Приятелят ми пие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Приятелят ми пие
преди: 15 години, 27 дни, прочетена 6640 пъти
Имам приятел от 2 години. Той е добър, образован, с хубава работа, но се притеснявам, че доста често пие, а понякога дори прекалено много. Обичаме се и мислим да създадем семейство, но се страхувам дали алкохола няма да ни попречи. Не става дума, че се държи лошо, но когато се напие се излага пред хората. Освен това и финансите ни не са достатъчно. Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 24 дни
hash: 79ee602dd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Поговори с него... Обясни му, че не ти е приятно да гледаш как се излага пред хората. Ако те обича, ще те разбере и ще се опита да се поправи. А ти му бъди упората, помогни му да намалее количеството...

Също така му кажи, че ако има намерение да става баща, трябва да бъде по - отговорен, и да не позволява детето да го вижда пиян. Ако пие в рамките на нормалното, ще бъде много по - добре за всички... Ще се спестяват и пари, а до колкото разбирам вие имате нужда точно от това.
Проведи един разговор, и виж какви ще бъдат резултатите...
SFA

 
  ...
преди: 15 години, 21 дни
hash: 9a9990f122
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бягай на далеч, няма да те разбере както и каквото да говориш с него, от опит го казвам, бягай и не се обръщай назад

 
  ...
преди: 15 години, 20 дни
hash: 0fbc229acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   От №1 до авторката:
И аз от опит ти казвам - ПОНЕ ОПИТАЙ ДА ПОГОВОРИШ С НЕГО. По - хубаво ли е да избягаш, без дори да си опитала да го промениш? За мен не е...

До №2
Не знам с колко хора си опитвала, но явно не са много, щом твърдиш така.
Израснала съм с алкохолик, говорих с него - не стана от първия път. Бях упорита, силна - продължавах да се боря и успях, промених го в положителна насока. Сега е коренно различен от преди.
Същия резултат съм постигнала с едни познати - брат и сестра. И те се бяха отдали на алкохола (от доста време), поради загубата на скъп за тях човек. След оказаната им подкрепа от човек, който е минал през това и ги разбира, и те успяха. Не се докосват до алкохол!

Така че - авторке... струва си да опиташ. Ако не успееш, то поне ще знаеш, че си направила нещо по въпроса...
SFA

 
  ... горе^
преди: 15 години, 20 дни
hash: 65d2938fbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не създавай семейство с пияница, него прави!!! Не се лъжи, не се заблуждавай... ще стане по-зле, а не по-добре, със сигурност. Виж колко от жените, които имат, или са имали мъже пияници, ще те посъветват да останеш с него. Не се самозаблуждавай... хората казват луд от пиян бега

Сега гледа да държи поведение, защото знае, че може да му избягаш. Но само ако имаш глупостта да се ожениш за него, ще си покаже гадните кирливи ризи веднага. Бягай далече от пияници докато е време, после като родиш е по-трудно

 
  ...
преди: 15 години, 19 дни
hash: 0fbc229acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   От №1 до №4
А не може ли първо да се опита да го промени, и ако разбере, че промяната е невъзможна, тогава да избяга?
Или сега ще кажете, че дори и ако опита, ще сгреши?

Според мен, трябва да опита, нищо не губи, нали?
SFA

 
  ...


...
преди: 15 години, 19 дни
hash: 13eeaad52c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   № 5, хората не се променят, ако те самите не поискат. Не може ти да го промениш, за да има промяна трябва той да го поиска, и да направи усилие за това. Мъжете склонни към пиянство и насилие не се променят...такива са моите наблюдения... имало е такива и в моето семейство, също и племенничката ми е омъжена за пияница. Разговарят откак са се събрали, сестра ми само колко пъти е говорила с него, а също и жена му... имат 2 малки деца... Наскоро му откреха цироза на черния дроб, доктора му каза че ако пие ще умре... Той спира за по 1-2 месеца и пак почва... Тя не го е оставила, но живота им е една мъка

 
  ... горе^
преди: 15 години, 19 дни
hash: 0fbc229acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От №5 до 6
Аз точно за това говоря... Ако поговори с него, и той изяви желание да се промени, а тя му помогне, е много вероятно всичко да се развие в положитена посока. Но, за да разбере дали има желание, трябва да се проведе разговор, след това се полагат усилия и резултата е наяве. Всичко е свързано помежду си...
И пак казвам - нищо не губи ако поне опита.

За мъжа на племеничката ви - никой, освен него няма вина за състоянието му. Сам си е навлякъл цироза. И сам може да реши дали иска промяна. В този случай - всичко зависи от него...
Съжелявам, че се е получило така, но всеки избира пътя, по който да върви, вероятно той е избрал погрешния...
SFA

 
  ...
преди: 15 години, 19 дни
hash: 7be3d067ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ох, много е тежко това. Много. И аз съм образован и с хубава работа - също като приятеля ти. Хората ме намират като цяло за интелигентен и приятен човек. Но съм алкохолик. Ей сега докато пиша вече усещам жаждата, ситните капчици пот по челото и потреперването на ръцете си. Всеки следобед е така, едва дочаквам края на работния ден, за да си взема дозата.

Трудно е да ти дам съвет. Ако приятелят ти не е стигнал моята фаза, значи още може да се върне на правия път, при мен е по-трудно. И според мен трябва да поговориш с него, той наистина има нужда от помощ, макар да не го осъзнава. Другият вариант е да последваш мнението на номер две. Помисли обаче, че ако го оставиш, вероятно ще го тласнеш още повече към пиенето. Така се случи с мен и откак тя ме напусна вече не съм същия човек. Разбираемо е и едното и другото решение, слушай съвестта си!
Успех и на двама ви!

 
  ...
преди: 15 години, 19 дни
hash: 6d4dab862b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Познавам доста хора които си просто потпийват. Мога да ти кажа че от това нищо хубаво не е излязло. Една част не работят други давят проблемите си и затъват все пове и повече. А има хора които загубиха семействата си благодарение т. н. 100гр аператив вечер.Такаче обърни се за помощ към специалисти или проведи сериозен разговор с него.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 7 дни
hash: 84ad3bb2d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Зарежи го тоя пияндурник.Аз пиех защото бях нещастен.Момичето,което обичах ме заряза и се скапах психически.Пих,пих и след 2-3год. ми писна да се тормозя.Сега всекидневната употреба на алкохол ми е противна и пия 5-6 пъти в годината на някои празници и понякога на дискотека, но без да прекалявам.Дори рядко паля и цигара.

Сега спортувам,използвам образованието си пълноценно като работя и дори продължавам да уча.Е нямам момиче до себе си,но полагам усилия да се промени това.Абе изкам да кажа,че се радвам, че се върнах към живота и гледам напред.

Та в този ред на мисли не разбирам твоя човек за какво се налива с алкохол.Явно нищо не му липсва.Освен пари де.Нали така си написала?Щом Ви липсват а той ги пилее за пиене вероятно е доста безотговорен!!Ти явно си свястно момиче щом се тревожиш за него.
Той обаче не е свестен затова прекрати връзката си с това пиянде.Само ще страдаш ако си с него занапред.Не ти трябва ,някой да тормози теб и децата,който да си жива и здрава ще имаш!!!

 
  ...

...
преди: 15 години, 3 дни
hash: 1ac46dd94f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   Баба ми казва така: "За да разбереш какъв е един мъж и да го вземеш, първо го напий и виж какво му е пиянството."

Едва ли искаш съпруг, който да излага и теб и децата ви, а и да пропива всичко, което е изкарал.Така че опитай се да поговориш с него и да оправите нещата. Ако не моят съве, а и личен опит, е да бягаш.
Д.

 
  ...
преди: 15 години, 3 дни
hash: c6e55fcdd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всеки може да се промени. Номер 10 е типичн пример, въпреки, че те съветва да го зарежеш. Длъжна си да пробваш. Ако той те обича и в огъня ще влезе за теб, та един алкохол ли няма да остави.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 778f22a099
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Защо българите сме такива?Човека веднага заклеймен...Алкохолик,пияница,махни го...убий го.Всеизвестен факт е,че към чашката никой не посяга от безпроблемен живот.Също така е ясно,че 90% от алкохолиците са интелигентни хора...А умните преживяват и чувстват нещата,просто повечето са със слаба воля...Авторката защо не се замисли,толкова ли е безгрешна и ако наистина обича толкова човека до себе си,за да създава семейство,просто да му го покаже...Силния стимул лекува всичко...Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker