Конспирация за марихуаната - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Конспирация за марихуаната
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 3607 пъти
Фактът, че конопът има около 25 000 употреби, е все още неизвестен на широката публика. Той се използва в състава на храни, бои, гориво, дрехи, строителни материали и много други.

Най-старата реликва на индустрията е намерена в древна Месопотамия и представлява част от конопен плат(платно), датиращ от около 8000 г. пр. Хр. Най-старото оцеляло парче хартия е направено преди 2000 години в Китай и е също изработено от конопено влакно.

През 2500 г. пр. Хр. фараоните са използвали коноп при строителството на величествените пирамиди.

Първият дизелов двигател е бил проектиран да се движи с растителни масла, едното от които е конопеното масло. През 1930 г. Хенри Форд произвежда автомобил, съставен 70%от конопена пластмаса.

Картините на Рембранд (1606 – 1669 г. ), Винсент ван Гог (1853-1890 г. ) и Томас Гейнсбъро (1727 – 1788 г. ) са рисувани предимно на конопено платно, често с маслени бои на базата на коноп.

Причината конопът да бъде обявен за незаконен

Истинската причина канабисът да е забранен няма нищо общо с неговото въздействие върху ума и тялото. Марихуаната не представлява заплаха за широката общественост. Марихуаната е опасна единствено за петролните компании, алкохолните и тютюневи индустрии и голям брой химически корпорации. Различни големи предприятия, с изобилие от долари и влияние се опитват да скрият истината от хората.

Истината е, че ако марихуаната бъде използвана в изработването на голямото многообразие комерсиални продукти, то това би създало промишлена атомна бомба. Предприемачите не са били запознати с големия потенциал, който има марихуаната. Те са имали заговор да разпространяват неверни сведения за това растение, правилното използване на което би могло да разруши техните компании.

Думата "марихуана" е създадена в средата на 30-те години, за да опетни добрия имидж и феноменалната история на конопа като растение.

Заговорът

През 1937 г. Дюпон патентова процесите за направа на пластмаса от нефт и въглища и призовава акционерите да инвестират в новата нефтохимическа дивизия. Синтетични материали като пластмаса, целофан, целулоид, метанол, найлон, вискоза и т. н., е станало възможно да бъдат произведени от петрол. Индустриализацията на конопа би съсипала над 80% от бизнеса на Дюпон.

По това време Андрю Мелън става Секретар на хазната и основен инвеститор на Дюпон. Той назначава своя близък роднина, Хари Анслингър, да оглави Федералното бюро за наркотици и опасни лекарства.

След тайни срещи между тези финансови акули, конопът бива обявен за опасен и за заплаха за техните предприятия. За да запазят бизнеса си непокътнат, те правят първи стъпки да се оттърват от него, наименовайки го с мексиканската жаргонна дума "марихуана".


Машинациите на медиите

Медиен блиц на "жълтата журналистика" бушува в края 20-те и 30-те години. Отпечатват се хиляди истории по вестниците, подчертаващи ужасите, до които води марихуаната. Филми като "Марихуанната лудост" (1936 г. ), "Марихуаната: убиец на младежта" (1935 г. ) и "Марихуаната: отстранете дявола" (1936 г. ) са пропаганда, режисирана от богатите индустриалци, за да отстранят врага в лицето на конопа.

Тяхната цел е била да получат обществена подкрепа, така че анти-марихуанните закони да могат да се приемат.

На 14 април 1937, забраняващият марихуаната данъчен закон е внесен в конгреса със съдействието на Робърт Доутън, който е поддръжник на Дюпон.

Твърде късно д-р Джеймс Уудуърд, лекар и адвокат, свидетелства от името на Американската медицинска асоциация, че причината Асоциацията да не денонсира по–рано Данъчния закон за марихуаната, е че те току що са направили откритието, че марихуаната е коноп.

През септември 1937 г., конопът става незаконен. Най-полезната култура става известен наркотик.

Днес, нашата планета е в безисходица. Земята се задушава, тъй като големи тропически гори изчезват. Замърсяване, отрови и химикали убиват хора. Тези големи проблеми биха могли да бъдат разрешени, ако се индустриализира конопът. Природната биомаса би могла да задоволява енергийните нужди на планетата, които в момента се задоволяват от изкопаеми горива. Ние вече сме изконсумирали около 80% от резервите на петрол и газ и се нуждаем от възобновяеми ресурси. Конопът би могъл да бъде решение на тези проблеми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5f80f82e1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ж30: Поздравления за изследването за приложението в индустрията, но... Относно влиянието на конопа (марихуаната) върху човешката психика и физика - си в жестока заблуда. Поинтересувай се, пообразовай се... А, че това е манипулиращата теория на "подземния свят", в това спор няма... Всеки решава сам как да изживее живота си... Не живей в заблуда!!!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a752026c2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ж30, тютюнът не влияе по-добре на човешката психика и физика, но тютюнопушенето не е забранено... Пуша трева от 11 години, почти ежедневно. Резултатът е, че отказах цигарите, алкохолът ( не, че бях голяма пиячка, де), преборих се със безсънието, развинти ми се фантазията в сексуален план и тъй като имах опасение, че тревата ще подейства зле на паметта ми, станах още по-добра в работата си, т. е., старая се много повече. Единственото отрицателно за мен, е отвратителназта и миризма.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0cb9303f1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да ти кажа канабисът е един от многото видове коноп. Само някой видове канабис могат да се пушат. Конопът не е забранен да се сее, а само видът канабис.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ac0b88271f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   всичко е заради шибаните пари. хартийки, ненужни на пуста планета.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 65b8346a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Я да четеш повече, професоре. Защо пропусна да кажеш, че води до деградация?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker