8 месеца затвор за една цигара марихуана - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

8 месеца затвор за една цигара марихуана
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 7483 пъти
Сигурно вече всички чуха за случая за момчето, което получи 8 месеца затвор, защото са го хванали с един джойнт. Това, което ме изненадва е наглостта на идиоти, които казват ''това е нищо. Абе това не подлежи на пазарене. Тревата е нелегална, ако ще да лекува ебола, тревата е Н Е Л Е Г А Л Н А. Притежанието и е престъпление - нещо, което се наказва с затвор, разбрахте ли? Имаш ли в притежание нелегално вещество - отиваш в затвора.

Какво му е сложното да се разбере? Няма никакво значение в другите страни какво било позволено, в България е забранено. Ако ще разнасяш трева или какъвто и да е забранен наркотик, дори и половин грам да е, ще си готов да си понесеш последствията, не след това някакви да ходят в парламента да правят циркове ''това е нищо'', ''никои ли няма да се застъпи за съдбата на това момче''. Еми това момче само си направи съдбата. И пак за всеки случай, ако някой наркоман философ реши да защитава тревата - говориш глупости, тревата е боклук, има стотици канцирогени и мутагени в пушека и, същата пумия е и като цигарите. Всеки си жъне това, което е посял.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6a917e35bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тревата е за пропадняци

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 53f86a52aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Значи в страни като нашата в които хората са нереално прости тревата трябва да си остане забранена. Доколкото до това момче, прекалено много са 8 месеца за една цигара, все пак това не е незаконно бойно оръжие или взривно вещество. Никога не съм си купувал трева и не мисля да си купя но съм си дърпа и мога да ти кажа че не е чак такъв боклук и че не е нещо чак кой знае колко лошо, просто хората са прости и започват да се вманиачават и да пушат всеки ден. Въпреки това аз никого не критикувам защото не е кой знае какво човек да пуши трева. В днешно време трезвен трудно се живее.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b19cf3f577
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Така е и ще си остане нелегална, защото е наркотик.
Най смешно е да ти дават за пример, че марихуаната се използва в медицината. Как се използва там?
Дават на пациентите да пушат или? Това е смешно твърдение.
Това си е едно растение, което има измислено приложение от хората, прилага се за затъпяване и води до пълната деградация на цели общества.
И къде е легална? Холандия;d една държава и съдбата на растението и там не ясна.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1046c41b32
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Можем да вземем пример от Холандия. Там след легализирането на марихуаната употребата на по-тежки наркотици рязко спадна. Също така чрез легализация ще може да се предпазят много хора, които употребяват. Ще се знае, че марихуаната е марихуана и вътре няма 10 вида приспивателни хапчета и какви ли не по-страшни неща.
Така държавата ще печели от данъка, който ще получава от марихуаната, вместо от това да конфискува от улични дилъри, да взима парички и на другият ден да ги пускат да обикалят по училищата отново.
Ще има контрол. Няма да може деца да употребяват, ще има и контрол над дозата. Вече няма да е забранено, няма да е и толкова интересно на подрастващите, пък и дори да е ще трябва да чакат до пълнолетието си, за да опитат.
Казвате, че всички наркотици трябва да са забранени? Ами, алкохолът? Ами, цигарите? Ами, антидепресантите? Ами, метадонът? Те не са ли наркотици? Или просто не ги възприемаме, като такива, защото са легални? Защото държавата ни позволява да ги употребяваме при дадени условия? С марихуаната може да стане същото, но тя поне не вреди толкова.
Повечето хора си представят хаос и наркомания, ако марихуаната бъде легализирана, но всъщност това ще въведе ред, ще спре наркоманията и ще помогне на финансовият и моралният статут на държавата ни.
Марихуаната за мен не е наркотик. Лично на мен ми е помогнала много - за духовното, моралното, емоционалното и интелектуално ми израстване. Не е пристрастяваща, това са глупости. Към нея са пристрастени слаби хора, които не могат да се контролират и могат да се пристрастят към абсолютно всичко до което им се даде достъп. Ако беше легално щеше да има ограничен достъп и нямаше как да се случи подобно нещо.
Как може растението, което облекчава раковите заболявания да е забранено дори и за медицинска употреба, а това, което ги предизвиква да се продава във всеки магазин и павилион?
Поне да даваха мнение хора с някаква култура по въпроса (нямам предвид хора, които употребяват, а хора, които поне правят разлика между марихуаната и хероинът и не приписваха качествата на едното на другото), които са наясно какво означава легализация, ама не. Трябва да се изказват хора, които хал хабер си нямат за какво става на въпрос.
Прочетети малко за Холандия авторче и каква е тяхната система, виж какво са постигнали с легализацията и после ми философствай дали е толкова лошо, неморално, глупаво и безсмислено.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 38697891c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Първо, хора, момчето не е получило 8 месеца за марихуаната, а е имало условна присъда за друго престъпление, която е влезнала в сила.

Ченгетата си признават, че са търсили повод да окошарят този, защото е тормозил хората и нищо друго не са могли да му докажат.

За марихуаната в Холандия - ОПРЕДЕЛЕНО НЕ ИМ СЕ ОТРАЗЯВА ДОБРЕ. Официално не е намаляла консумацията, а си е средна за Европа, но за мен те не са нормални. Ходят с празни погледи из улиците, държат се странно. Хазяйнът ни, редовен консуматор, получи сърдечен удър. Хайде, може да е от друго, но човекът е на 50 и не е много адекватен. Богат човек, с образование, но не е нормален, докато жена му (не употребява трева), си е нормална.

От както живея в Холандия съм против легализирането на тревата. Проституцията може, но не и тревата. Просто трябва да влезнете в някои Кофи шоп и да видите празните погледи на хората там, същото е като при алкохола, но поведението е още по-странно и опасно. Превъзбудени, побъркани, тичат, викат, тропат. За вонята да не говорим...

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d1803665fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Пределно ясно е, че това е до болка познатата практика "за милиони няма закони, за кокошка няма прошка. Наскоро един тъпанар, който работи за "фирмата" в София ми се похвали как за кило амфетамини е получил условна, след като е платил 25000 евро по разните инстанции в системата. Също така се похвали как всеки път като го арестуват пешаците, началството го пускало, а те гледат с пръст в уста. Дали е вярно или не не мога да кажа, но в Българиа много хора се хвалят как им се разминава, пък по присъдите става ясно, е наистина ина нещо нередно.
Тревата е декриминализирана не само в Холандия, но и в Португалия, Чехия, Канада и няколко американски щата. В Холандия когато я декриминализират, младите масово употребяват хероин. В момента такъв проблем почти не съществува. Също така огромен брой от младите холандци никога не са опитвали, защото когато нещо е забранено интересът към нео е много по голям. В Холандия процентът на хората, които пушат е под средния в Европа. Същите резултати се забелязват и в Португалия, според доклада за дрогите на Обединените нации, който призовава правителствата да проведат политика на декриминализажия, като най-ефективен метод срещу употребата на твърди наркотици и намаляванена употребата на марихуана. П. С. и аз живея в Холандия и мога да кажа със сигурност, че 90% от холандците които познавам никога не са пушили. Все пак това общество е устроено перфектно и ако нямаше полза от декриминализацията, отдавна щяха да са я премахнали.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 74d61915a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А щом е същата помия като цигарите, защо те са разрешени?

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 884031b432
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Уау, благодаря за конското. То и цигарите са вид наркотик, ама са легални, нали? Даже са много по-вредни от марихуаната. Осем месеца за цигара коз е прекалено, а с още по-пропадналите защо не се взимат по-сериозни мерки? Защитавай закона, само дето българската полиция 5 пари не струва!

 
  ...
преди: 12 години, 23 дни
hash: 19a3de7a48
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Здравеите искам да ви кажа че тревата не толкова вредна или някакво престапление като я използваш, просто това е начин да се освободиш от проблемите си за няколко часа и да не ти пука

 
  ... горе^
преди: 12 години, 22 дни
hash: 6e70d720ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе вие сте големи разбирачи, бе! Тревата това, тревата онова, ама иначе е нормална гледка 13 годишни пишлемета да пият алкохол на някоя пейка и да смучат цигарки... Знаете ли защо няма да легализират марихуаната? Щото ще се развали бизнеса на куките! Знаете ли къде отива конфискуваната стока? Лично на мен ченге ми е продавало 10 грама марихуана, която е конфискувал... Ей така от нищото му влязоха 150 лева в джоба, като ми, , направи отстъпка``, защото съм си, , купил`` на едро. Е как да стане?

 
  ...

...
преди: 12 години, 21 дни
hash: 46be670168
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Което и да е това момче получило е 8 месеца в пандиза защото не знае как да се оправи в такава ситуация и още по точно не знае как да се оправи с куките а това е въпрос на кинти и количество, щом се разхождаш с трева трябва да знаеш как да се оправяш в подобна ситуация.

 
  ...
преди: 12 години, 20 дни
hash: 3a0325b3d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Еми така е в България - мизерия отвсякъде.. те се чудят какво да забраняват и откъде да налапат пари, и кой да вкарат в затвора... Направо не ми се вярва колко глупав е българския народ в действителност!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 дни
hash: 4d4e9f0c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Очевидно хората тук, които нямат представа как стоят нещата, са доста. Тревата не е легализирана никъде, дори в Холандия! Това е декриминализация, въпреки че на практика е легална, защото има подзаконов акт, който урежда производството и продажбата. Също премахва и криминалните санкции. За легализация говорим, когато нещо е уредено със закон.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c8a6c4a80f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Приятел, в САЩ, най-големият участник във войната срещу наркотиците, в доста щати притежанието до 32 грама се наказва само с порицание/глоба... прави си изводите.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 1f88b72699
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   10, не е нужно да натякваш обичайните глупости, че тревата била по полезна от алкохола и цигарите. Както знаем и трите са вредни. Тя никога няма да се продава като алкохол и цигарите по бутките. примирете се с това

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 415baa791c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Да правилно! Всеки който употребява наркотици трябва да си понесе последствията и най-вече диларите! И цигарите трябва да станат НЕЛЕГАЛНИ! И АЛКОХОЛА ДА Е НЕЛЕГАЛЕН!!!!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 66d33cbea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Хора, говорите глупости и си вярвате. Да знаете колко сте смешни като повтаряте това, което казва чичко полицаи-че марихуаната е вредна, че е лош наркотик и още кви ли не глупости. Образовайте се малко, направете си само изследване в интернет-марихуаната по никакъв начин не вреди на нищо. Ефекта й е съвсем натурален и не съдържа вещества, които се лепят за белите дробове и ги замърсяват така, както правят цигарите. Нито пък това, че убива мозъчни клетки е истина. Това е пълна глупост, поввтаряща се на всеки растящ тийнейджър. Чели ли сте изобщо, дори правите ли си труда да се аргументирате за това, че казвате, че тревата вреди. Защото аз мога да се аргументирам съвсем лесно-марихуаната е използвана от 5000 години и няма нито един смъртен случаи от употреба, за разлика от цигари, алкохол, антидепресанти и дори от АСПИРИН. ДА-аспирина може да убива. Да не говорим, че канабисовото масло лекува рак, действа успокояващо и обезболяващо, докато химиотерапията източва кислорода(кислорода се бори с раковите клетки)от раковите образования, но това е друга тема. Следващия път, в който клеветите марихуаната гледайте клипове, четете статии или книги, вижте някое изследване-направете си труда и се убедете, че тревата не е нищо повече от НАТУРАЛНО успокояващо и развеселяващо вещество. Друг е проблемът с хората, които примесват тревата с тютюн. Това се прави, защото тютюна гори по-лесно от тревата, или защото нямаш достатъчно трева за един джойнт. Тютюнът съдържа катран и никотин-катранът се лепи за белите дробове и последствията са наистина много лоши, а никотинът не съм сигурен какво му беше лошото, но той има известен пристрастяващ ефект. Алкохола пък разваля черния дроб и има много смъртни случаи. Цигарите и алкохола трябва да бъдат незаконни, щом и тревата е!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 376e79b0b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   "не е регистриран НИТО ЕДИН случай на смърт от марихуана? " - ми то няма и смърт от цигари - умираш от рак на белия дроб, от инфаркт, например, не е от цигарите. Няма и смърт от алкохола - умирш от цироза на черния дроб.

"дават как болни от глаукома ПУШАТ трева от лули и бонгове. " - ти от какво си болен, че искаш да пушиш марихуана?? Едно е медицинската употреба, съвсем друго е ежедневната употреба от подрастващи.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: df7794fd54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Да, ама има смърт от хероин, както и от други наркотични вещества. Смъртта от алкохола каваш-ами точно от него се получава цирозата при алкохолиците. Тоест, причините за смъртта, както при цигарите, така и при алкохола, са именно следствие на употребата им. За канабиса няма такава тенденция, или поне не ми е известна. То и от висока температура се умира, но епикризата е "Сепсис", "Септичен шок" които се получават именно от високата температура.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a9afe88a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   18, това, че нещо е натурално, съвсем не означава, че е безвредно, да не говорим за полезно! да напомня, че някои от най-опасните отрови също са натурални, например татулът :-) това е един от най-експолатираните и напълно неверни аргументи!
и стига с тази медицинска употреба - тя се прилага от медицински лица при определени условия и доза, а не кой както свари.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker