Въпрос - амфети - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Въпрос - амфети
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 2741 пъти
Здравейте, прочетох всички теми в раздела "наркотици и алкохол" до една, но все пак реших да ви попитам - възможно ли е да е истина, че човек, употребявал наркотици - амфети и други, да има притъпяване на чувствата и да твърди, че не чувства нищо по принцип... като цяло да гледа с голяма апатия към живота? Също така, възможно ли е употребяващия да говори неща, които не мисли в действителност и да се държи лошо и сравнително колко време е нужно да с излезе от тази депресия и раздразнителност, които настъпват след спиране на наркотика.

Благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: c068277f39
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ама много ясно, че е възможно, това са отрови за тялото.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9799016dbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нямам представа до колко чувства, но със сигурност малко неща започват да го интересуват, разбира се най вече важни неща от живота. Ако кажеш на някой пиян, че се е напил в повечето случай би ти отвърнал, че не е близвал грам алкохол, така че примера е същия и с употребяващите наркотиици и опиати. Малко от тях ще си признаят за вредата, която има от наркотиците. Те за това се взимат, защото така си гледаш с пренебрежение към всичко, няма проблеми, няма грижи, но не е така. Колкото и да не се чувства, те не знаят, че има проблеми. тези проблеми най-много засягат здравето им. И като започнем от най-леките опиати до по тежките наркотици, всичко уврежа мозъка. Слаба концентрация и слаба памет са най-малките примери.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 0918917e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Първо, амфетите са психически пристрастяващи, но не и физически. Второ, повече хора, който ги изпозват имат така навечената down фаза, поради изчепаните нива на серотонин(който те прави щастлив). След като мине ефекта им ти се спи повече и може да ти е доста кофти, но не до степен да не се контролираш, в смисъл пак си си ти. А за колко време ще ти мине зависи от колко си взел и колко дни подред си взимал. Ако е еднократно и в малко количество може и да нямаш down фаза, ако е 3 дни подред към 1, 2 дена докато ти се въстанови изчерпания серотонин. Да в down фазата се чувства апатия, но минава.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4d8bbaba55
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От личен опит

1. За безразличието - чувствала съм всичко безразлично деня след това. Иначе още докато ме държи се чувстам приобщена към групата. Случвало ми се е да съм в нова компания в точно такъв момент (бившия ми ме беше запознал с приятелите си). И принципно не съм притеснителна, но тогва се чувстваш все едно са ти приятели от 10 години. Някак си такова е усещането. Но аз и като се напия на следващия ден ми е безразлично.
Казвам ти за деня след това не за дълготрайния ефект, защото не съм била пристрастена и не съм се опитвала да се спра. Ако шмъркаш постоянно това ще ти е усещането постоянно, но вече ако спреш, след като си пристрастен не знам.

Не говориш неща, които в действителност не мислиш, точно обратното-имаш смелостта да кажеш всичко, което мислиш, защото както казах, имаш чувството, че с който и да говориш, говориш с най-добрия си приятел.

Само за депресията и раздразнителността не мога да ти кажа от личен опит, но знам, че не е много кратко време.

Няколко съвета искам да ти дам: 1. По-добре не започвай. Аз опитах, защото съм такъв човек, че искам да пробвам, всичко. Всичко, което след първите няколко пъти можеш да спреш, разбира се.
2. Ако започваш имай неква граница се пак-не да ти е за закуса, обед и вечеря. Ако си праиш некъв маратон 5-6 дена, да. Все пак, ако през ден обикаляш дискотеките, да не е през ден. Абе разбра ме, граница да имаш.
3. Ако усетиш некво пристрастяване, спри.
4. По-добре си шмъркай бело, мани ги амфетите. Не случайно хората казват, че амфетите са кокаина на бедните.

И един въпрос-на колко си и защо искаш да пробваш.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 065d9b56cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   до номер 4 : Аз съм на 20 и всъщност не става дума за мен, а за приятеля ми. Преди около десетина дни се скарахме, макар и виртуално. Към 2-3 месеца беше в София и знам, че доста амфети и други, на които даже не им запомних имената, е употребявал. Тъпо ми е, защото сякаш е друг човек и затова се опитвам да разбера дали ще "дойде на себе си".

Благодаря на всички за отговорите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker