Какво означава пуша рядко? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Какво означава пуша рядко?
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 5289 пъти
Има страшно много хора, които пушат, дали трева, дали цигари... Но мого от тях казват "Аз не съм зависим","Знам си границата","Понякога ми се пуши" и някакви такива неща. Това пушачи ли са или не? Има ли средно положение? Примерно някой е отказал цигарите за известно време и пак почва, по 1 на 2-3 седмици или по често... зависи от ситуацията. Има ли шанс тези хора да спрат на 100% или след време започват по-често и вече се водят пушачи. И какъв е шанса тези хора найстина да правят това което казват и от време на време да пушат без зависимостр и зависимост, въобще зависим ли си ако ти се случва рядко, но не мислиш да спираш?

Много съм объркана... Всъщност става дума за приятеля ми, много сме говорили на тази тема, обяснявал ми е но аз пак не го разбирам... смятам, че е зависим пък той отрича, казва че не иска да спира, но това означава ли че не може.
Знам, че много хора са така, има ли шанс да поискате да спрете и бихте ли успели?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 75a82abf15
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не мисля, че е зависимост, по-скоро е като да хапваш нещо, но не постоянно, обаче може да стане зависимост.
Аз не съм пушач, но така го разбирам.
Да, може да спре, стига да иска!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 43f241048e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ДА! Има средно положение - и аз съм чист пример за това. На 17 съм... допреди 4-5 месеца - заклета и твърда непушачка. Обаче имах един кофти период и завършвах всяка вечер, около 2 през нощта, с цигарка от на мама кутията на терасата тайно... После дойде лятото и започнах да зачестявам, купувах си кутии и т. н. И изведнъж - преди седмици - спрях окончателно.
Да, от време навреме меракът ми да запаля цигара напира... но аз не се давам. То си е индивидуално. Но факт е, че тютюнът не ме пристрасти, за разлика от повечето хора. Пишейки това, срещу мен е кутията с тънки цигари на майка ми, и знам, че няма да разбере, ако си отмъкна едничка. И че ако искам да изпуша една, ще е една, а не 10.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: a016c17a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Една никотинова цигара на 2-3 седмици не е пушене, макар че каденето си е удоволствие, а всички сме зависими към удоволствията малко или много :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 633443a31c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Цигарите са вредни и ме отвращават супер много! Хора, не пушете! Да видиш как най-скъпият ти човек се трови с тях - ужасен кошмар! (просто искам да го кажа... )

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7ee2a179e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   от авторката:
№ 4 знам какво е... и мене ме отвращават, мразя ги.. опитвам се да бъда солидарна към приятеля ми, към неговите навици, нали всички си имаме пороци, но ми е адски трудно, не искам да му давам ултиматом, но се чуствам ужасно като пуши, макар, че не го прави пред мене, само като излиза с приятели... колко пъти съм го молила да спре, но той не иска, казва, че това е за отпускане от време на време не е проблем...
Искам да ви питам как мога да приема това, колкото и неприятно да ми е.. да не се притеснявам, че е запалил цигара, при условие, че са ми противни. Не искам да имаме този проблеми ако не той аз да променя нещо.

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7ee2a179e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   пак от авторката:
И дали има начин да го накарам да спре, без да изглежда, че го променям.. не искам да съм от момичетата, които променят приятелите си, ама май съм от тях.. ама аз не го правя заради себе си, а заради него, но пък той не иска, а не искам да го карам да прави нещо, което не иска...
Има ли някакъв деликатен начин да го накарам да иска да спре, да го направи заради себе си, а не за това че съм го накарала... Много ми е объркано, или аз или той трябва да преодолеем себе си, можеш ли да се промениш дори аз да съм тази, която се променя пак бих била доволна.. кажете ми начин да се разберем помежду си.. мислила съм за компромисни решения ама пак не съм доволна, опитвала съм се да приема, но просто не ми се получава.. какво да правя?
ако беше по 1 на 2-3 седмици както е понякога по бих го приела, но понякога е по 1 на ден като се върнат приятелите му, понякога пуши повече.. там 5-6 и аз нз точно, но след това дълго време не запалва... преди всеки ден и трева и цигари, после от време на време и от двете... успях по някакъв начин да го накарам да спре тревата, обещал ми е ама се тревожа, че пак може да пуши без да ми казва или да ми казва, че е пушил цигара
Не знам аз ли трябва да опитам някой път, но не искам заради момче да пропуша случайно, като се знам каква съм зависима.. пък и съм си обещала на себе си никога да не си дърпам..
Сигурно ме мислите за откачена с такова малко проблемче, но направо откачам, много съм чуствителна и бързо се разтройвам и от най-малкото..
Дайте ми съвет как мога да променя начина ми на мислене, или пък неговия

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0a2a5bee85
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Абе я стига! Да, цигарите са вредни - безспорно. Но така или иначе пушачи има и ще има. Кое е днешно време не е вредно девойче? Я се замисли хубаво, да не би ти да живееш адски здравословно? Искаш да ми кажеш, че не прекаляваш с шоколада, с алкохола, с тестеното, с мазното и с още куп неща? Не мисля, че трябва да караш приятелят ти да спира цигарите и рано или късно ще избяга от теб, щом слагаш условности, забрани и искаш да прави нещата по твоя начин... Любовта не е за да променяш другият, да му налагаш неща, които ти мислиш за правилни, а за да го обичаш такъв какъвто е. Вие сте индивидуални, различни, личности. Ти него ли обичаш такъв какъвто е или искаш да си го промениш, да си изгуби характера и да изпълнява всичко, което ти му кажеш.. Пф.. Смятай каква връзка, как не се е осъзнал момъка какво го чака, не знам! Ако смяташ, че нещо според теб не е правилно, просто му го кажи : " Мило, не мисля, че цигарите са ти в плюс, даваш и много пари за тях, но все пак това е твоят избор и аз го уважавам". Изразявай мнение, но не променяй, остави другият да вземе решението сам за себе си. Все едно той да ти каже : " Спираш да се мажеш с лосион, вредно е, всякаква химия! " Или нещо от сорта! Човекът е пушач, не е изрод! Научи се да обичаш хората, такива каквито са!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 5995e8b39f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не е вярно, че не иска! Няма воля да се откаже, но то да беше само той..

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7ee2a179e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   от авторката:
малко се отдалечихме от темата
Искам да знам рядкото пушене може ли да мине към редовно или пък да изчезне, а другия вариант е да се задържи така? По-лесно ли е да накараш някой рядко пушещ да спре цигарите и как? И дали бих могла аз да приема това, че той пуши и как?
№7 не искам да го променям, бих се променила аз заради него, но не знам как. Искам да му кажа тези думи, но не ги мисля, искам да не ми пука както не ми пука за другите хора, че пушат. Знам, че това е някаква моя прищявка, но както каза №4 да видиш най-скъпия си човек да се трови с тях е кошмар.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ffadcd55be
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Честно да ти кажа аз съм един от тия хора със средното положение. На 19 съм, така да се каже "припалвам" от 14 годишна. Мога да не пуша 6 месеца, после да изпуша една кутия и пак да спра. Мога да пуша всеки ден в продължение на месец и да спра, без да ми пукаОт както ходя с пушаш, пуша малко по-често. По 1-2 цигари седмично до колкото съм забелязала. Всъщност като се замисля не съм пушила от началото на август :D Както и да е, не се чувствам пушака. Не си купувам цигари, не се крия и никакви такива. Така че-има средно положение.

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0a2a5bee85
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Номер 7 съм. Не разбирам защо някой от вас трябва да се променя? ! То това не е любов, щом се обезличаваш и другият те моделира. Това е кошмар! И ако е малко по-умно момчето, то рано или късно ще се усети и ще избяга то теб. Днес са цигарите, утре ще е нещо друго, а после сигурно ще трябва да подбира думичките, с които да може да общува с теб. Защо не го оставиш да прецени кое е по-добре за самия него, пълнолетен е и е достатъчно голям човек да направи своя избор. Какво сега ще го дебнеш кога е пушил, колко е пушил? ! Ще го душиш, за да видиш дали ви мирише на цигари. Не мислиш ли, че това е абсурдно? Задушаващо? Обсебващо? Обезличаващо? И кое е кошмар? Това, че пуши? ! Цигари? Ти сериозно ли? Разбирам да е пушач, който да пуши по 3 кутии на ден, но дори и тогава единственото нещо, което можеш да направиш е да му поприказваш, че 3 кутии на ден е лоша работа. Пак ти задавам въпросът кое в днешно време си мислиш, че не е вредно. И да те попитам ОТНОВО, ти спортуваш ли? Ядеш ли качествена храна? С хранителен режим? Спокойна или нервна си? Прекаляваш ли със сладкото? Употребяваш ли алкохол? И колко често го употребяваш? С какво го употребяваш? Да не би да дишаш екологично чист въздух? Научи се да обичаш и да приемаш човекът до себе си такъв, какъвто е! Не се опитвай да го променяш или той да променя теб! Личността си е личност! И човекът до теб трябва да се чувства свободен с теб! А не да се крие като пишлеме от майка си като пуши ЦИГАРИ! Успех! И утре, ако искаш му забрани да пие кафе, например, защото било вредно и си е кошмар да гледаш любимият да се трови!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0a2a5bee85
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пак номер 7 съм за протокола пушачка съм от 17 годишна, сега съм 25 годишна. И също за протокола пуша по 1 кутия на ден. И ще ти дам един пример най-добрите ми приятели, които са двойка за от 5 години заедно - тя пушачка, той непушач ( и спортист), един път не съм чула момчето да й прави забележки за цигарите.. хм защо ли.. може би защото не се опитва да я променя и я оставя сама да прави избора за себе си! И почнеш ли да си купуваш цигари си купуваш цигари! Успееш ли да ги спреш, възможността да пропушиш отново е голяма.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7ee2a179e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Значи до колкото се отнася до яденето гледам да е предимно здравословно, от скоро почнах де, защото осъзнах, че всичко което приема организма ми влияе по някакъв начин на зъби, кожа, коса, нокти и не само, това са външните признаци. Значи отбягвам мазното, спрях газираното, не пия кафе, сладко също не ям много, като цяло ям от всичко, но не по много, но наблягам на по здравословните храни. Спортувам от време на време, обичам да се разхождам в гората на чист въздух, зима, лете, по всяко време. Като цяло се грижа за себе си да се чуствам и изглеждам добре. Алкохол пия, но само като излизам някъде с компания и то не много. За спокойствието съм си много спокойна, но и много чуствителна. Това е за мене, знам, че никой не ми е казвал какво да правя, сама съм си го решила, е като по-малка не ме интересуваше много какво правя до преди 2-3 години, но после реших, че е време за промяна да се стегна, че живот ме чака.
То тогава срещнах и приятеля си, гледам го непушач, свестен, хубав и усмивката му, тялото всичко ок.. това по принцип гледам в един мъж, след като тръгнахме разбрах, че пуши от време на време трева и цигари и си казах, харесвам го, не е проблем, не е постоянно, заобичах го и той мене, ама колкото повече време сме заедно толкова по-гадно ми става, че пуши, предимно с приятелите си, които си павкат, ама той спря тревата, макар, че му харесваше, ама до колко я е спрял не знам, а цигарите си ги продължава. Пред приятелите му никакви проблеми не съм му правила, сигурно и в твоя случай с приятелите е такъв, трудно е непушач да ходи с човек, който пуши. Останалите ми приятели, които пушат да си пушат, не ме интересува толкова за тях, дори брат ми пуши и не ми е проблем. не го одобрявам разбира се, но и не ме интересува толково, както трябва да е с приятеля ми, но уви, не е..
Предполагам обаче, че имам някаква фобия от пушенето, дори пушеното месо не ми харесва. За кафе проблеми не съм му правила и не мисля, както и за други неща, които не одобрявам в него, но ги приемам.. само някакви смотани цигари провалят всичко, и то от моя страна, надявам се да ме разбереш, представи си ако беше заклета непушачка и мразеше цигарите, според мене нямаше да си на същото мнение... за това питам как мога да се оттарся от тази мисъл и да го приема това.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7ee2a179e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   7, искам да те питам как при условие че успееш да спреш цигарите възможността да пропушиш е голяма, то в такъв случай не си успял да ги спреш, не знам защо но аз приемам успешното спирането като окончателно, и да се върнем към темата... значи ако пушиш от време на време, когато искаш, примерно 2-3 пъти в месеца или не (става дума за рядко пушещите), това показва, че не си ги спрял и в бъдеще ще продължаваш да пушиш, понякога повече, друг път по-малко... ок, но това си е един вид редовно пушене, защото нямаш намерение да спираш не прекаляваш, както в днешно време пушачите не могат да издържат 1 ден без цигара така и те не могат да издържат без цигари, но за по-дълго време в рамките на 1 месец или по-рядко, това пак си е зависимост според мене.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0a2a5bee85
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Номер 7 съм. Не мога да разбера наистина какъв ти е проблемът с момчето? Почне ли да си купува кутии цигари, ще бъде пушач. Ти не си ли зависима от фейсбук? Що не оставиш горкият човечец да избере сам за себе си дали да пуши или не вместо ти да вземаш решенията за него. И бтв онези мои приятели, ние сме нещо като семейство, нон-стоп сме заедно. Не разбираш ли, че ако момчето е малко по-умно рано или късно ще си тръгне с теб. Никой не иска да живее в ограничения и да му казват какво да прави и какво не!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 7f8ffcd0e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Разбирам те, аз съм на 12 и съм с това ''средно положение'' обаче плипалвам цигарка веднъж на 3-4 месеца--- честно да ти кажа супер рядко припалвам

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: bb2500c733
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Не, няма средно положение. Хората които припалват от време на време просто все още не са станали толкова зависими, че да го осъзнаят, или още по-лошото което е- чрез силата на волята удържат фронта, и пушат по-рядко.
Прочетете книгата на Алън Кар "Не пуша вече". В нея много точно са обяснени нещата, за това как човек става пушач още с първите цигари, за това, че удоволствието което се изпитва от цигарите е породено единствено от факта, че се облекчава абстиненцията.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ac17d14657
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Като четох коментарите на номер седем, се сетих за едно момче, с което ходехме известно време, когато бях на 16. Имаше огромен проблем с пушенето ми, но дъвката никога не излишаше от устата му, дори когато се целувахме.
Всеки има слабости. Авторката също. Или понасяш слабостите на другия или си търсиш други хора - средно положение само изнервя.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker