да разбереш защо и да му помогнеш да се пребори с причината поради, която е започнал да употребява е единственият вариант.

Една консултация с добър психолог или искрен разговор между двама ви на теми какво му е липсвало, какво му липсва, защо и как е започнал и какво иска да постигне ще е далеч по-пълноценен от караници и 'разпити'.

Опитай се да му станеш приятел и да го разбереш. Кавгите го отблъскват все повече от теб и го тласкат все по-силно към марихуаната. Ако продължаваш така най-много наистина да посегне към по-тежки наркотици.

Когато е трябвало да си строга и да му се караш си била на работа, така че сега ефектът ще е отрицателен и ще изглеждаш нагла и отблъскваща в очите му.

А съмненията ти дали взима по-тежки наркотици ще се оправдани само, ако ти дава повод да мислиш така. Прочети в интернет по какво да познаеш, че употребява такива.

Gia

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d72524d546
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Зарязвайте всичко и спасете детето си, с твърда ръка - каквато гледам, че му е липсвала цял живот. Ако трябва, насила го завлечете в някой санаториум да се излекува от своите зависимости (а той със сигурност има такива). Бъдете неотлъчно до него, нищо че е на 23. Явно е, че трябва да започнете да градите живота му наново, от нулата.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 402433f732
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Пушенето на трева не е задължително предпоставка за извод, че употребява и други наркотици. Наистина има хора, които само са пробвали амфетамини, а пушат трева ежедневно. Но тук не става въпрос само за наркотиците.
Не знам какво точно да Ви посъветвам, но винаги има шанс. Лошото е, че 23 не е като 18...
Човек вече е в друга възрастова група - излязъл е от пубертета, който по принцип е периодът, в който много деца имат деструктивно поведение, а после се оправят от само себе си.
Може би трябва да му спрете парите, но пък тогава не е ясно дали няма да се стигне до нови престъпления. Грабежът е сериозно такова и с тези условни присъди не е никак желателно да го извършва повторно, защото присъдата ще е ефективна.
Може да опитате с разговор, но много спокоен и не натоварващ за него, някак да не очаква такова отношение. Да му предложите някаква перспектива. Евентуално, ако можете да му намерите работа, която би приел или да го занимаете с нещо, което да му отвлича вниманието, но да не осъзнава, че го правите с цел да го откъснете поне за малко от средата му. Не знам какви са му интересите, за да ви посъветвам.
Най - добре се свържете с психолог, но тайно от сина Ви, за да Ви даде насоки като професионалист как да подходите спрямо него.
И както казах и в началото на поста - надежда винаги има.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8e090b8867
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Здравейте, реших да ви пиша защото знам и съм виждала колко безпомощни се чувстват родителите в това положение, но пък те в действителност са истинския шанс за детето да се вземе в ръце. Аз не съм от страната на родителите все още, на 25 години съм, три години бях зависима от хероин, преди това съм употребявала всякакви наркотици, не се хваля с това споделям просто, бях стигнала до дъното. Първо трябва да разберете за какви наркотици става дума, за да се знае какво точно да се предприеме, мога да ви разкажа какво точно стана в моя случай и как ми помогнаха моите родители, мога да ви кажа какви са симптомите, знаците, които да търсите, ако имате желание пишете ми на e-maila -*****. Не се страхувайте госпожо изход от тази ситуация има, не губете вяра ако наистина обичате сина си и искате да му помогнете трябва да се заредите с много положителна енергия и много сила..... Прегръщам ви силно и ако имате нужда от разговор или от малко съвети напишете ми на e- maila вашия телефон :)

Модератор - по принцип бихме могли да направим временно изключение за мейла в случая, но към мейлът не бива да има скайп-профили, както и други профили в социалните мрежи

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8e090b8867
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Коментар номер "4" беше най- точен, мили думи, молби, дълги разговори в момента няма да са ви от голяма полза, синът ви в момента не е на себе си, едва когато се изчисти напълно тогава ще разбира наистина смисъла на думите ви, до тогава трябва неотлъчно да сте с него, не знам до каква степен можете да упражнявате контрол върху него, най- лесно може да се разбере за какъв наркотик става дума по очите: червени и притворени очи- трева, големи зеници- амфетамин, кокаин, екстази, до тук изброените неща не са чак до такава степен опасни, най- лошото ако зениците му са малки като топлийки, това означава хероин, също се получават сърбежи по кожата, често почесване по лицето, този поглед не може да бъде объркан. Направете изследване за хепатит и за спин, това задължително трябва да се направи!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 046bd4a772
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   единственото спасение, и то разбира се с негово желание е комуна в чужбина.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5e85d13342
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   1. Синът ви не е наркоман а тревоман. Разлика оттук до небето!!!! Прочетете малко бе хораааааааа!!!
2. Оставете го сам да се оправя без пари без нищо и сам ще ви потърси и ще ви се обяснява колко е грешал.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: dbea3b64ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора
Много моля, модератора ако може да даде е- mail на пост 6, за да чуя неговото мнение как да се справя с проблема си. Благодаря на всички които са проявили разбиране по случая със моя син, но бих искала да науча към кого да се обърна за професионална помощ/ако може име и град на психолози или психиатри/Предварително Ви благодаря!

Модератор - не разполагаме с мейла на номер 6.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 49a9d36ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Момчето е над 18, нищо не можеш да го накараш да направи на сила. Ей луди хора, заради такава обсебваща майка и аз почнах да се друсам.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 51309bfa90
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   лелеле не мога да повярвам какви глупости се казват тук... не е тревоман а наркоман :) та тревомана си е наркоман... бил над 18 нямало шанс.... пълни ПРОСТОТИИИ!!! ИМА ШАНС как да няма. Аз съм реален пример. Не искам да те очайвам но от това което прочетох не ми изглежда да пуши само трева. Има нещо повече не знам какво е хазарт, наркотици или нещо друго трябва да разбереш. Ако са наркотиците ще трябва сам да се осъзнае иначе ти ще стройш той ще разваля. Мога да ти кажа какво направи моята майка. Преди 7-8години започнах да използвам амфети, кокаин, пико и сяква такава гняс. В къщи скандали, наще бяха редовни в заложната и т. н. Майка ми не се отказа от мен и започна да ме пази в смисъл такъв не правя големи простотии от рода да лежа в затвора или да не ме намерят в някоя канавка, през това време майка ми беше прочела доста литература, говореше с психолози, хора който са употребявали беше събрала доста информация. Постоянно ми наливаше акъл, аз не исках да я слушам в 90% от случайте избухвах, тя не се отаказа. Отказах се благодарение на нея и не по малко защото исках да престана. Не знам дали ще ти помогне моята история но ти пожелавам УСПЕХ! Дано всичко се нареди.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6f47c8019a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Аз никога не съм опитвал трева, но ми е ясно че голяма част от учениците го правят. Дори когато аз бях ученик в една от най-добрите гимназии в голям град, някои от съучениците ми пафкаха. А сега нравите са много по-разпуснати от преди, така че сигурно поне половината ученици са опитвали марихуана. От мои наблюдения върху останалите, това не води до такива последствия в живота, каквито ти описваш. Твоят син или отдавна е минал на хард-дрога или непоправимо сте го изпуснали навремето. Има ги такива лекета, дори и да не се наркомани. Това се получава от систематична грешка във възпитанието от най-ранна възраст. Ако на всичкото отгоре наистина се друса с нещо по-силно, жална ви майка! Истината е че той така се е засилил надолу, че няма как да го спрете докато не стигне дъното. Ще ви разори и ще ви съсипе емоционално. Няма как да спреш падащ камък на средата на пропастта, инерцията му е много голяма. Сега не можете да му помогнете. По-късно, ако е останала някаква благородна искрица в него и сам се отврати от себе си и от падението си, може сам да ви потърси за помощ. Но такива хора са малцина, повечето са скотове. Съжалявам, че те наранявам допълнително!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a592c93635
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Според мен коментар 3 е много на място. Казвам го, защото съм преминал през такава фаза във взаимотношенията с моите родители. Опитайте се да разберете, какво всъщност иска да ви покаже с тези си действия. Целият проблем, може да се корени в нещо, което не е изказано, а той има нужда да сподели с ВАС. Станете прятел с него, но подхождайте много деликатно. Прочетете трети коментар няколко пъти.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 5c1955def3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Направо започнете да му търсите паметна плоча и гробно място.
Въпрос на време е да си отиде и колкото по-рано, толкова по-добре,
защото иначе и вашия живот е в опасност. Даже бих направил следното: Ще го помоля заедно с мен да идем да му изберем ковчег, или паметна плоча и дано нещо му светне в наркоманския мозък.
От все сърце, се надявам нещата за вас да се оправят.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 190daaa4ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   модератор може ли mail на жената пуснала поста. Благодаря

Модератор: Ние не разполагаме с мейлите на нашите потребители :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 681664aca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Съжалявам, че ще те отчаям, обаче щом е вече на 23 вече е прекалено късно. Трябвало е да действате когато са почнали проблемите, а не сега години по-късно. Единственото, което можете да направите е да го пратите в някоя комуна, пък дано има ефект. Иначе, може просто да се молите да не предозира и да не го намерят на някоя улица... знам страшно е, обаче това е реалността. На тази възраст, ако той сам не вземе решение да промени нещата, никой не може да го направи вместо него.
Обаче историята е колкото тъжна, толкова и поучителна за всички "вечно заети родители", които така и не намират време за децата си и си мислят, че щом детето е нахранено, облечено и има покрив над главата си с това се изчерпват родителските им задължения. И дано никога повече не четем такива тъжни истории.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 06a2728e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Бях на ръба да ми отнемат децата, изгубих всичко, брака ми се разпадна, но дмес след две години съм благодарна на Бог за Рето Надежда, комуната, която промени живота ми!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 дни
hash: 186b634b21
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Ето малко и от мен. Аз също съм майка на наркоман и тревоман (казвам го така защото тревата е трамплин към другата дрога). Започна с трева, след това последваха и амфетите. Най безцеремонно си свиваше тревата пред мен, а след това виждах белите линии по масата. Опитсх с много разговори, но той ми отговаря че нямал проблем и можел да сре когато пожелаел. Но този момент така и не настъпи и до днес е все така. Изнудва за пари, тормози, крещи като обезумял и така. През годините съм търсила помощ къде ли не, но навсякъде ми казват, че той сам трябва да пожелае да се лекува. Вложих цялата си сила и енергия в разговори защо го прави, какво иска, но смислен отговор така и не получих. Мозъка му вече е толкова изпържен, че няма смисъл да му говоря. Наскоро почина баща му и аз си мислех, че ще се стресне и ще спре, но както винаги се самозаблуждавах ибвече съм толкова отчаяна, че не знам какво повече мога да направя. Остана ми само да моля бог за неговото изцеление. А той бавно и сигурно отива към дъното и мисля че вече не е с всичкия си, а е на 21 г. Ако някой може да помогне с опита си нека пише, защото вече си мисля, че ако го изоставя за известно време може и да се промени нещо, но се страхувам да не стане по-лошо. Ако някой може да помогне ще дам и имейл адрес.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 8f4d03628c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   И аз съм в същата безизходица. Историята ми е като на авторката, с тази разлика, че живеех със сина ми. Но скандалите с бившия ми съпруг бяха ежедневие. Не работеше и аз трябваше да издържам семейството 17 години. Синът ми беше първенец в училище до 14 годишна възраст и след това настъпи разрухата. На 15 започна да пуши активно трева и това е до днес. Едвам уредих да не го изключат от гимназията, тъй като последните 3 години не стъпваше там. Започна работа, като програмист в елитна компания. Първите 6 месеца беше амбициозен и след това загуби интереса. В момента все още ходи на работа, но закъснява постоянно, тъй като не може да стане сутрин, споделя, че не работи, докато е на работа, тъй като нямал интерес, постоянно си взима болнични... Успя да спре тревата и цигиарите за 7 месеца преди година и половина и беше станал друг човек. В момента пуши трева отново много активно. Промиват ни мозъците, че не била пристрастяваща. Лицето му е изпито, кожата сива, станал е кожа и кости, а се храни обилно. Избухва, и няма търпение за дребни неща. На 20 години е.

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5440ae1931
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Рето се занимават с отказване на наркомани. Комуна в чужбина - в Италия доколкото знам е най-добрата. Принудително лечение от психиатър . Не знам друго какво да кажа.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c8b95349de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Според мен, сина ви взема синтетика, но го крие от вас.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 53026ef75c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Синът ми също е наркоман от 10 години - амфетамини и метамфетамини. Но така да се каже - удари дъното и реши да спира. Беше 4 месеца в Бетел и излезе. 3 месеца чист и започна пак. Излових го веднага и сам се обади в Рето да го приемат. От 9 месеца е там /в комуната в Бургас/. Каза ми, че иска да излезе като навърши година. Остават 3 месеца, а аз умирам от страх, че всичко пак ще се повтори... Бог да поживи тези хора от Бетел и Рето, че такива места съществуват и дават надежда все пак.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: d7deb33621
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   За наркоманите и за децата на богатите бугари, единственото лечение са еврофондове и некое джипче.

:)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 4d9e3d0b08
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   относно коментар 2.
Не е късно, повярвай ми. Знам го от личен опит. В момента съм на 26 години и съм минала по-тежкия път на улицата и на наркотиците. Така се почва, стрес, самота, чувстваш се сам на шибания свят. Докато един ден мъж с расти и черна качулка не мине и не ти продаде "спасението" започваш с трева, амфети, друсаш, друсаш. Докато един ден не се сабудиш полу умрял.
Бях на 19, ( тогава живеех в русе ) тръгнахме с колата на бащата на едно момче от компанията, бяхме аз, приятеля ми, момчето което шофира, нашия дилър и 2 момичета. Отидохме на един купон в Свети Влас. Там предрусахме яко (не се хваля оточнявам ) навръщане колата хвръкна в една нива близо до разград, аз изхвърчах на 500 метра от колата. Намериха ни едва 7 часа след катастрофата. Бяхме в болница. Когато станах и се погледнах на малкото огледалце в болницата, видях едно напълно обезобразено момиче със стъкла по лицето, бях потрошена като куче с 2 счупени ръце и 1 счупен крак. Тогава исках само да се надрусам до такава степен че да не се събудя повече. Погледнах на леглото до мен там лежеше някой, някой който бях сигурна че не познавам. Тогава влезе сестрата и аз я попитах защо са ме сложили в стая с непознат човек. И тя ми отвърна :
-момчето каза, че сте били гаджета? ! и ако пожеля веднага ще го изместят.
В този момент се вгледах в момчето до мен и осъзнах че това беше Мариян(приятеля ми ) обляна в сълзи го прегърнах. излязох от болницата с чанта пълна с наркотици хвърлих ги във варела с 2 вестника и го запалих. От този ден спрях да се друсам и аз, и приятеля ми. В момента сме сгодени и след 2 месеца очакваме едно лъчезарно момиченце.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 4d9e3d0b08
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   не му трябват клиники!!! Така ще го травмирате и ще му покажете, че е просто един бушон на системата. Че е един отпадък, една хлебарка, която трябва да бъде изтезавана и накрая убита. Така той сам ще се реши и ще вземе свръх доза и всичко ще приключи.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: cf45d4499a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Струва ми се, че е късно. Остава само да анализираш кога какво е можело да направиш, но не е направено. Примерно вместо в университет да отиде във военно училище или ако ще да стане кадрови войник. Звучи глупаво, но 90% щеше да му повлияе добре. Ако смяташ, че следването и студентският живот някак извисяват хората се заблуждаваш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: fa20862501
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   70% от хората, които познавам пушат трева редовно. Това вече е съвсем нормално нещо, за съжаление.
Ж19

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: f9bc054882
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Лельо, тоя "син" го отпиши! НЯМА да се оправи! Продай си имотите и отивай на квартира иначе той ще ги продаде и ще останеш на улицата! Няма спасение! Или препишете на някое лице имота чрез гледане!
Всички наркомани са глупави и бездушни комплексари! Не могат сами нищо да постигнат и искат нещо(наркотик) или някой друг да им помогне!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 9375f2f2fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Какво се случва с момчето ви? Следя темата с интерес и аз имам подобни проблеми като вашия син. Ако може автора да коментира
М 28

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 2aec84334b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Тук май тревата няма нищо общо. Просто „детето“ става изпечен престъпник. Сценарият „в затвора попадна на хора и стана човек“... едва ли. Проблемът е във възпитанието и някъде там „около 14тата годишнина“, когато е детето е глезено и „нищо не му се отказва“. Да играе колана и да дерзаят в Страсбург.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 53e918b2a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Съжалявам за вашата мъка, но и аз съм в същото полужение, за жалост, нищо не ни остава, освен да продължаваме да се борим сами, защото в България, няма към кого да се обърнем за помощ. Опитах всичко, но без надеждно е, ние техните родители, само можем да дадем всичко от себеси, те, нашите деца имат нужда от нас, без да го осъзнават. Моя съвет е да се борим, да се обеденим ии да действаме. Мога да дам телефонен номер за връзка, за да се обеденим, за да сме по силни и да си помогнем взаимно!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker