Истина ли тревата убива мозъчни клетки? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96325)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22646)
 Секс и интимност (11203)
 Тинейджърски (20160)
 Семейство (4813)
 Здраве (7772)
 Спорт и красота (4051)
 На работното място (2140)
 Образование (5883)
 В чужбина (1290)
 Наркотици и алкохол (924)
 Измислени истории (736)
 Проза, литература (1492)
 Други (13043)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Истина ли тревата убива мозъчни клетки?
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 12825 пъти
Истина ли тревата убива мозъчни клетки? И ако да могат ли да се възстановят след спирането на канабиса?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 898064531f
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Да, вярно е, че умират мозъчни клетки. И НЕ, НЕ МОГАТ ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯТ.
Живея в Холандия - сигурна съм. Нашият хазяйн получи и инфаркт от тревата

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 73b803d48e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Да ако пушиш всеки ден, бива да дръпнеш тревичка един-два пъти в месеца, но да не се прекалява.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5d84a788df
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ако си под 18 години тревата, както и цигарите и алкохола е вредна!
Това не е Витамин Ц.. Тревата (канабиса) се използва за лечение на доста болести, вкл. рак, мн. склероза и други...

Ако сте под 18 години, не пийте и не пушете каквото и да е!!! :)

Между другото към номер 1 <<<> Холандия е една от страните в, които почти не се пуши трева :) те печелят от туристите.. ама нищо ние нали сме овце пускай си съчиненията свободно :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 23a1a1f1c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Учените са казали така - Канабиса не е вреден само в умерени количеста.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: ed3c3cb4d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Да, вярно е. Тия глупости за "канабиса в умерени количества" са отвратителни... Умереното количество се определя от вида, големината и разпространението на ракови клетки, чиито обем трябва да се задържи, да се спре развитието им. Т. Е. Ако нямаш някои водове рак, "умерено количество" марихуана НЯМА. Дори в този случай, тя убива мозъчни клетки.

Мозъчните клетки формират Централната нервна система. Някога да си чувал(а), че нервните клетки НЕ МОГАТ да се възстановяват. Те (мозъкът и нервните клетки из цялото тяло) биват само убивани от напрежения, от физически натоварвания, от наркотици и... НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ.
НЕ СЕ САМОУБИВАЙТЕ!

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1fdf04d7ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Тотална заблуда е, че тревата убива мозъчни клетки, просто блокира движението на мозъчните импулси, само докато си напушен. като те пусне нещата се връщат към нормалното.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 68844947f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

7.   Не е вярно! Знаеш ли как е доказан този факт? През 60те години, американците са взели 10 маймуни и са ги карали да пушат по 100 джойнта на ден. От друга страна изследванията показват, че канабисът спомага за израстването на нови мозъчни клетки.
Естествено, че ако прекалиш с каквото и да е - от вода през шоколад и до чадел няма да стане нищо хубаво. :) Само дето за разлика от водата и шоколада прекомерната употреба на канабис не може да те убие.

Извод: канабисът те прави глупав, докато има въздействие върху теб. Когато те 'пусне' и ефектът му приключи си на старото си ниво и нищо не се променило. А глупавите хора обичат да се оправдават с всичко за глупостта си, дори с канабиса. :)

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: d5ab0b8528
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Да вярно е. Влиза се и в болница от много трева, защото има и силна психическа зависимост от нея. От доктори знам, че тревата много прецаква нервите. Не питай пишещите тук, защото никой няма да ти каже истината, ама само 1 и 5 номера са я казали, всички други са очевидни пушачи. Да не очакваш, че тревоман ще ти каже, че е вредна? :Д

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: a9aa4cf420
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Съвременните технологии и изследвания на учените разбиха стария мит

В продължение на десетилетия медицината твърдеше, че при възрастния човек умират по 100 000 неврона годишно, което обяснява факта, че забравяме много събития от живота си. До неотдавна се смяташе, че загиналите нервни клетки не се възстановяват. Оказа се обаче, че това не е истина!

КАКВА Е ИСТИНАТА?

Установило се, че невроните не умират и затова няма нужда те да бъдат възстановявани. Необходимо е само да се възстанови възможността им да работят, тъй като някои от нервните клетки от безделие изпадат в “сънно състояние”, запазвайки си натрупаните знания и опит. Колкото по-дълго тези сънни клетки не работят, толкова по-трудно ще бъдат събудени.

Още през 1970 г. в САЩ на Първия конгрес по регенерация на централната нервна система били направени съобщения, които свидетелстват, че регенерацията на нервните клетки е възможна даже в много по-широки граници, отколкото са смятали учените преди. След още десет години се появяват нови факти. Така например изследвания, направени в Медицинския институт в щата Мериленд, установили, че регенерацията на невроните на главния и гръбначния мозък след тяхното увреждане е възможно. Тя става чрез масирано разрастване на особени клетки, образуващи на мястото на засегнатите.

Обнадеждаващи резултати били получени, когато на увредени участъци в гръбначния мозък били трансплантирани части от периферните нерви, а след това части от нервната тъкан били отново присадени във вече дегенерирали части на главния мозък. Изследванията са правени върху лабораторни животни. Опитите върху хора се смятат за рисковани.

Неотдавна беше открито, че нервните клетки в мозъка на птиците, а също и на млекопитаещите, могат да се делят.

Но и това не е всичко! През 1998 г. американски учени публикуват сензационно съобщение, че човешкият мозък през целия си живот разполага с потенциал да се самообновява. В хипокампа – дял на мозъка, който отговаря и за паметта, били открити клетки, продължаващи активно да се делят, докато човекът е жив, независимо от неговата възраст. Но са активни само ако бъдат натоварени.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 2acb42de71
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Напълно съгласен с номер 8, а пък и учените в Нова Зеландия го доказаха, че е вредна за мозъка. Доказаха че има и неприятни най-вече за околните последици - дълготрайна разсеяност. Не давайте примери с 1960-та и 30-та и тн. Още миналата година се доказа, че е вярно, така че няма какво да го мислите. Опитайте се да откажете този зелен боклук, но ако не можете, поне не пишете, че няма зависимост към трева. То си е ясно като наблюдаваш хората. Мен ме избива на смях като видя напушеняци и често се усмихвам подигравателно.

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c941b644b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Тъй като канабисът е тема табу в България, подобни коментари създават пряка връзка между марихуаната и престъпността в съзнанието на неинформирания човек.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: f05cb68a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Оо да номер 6 вярвай сии

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 71a3d78371
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Тука виждам разни разбирачи, които твърдят, че марихуаната ти се отразявала само докато си напушен. Не знам какво твърдят разни съмнителни учени и какви "изследвания" са правили, но съм общувал с адски много хора, които пушат или са пушили редовно, и определно мога да ви кажа, че ако си пушил редовно няколко години, после дори и да спреш има трайни и безвъзвратни промени - в поведението, мисленето, интелекта, паметта и др. Освен това риска от някои заболявания като рак, шизофрения и др. се увеличава многократно, особено ако се пуши преди 25 г възраст. Доказано е, че марихуаната не вреди и дори е полезна, само ако се употребява ДВА ПЪТИ ГОДИШНО. Така че на тези, които си мислят, че не им вреди, много им здраве.

ПС: нервните клетки (в това число и мозъчните) са единствения вид клетки, които не се възстановяват. Т. е. при всяко умиране на клетка на нейно място не се появява нова и непрекъснато намаляват.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 6c95d3e3d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Аве хора тревата и дава и зима много хубаво не е на хубаво пуше се във умерени количества не вече да колабираш от трева... как то е полезно така и не е полезно да наистина лекува някои болести но причинява други всичко е хубаво в малки количества...

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 784a470e64
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Откакто приятелите пушат ганджа, аз съм чул само за едно положително нещо, че се чувствали по спокойни. Според мен това е леко преувеличено. Всички бяхме заедно и се смеехме, а сега всеки си живее в свой свят и си има някакви мечти и разбирания. И не, годините и узряването нямат вина за това, вина има самото вещество в кръвта им. Преди се смеехме на толкова много неща, а сега ми пращат разни клипове с напушени човечета и напушени песнички, дотегавя ми от тия глупости. Тревата зима повече и дава по малко. Ввно прави нещо на хората, а какво точно...

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d96f65017f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Да Ви кажа от достоверен източник!
Канабиса убива мозачни клетки, които никога не можеш да си върнеш.
Канабиса е единственият наркотик в България, който не е проучван (поради икономическите интереси).
Директор на известна българска комуна ми е казвал... тревата е най-опасният наркотик и води до мутации и увреждания.
Замислете се... перфектното общество на една слаба власт е наркоманизирани, болни и носещи пари в здравната каса зомбита.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f4c95fbf55
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

19.   Направих си труда да прочета всичко написано дотук. Пълни глупости. Всъщност, не искам да успорвам никого, просто ще изкажа ЛИЧНОТО си мнение.
Да, пуша трева от 9 месеца. Непълнолетна съм. Не съм забелязала паметта ми да е отслабнала, увредена и т. н...
Междудругото усехът ми в училище се вдигна. На второ място в България съм по английски език. Завърших със средна оценка 5. 77. Не го правя заради имиджа, правя го заради себе си, заради ефекта. Доста хора в компанията ми (по-големи от мен) също пушат джойнт. И са си наред. Няма външни изменения, нито някакви лицеви аномалии. Аз само станах по-мързелива :DD
Друго, станах дооста по-мила с хората. Цигари не пуша, не пия. Пуша коз понякога всеки ден, друг път веднъж вмесеца. Не съм зависима! Не мисля, че ми вреди по някакъв сериозен начин, но не е и най-полезното нещо... все тая. Не бих се отказала, харесва ми.
Още нещо: бях в депресия в продължение на 5 месеца. Сега съм най-позитивния човек, който някога съм била.
Не съм някоя смотана наркоманка, ние сме хора, чисти, учим се, нищо лошо. С кое вредим на обществото? Не подтикваме никого. Не разпространяваме. Не нараняваме. Не сме агресивни.
Това беше от мен, това е моята гледна точка.
Обич за всички <3

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 083e876572
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   До номер 19 пуши пуши след 2-3 годинки ще станеш тъпа като овца с времето ще видиш лошата страна на марихуаната

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ceabad9244
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   На 15 съм и от година пуша трева от веднъж до най-много два пъти в месеца и нямам промяна в поведението, но това че тя не убива мозъчни клетки и не вреди е пълна глупост от класа ми има момче което всеки ден пуши по два пъти и дори да не е напушен той няма идея къде се намира грам акъл няма и прилича на зомби не се интересува от нищо и никого освен от трева. Живее за да се напуши това е ненормална работа. А колкото до мен тъй като имам проблеми в семейството започнах да пуша в това количество в което аз пуша една петичка просто се чувствам по-добре и не си режа ръцете и не се депресирам и вече не изпадам в истерия просто ако пушите трева не прекалявайте.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: dc7511b1f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   Ох, ох, мой приятел пуши от 6 до 8 джойнта на ден от 7 години. Нормално момче с нормално поведение, студент, взима си изпитите и всичко. Интелекта си му е ок. Ако някой от тукашните противници на марихуаната намери един регистриран случай на смърт, причинена от марихуана ще си сменя името. Погледнете статистиката - колко умират от алкохол, колко от цигари, дори прекалена доза кафета и после погледнете огромната нула, която стои срещу марихуаната. Въпрос на избор, това е вид билка, която се ползва от древността. Ама пишлегарите ходят по дискотеките и се напиват, друсат с амфети и кокаин, обаче тревата вредна била... айде дерзайте

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 1dcdcc65ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   22 Само затвърждаваш тезата за абсурдите в Българското образование. Защо не го пратиш да се дипломира в чужбина? Защото ще ти се похвали там, че си е намерил работа я в супермаркет, я на количка за хамбургери. Моля ти се, това тука е пародия.. Умните студенти се дипломираха в България през 20 Век, А мозъците на съвремието бягат по чужбина. Какви ти мозъци ще има тук, след като повечето са в университета за престиж за пред другите. Иначе тревата не е чак толкова опасна, но от нея се зацикля и забива лошо. И аз съм враг на алкохолизма и сериозната наркомания.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 80375f69e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   ДО 7.. Да правят изследвания върху маймуни, защото пушенето на трева е негърска работа.. Колкото и да се обяснявате, и колкото и да се пънете, тревата си е наркотик, затъпява се от нея и е забранена от закона, явно има и защо :) Да живее бирата!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 792d55cf4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Ей не е истина какви глупости се пишат тук от некомпетентни хора...
До автора: ДА, умират много мозъчни клетки, които след това не могат да се възстановят, има си и хубавата страна но и лошата е налице, затова просто не си струва... Минала съм по този път, пушила съм 3 години и вече не пуша, защото съм разбрала много неща, които в началото не знаех, просто спри навреме няма смисъл да си съсипваш мозъка само и само за да не си по назад от некоментентните ти наборчета, които си мислят че знаят нещо а не знаят нищо.. Не взимай пример от тях. защото когато пораснеш ще гледаш по друг начин на нещата.
ДО номер 3: как така реши че в Холандия точно не се пуши трева?? Там се продава повече и от цигарите у нас хахахах Ей смешни хора смешни глупости говорят ;)

 
  ...
преди: 6 години, 4 дни
hash: a7d70d243f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   "Истина ли тревата убива мозъчните клетки?"
С това изречение ти току-що го доказа. Честито!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 72f2002b18
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

28.   Тревата е най-приятното нещо на този свят! След всеки проблем, когато си изнервен и искаш да се отпуснеш - палиш малко козче и забравяш за всичко! Нищо ти няма на мозъчните клетки, не ги слушай!

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6f4ab11766
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Може 28! Ако си едно емоционално окастрено дърво, защо пък не..

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 39c60a2281
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   И алкохола убива също.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: fc844776a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Да истина е.
И не не могат да се възстановат като мозъчна клетка умре тя е мъртва не можеш да я преродиш. можеш да си направиш нови но не се връщат тези които си убил

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ea0399eee0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   От тревата ставах невротичка,викам,крещя,всички ме дразнят.Даже плачех от нерви.Тревата не е лошо нещо,но пушете в месеца 2 3 пъти иначе може да ви прецака и живота

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 3bf48304d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   До 21-ви, такива момчета като това от твоя клас има навсякъде и без да пушат трева. Тези ето не знаят къде се намират. Тук няма да се стигне до единодушие, защото половината са ЗА, другата половина ПРОТИВ. Колкото за психическата зависимост - мога да ви го кажа вече като дипломиран и работещ психолог - пробвайте да ядете шоколад 2 седмици, и след това на 15-тия ден се опитайте без шоколад и м обяснете чувството. Да, пристрастеност ще е, защото много ще искате отново да ядете шоколад. С всичко е така като го правите продължително време - шоколад, бисквити, банани, кафета, трева! Колкото до марихуаната- на 2 седмици веднъж не пречи никому! Дразни ме социалната изолация, защо никой няма толкова лошо мнение за пушачите на тютюн, това е една легална дрога, която се продава, рекламира от най-висок клас и т. н. Престанете да бъдете съдници, личния ми съвет! Всичко зависи от личността и стремежите.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 2dcd1c03d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

36.   Ето я истината, макар тя няма да се хареса на мнозина: http://youtu.be/OvLxvxxU5uk

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ccf9e906df
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Да, трябва да е достъпен за пациентите, но не и за пушене по градинки и купончета, зацепваш ли 36?

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 91137d8440
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   В марихуаната активната съставка се нарича тетрахидроканабинол, който прониква през клетъчната мембрана и по този начин стига до централната нервна система, като не блокира мозъчните импулси, а ги обърква. На прост език, същото ако прочетеш една дума с разбъркани букви, мозъкът няма да е в състояние веднага да разбере значението и. По този начин, когато си под влияние на марихуаната, нервните импулси, които мозъкът приема са под объркан вид и сивото вещество се обърква. Другото основно нещо, което прави марихуаната е, че повишава кръвното налягане, което от своя страна води до богато оросяване не мозъчната кора и нейното подуване. При честа и прекомерна употреба, последното може да доведе до непоправими последствия, т. е. постоянно забравяне, загуба на концентрация, загуба на координация на движенията, забавяне на речта, отслабване на зрението, а в някои случаи е предпоставка, както и за миокардиопатия, така и за инсулт. Който не вярва на написаното по-горе, нека се поразрови малко и ще се убеди в правотата ми. Приятно пафкане!!!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a51f0d946f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   зависи каква трева пушиш ;д пушила съм коз 10-12 пъти. 2 от които след преминаване на ефекта мислех и говорех по-трезво и интелигентно от преди да се напуша, примерно. иначе няма спор, че тревата вреди, наркотик е все пак, макар и най-лекия. ;д както бирата при алкохолните напитки. ;д и не, не могат да се възстановят клетките ХД не се захващай, пристрастяваш се психически, не ти трябва. ;д

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 5b7744348c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   не това не е виарно не убива ни6то напротив много е полезно да се пуши по скоро спрете тютюна и алкожола които наистина могат да ви навредиат

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 3ea3ef40d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   Гледам стара тема, но все още активна, та нека и аз да изкажа мнението си :D
1. Тревате НЕ убива мозъчни клетки. Както каза някой в по - горните коментари, експериментът който дава тази информация е напълно грешен - маймунки са били напушвани всеки ден с по 100 джойнта. След време почнали да измират и е установено, че е заради загуба на мозъчни клетки. Това което не се споменава обаче е, че експериментът се е провеждал по следният начин: веднъж на ден по 5 минути на маймуните им се дава да дишат пушек и клетките умирали не от тревата, а от липсата на кислород.
2. Нервните клетки по начало не са направени да се делят и следователно регенерират. Те само правят нови връзки помежду си. Но са правени изледвания които доказват, че при определени условия може да се регенерират.

Като заключение: Вредна ли е тревата? - всичко което се консумира от тялото му вреди по един или друг начин - дори полезните за 1 нещо храни и др. вещества, вредят на друго. Всъщност със всяка глътка въздух си вредиш. Въпросът не е вреди ли дадено нещо, а струва ли си да си вредя с него? Разбира се трябва да се пробва и след това се правят изводите.
Аз за себе си съм решил, че ще си вредя до края на живота си с трева. Алкохолът не ми харесва, а за цигарите да не говорим.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6b5a124ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   Като човек, употребявал и трева и алкохол продължително време, смея да твърдя, че и двете могат да бъдат изключително опасни. Или и двете трябва да са легални, или употребата им да се забрани напълно. Това, че тревата е нелегална, а алкохола не е, е уникална простотия, при уславие, че толкова много хора продължават да измират в катастрофи, причинени от алкохол. И тревата и алкохола са наркотици. Да, определено има и ползи от марихуаната, но аз познавам страшно много хора, които пушат и абсолютно всеки от тях се е променил, откакто е започнал да пуши. Усетих това и в себе си и реших да спра. Всеки си преценява дали повече му помага или пречи.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 95b11cdbc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Нямам представа за мозъчните клетки, обаче определено убива мирогледа на много хора.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5ec8d00c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Здравейте!
Аз съм Йордан и съм на 9. Вчера брат ми ми Митко, дойде при мен и ми каза, че има изненада зъ мен.. слязахме долу в мазето и извади свита цигара. Започнахме да я пушим и кашляхме доста... след известно време ми стана много замаяно и брат ми ми каза, че сме се напушили и трябва да затапим с по една обикновенна цигара. Днес ми писаха двойка по История, а си четах урока и си викам ситурно е от тревата.. Ама брат ми каза, че ако пушим по един път на седмица не пречело... И аз потърсих информация и попаднах тука.. не че не му вярвам, все пак той е на 14 почти.. по голям е от мен.. Та вие как мислите? по един път на седмица как е?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c6e3ea2a80
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Номер 3 абсолютно не е вярно това което каза за Холандия. Къде си го чел това не знам но си в пълна грешка приятелю!

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c6529fea81
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Хора, познавма много народ, които пушат трева и истината е, че тревата е като виното. Ако не прекаляваш, е все тая и е дори нагло, че някой ще ти забранява да го правиш.
Но виж, ако не пускаш бутилката, то да, ще има проблеми. Същото важи и за марихуаната. Със забраните, единственот, което се постига е, да се пълнят джоовете на разни дилъри курумпирани полицаи.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: cc294359e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Да. Вярно е. Доказала го е науката. Лекарите го заявяват с голяма категоричност.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker