Как се чувстват хората под влияние на хероина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Как се чувстват хората под влияние на хероина?
преди: 15 години, 3 месеца, прочетена 38428 пъти
Моята история е дълга и затова няма да я разказвам, проблема е, че бих искала да разбера как се чувстват хората под влияние на хероина, защо го взимат и защо не могат да се справят със зависимостта. Ще кажете, че е глупаво и безсмисленно, но за мен не е. Брат ми почина преди 1на година точно от това, и до ден днешен си задавам въпроса, защо, кое го е подтикнало към това, и как се е чувствал.

Семейството ми е страхотно, разбираме се добре, интелегентни родители, но знаете как е много е важна средата в която попаднеш, а той попадна във фаталната. Моля помогнете ми да разбера същността на тази така смъртоносна зависимост, някой който го е правил или прави в момента. Пазете се !!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 56

преди: 15 години, 3 месеца
hash: 2a38d0bdb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Няма как да си обясниш защо брат ти го е правил. Аз лично не познавам наркомани, но човек от моето семейство се самоуби... е, по какви причини го направи той? Ако има причини за такова нещо, то ние всички трябва да наскачаме от покривите, или да станем наркомани.

И все пак причината... старите хора казват, че му е слаб ангела. Което значи, че е лабилен... търси някакъв лек начин за справяне с проблемите. Всички ние, които живеем на тоя свят, знаем, че няма такъв лек път.

Така че моя съвет е да не се измъчваш с въпроси защо брат ти е вземал наркотици. Само той си знае защо го е правил...

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 7d9b38c3dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Здравей ще ти кажа някои неща. Хората които зимат хероин повечето пъти са подложени на голямо напрежение или са изживяли някакъв много голям кошмар и хероина ги успокоява тои действа много отпускащо и до и в повечето случаи до много хубав сън и тогава се забравят напрежението проблеми или кошмара които си изживял.

НО като зимаш редовно идва един проблем така наречената зависимост или абстиненция и започват ужасни мъки болки ту ти е студено ту топло не те свърта на едно място обаче нямаш сили да се движиш искаш направо да се самоубиеш и знаеш че ако земеш хероин ще ти мине сичко. Ако има нещо питай запознат съм добре с темата с радост бих ти казал каквото те интерсува.

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 053b464f35
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

4.   Това хероина е наи долното нещо на света бавно тои обива какво ти трябва да знаеш какво е усещането веднъж прова ли се няма отказване !!!!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 4fdd2cecd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

5.   Аз мога да опровергая думите на номер 4. Когато бях на 15 години се бях зарибила по марихуаната. Постепенно започнах да опитвам от всякакви наркотици, не пропуснах и хероина. Сега не съм наркоманка и след онзи път не съм изпитала никаква нужда да опитам отново, защото още когато си взех знаех че просто ще опитам и няма да продължавам. Не подтиквам никой да пробва каквито и да било наркотици, но ме дразни, когато някой пише, че докато опиташ хероин и си пристрастен...

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: aa72ab094a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Здравей, напълно разбирам болката ти, дано да имаш сили да я преодолееш..... Аз изгубих моето братче преди 6 месеца, от свръхдоза, намерихме го на етажа....... Беше само на 25 години, много добър и интелигентен човек....... И аз съм се питала, защо, боже, защо, как така не са открили друга алтернатива, толкова ли е гаден животът, че са посегнали, и засега отговорът за мен е същия - наркотикът им помага животът, светът и хората да изглеждат по-поносими и приятни........ Жалко, че господ прибира най-добрите първи, а нас, грешните, ни оставя да се мъчим и да скърбим........ Желая ти всичко лошо да е вече зад гърба ти и само хубави моменти оттук нататък! Кураж!

 
  ...


...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 7d9b38c3dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Номер 6 много сайеляжам за брат ти ште ти кажа нещо аз сам много запознат с темата поринцип поже4ето пъти свръх доза се получава по следния начин човек зима хероин извесно време и един ден спира ама спирането е много трудно но ако имаш воля спираш да взимаш обаче да кажем след месец два ти причатква нещо и искаш да земеш ама зимаш повечко и както не си зимал от доста време зимаш да кажем половин грам на един пат и сарцето не ти издържа ако те интерсужа нешто друго за хероуна или за наркотици те пи6и някакжи кординати например скаип и щети кажа аз лино сам минал през ада на хероина и наркотиците и отново сажеляжам за брат ти

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: aa72ab094a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Благодаря, номер 8.... Хубаво е, че вече всичко е наред при теб и волята ти се е оказала по-силна....

Пожелавам ти от сърце само хубави моменти и много попътен вятър....... Ами точно така беше при брат ми, както казваш - не беше взимал около седмица, явно се е поизчистил и след това отново изперка....

А в акта от аутопсията пишеше, че е и с много голям промил алкохол, въобще пълен ужас. Това е скайпа ми - tedkata301. Може да си пишем някой път, като имаш време......

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: e362df4b29
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте на всички, не бях влизала тук доста време, тъй като никой не искаше да сподели мнение относно моя проблем и вашите отговори наистина ме накараха да се почувствам малко по-добре и да знам, че там някъде има хора, които са били в дупката и знаят всичко свързано с това от личен или не толкова личен опит.

Номер 3 и 8, благодаря ви за отговорите, ще съм ви много благодарна ако си оставите скайпа или е-мейла за контакт, наистина бих искала да си поговоря с вас.

Номер 6-СЪЖАЛЯВАМ за това което преживяваш сега, повярвай ми знам как се чувстваш, бъди силна миличка, болката не намалява, а напротив засилва се:(

Благодаря ви още веднъж за споделеното време. Късмет в живота !!!

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 7d9b38c3dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здрасти само да ти кажа че номер 3 и 8 скаипа ми е nikola8892

 
  ... горе^
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 7b0bf7b4e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Имам приятел които е зависим от хероина иска6е ми пари на заем които след това не ги вра6та6е , залага6е си Пц-то , телевизора и какво ли о6те не ...! За тези които не са пробвали хероин ги моля изкрено да не пробват а за тези които са пробвали мисля 4е оправия няма .. БЛАГОДАРЯ ви и успех сас независимоста :)

 
  ...

...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 0134d0bd37
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Здравеи, изкрено сажелявам за загубата ти аз сущо съм претарпял подобни загуби в живота си не точно на толкова близак човек а на 2-вама от наи - добрите ми приятели . Изкам да ти кажа само че , според мен братчето ти не е знаел ваобще за това че ще се стигне до абстиненция и до колко надоло ще го докара хероина просто му е харесало и след известно време е осазнал че това нещо го влече само надоло но е било тварде касно да каже утре няма да зимам по простата причина че , неможе да не вземе на дръгия ден .... Не си задаваи вапроси от рода на Защо го е започнал просто няма отговор на този вапрос.

И другото което искам да ти кажа е че, ако се чувстваш виновна за това че не си му помогнала ... недеи не се чувстваи виновна просто никои не е могал да му помогне. На един наркоман ако тои сам не иска да си помогне никои не е в састояние да му помогне. Говоря така категорично по този вапрос защото аз също сум бил зависим към хероина и за радост от известно време насам съм извън лаината с извинвние за израза малко вулгарен но е точно така . И ако има хора които се чудят как така без лечения без хапчета и др странични влияния съм го спрял според мен има точно 2 причини които наистина много са ми помогнали едната от тях е това че съм го пожелал аз а втората и също толкова важна причина е моята приятелка.

Наистина сажелявам за загубата ти ако имаш други вапроси към мен смятам че мога да съм ти полезен за доста нешта ... можеш да се свържеш с мен по моя скаип : chencha85

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: d5e167a348
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Oxx...хероина не е мажещ наркотик не съм пробвала, но имам приятели, които го правят той е като стимулант и първия път е неприятен , повръща ти се обръща ти се всичко .. има няколко причини поради които хората се друсат ...
1. от скука
2. някакъв проблем личен или в семейството
3. ИЗЦЯЛО ЗАВИСИ ОТ СОЦИАЛНАТА И РЕФЕРЕНТНАТА ТИ ГРУПА !!!!
Мога да измисля и още, но няма смисъл хероиновите другари са стигнали до това положение защото са решили, че херото трябва да се пробва, за гъзария ала бала ... може да е сичко, но зависим ставаш и още как!? Това за мен е единствения наркотик към които можеш да се пристрастиш физически и психически!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 6d076b0d7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Пффф като го чуя тоя хероин и просто ми прилошава.Хероин та Хероин в България няма хероин а и да има е много друсан с сякви буклуци не му мислете на хероина защото българия е транзитна държава и малко стока остава тук.В момента наи лошия наркотик е амфета защото сяко недорасло тиинче като иде на парти чертае.Пафкаите си Джонгата и тва е....

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 76bda16c04
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

16.   Аз ще ви кажа от първа ръка защо се друсаме с хероин. Защото е невероятно и всеки които него разбира да го духа. Може би ако гледаш trainspotting доста неща ще ти се изяснят

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 76bda16c04
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

17.   А и за какво са ти причини когато се друсаш с хероин?

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: f560558c16
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Здравейте искам само да Ви разкажа и аз моята история. Моят приятел беше зависим от хероин,замина в комуна и си дойде напълно чист! Нямаше проблеми, всичко беше наред, започна работа и до там... работеше по 12-13 часа. Една вечер се прибра и ми каза, че пак е зависим.Криел го от мен,но с тази работа нямал време да си купува и се появила абстиненция.Кажете ми моля ви има ли лек за тази зависимост и как да му помогна?скайпа ми е mir4ety7 ако някой може да ми помогне нека ми пише

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 72f84ad3c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   до номер 18.незнам мила,а тои иска ли да му бъде помогнато.първо поговори с него.попитаи го какво иска от живота,за какво се бори,и какво очаква от връзката си с теб,защото в това положение,тои не може да ти даде нищо,попитай го ако иска деца и семеиство,така ли мисли да вирвят нещата,или би се борил,да спре.само така ще знаеш има ли смисъл да се опитваш да му помогнеш.................................................симба

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 4a671331de
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   Не съм опитвала, но когато попитах един познат той каза: "Представи си най-страхотния оргазъм, който си получавала. Умножи го по 1000000000 и пак няма да си дори близо.... " Репликата е подобна на тази от един филм

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 2d8bda0a94
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Какво да ти кажа... не знам. Борбата с това нещо е много трудна, да не кажа невъзможна...
Аз съм чист от 10 години и вече съм забравил, а и не искам да се сещам за нито един ден от онзи ми период.
Само като се сетя за кризите и още настръхвам, а като се сетя как се чувствах през първата година докато не взимах.... един ад беше... не ми се пише дори за това.
Съжалявам за брат ти.
Искам да ти кажа, че ти нямаш никаква вина и не трябва да се обвиняваш изобщо, никой не е бил в състояние да му помогне освен самия той.

Ако има ад, то това е хероиновата зависимост.

Още се чудя понякога как съм успял да го спра, защото наистина не знам как стана!!!

Желая успех на всички които се борят с това нещо.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b9845a77e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   До номер 5 знаеш ли какво са ти пробутали в дозата, дали няма да те отровят, дори и да не започнеш. Аз съм опитвал единствено ацетоново лепило, то поне е легално в него няма отровни примеси за пари. Пък дали вкъщи ако те хванат, че се друсаш няма да те слупат. Когато дишах лепило и на другия ден меришех на ацетон, помислиха че съм болен.

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ae66a20231
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

24.   Аха... Аз бях хероинозависим 6 години. Нещата както винаги са относителни, не се имам за лабилен и не смятам, че приятелите ми (лека им пръст) употребяваха херца, заради лабилност... (какво по...*****) Да, има хора, които започват заради проблеми и в търсенето на начин да се справят с тях, но аз не мисля, че те са много. За да взимаш хероин обикновено значи, че си умен, ако си деградирал-то поне си бил умен... Схващате... (надявам се), че хероина е нещо прекрасно, но не е за всеки. Малкото щастие за малките хора, които ще платят ниска цена. Хероина е от големите неща, за великите хора готови да платят огромната цена. : ) А как се е чувствал? Ех... така както ти едва ли някога ще се почувстваш през жалкия си ненаркомански живот. :D Пълно спокойствие, топлина, чувството, че си обгрижван, обичан и прегърнат от всичката доброта на този свят. Безгрижие, леснота и върховното щастие-това е чувството от доза хероин. : ) Но както казах... цената е огромна. ^^ НЕ ЗАПОЧВАЙТЕ !!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e244a11492
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Здравейте, тук не е писано от много време но се надявам някои да ми отговори в скоро време. Първо да кажа, че не съм заблуден тийн който от гъзария иска да се надруса или нещо такова просто имам много много сериозни проблеми и силни болки, искам да Ви питам някои от вас дали знае и да ми каже съвсем искрено един приятел ми даде малко хероин каза, че ще ми мине всичко, но ме е страх от това какво ще последва ако го използвам.. Ако го пробвам само веднъж искам да ми мине просто за малко шибаната болка (извинявам се за езика), само 1 после пак ще си я търпя, но ако се пристрастя не знам какво да правя. : ) Много ще съм благодарна ако някои се отзове и ми пише.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 337f59ab72
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   До 25. Намери друг начин да се справиш с болката! Колкото и да ти е трудно, това според мен е избор за който ще съжаляваш. Ефектът е краткотраен. Ако избягаш веднъж от болката за кратко, какво толкова ще спечелиш? Дали после няма да искаш още веднъж да избягаш? И още веднъж? И какъв е смисълът да избягаш дори веднъж? Щастието и удоволствието са част от живота, но и болката и страданието също са. Това е опит за бягство от неприятната част на живота. Но от същността на живота можеш да избягаш само по един начин. Като умреш! Ако има Отвъд, може би е по-добре и по-лесно, не знам, но в нашия свят съществува безкрайно силно страдание и всеки човек отпива различни дози от него. Има един начин! Във всеки човек, дори и в най-слабия на света се крие неподозирана сила, неподозиран дух! Вътре във всеки съществува същността на воин, дори понякога той да е заспал. Ти съдържаш в себе си огън, огромна сила! Обърни се към дракона в себе си, към същността си на воин! Това няма да е лесно, ще изисква усилие от твоя страна, но ако успееш ще ти даде сили да победиш, без да се докосваш до хероин. Просто не се предавай, приеми го като битка и дори болката да се засили, ти вече ще я усещаш по различен начин. Моят съвет е - прави нещо смислено, нещо лично за теб, което ще те развлича или нещо ценно за някои друг. Или и двете! Това ще ти влее нови сили. НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ, КОЛКОТО И ДА Е ТРУДНО! ДОРИ И ДА ЗАГУБИШ ВСИЧКАТА СИ ВЯРА! НИКОГА! БОРИ СЕ ДОКРАЙ! ПОМНИ, ЧЕ ЖИВОТЪТ Е НЕЩО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО, ИМА БОЖЕСТВЕН ЗАМИСЪЛ, ДЪЛБОК СМИСЪЛ И СИ ЗАСЛУЖАВА ДА СЕ ЖИВЕЕ, КОЛКОТО И ДА Е ТРУДЕН! БЪДИ ВОИН!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 45b9cf3931
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   И аз подкрепям номер 27 разбери че живота е борба и че 1 човек трябва да има за какво да живее и да вижда хубавите неща и да не си ваобразява че може да намери утеха в наркотиците това е наи-голямата заблуда в която човек не трябва да изпада, но трябва да знае какво прави, с каква компания се движи, това сащо е един много важен фактор за развитие на 1 човек. Най важното е да не се поддаваме на някакви си овлечения от, които по-някога изходат е мн труден почти невазмойен аз съм против НАРКОТИЦИТЕ ДОРИ И ПРОТИВ МАРИХУАНАТА.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d038db72c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Авторке, като имаш "много, много сериозни проблеми и силни болки" отиди на лекар веднага или говори с родителите си. Какво си мислиш, че ще направиш като вземеш хероин? !? Естествено, че ще ти хареса и ще искаш още, уж само веднъж. Минала съм по този път и знам, че няма как да не ти хареса. Ти сама ще си намираш оправданията защо да вземеш още веднъж - днес те боли едно, утре ще кажеш, че нямаш настроение и т. н. Не се трови момиче, хероинът води до СМЪРТ!!! Малко са се спасили от този ад, дори не искам да обяснявам колко дълъг и тежък е пътят след като вземеш такова нещо макар и "веднъж".. Пази се и умната! И не забравяй, че хероинът не е болкоуспокояващо, нито пък е в помощ на хора с проблеми. Той НЕ решава проблемите, а води до нови, още ПО-ГОЛЕМИ!!!
П. С. Уточни какви болки имаш. Може да ти дадем по-умен съвет.

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f9d00dc404
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   До 24
Знаеш ли как искам да те прегърна за тези твои силни думи, преди два месеца загубих дъщеря си от хероинова зависимост и се разплаках като прочетох коментара ти. Като баща опитах всичко за да спася детето си, но... най-лошото се случи. Имам нужда да поговоря с умни и силни хора като теб.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 45b92db706
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   До 24.
Ти още си зависим мой човек.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d06a5203dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (87 гласа)

33.   Ти, който в момента четеш това, те моля да забравиш всичко научено до сега през твоя живот. До ден днешен. Изчисти съзнанието си от ненужната и мътна информация наслагвана с поколения. Липсата на информация води до табута, което от своя страна създава наркомани. Човек опознал себе си е способен на контрол. Начертани, бледи линии, свирепи крясъци в дълбочина. Можеш ли да ми покажеш къде те боли? Страхът подтиска. Познаваш ли страх, познаваш и болка. Познаваш ли страх, Любовта за теб остава скрита.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: a197cfe6bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Жал ми е за такива хора. Съжалявам ако някой ще се убиди хаха

 
  ...
преди: 11 години, 15 дни
hash: c1666a81b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Зависим съм вече 2 години, първата пушех за около 4-5 месеца, после спрях за 6-7 и преди 3 месеца започнах наново.
Лошото е че наскоро опитах и от помпа което наистина ме притеснява. По-принцип имам здрава психика и мисля че ще се справя сам без лекарства и ще спра.
Изключително гадно е че въобще пробвах сега цялата компания е на хероин и като ги гледам няма и да се спрат...

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 375bbe781b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Хероинът е създаден с една едничка цел- да притъпява болката. Човешкият ум обаче е най-голямото бедствие на този свят и може да прекрои дори най-незначителния проблем в трагедия. Хероинът е начинът на употребяващите го, да избягат от самовнушената болка или от способността си да разсъждават, поради притока и възпроизвеждането на ендорфин при употребата му.
Да обикновено слабохарактерните прибягват до него: Кърт Кобейн и Лейн Стели са изключение, тъй като са имали тежки стомашно чревни заболявания, а предписаните им болкоуспокояващи, които са пиели с години от ранна детска възраст, са развили пристрастието им към хероина.
Почнеш ли много да се питаш, накрая и ти ще се поддадеш, така че зарежи тая работа.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 006842758b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

40.   Когато го пушиш няма опасност от свръхдоза, но абстиленциитe са много по- силни!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: e2004aaed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

42.   Ще ви разкажа моя случай. Сега съм на 35. Започнах на 15 директно с хероин. Учех в престижна гимназия, имах уж добро семейство, бях едни от най-обещаващите ученици. Но, ето че започнах. Хероинът ми даде свобода да правя каквото си искам, безнаказано според мен тогава, да контактувам с най-различни хора, чевствах се на 7-мото небе. Както някой каза по-горе, усеща се една топлина и щастие което те облива за малко, всички грижи и вълнения изчезват. Но това е за наистина малко време. После навлизаш в една безкрайна въртележка- зле си- търсиш пари- търсиш дилър- търсиш каде да го вземеш- търсиш как да се скриеш от околните. И постепенно животът ти се превръща в ад. Всеки проблем го решаваш като вземеш. Минах през безброй спирания, лечения, комуна, метадоново лечение. И така 20 години. Дълги години. Преди година спрях метадона по свое желание, намалявайки постепенно дозите, докато не стигнах до капки от разтвора. Минах през 40 дневна абстиненция, която издържах. После с много усилия на волята и с подкрепата на жена ми, успях да издръжа времето без вземане на нищо. Сега мисля, че си е струвало. За съжаление времето, което отмина не мога да го върна. Практически почвам живота си отначало, а приятелите ми са устроили вече живота си. Загубена младост!!! Не съвсем за щастие. Никога не започвай! Не си струва. Ще платиш адски скъпа и несъразмерна цена. Ще загубиш десетки приятели, партньори.... И ще останеш сам.... Защото ще изгубиш и малкото приятели, които си имал...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b756a28c9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Отговорът -
ЧУВСТВАТ СЕ ЗАВИСИМИ.


FXN ~

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: f8df002dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Хероина има голям толеранс(нуждаеш се от все повече за същия ефект) повечето смъртни случай са от подозиране! Като го вземеш губиш представа за себе си и всичко около тебе, всичко изчезва просто релаксираш не можеш да се движиш, всичко ти е отпуснато! Като ефекта отслабне най-често взимаш 2 доза защото не мислиш трезво и нямаш контрол над действията си! Жалка гледка е да гледаш човек на хероин, вее се из улицата като пиян(прегърбен, влачи краката си, като минат 1-2 часа, ляга на земята защото вече е твърде отпуснат за да ходи! Ако искаш да изпиташ отпускане си намери много качествена трева, МДМА или лцд(може и да ги смесиш ако искаш- ще изпиташ най-добрите 8 часа от живота си)! След това 1-2 месеца трябва да минеш на витаминова диета, и пак може да повториш. Забрави за хероина!

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 6ad06762ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   До номер 42:
Как може да се разбере дали някой взима хероин? Възможно ли е да пуши на 8 часа или през ден или по-рядко? Има ли сигурни белези, по които може да се разбере без да му се прави тест? Употребата на херион води ли до липса на сексуално желание? Има ли нещо в поведението, което може да издаде, че човекът е употребявал? Благодаря.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: b5f4e7542e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   До номер 46:
Не съм 42, но ще се опитам да отговоря на въпроса ти.
1ви признак - изчезват вещи от дома му(на зависимия)
2ри - ИМА липса на сексуално желание
3ти - наблюдава се запек(макар че не виждам как можеш да го установиш.. )
4ти - има усещане за студ. Обикновено зависимите са облечени по-стабилно.
5ти - при употреба има замаяност, забавени движения и рефлекси.
Ако си родител и се притесняваш за детето си(искрено се надявам да не е това), виж дали няма промяна в графика му. Провери дали няма нови съмнителни приятели, дали се прибира по-рядко, по кое време. Можеш също да наблюдаваш количеството храна, което яде (ако е по-малко от обикновено може да е признак). Звъни му през няколко часа и добре се вслушай дали говорът му е ясен и отчетлив и така. Надявам се да съм помогнал. Ако имаш въпроси - питай. Тук сме.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 52edd008ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Скоро разбрах че и моят брат взима хероин. Не знам какво да правя. Какво да му кажа. Сега е вкъщи и е обвздвижен по други причини но знам че когато излвзе отново на вън със старите си другари ще се върне към стария си начин на живот... Не знам какво да правя. Съжалявам го, съжалявам и за родителите си. А като чета какви неща пише тук не ми се мисли. Това е най - страшния кошмар на всеки близък на наркозависим. Не може всичко просто да продължи така, не може... Страх ме е. Много ме е страх. Няма с кой да поговоря за това, няма кой да ми помогне да му помогна...

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: b5f4e7542e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   49, отговарям на теб, защото темата е адски стара и не се чете явно. Това, което трябва да направиш, е да му помогнеш, с помощта на родителите си. Няма да те лъжа - няма по-тежък наркотик от хероина, особено когато се приема венозно. Резултатите са 2 - умираш или прескачаш трапа, но си обречен на половин живот. Ако взима отскоро, няма да е невъзможно, макар и да е много тежко. Ако брат ти е боклук по природа( не го казвам с лошо). Ако е бил слаб ученик, вандал, ако не е слушал родителите си никога, ако всичките му приятели и познати са боклуци, просто няма шанс. Ако е бил сравнително добро и възпитано момче, значи може да се поправи. Така или иначе трябва да опитате. Ако искаш мога да ти кажа какви са вариантите, ако те интересува. Ще следя темата заради теб. Питай, ще помагам с каквото мога.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: c349b0ea09
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

51.   Хора, трябва да разберете, че каквото и да правите не можете да накарате един зависим да спре и с говорене и с баене ако щете пак няма да стане! докато самият той не пожелае да спре няма да го направи! Аз съм зависима от опиати вече 2 години и това е една постоянна борба.. губите не само вещите, които продавате за да си купите, но губите и себе си..

Колкото до усещането.. това е наистина както някой беше написал най-силния оргазъм и най-голямото удоволствие! именно за това е толкова трудно да се спре.. та, как да спреш нещо, което ти носи такава наслада.. А пък ако сте в кризи тогава е още по-зле.. по цял ден и нощ болките и тръпките, разтройството и побръщането и т. н. ти напомнят за дрогатаи това е единствената ти мисъл - да вземеш!

Когато го имаш е като майчина прегръдка, когато го нямаш е като бащина плесница!

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: b5f4e7542e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

52.   51, надявам се да не говориш сериозно. Знам, че вероятно е много хубаво чувството, но преди да се боцнеш помисли за родителите си, за приятелите си(тези, които не са на херо), за себе си. Хубавото е за малко, после следват кризи, търсене на пари и какви ли не гадни работи. Помисли колко по-хубав би могъл да бъде животът ти, ако превъзмогнеш тая зависимост. Мамка му, не искам да го казвам, ама дори и самоубийство бих предпочел. Живот без наркотици, цигари и алкохол!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: f1c5a34ece
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

53.   Как са живеели хората в миналото без хероин? Кога е навлязъл в обществото? Ценете живота си, хора, само един шанс имаме.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 дни
hash: 65c94336a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

54.   здравеите! пише ви една истрадала жена на 50 години. дъщерями е хероиново зависима и мъжът и също, какво ли не говорих не желае да спре, остави това но създадоха и две деца, горките! говорих колко пъти с грижа за детето закрила за детето, но в българия никой не се интересува за децата, понеже има много без родители и ми казват, , , има ли си родители? ама какви родидели те не знаят на кой свят се намират децата се чудят защо спят толкова много, защо са агресивни. сърцето ми се къса и не мога да помогна на внучетата си те не са виновни не заслужават такъв живот, аз исках да ги гледам, но дъщеря ми не ги дава, така си ги мъчи, стават такива скандали в тях, комшиите са се наплашили дори и мен ме е страх да ходя в тях, но трябва да виждам децата, а те са нервни все едно че те са в абстиненция, изобщо живота ми е ад. исках да се самоубия но трябва да живея заради внуците, ако мога с нещо да помогна за страданията им, но те са се погрижили да ги настроят против мен това не са родители а мъчители никоя институция в българия не може да ми помогне къде ли не съм ходила, , , , какъв е смисала от такъв живот?

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 1a12b01728
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

55.   Вземете изгледайте The Basketball Diaries, че да се озаптите с тоя хероин...

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6a394acd3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

57.   До 54.
Здрасти. За съжаление проблема при вас е сериозен, защото те са двама. Тоест. На ротационен принцип се дърпат на долу. "Подкрепят' се в зависимостта си. Аз съм употребявал хероин от 1997 до 2001 година. Имал съм контакти с всякакви наркомани. ПОсле бях в комуна извън страната за няколко години(испания-италия). Сега всичко от онова време е като един сън. Отминало и забравено. Ако искате да помогнете на дъщеря си. Трябва да я отделите от съпруга(100%). После да мислите за комуни извън България. Това ще бъде ако тя желае и осъзнава поне пмалко, че иска помощ. Иначе няма да има ефект.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 195c1b706a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

59.   Има ли все още хора, които да следят тази тема? Имам безброй въпроси..

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 2098d87dac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

60.   До 59. Аз имам отговорите.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 2098d87dac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

61.   До 59. Аз имам отговорите на всички твои въпроси, питаи смело.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2e3cda851b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

63.   здравейте, не знам доколко е актуален сайта,,надявам се... и аз не знам точно накакво....можеби просто да си излея душата и да попитам дали някои знае къде има групи за взаимопомощ на близки на зависими....имам чувството че вината е в мен - заобиколена сам от наркомани -понякога си мисля че аз ги подтиквам...незнам полудявам....брат ми си отиде след 12 години хероин.сина ми беше 5 години на амфетамини-преживях ад...беше ...много тежко...успях да гпо вкарам в терапевтична обшност...излезе преди 6 месеца след 1.5година лечение..работи 2 месеца в чужбина..вьрна се преди 1 м...и сега пак е на гребена на вьлната....приятелят ми-които е бивш хероинов след 5 год чист-даже това работеше...преди 1месец ...получи рецидив-пак...поне си призна но за жалост...беше само това..остана си с признанието....от ден на ден става все по зле..ужасно апатичен,вял...унесен...просто ....в друг свят....толкова го обичам,,, срината съм...за всички....знам че докато те не решат и не направят крачката-аз съм безсилкна...но колко оше мога да понеса.....на 44 г и незнам ...искам да вярвам,,,,искам...но как...тарся групи или поне рамо....съжалявам и за правописа...

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f3249f4ede
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

64.   До 63 съжалявам за болката ти, но моя съвет е да плюеш на всички наркомани с които с заобиколена които избраxa дрогата пред живота дори пред самата теб (приятел ти , сина ти ) и да си xoдиш да живеш някаде далеч от такива ... съжалявам знам че не помагам с коментара ми но по добре това отколкото цел живот да се мъчиш ти и да го мислиш пък те да си земат xeрца и да им е приятно и топличко аа я да си гледат работата наркомани мръсни като ги заебеш и току виж им дойде акъла в главата ако ли не ти си намериш други билики и ще си живеш живота без дрога .. надявам се да го прочетеш това ако ли не здраве да е.

 
  ...

1-50 от 56
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker