Синът ми пуши трева - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (101676)
 Любов и изневяра (24148)
 Секс и интимност (11858)
 Тинейджърски (20613)
 Семейство (5149)
 Здраве (8151)
 Спорт и красота (4246)
 На работното място (2339)
 Образование (6264)
 В чужбина (1357)
 Наркотици и алкохол (970)
 Измислени истории (744)
 Проза, литература (1534)
 Други (14150)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Синът ми пуши трева
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 140607 пъти
Получих страхотен удар под кръста. Преди около две седмици разбрах, че синът ми пуши трева.Това ме довърши тотално след куп други неприятности, които ми се струпаха на главата за много кратко време. Отгледала съм го съвсем сама, отдала съм му живота си, и.... Въпросите ми към вас са много, но за сега ще се задоволя само с няколко , а вие ми светнете по въпроса и простете невежеството ми. 1/ Става ли се зависим от трева, 2/ това ли е началото, 3/ как да му помогна, като не живеем заедно , и т.н. Ще бъда доволна ако някой който е изпитал това ме посъветва, ще бъда благодарна на всеки който се отзове на молбата на една майка. Благодаря Ви предварително на всички.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
151-200 от 425

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 986f1e16c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

166.   164 .. в прекалено голям филм си влязъл...вярно гледал си мн тв но малко си разбрал

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 45fb909e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

167.   163 не мислиш ли, че е краино време да спреш с марихуаната? ! и понеже съм пушила и знам какви са последиците от нея и амфетамините и т. н ти задавам този въпрос! Но аз пуших защото също като теб ме убеждаваха, че тревата не е наркотик, че е опиат, че е напълно безвредна и така нататък сладки приказки които говорят хора които я употребяват, нормално да защитават това което употребяват нали.... обаче това драги въобще не отговаря на истината изпробвах го и знам... само 1 месец ми беше достатъчен за да разбера... и никога повече не бих докоснала... нито джоинт нито каквото и да било от сорта!

Аз също съм чела, видяла и близки примери имам даже... дори един средно интелигентен човек които има качествен матерял в главата си не би се вързал на такива сладки приказки като твоите които едва ли не издигат марихуаната и подобните и в култ! и между другото има смъртни случаи от марихуана... би трябвало да го знаеш... Боб Марли... да си чувал случаино?

Та какво е намерено заплетено в косата му.... и какви количества е пушил от безвредната уж марихуана? :) и друго ще ти кажа от марихуаната мистър много... ама много се затъпява както казваше един народен любимец 'верваите ми' и още 1 цигара Джоинт се равнява на 20 нормални цигари! мога още много неща да ти кажа, но едва ли има смисъл ти си живееш в твоя свят:( Артемида

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 2c21339996
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

168.   Ето това се опитвам да кажа, че който си е сигурен в неговото по почти никакъв начин не можеш да го убедиш в противоположното!!!! За уточнение аз не пуша трева, само казвам какво мисля за нея!! За още по-голямо уточнение, наистина няма смъртен случай от трева, Боб Марли умира от тумор в мозъка който няма нищо общо с тревата. Гледайте си още телевизийка и вярвайте в нея!!! Ако искате проверете историята на марихуаната преди 1948 година какво, що и закакво!!! Една много малка част от истината ( повтарям много малка част от истината ) може да проверите в този филм : The Union: The Business Behind Getting High в замунда го има, има и суб там където трябва!!!

Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 41bc4f60e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

169.   Ха ха добре...блажени са вярващите:) поздрави и от мен,да така е никои по никакакъв начин неможе да ме убеди,че наркотиците са безвредни,за това си абсолютно си прав! и не само мен ,а всеки здравомислещ човек не биха убедили в това! АРТЕМИДА

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 41bc4f60e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

170.   green.democnt.com/bg/news. php ?cell+607 Марихуаната уврежда вашето ДНК


Удивително е колко много аргументи в своя защита имат хората, подвластни на цигарка или повече марихуана на ден. С появата на всяко ново научно съобщение, доказващо вредите на марихуаната в една или друга степен се разгарят спорове в такъв мащаб, че и най-дивите ултраси на спортни тимове биха им завидели за хъса и енергията, с които влизат в битки за отвоюване на мнението си.

Горното разбира се не бива да е аргумент за мълчание или не споделяне на новостите в изследванията в тази област.
С риск да провокираме нови аргументи у някои читатели от сорта ‘тревата се изчиства от оргаинзма за три седмици’ ще споделим до какви изводи стигат учени в последното значително изследване на ефектите на тревата върху здравето.

В ново изследване екип шведски учени съобщават,
че са получили убедителни доказателства в подкрепа на предположението, че честото използване на трева може да увреди ДНК на клетките по водещ до развитието на някои форми на рак. [1]

До този извод изследователите са достигнали благодарение на използването на усъвършенствани хроматографски и спектрографски методи, чрез които е анализирано изменението на ДНК под влиянието на активните съставки на канабиса в лабораторни условия.

Сухата маса от растението Cannabis sativa не е изследвана до момента така, както тютюневите растения.
За тютюна е известно, че съдържа повече от 4000 химически съединения, от които около 60 са категоризирани като канцерогенни.

Такава подробна информация за канабиса обаче доскоро не съществуваше.
А е необходимо да я имаме, защото методът на пушене (дълбоко дърпане и дълго задържане) предполага по-значително въздействие на опасните вещества върху белия дроб и целия организъм като цяло.

Установено е, че в тревата се съдържат до 50% повече от най-опасните и канцерогенни химични съединения, които влизат в състава на тютюневия дим като полицикличните ароматни въглеводороди
нафтален,
бензантрацен и
бензопирин.

Едва ли са необходими кой знае какви допълнителни клинични и лабораторни изследвания, за да се оцени негативния ефект на пушенето на трева.
Все пак много подробно в настоящето съобщение на шведските учени е изследван ефекта на ацеталдехида, който е установен в количества, еквивалентни на тези в тютюна.

Според получените данни, увреждащият ефект върху белия дроб от изпушването на 3-4 цигари с канабис се равнява на изпушването на около 20 тютюневи цигари дневно.

Екипът, провел изследването е на мнение, че тези резултати са изключително важен сигнал за властите в държавите, където употребата на марихуана е или предстои да бъде легализирана.
Защото доказаните негативи ефекти върху психиката и социалното поведение, комбинирани със сериозни физиологични рискове, представляват в буквален и преносен смисъл сериозна заплаха за здравето на либералните общества по отношение на законната употреба на трева.
---------
[1] Cannabis alters human DNA, genetics study. ScientistLive
Снимка: images-3.redbubble.net
-етоти малко факти приятел аз не говоря празни приказки....и относно тумора на Боб Марли...също има възка този матерял:)АРТЕМИДА

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 40d1177165
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

171.   Артемидке, а какво ще кажеш за това: http://www.youtube.com/watch?v=q1R6NzUHxmE&feature=player_embedded#!

Признай си, мамина, че те е толкова ШУБЕ от това, което цялото общество и всички учЕни ти обявяват за вредно, че ще се оставиш да умреш, отколкото да поставиш под съмнение общоприетото и да се излекуваш, нали? Къде-къде по-"безопасно" и "работещо" си е химио- и лъчетерапията за милиарди долари годишно, нали? Типичен ПРОМИТ мозък!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c5a45cacbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

172.   171 Ще кажа, че този матерял дори не успя да задържи интереса ми затова и не го догледах докраи... изводите си направи сам! :) И определено мозъка ми не е промит с което смело казвам 'гордея се' и твърдя, че имам качествен матерял в главата си и умея да го използвам рационално! understand me?

Както вече упоменах в по горен коментар пуших трева и амфети пробвах в течение на 1 месец, за да се уверя в думите на някои които ме убеждаваше, че тези неща били безвредни... да да ама не!

Вече знам за кво иде реч от опит та едва ли е нужно някои да ми промива мозъка за каквото и да било след като аз сама съм се убедила в истинността на това твърдение което защитавам!

Знам как се чувствах тогава и как се чувствам сега и какви са пораженията върху организма ми от този мои 1 месечен експеримент... да не говорим пък какво е поражението при други индивиди които го практикуват с години!

Така, че драги безсмислено е да споря с теб както вече писах 'ти живееш в твоя си свят 'и едва ли аз ще те убедя с думи, факти или каквото и да било, че тезата която защитаваш е грешна... когато загубиш близки хора от толкова безвредните наркотици тогава може би ще осъзнаеш за що иде реч! Артемида

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 2c21339996
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

173.   Артемида ти пък закакво изобщо споменаваш тъпите амфети??? Ако на това ти се крепи експеримента, то значи това никакъв експеримент не е!!!! Хахаахахахахахахаха. Те са доста по различно нещо. Ако пък си ги взимала едновременно с тревата то нищо не можеш да разбереш за тревата сама по себе си каква е. И изобщо ти си много зле бе Артемида, експерименти си прайш по един месец щото някой ти бил казал незнам си к'во... хахахаахахахаХАХАХАХАХАХХА. Изобщо чуваш ли се к'ви ги говориш? Това е пълен абсурд да говориш такива небивалици. Изобщо защо си го правила това? И после чак по форумите пишеш, че тревата била лоша! Ми алкохол пи ли с тея комфети? И алкохола е гаден нали!

Всичко е гадно артемидке и вредно да знаеш!!! Всичко!!! Абсолютно всичко на този свят за нас е вредно ако се вземе по повече. А ти си толкова невежа че нямам думи. И с витамин Ц можеш дори да предозираш и да ти стане гадно.

Въпроса е друг, че от всичките тези неща тревата е най-безобидна и най-хубаво и приятно ти става от нея и в същото време не е смъртоносна. От всичко друго на този свят умират всеки ден хора ВСЕКИ БОЖИ ДЕН!!! ОТ ТВОЙТЕ АМФЕТИ ХИЛЯДИ ОТ АЛКОХОЛ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ОТ ЦИГАРИТЕ МИЛИОНИ...!!! Защо не се застъпваш за другите неща, ами храниш тревата тука по форумите не ми е ясно, ... щом толкова ги разбираш нещата? Защо не питаш майката на момчето дали пие или пуши обикновенни цигари и да й кажеш че и те не са полезни ами задълбаваш тука с некви тъпотий А?

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c5a45cacbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

174.   Виж сега драги 1;не съм невежа, държа да го запомниш! 2. защо опитах, защото винаги проверявам преди да повярвам в това което ми казва някои, а това в никои случаи не е признак на невежество... не мислиш ли? 3. доказах с този си експеримент на човека които ме убеждаваше, че е безвредно, че не е прав.. макар това да се отрази негативно на здравето ми! 4. доказах, че може да си вземал и да спреш достатъчно е да мислиш правилно и да имаш воля! и не съм ги употребявала заедно, а по отделно и знам ефекта на всяко едно от тях! 5. много по добре се чувствам без тях... никога повече няма да пипна... отвратена съм! и 6. приключих диалога си с теб! причина; не признаваш друго мнение и друга гледна точка за правилни освен своите! приятен ден и приятен живот с марихуаната.. ако може така да се нарече! Артемида

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 2c21339996
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

175.   Тука тези неща ги пишем не за да има диалог, а да помогнем на една жена дето синът и пуши трева да вземе решение. А грешката е в мен че се получава като диалог, защото нещо много навътре ги взех нещата. Оправяй се Артмемида нищо неразбираш, дори и да си мислиш че този месец докато си се друсала си разбрала нещо...!!!

А сега се обръщам към майката на детето : Извинявам се за тъпия диалог който проведох!!! Няма нужда да се притеснявате. Детето ви няма да има проблем. Или поне докато не реши да експериментира с други работи да види какво ще стане както правят другите!!!

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e3b1031ba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

176.   Ти си малоумна

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: a88028a67b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

177.   Напълно малоумни са наркоманите, няма никакъв смисъл да се спори с тях. Всеки, който поддържа марихуаната, си е чист наркоман, или може би поне бъдещ наркоман. То това си е въпрос на мислене и на светоусещане, т. е. ако мразиш наркотиците-няма как да станеш наркоман. Аз съм пробвала и не ми хареса, първоначално нямах мнение, но после размислих по-дълбоко, започнах да опознавам повече типове хора и да чета повече за състава на наркотиците и за въздействието им, още повече, че срщам и реални примери пред себе си и резултата не е особено красив и приятен. Така че формирах с времето своето мнение, а мнението ми е НЕ НА ВСИЧКИ СКАПАНИ ТРЕВИ И НА ТЪПИТЕ ХОРА, КОИТО СЕ ТРОВЯТ И СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ТАКА ЩЕ СТАНАТ ПО-ВЕЛИКИ И ПО-ГОТИНИ, И ПО-УВАЖАВАНИ В ОБЩЕСТВОТО!
Жената мисля, че прочете вече достатъчно и вече е образована достатъчно по въпроса.
Така че е наясно, че нищо не може да се направи, ако и самото момче не реши само за себе си нещата!!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7162f360f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

179.   177 абсолютно права си БРАВО, радвам се, че все още има хора с качествен матерял в главата, аз мисля по същия начин! Да, жената е разбрала правилно четеики коментарите и по горе се убедих! Артемида

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 36c8dd0f0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

180.   По повода мисля да ви рекламирам и четири филма, които наскоро гледах, е, има и много други филми, но и тези са достатъчно красноречиви според мен-

1)''Blow''-с Джони Деп;
2)''Трейнспотинг''-този е много добър и е за наркоманите като цяло!
3)филма''Доорс'' за музикалната група ''Доорс''
4)филма ''Джия''-за известна манекенка-с Анджелина Джоли.

И не е нужно да ни манипулират филмите и книгите, те са направени, повечето, по действителен случай, така че сценаристите и режисьорите им са се старали максимално да пресъздадат действителността! Защото точно това е гарант за добър филм!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 0686e440fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

181.   Човек се опитва да си набави от вън това, което му липсва от вътре... Ако не е трева ще е нещо друго... Просто е трябвало да му осигурите баща, а не да го гледате сама... Проблемите ще се задълбочават с времето... Щом сте го гледала сама, значи въобще не сте го гледали... Всеки човек има право на смейство... Човек от болно семейсто остава болен за цял живот и вината е у вас...

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 6cb172de5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

182.   Като гледам има много изписано, жената вероятно отдавна е забравила за проблема, имайки предвид, че темата е започната преди повече от 2 години.

От това, което изчетох (не всички коментари разбира се), личи, че масово хората са неграмотни и са изградили мения и заключения на база слухове и натрапвания от всякакви институции.

Хора, преди да говорите, образовайте се!

177 - евала за разсъжденията... но неможе да си правиш изводи за всички на база твоите пушещи приятели... Също така е глупаво като малко дете да казваш, че всички са глупави без видимо да си наясно.

Аз съм на 31 години, пъшил съм за кратко в техникума навремето. За разлика от повечето хора (дори всички вероятно), съм се интересувал от чисто любопитство - що е то тревата?

Разберете, че тревата не е наркотик. Неможе да се сравнява с хероин или кокаин...
Има достатъчно изследвания проведени. Тревата не убива мозъчни клетки. Тревата не пристрастява. Тревата не е опасна като нормалните цигари. Тревата не води до агресия, за разлика от кокаина примерно.

След като изчетох доста тук, се замислих дали да не си посадя в саксийки, че да си попафкам като едно време.

към 180 мога да добавя следния филм:
"The Union - The Business Behind Getting High"
За разлика от горепосочените, този ще ви образова относно тревата.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ae9325a0e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

183.   ох, аз съм дебил, грозен, глупав и тн., пуша да речем от 18 годишен, сиреч 3 години дамз :) и се усеща че... АБЕ ЗАВИСИ ОТ КОМПАНИЯТА, настроенията и така. леле, мойте искренни уважения към пушачите на трева който плюят всеки който казва че от тревата се пристрастяваш, но аз съм твърде твърде убеден че има пристрастени много към тревата хора, мой добър приятел, друг, трети, пети, аз съм кантарче (има ли пари-наркотици, няма ли пари-мекици...) :) да другари, това е капитализма! Пазете се говорете, до майките-НАИСТИНА ТРЯБВА С ЧОВЕШКИ ДУМИ, НЕ С ВИКОВЕ. (Майка ми така лекичко лекичко, аз обаче съм малко странен, може би бих предпочел майка ми да ми сложи нож на гърлото отколкото да ме омилква и да ми казва че това е лошо ((знаят)).) Опасно е, внимавайте. Ах, другари, важното е да имаш Правилните приятели на правилното място, аз ПЪК НЯМАМ ПРИЯТЕЛИ, ужасно е, ужасно е този който те мисли за приятел да иска да се види само с теб за трева, иначе би си бил при неговата да я опложда хахаха, да го духате всички боклуци който си мислите че ще използвате приятеля си само заради наркотици!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 256ec7d8bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

184.   Споко майче, господ е създал първо земята после тревата и после адам напафкал се е и е създал ЛСД-то вече. ТРЕВАТА Е НОМЕР 1!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 805b3800e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

185.   Коментар 167 е абсолютно права, на мен също не ми трябваше много време, за да осъзная, че към тревата се пристрастяваш и че я защитават единствено хората, които я пушат.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a22c4f088e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

186.   Пушил сам в продалжение на 2 години по много пати на ден но несам се престрастил 1 денспрях да пуша и несам и пушил стана 3 месеца няма от какво дасе притеснявате марихуаната не е наркотик ако беше нямаше дая използват в медицината ! гледаите мисля че това видео е достатачно :) http://vbox7.com/play:c5bf9f55

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: de7c131216
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

187.   Хаха, вече не знам дали е толкова безвредна тревата - половината коментари дето прочетох бяха написани толкова неграмотно..от хора, дето пушат от 5 години и нищо им няма :D и то най-страшното - не откъм граматика, запетайки и такива подробности, ами сменяте гласните на думите, бе хора, гледайте барабар с тревата да подхващате и някой друг учебник :D
'Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!' - друг път :D

Иначе - нищо страшно няма в тая пуста трева, алкохолът, цигарите - тва е проклятието над обществото..колкото по -безделен е един тип, толкова повече пуши, кажете на синовете си да си намерят някво занимание, тренировки, учене, хобита, ритнете ги по задника да вършат тва онова и да спрат непрестанно да циклят с кварталните безделни типове, шото там си е нон стоп напушване и напиване и не знам дали е толкова вредно, но безспорно си е губене на време.

Познавам доста такива хора, дето пушейки по 3 пъти на ден,в един момент на 30 години като се обърнат назад, нямат нищо зад гърба си, щото са си пропиляли цялата младост в правене на нищо, 50 процента от времето не са знаели кво става от тая трева, та така. стига толко съм писала :D

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2ec69e9aa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

188.   Здравейте на 13 години съм и викам да пробвам трева ще ми стане ли нещо?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5a7aaadcac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

189.   Мойта майка ми позволява всичко на 15 съм. Почнах да пуша тя не направи нищо и аз ги отказах, разбра че пуша трева просто ми каза "живота е твой ти трябва да решиш" и нея отказах....
Става въпрос че идва момент в който трябва да дадеш на детето си свобода за да почне само да се усъзнава.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f5c92d487e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

190.   Аз съм на 16 и също пуша трева ;д Мога да ви кажа, че няма пристрастяване. Мога спокойно да спра, мога да гледам някой и да не ми се прииска да пуша. Тея неща от сорта на "това е началото" зависят само от човека. Ако все пак има някво възпитание, едва ли ще почне други неща, а и, приемете го, през пубертета не можеш да нямаш такива периоди, в които искаш да си "бунтар" и да пушиш трева. По-добре говорете с него спокойно и му дайте от време на време да си пуши(щото наистина е успокояващо) и само му кажете да не прекалява наистина много :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 29166bba75
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

191.   Аз съм пробвал гъби кубенсис,и да ви кажа беше по добре от тревата

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 78ced8c1eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

192.   Здравейте!!!
Номер 190 за "това е началото" си напълно прав това е пълна глупост и зависи единствено от човека, но това че не се пристрастяваш също е глупост :)

Аз пуша от 5/6 години и то доста редовно, харесва ми да съм напушен по ред причини. Каквото и да правиш щом си напушен винаги е по интересно. Храната е по вкусна когато си напушен дори секса е по добър.

До преди 10тина дни пушех по 7/8 пъти на ден ( единствено когато работех пушех по по малко но това не пречеше на работата ми по никакъв начин въпреки че работя строителство). Може би забелязвате че говоря в минало време :Д Преди 10 дни ме арестуваха за 3ти път за притежание на марихуана (аз живея в Германия) и реших да спра да пуша поне докато се върна в България за Коледа.

Още на 2рия ден станах много нервен и си мислех по 5 пъти в минута да отида да си купя пак. Открих че когато някои каже нещо смешно и всички около мен се смеят аз изобщо не го намирам за смешно и трябва да се смея на сила.Спрях да се храня нормално, ям но по 1 път на ден, докато пушех хапвах по 3/4 пъти :

Другата негативна стана е загуба на съня въртя се в леглото по 1 час преди да заспя, докато преди ми отнемаше не повече от 1 минута (може би доста от хората които четат това са спали на "Блажената възглавница" хаха )Със всеки изминал ден нещата се подобряват (в смисъл че не ми се пуши толкова много), 1от причините да спра е да докажа и на себе си че мога и без трева,защото преди последния арест сигурно от 4/5 месеца нямаше ден в които да не пуша поне 3 пъти.

Та мисълта ми беше че е възможно да се пристрастиш към тревата и има не малко негативни ефектни, когато искаш да спреш,но щом аз мога да спра няма някой който да не може(стига да го иска разбира се) :)

Искам да посъветвам всички родители които се притесняват че децата им ще станат наркомани понеже пушат трева да слязат на земята и да погледнат нещата от другата страна.

Проблемът е двустранен и вие не сте в състояние да накарате сина си или дъщеря си да спре да пуши просто защото вие го искате.Марихуаната си е зарибявка спор няма но когато 1 човек е убеден че в това няма нищо никои не може да го убеди в противното.

Единственото което ще постигнете постигнете с реплики като: "ако продължаваш да пушиш аз ще.." еди какво си или "обещай ми че повече няма да ..." е да накарате децата си да се отчуждят от вас , да спрат да общуват с вас изобщо освен по неотложни теми,да не говорим да споделят каквото и да било с вас.Това ви го казвам от личен опит ;)

Ако наистина искате да направите нещо по въпроса бъдете дипломатични и в никакъв случаи истерични. В крайна сметка както казах човек може да спре да пуши само и единствено ако самия той го пожелае, можете да поставите безброй ултиматуми които няма да ви свършат работа по никакъв начин...

Аз съм на 21 години може би много от вас не биха приели съвета ми на сериозно но аз ви гарантирам че по добър няма кой да ви даде ;) Аз лично ще си продължа паузата до коледните празници за да си докажа че мога, след това отново ще пуша трева просто защото ми харесва.

Някои ден ако се оженя и създам семейство може би ще спра окончателно защото тогава просто няма да ми отива, но докато съм млад смятам да живея живота си както искам а не както ми казват майка ми и баща ми. Вярвам че 80% от хората на моята възраст имат същия план, дори непушачите. Поздрави от мен :)))

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5809fdb6f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

193.   193.ИСТИНАТА ЗА ТРЕВАТА. Офф от къде ли да започнем. Хайде да ви разкажа за моята, как да е нарека "канабис автобиография". Аммм може да имам грешки в правописа но не съм сядъл на компютър от половин година. Но, да карам направо. Започнах 2007 година вече 3 години и полвоина. Кефех се много, беше забавно и яко, всички в компанията се кефеха също. Тревата беше много яка, хаха, имаше много за продаване, пушене,а бе изобщо е беше много яко да се занимавам с това. Весели времена бяха.

Но, един ден пораснах и всичко ми стана ясно. Тревата е много оспорвана по това дали е вредна или не. Общо взето няма умиралка :Д Хаха освен ако не друсана. За това внимавайте с дилърите и се стремете да е преглеждате хубаво. Но, все пак абсолютно всеки един пушещ марихуана със стаж е попадал на друсана трева и е ставал на мармалад. Така, че поне един път ще сте прееб*ни :Д.

Та колкото до темата разбрах че това е глупост. Избягвахме с приятелите от реалноста и от проблемите като си казвахме дай да идем да се размажем. Изпитвахме изкуствено удоволствие. Само човека може да спре самичък тревата. Това е негово решение. Но аз както виждате осъзнах че може да се достави това удоволствие и със истински чуства. При правилните хора и начин на живот по който си доставяш това удоволствие можеш да спреш тревата.

Има хора който пушат цял живот, но и такива като мен, който си мислят че вече не им е нужна трева защото могат сами да бъдат щастливи и добри и да оценяват важните неща в живота, както и приятели и роднини,а не по цял ден да се правят МАРМАЛАД. ЗНАМ , ЧЕ Е ХУБАВО И НЕ Е ДО ТОЛКОВА ВРЕДНО, НО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИШ МАРМАЛАД ОТ НАПЪЛНО ИСТИНСКИ ЕМОЦИИ. Въпрос на вкус за всеки един човек. Аз бях до тук, вече не пуша и ми е много ГОТ :) До колкото сина ви сам ще разбере след време.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5a7aaadcac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

194.   Ух да кажа, че по интернет пишат какви ли не глупости. Също така казват че няма престрастяване ама май говорят за физическо, защото психическо определено има....

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6398f45f12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

195.   Браво, 193, изказването беше много искрено според мен и много разумно, мъдро и правдиво!
Дано започнат повечето хора да мислят като теб!!! :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3b003c395d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

196.   Тревата е най-великото изобретение.
Има две причиниза пушене на джойнт.
Причина едно за удоволствие.
Причина две за надрусване.
Ако пушиш джойнт със цел друсане ще станеш наркоман на тежко. А ако просто си пушиш за кеф евалата.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 64857a3f42
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

197.   Има един лаф от една песен -"няма полза, но пък невреди". Пушете с него...

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c8f23235c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

198.   Мисля, че няма от какво да се притесняваш. От всички хора който познавам повече от половината са пробвали трева, не пристрастява (личен опит), но от всекидневна употреба се затъпява адски много. Просто понякога хората искат да се отпуснат и това е добър начин, но аз вече не пуша и така ще си остане.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0894289e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

199.   Айде като всички твърдите, че не се пристрастявало към тревата да ви питам-защо при мен, след като пробвах още на втория път и ме хвана действието, веднага след това усетих неистов глад към веществото и започнах да осъзнавам, че ако го усетя още един път няма да мога повече никога да се откажа? Защото това беше момента в моя живот, в който си плюх на петите и избягах колкото се може по-надалеч от тревата и от всички възможни хора, които я употребяват и оттогава избягвам да попадам в такива компании? Защо аз го осъзнах, а другите хора не могат?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0894289e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

200.   Мисля, че една част от хората се пристрастяват лесно и си го осъзнават, друга част се пристрастяват лесно и не осъзнават, че вече са пристрастени и твърдят, че не са, а има и група хора, които се пристрастяват наистина по-трудно към тревата.
Както и да е, нужно ли е всички да воним на тези ла*на???

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0894289e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

201.   196,
искам да ти подскажа и една трета причина,за която не се досещаш май,а тя според мен е най-честата-и тя е-да се напушим за да се направим на по-големи,на по-отракани и на по-интересни,на по-смели и на по-готини,за да се харесаме на дадена част от обществото-на мацките(пичовете),на приятелите и въобще да се интегрираме по този начин по-лесно сред определена група от хора,за да не останем сами,изолирани и отритнати.Това са изопачените представи за добро и зло на объркания пубертет,който е уплашен и не познава себе си,и не знае на къде да поеме в живота.Другата възможност от психологична гледна точка е да се покажем като явните бунтари пред родителите и семейството си.И остава една,не по-рядка причина-от скука и омръзнал еднообразен начин на живот,от липсата на силни и положителни емоции в ежедневието.Друга причина-мързел,страх и бягство от проблемите,които са ни се струпали на главата.Съгласни?
Мисля,че точно това стои като основен мотив при започването на всички видове наркотици.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 20c5eaf23c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

202.   Много правилно казано 201 за това да се направим на бунтари пред родителите, защото определено си има тръпка когато родителя не знае. АЗ СЪЩО ЖИВЕЯ ОТДЕЛНО ОТ МАЙКА СИ- САМА. При мен така като казах на майка ми, че пуша и го взе нормално тръпката буквално ми се изпари. Чак ме е яд малко.

Да кажа, че може би най-голямата грешка на един родител е като разбера, че детето му пуши трева е да затегне здравата юздите да започне да го разпитва къде е, какво прави, разни изследвания... ТАКА НЯМА ДА УСПЕЕТЕ ДА ГО ОТКАЖЕТЕ ОТ КАКВО И ДА БИЛО!!!

По- добре да му покажете, че може да ви има доверие и така той ще започне да ви споделя и да знаете за нещата без разпити. Трябва да му покажете че живота е негов и той трябва да вземе решение, и че вие не сте способни да решите и да го накарате да направи каквото и да е.

Не мисля че ще го откажете от тревата, но спокойно тя не е толкова страшна. (Забранена е, не защото е вредна ами заради други причини прочете в интернет.) Това което ще успеете да направите е да си запазите добрите взаимоотношения, доверието и мисля ще започне да мисли и за бъдещето (поне при мен се получи) как ако започне нещо по сериозно или се пристрасти това може да му провали живота. Това всъщност стана при мен и се радвам, че майка подходи по този начин. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 20c5eaf23c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

203.   Ей 154 има има. Има бивш наркоман както и бивш пушач както и бивш алкохолик както и наскоро се убедих бивш гей, така че недей да казваш нещо, което го използваш само и само, защото ти звучи подходящо, за да накара четящия на твоя коментар да се убеди, че е верен.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6e837ecf11
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

204.   Аз съм на 12 години вече пуша трева оня ден бех дишал лепило и бех припаднал мама разбра че пушим и аз избегах от нас после отидех у един приятел тои е на 18 и ми помага отведе ме до нас аз преди да отидем у тех се напуших па после мама ми зя немога да се скрием 3 пъти ме гони полиция вече некви предложения каде а се крием щтото вече зациклих хора

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6e837ecf11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

205.   И аз съм на 12 и същто пуша обаче обикновенни цигари и все пак ме е страх от наще и аз вече не знам каде да се криа ако има по ГОЛЕМИ които пишат тук предложете скрищни места

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 05952f05c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

206.   Голямо героиство си направил/ла няма що тва не е за Хвалба, а за срам! На12г... засрами се вместо да си учиш уроците се занимаваш с простотии! Ако караш така вместо да порастеш и да разбереш нещо от Живота ти ще пропаднеш! Искаш да се реализираш като пропаднал наркоман ли... без бъдеще... ами даваи... като се осъзнаеш вече обаче ще е късно да поправиш глупостта която сега мислиш за престиж, аз ако съм на мястото на маика ти ще ти хвърля и един як бои, че да се опомниш и после да и благодариш! Имам дъщеря на 12г... по добре да не прави като теб щот идея няма кво я чака... АРТЕМИДА

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6e837ecf11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

207.   Вижте 157 какво ли му е на това дете

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6e837ecf11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

208.   Аз сам на 13 и пуша ма и аз вече се измъквам на косъм

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6e837ecf11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

209.   На 157 не и завиждам ама и аз съм наркоман на 19 съм и децата като играят около блоковете и като ни видят изчезват моментално сигурно ги е страх

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6e837ecf11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

210.   Аз съм на 13 ако взема амфетамини какво ще ми стане

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b704ce05f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

211.   Според мен по-добре да пуши трева от колко тютюн. (НЕ НА ТЮТЮНА)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6e837ecf11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

212.   ма ти дето си на 13 нормален ли си за по то4но номер 210

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: bebfc4f6e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

213.   ми зависи колко е пушил смисъл щото много хора имам от класа който пушат има хора които са адски пристрастени но има които неса и еи така за кеф за компанията бих казала :)) а няма как да му помогнете да я спре примерно освен да му обясните някак да спре да движи в тази компания че немисля че тои сам ще реши да почне да пуши трева от компанията му някъде са го накарали и се е пристрастил :))

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 70beec37a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

214.   От всичко, което прочетох стигнах до следния извод: БЪЛГАРИЯ НЯМА БЪДЕЩЕ С ТАКИВА ХОРА! Деца на по 12 години седнали да се хвалят пред горката отчаяна жена. Моето мнение е, че щом човек посяга към тревата за да си направи кефа е нищо повече от един слабак! Изправете се срещу живота като мъже. Аз знам един пример с мой познат който от трева едвам се измъкна от смърта... прекара цял месец в болница... да не говорим за скандалите който правеше на родителите си всеки път когато нямаше пари за трева. Престанете да излизате с теориите, че мнения като мойто били старомодни. Предизвиквате смях с коментарите си, че не е вредна, защото аз нямам приятел, който да е обещал, че ще се откаже и да се е отказал! Истината е, че организма ви си я иска! Смятате, че не е кой знае какво и не пречи да си пушите, защо не я спрете щом не е кой знае какво? Защото не можете. :) Колко е тъжно, че в страна с население 7 млн
грубо казано всеки втори човек пуши:( Как пък един път не пробвах при положение, че съм затрупан от проблеми? Съчувствам на госпожата наистина много... знам какво е да си загрижен за някой:( Надявам се никога да не стане легална, защото по улиците ще се напълни с неадекватни младежи и градовете ще заприличат на една лудница, а от това ще патят нормалните хора за жалост. :(
Факт е, че тревата променя и характера на човек, a това го казвам от мои наблюдения! Агресия, виене, безсмислен смях, чупене.. това е само малка част от ефектите на лечебната билка, както я наричатe. Пушенето на трева е мода а не нужда! От всички коментари само Господ не се е похвалил, че пуши:( Тръгнал да се хвали тука в коментарите един, че карал второ висше и спортувал и пушил от много години и не му пречи. Като имаш пари и 100 висши ще изкараш! Друг дава Холандия за пример... :D Няма ли някой да даде пример с нещо хубаво от западните страни? От едното ухо влиза от другото тече. Бъдещето ни е в това поколение:x жалко, но написаното от номер 88 е тъжната истина! :(

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6e837ecf11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

215.   Аз съм на 13 ако взема амфетамини какво 6те ми стане

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f710b185ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

216.   13, ще ти паднат зъбите и косата

 
  ...

151-200 от 425
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker