Болест, порок или нещо друго - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Болест, порок или нещо друго
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 3092 пъти
Здравейте, преди време писах в един сайт spodeli.info, но забелязах, че проекта е спрян. Вероятно за добра като имаме предвид многото спам и безсмилени коментари в които дори се криеше омраза към споделящия. Въпреки това забелязах, че едно от написаните ми неща се е запазило в този сайт. Не пиша тук с цел да търся утеха във вашите коментари а по-скоро защото по-някога просто на човек му се иска да си каже.

Преживях много за 2-3 години както и вие най-вероятно. След всички неща които ми се случиха дойде един момент в който си казах... "ами то вече няма на къде по-зле". Всички болести, всички злини, и всички пороци които преживях си е цяло чудо. Но идва един скапан момент от живота в който се запитваш "Ами сега? ". Лошото е, че цял живот търпя провали. След толкова много провали човек почва малко по-малко да се отказва тотално. Вече минава 1 година и незнам какво да правя. Събуждам се всяка сутрин и се чудя "Ами днес? ". Почнаха да изникват въпроси в съзнанието ми като например Защо Въобще Живея? Ще ви разкажа накратко историята от преди 2 години насам.

Бях се увлякъл по наркотици. От начало слаби а пък след това квит има. Това съсипа социалния ми живот тотално. Преди 1 година и няколко месеца докато се друсахме с едно аверче стана нещо което обърна живота ми. Човека изпадна в кома за 2 дена. Това така ме стресира и преобърна живота ми, че няма накъде. Разбира се веднага след този случай аз спрях всичко на момента. Не съм взимал абсолютно нищо от тогава досега. Тогава обаче се появи друг проблем. Спрях да излизам, спрях да общувам с приятели, спрях вобще да излизам. Социалния ми живот се скапа тотално. Няколко месеца след това намерих утеха в алкохола. Започнах да пия и то много в последствие. За момент нещата изглеждаха поносими и нормални в момента в който се превърнах в алкохолик. Да... Както казват, беше прекалено хубаво за да е истина. Ако не наркотици то алкохол. След още няколко месеца вече организма ми не понасяше алкохола. Вече на 1 чаша вино пулса ми от 80 се вдига на 140 със кръвно 180/120.

Спрях и алкохола в последствие. Социалното ми положение стана още по зле. Вече не искам да излизам. Нямам желание да се виждам с никого, а се моля всяка вечер когато си лягам просто да не се събудя. Чесно казано съм дигнал ръце от всичко и чакам края... Опитах какво ли не... Волята ми е желязна, но просто не мога да се справя. Имам 3 опита за самоубийство досега, което намирам за страшно глупаво, но вероятно ще се повтори. По всички факти съм забелязал, че хора като мен не остават дълго на този свят. Опитал съм от всичко в живота. Пари, жени, коли, наркотици и каквото ти хрумне. Абсолютно в нищо не намирам смисъл. Депресирал съм се яко. Вярно е, че само от едно не съм опитал и това е любовта. Може да се каже, че опитах но не беше двупосочно. Чесно казано в момента се чувствам тъпо да пиша за проблемите си в този сайт и да занимавам хората, но пък даже не мога да отида на психолог, който вероятно ще ми каже това което ми се иска да чуя. Толкова много прочетох, толкова проблеми че нямам думи. От това, че някое момиче не знае как да забие гадже до потресаващи истории на хора които вече дори не са сред нас. Не очаквам никакви отговори, просто трябваше да си го кажа някъде, на някого да ми олекне поне малко. А между другото това е историята ми която написах преди 4 години.

http://spodeli.net/2/story-23380.html

Все още съм жив, но ми се иска да бях умрял.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 44e131cd67
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да ти кажа нещо което си правил три пъти не може да се "повтори" то вече е навик.
В живота не си опитвал работа "мотика" и това ти е най големия пропуск. Най голямо удоволствие е да създаваш с двете си ръце, опитай по-силно е и от алкохол и от наркотик да виждаш как от твоят труд растат плодове дори и земеделски да са.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5f0b538df1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това най-много искам от всичко не не е толкова лесно

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4f0fada93a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Пробвай пак с любов... Саморазрушителното поведение, поне от мои лични наблюдения върху мен самата, започва да се лекува с нея... Започни с нещо мъничко - кученце /за да се налага да излизаш и да го разхождаш :Д/, цвете. Не знам на колко си, но пробвай да увеличиш социалните си контакти - каквото и да е, просто гледай да има поне 1-2 часа РЕАЛЕН контакт с хора ИЗВЪН вас... Направи си прическа, така че да се почувстваш хубав /звучи тъпо, но помага за мъничко... /, награждавай се периодично, когато си по-добре /с нещо символично, просто да имаш стимулчета/, иди на психолог /не е срамно, помага... /. Хората, приятели и гаджета, ще се появят постепенно - не им натрапвай себе се, слушай техните истории, бъди приятна компания.. Не се давай, не се наранявай, има смисъл /макар и често да ни се губи.... /. Успех (hug)!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4f0fada93a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пак аз, от предния коментар. Писах, преди да изчета предния ти разказ от другия сайт. Сега ми хрумна нещо интересно - как ти се струват доброволческите кампаниите на БМЧК и по-специално тези за превенция на зависимостите? Като човек с богат опит в тази сфера, би могъл да бъдеш много полезен на младежи, които тепърва се сблъскват със ситуацията/малко от личен опит говоря - за мен поне хора, минали по моя път са много полезни събеседници... /. Освен това ще се запознаеш с много нови хора, ще бъдеш полезен и оценяван, което може да повиши самооценката ти, да ти даде малко смисъл... Ужасно е всичко, което си преживял, не е честно, но ти си млад човек, не се отказвай...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: df8ea856b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не се Предавай и аз като тебе си съсипах живота и ме страх да отида на лекар щото кой знае кво съм си причинил за последните години аз съм само на 23 Има една книга ето малко от нея
Ти, лечителят
Хосе Силва & Роберт Б. Стоун

Световно известният метод Силва или Как да лекуваме себе си и другите

Предговор

Не е необходимо да прекарате живота си в страдание.
Не е необходимо да умирате от болести.
Ваше право е да живеете в отлично здраве точно до деня на естествената ви смърт.
В тази вълнуваща, сензационна книга Хосе Силва разк рива какво е научил от изследователското си проучване, започнало в 1944 год. за психосоматичните причини на за боляванията и тяхното лечение.
Тук ще прочетете много примери за хора, които с години са страдали, но когато са се научили да прилагат огромната сила на ума си, са успели да се излекуват за много кратко време.
Ще научите за действителни случаи - процедури за първа помощ, които бързо са оправяли рани, получени при зло полуки.
Най-важното, ще се научите как да не допускате в живота си болести, дори нещастни случаи и така ще можете да живеете здравословно, безопасно и щастливо и ще помагате на любимите си същества да го постигнат.
Възможно ли е наистина всичко това?
От 1966 г. милиони хора от 72 страни са се научили и прилагат в живота си уникалния Метод Силва за развиване на ума и контрол над стреса и навсякъде казват: „Благодаря Ви, че ми показахте как да направя живота си по-добър". Когато прочетете тази книга и следвате лесно изпълни мите указания тя, стъпка по стъпка, ще промени живота ви. Чудотворните резултати бързо ще ви убедят във въз действащата сила на програмата и вие ще недоумявате защо не я използуват всички. Този ден ще дойде!
Днес е денят, в който ще започнете да използувате тези техники, за да можете и вие, и вашите близки да живеете щастливо и без болести всяка минута, до края на живота

идеята е страхотна за доброволческите кампании точно такива като нас трябва да кажат на младите колко е безмислено всичко това което ние сме правили и да ни видат докато сме се докарали белкем се оплашат ма като се замисля може би трябва да е някак си по и-нет или нешо такова смисъл да е анонимно защото не всеки иска иска да се разкрива пред света.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4f0fada93a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   То в един момент си става видимо, искаш или не - последиците, напрежението.. всичко се акумулира и избива.. Мое мнение де, аз лично не мисля, че е срамно да признаеш проблема си, стъпка към решаването му е.. В крайна сметка и ние сме си хора, макар и малко по-дефектни... :) Книгата звучи интересно, лошо, че не ми действа и не ме вдъхновява за действие.. но на автора може да помогне ;)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: df8ea856b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти не вярваш но на много хора е помогнала на мен ми я прати една приятелка която също е наркоманка и на скоро и откриха рак мисля, че на шийката на матката и какви ли не работи и се случиха напоследък с тази книга щом може да и даде сила да се бори и да не се предава да си ходи на работа дори да помага на другите ама трябва да повярваш, а иначе дори и да е нещо подобно на плацебо ефекта http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B5%D0%B1%D0%BE-%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82 какво значение като има ефект.

Не не е срамно да признаеш проблема аз имах предвид че ме страх да отида на лекар защото ако имам неизлечима болест ме съсипва това, че съм се провалил и най вече, че близките ми ще се съсипат и ще се самообвиняват, а аз си знам, че всичко сам си направил!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 4f0fada93a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   До автора: Как си, какво се случва с теб? Има ли светлинка в ситуацията?

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 5f0b538df1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Все още наблягам на алкохола :(

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker