Ето това е алкохолик! А сега на къде? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Ето това е алкохолик! А сега на къде?
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 16716 пъти
Здравейте! Търся начин да се справя с алкохолната зависимост на мъжа ми, но във всички споделени истории се говори за изпити 4-5 бири или напиване с приятели. Не знам дали ви е срам да споделите или това, което се случва в моето семейство наистина е Уникат!?
Обичам съпруга ми и не искам да го напускам. Но!
Той е трезвен единствено докато е на работа. Щом се прибере / без значение колко е часа /, веднага хваща чашата и започва да пие - най-често водка. През почивните дни започва да бие веднага щом се събуди - а той става рано. Когато е отпуска или болнични също пие по цял ден.
Много сме говорили - той обещава, че ще спре, издържа максимум 3-4 дни и отново се започва. С оправданието "Е какво толкова - всички пият. Какво толкова ти пречи"
Нека ви опиша как протича един уикенд например:
Още от петък вечерта / като знае, че на другия ден е почивка / изпива поне 500 мл. водка. После вечеря като междувременно ме нарича каква ли не и си ляга. В събота става кам 6ч сутринта и започва да пие бира; след това минава отново на водка / поне останалото в бутилката от снощи - 500мл / и към обяд ляга да спи. Става към 6 - 7ч следобяд и продължава с пиенето. Спи през нощта и в неделя пак започва от сутринта. Пие до към обяд и ляга. Спи до понеделник сутринта, когато е време да тръгне за работа. Така за два дни изпива 2, 5 - 3 бутилки водка с 1-2 бутилки бира. В понеделник сутрин започва да ми се извинява и да обещава, че няма да се повтори. Но до следващите почивни дни!!! Как да му помогна???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 40b2601f34
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ох, мила, направо сърцето ме заболя четейки твоя пост. Май съпругът ти не разбира, че трябва спешно да се лекува. Ако той сам не го разбере, помощ няма. Само с обещания да не пие няма да се оправят работите. Трябват лекарства и психолог. Мисли и за себе си. Това не е уикенд, а кошмар. Можеш ли да го оставяш сам през уикенда и отидеш при роднини?

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: eeb72a8c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   По-лесно ще откаже хероин от колкото алкохол, нали знаеш лесната дрога най-трудно се отказва според мен за начало трябва да поговори със психолог, но ти трябва да го насърчиш защото той едва ли осъзнава проблема. Много малка част от алкохолиците си признават че са такива казвам ти го от личен опит защото и аз бях тръгнал по този деструктивен път но имаше хора който да ми помогнат и на време се осъзнах в какво се превръщам. В краен случай ако видиш че не можеш да му помогнеш бягай защото алкохолиците не само унищожават своя собствен живот, но и унищожават живота на всички около тях.

Reb

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: fd0efee2b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В едно съм се убедила, че човек, който сам не осъзнава, че има проблем и сам не иска да си помогне... Няма кой друг да му помогне. На сила можеш да вземеш, но не и да дадеш. Аз ще се опитам да ти помогна в някои насоки.. просто как можеш да стартираш...
Като за начало: Най-удобният момента, в който можеш да поговориш с него, без разправии, обвинения, търсене на причини защо пие, а наистина самия човек отсреща да види, че ти го обичаш и го правиш, защото държиш на него, е когато е махмурлия. Тогава имат чувство за вина и срам и е най-удобният момент да му въздействаш. И не обобщавай - борави само с факти, конкретни случки. Не трябва да го караш да си мисли, че това е той като цяло, не знам как и аз да ти го обясня точно, а че това са действия в следствие от алкохола. Следователно атаката ти трябва да е срещу зависимостта и защита, която има тя, а не срещу самия зависим.
Хубаво е, дори да не казвам наложително, да сте няколко души. Поне 3-4-ма, на които той държи и се доверява. Трябва да са му близки и останалите, които искат да му помогнат и другото много важно е те да не са зависими от алкохола, разбира се!!! Когато се съберете и му говорите трябва да е с добър тон, изцяло да се занимавате с проблема на зависимия, а не с вашите проблеми. Кажете му, че държите на него, че е важен за вас, че го обичате, за това искате да му помогнете. Говорете му какво върши под влиянието на алкохола, не какъв е човека. Кажете му, че искате да му помогнете, но единственият начин е да се лекува. Ако трябва потърсете места, където ще му помогнат. Не ако трябва, ами направо предварително потърси информация, адрес, дни, часове, когато може да отидете, за да види човека отсреща, че нещата са сериозни - да го осъзнае - че има проблем!
В краен случай ти остава или накрая в прокуратурата принудително да го вкарате в лечебно заведение или другия вариант е да му поставиш ултиматум, но наистина трябва да си сериозна и категорична, че ще се разведеш с него, както и да имаш финансовата възможност. Защото по взаимно съгласие е по-бърза и евтина процедурата, иначе идва по-скъпо и по-бавно.
Моят съвет е заеми се сериозно, ако наистина искаш да му помогнеш. Организирай се и бъди категорична, наистина е важно да не си и сама. Нека има ваши близки, които да подкрепят и теб и съпруга ти. Не го нападайте, нека всичко бъде изговорено в атмосферата на добрия тон и желанието да му помогнете сам да пожелае лечение. Говорете за конкретни инциденти, конкретни действия, факти, не го обвинявайте и така... Искрено ти пожелавам да успееш да помогнеш на човека, когото обичаш, защото алкохола отравя, повече хора и животи, освен този на зависимия. Ще очаквам да прочета скоро някакво стартиране на целия този процес! УСПЕХ!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 814006b846
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Благодаря ви за съветите! №4, съгласна съм с всичко, което казваш и се старая да го правя. Наистина единствено сутрин мога да разговарям с него, преди да е започнал да пие. Не го нападам / поне в повечето случай /, разказвам му какво е правил под въздействие на алкохола, колко ме наранява това и колко излишни обиди изричаме един на друг. Той се извинява, обещава ми че няма да злоупотребява, прегръща ме, но.... вечерта всичко си и по старо му! Имал нужда да пие!!! Винаги лъже за количеството, което е изпил; търси оправдания - от сорта, че като хване чашата и аз започвам да го гледам лошо, че се сърдя... Затова пробвам и друго- като започне да пие и аз сядам с него. Не обичам алкохол, но си слагам малко в чашата - да му правя компания. Започваме да си говорим, искам да разбера какво го тревожи; държа се мило, изслушвам го и когато потърся повод да спрем с пиенето, той :"виж сега колко хубаво си говорим! Защо разваляш всичко? " и продължава; не може да спре! Всичките му близки странят от него - родителите му не искат да го виждат! Аз се опитвам да поддържам добри отношения с тях, но ако аз не се обадя те никога няма да ни потърсят. Същото е и с всички останали негови роднини. Моите близки, ако се намесят, само биха го настроили против тях. Приятели - говорят му, но ефект никакъв! Разбрах вече, че трябва той сам да пожелае да се справи с проблема! Но как да го накарам да осъзнае, че има проблем??? Той отрича! Било нормално!!!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d586c92ba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Водка - присъщата на алкохолиците напитка! Обожавах я!
Скъпа, човекът има проблем, какъвто имах и аз преди 2-3 години. Това е много тежка и трудна за лекуване болест. Подчертавам БОЛЕСТ, а не порок. Той не пие защото е лош или безволеви човек, а защото тази ужасна болест го е сполетяла. Все едно да се караш на някой болен от диабет, че е ял много сладко и затова се е разболял! Гадна, мръсна и коварна болест е това!
Първо поговорете за това осъзнава ли той, че има проблем. Най-вероятно да, но ще го е срам да признае пред теб и себе си. Тогава му обясни, няма нищо срамно; че е по-срамно да се правиш, че нещата са под контрол, когато всички виждат, че не са; че като пие не значи, че е порочен и слаб човек, а просто човек, чийто организъм е привикнал към алкохола и без да пие се чувства непълноценен и неуверен. За това не е виновен той, а болестта му - алкохола има това свойство да депресира хората, като ги върти в порочен кръг - пият за да преодолеят депресията, но след първоначалното ободряващо и отпускащо въздействие на алкохола - депресията се задълбочава и така от начало. Попитай го има ли желание да поговори с други хора, имащи неговия проблем (не и с доктор!!! ), които са успели да видят смисъл в живота и без алкохол. Подчертай дебело, че това не е негов личен проблем, а проблем на цялото общество. Кажи още, че такива като него са стотици хора в България, но не всички смеят да се изправят срещу проблема и да го решат. Аз например съм една от тях - бях точно както ти описваш него, а по едно време ставах и в 2-3 ч. през ноща за да пия нещо като вино или бира, за да мога да си доспя. Накрая пиех сутрин, за да мога да отида на работа! Това не е живот, а ад, повярвай ми!!
Кажи му, че ти осъзнаваш трудното му положение му и ако той е съгласен - ще се борите заедно; че може изцяло да рачита на твоята подкрепа, а заедно е съвсем сигурно, че ще се справите!
Много е важно той да докаже, че осъзнава проблема като ПРИЗНАЕ НА ГЛАС пред някого, на когото вярва факта, че не може без да пие. Изтръгни това признание от него с цялата си любов! Повярвай ми - това е стъпка №1 от терапията, всъщност най-важната!!!
Когато стигнете до там - пиши ми пак, аз ще ти кажа после какво да правиш; обещавам да следя темата и да ти помогна с каквото мога. Ти си единствената му надежда, да знаеш!
Някога мъжът ми помогна на мен!
Стискам палци на теб и на него, успех!
Подпис:
Спасилата се.

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 814006b846
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Весела Коледа на всички!
Благодаря на Спасилата се - много мили и окуражаващи думи. Не знам какво се е случило с теб преди, но от това което си написала лъха увереност и спокойствие. Благодаря още веднъж! Защото аз имам нужда точно от това - от подкрепа и от някого, който да ми дава сили да продължа да се боря със зависимостта на мъжа ми. Няма да се откажа, винаги мога да си събера багажа, но няма да позволя на алкохола да развали семейството ми! Понякога ми е страшно трудно, не знам как да постъпя, всичко което направя е грешно, физически не мога да го надвия и на сила да го спра!
През изминалите почивни дни успяхме да поговорим - държа се добре, успя да не се напие през всичките 5 дни!!! Преди Коледа му казах, че заминавам защото не искам и на празника да слушам обиди и псувни... ако той мисли, че ще се съобразява да дойде с мен, ако не - да си остане сам. Дойде! Отпразнувахме една наистина вълшебна Коледа! Но той прави всичко това заради мен, защото вижда че много ме наранява и защото ме обича. Но според думите му "не може да разбере какво толкова ми пречи". Щом се прибрахме вкъщи снощи - веднага се хвана за чашата! И така - започваме отначало...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 76322ba927
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Прочетох всички истории тук. Ще се включа в последната. Моят съпруг прави точно така както съпруга на № 7. Само, че аз вече нямам сили да го търпя, защото се поболях от нерви. От 15 години пие и се напива и не си признава, че има проблем да търсим начин на лечение. Като се захване да пие няма изтрезняване денонощно. Нито чува, нито разбира какво му се говори. на сутринта гледа като полезно изкопаемо. Отговора му е, всички пият. Ама това не е вярно. Не ходи по кръчми. Но пие вкъщи. Скришом по 10 пъти слиза в мазето да пие ракия. След това допълва с 2 л бира. Спиртосва се и трябва да го тъпря това. Всичко вече ми е изстинало към него. Не ми се иска да подавам жалба до прокуратура защото ще видят съседите как принудително го пращаме на лечение. Децата са ни големи и се срамуват от простотиите му. Особенно сина ни. Аз мисля, че той докато е жив ще такъв и няма оправия. Жалко за семейството ни, защото на него не му пука за никого.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 301a80b9ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   http://spodeli.net/4/story-42434.html Прочетете мооята история и разберете какво се случва най накрая.Ако трябва прочетия и на съпруга си зада разбере веднъж за винаги че така не може да продължава.
madabaster

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 76322ba927
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм № 8
Искам да кажа как завърши живота на моя съпруг. След едномесечен запой сърцето му не издържа и почина. Изостави семейството си заради алкохол. Сега сме попарени всички. Избра тъпата ракия пред мен, и децата си. Сега ходим по гробища, палим свещи и плачем. Дано душата му намери покой!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: c7a7dc9413
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не е само при теб такава ситуацията, при много хора е така вече, но не винаги може да се помогне. Продължавай с опитите и с малко повече късмет ще успееш!
Pr0cK

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 57bf5de33e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Тоя твоя мъж е жив Алкохолик.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: d04935a16e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Да знаеш, че ни го интересува нищо нито къща, нито деца, да дори и от тебе, този е жив Алкохолик интересува го само да дига чашата според списанието. Да живееш с Алкохолик няма да ви светло бъдеще...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 7ab8f09004
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Аз имам сходен проблем с всички вас, Мъжът ми винаги си е обичал чашката, защото работеше в строителството, Проблемът се появи, когато беше съкратен и той спря да работи, И така около 7 години целодневното пиене, От около 4 години ходим само по болници-имаме и ТЕЛК, Той си призна, че има проблем с алкохола, Потърси помощ от докторите и те го насочиха в Суходол, Струва ми се, че най-голямата грешка беше престоя му в клиниката, Първия път като излезе си пи лекарствата около месец, а след втория взе чашката, Аз не виждам никакъв смисъл от лечение, Отидат в психиатрия, дрогират ги с лекарства и след това и алкохол и диазепам, Комбинацията е страшна, Ако имате друг вариант моля някой да ме съветва, Всичко опитахме, но няма ефект, Преди поне спираше, а сега не, Ние сме от провинцията, тук няма анонимни алкохолици,

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 3820ce0e1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Алкохол VS Човек

Здравейте, всички, които имате близък в плен на алкохола. Пиша тук, защото не мога да си намеря место и едва сдържам виковете си в гърдите. Викове от болка, яд, безсилие и неразбиране. Защо алкохолът си избра точно моята майка и ми я отмъкна толкова гадно. На мен и на другите от семейството. Защо тази гадна болест е толкова нелечима, разпространена по хората и толкова обйчайна част от ежедневието.
Аз се борих. 30 години се борих. Срещу алкохола. Мъчих се всяка минута да отскубна майка си обратно на света. Дори и да ми се е получило да видя в чист човешки вид, гадния алкохол ме издебваше да ме няма и и връхлиташе с ново ожесточение. Той влезе в мозъка и и там размести важни неща, за да се загнезди вътре до живот. И да се съюзи с майка ми, за да не го тормозя. Не се отказвах, борех се, постигах ден-два да се обади човешкия разум на майка ми, но алкохолът яростно си събираше полагаемот след това.
Опитах да се примиря, че майка ми е такава и няма да стане по мойта, да я приема каквато е, няма как да променя по-възрастен от мен.
Само че мир не намерих. И за миг не намирам. Външно не си показвам, но в мен е центруфуга от мъка и от безсилие. Дори съм принудена да водя алкохола у дома, при скъпата си жертва. Да присъствам мълчаливо на бавно и мъчително самоуниюожение. Разруха, да самоубива се. Иде ми да крещя, да търча. Как да живея така. вСЕКИ ДЕН. вСЕКИ МИГ. Kak да преглътна грубянския си тон, троснат, с който общуваме двете. Как да прием, че се държа отвратително и пред майка ми, тъй като не мога да я видя насаме от тази напаст земна.
Толкова много години. Нито болката ми, , нито има и един ден без гадта липсва от съзнанието ми. Не мога да се примиря. Не мога Просто трябва да реша някой ден да освободя в общия ни живот с майка ми своето място на алкохола. И никога да не се обърна зад себе си, за да видя кръвопролитието, което нанася. Пак ще ме боли, но няма да съм принудена да наблюдавам безучастно както до сега. Мразя те Алкохолееее, ти си най-гадното нещо на света. Ти изтласкваш личността на хората и се загнездваш в съзнанието им. Ти си най-гнусното и страшно нещо в човешкия живот. Ти не се спираш пред деца, пред пред прекрасни и умни хора, пред б раменни и т. н. Ти осакатяваш най-жестоко хората. Изпразваш целия им живот и ги оставяш на себе си и никога не си тръгваш без човека. Мразя те. Знам, че всички, които четат и страдат за близките си също та мразят.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: fdc13e51db
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

17.   Скъпа, ти си съзависима. Потърси информация за това какво е да си съзависим. Аз самата имах проблеми с алкохола и моят съпруг е съзависим. Обаче ние се борим. Аз - с моя проблем, той - с неговия. За да си помогнеш, трябва първо да разбереш какво се случва с теб - има достатъчно статии по темата в мрежата.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 7b87b5bfe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Здравейте на всички! Искам до потърся съвет в темата. На 32 години съм и планирехме с жена ми сватба наскоро, но в момента това е на път да се провали заради алкохола. Според нея аз имам проблеми с алкохола и тя е 200 процента сигурна, че няма да се справя. Аз преди наистина като студент и т. н. съм си пийвал доста, но напоследък 2-3 дни в седмицата изпивам по две ракии, може и малко вино, а до два пъти в месеца се отпускам повечко. Ето тези два пъти тя не може да ги приеме, а аз смятам, че са до голяма степен нещо нормално и не толкова страшно. От месец и нещо насам след 3 такива почерпвания стават грандиозни скандали, драми и т. н. но тя ги започва. Мисля, че просто ако ги отмине с махване на ръка няма да има никакъв реален проблем. Според вас прав ли съм или трябва да спра да пия нацяло. Защото сме на път да се разделим заради това, а аз не искам, но все пак като чета тук коментарите моето състояние е доста далеч от написаните. Дали тя няма някакъв проблем с алкохола от бивша връзка или незнам...

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 8d36043236
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Здравейте. Искам да ви разкажа и моята история.
С мъжа ми сме заедно от 30 години. Имаме 2 прекрасни дъщери. Съпругът ми винаги е обичал да си пийва - вечер със салатка, но умерено, без да прекалява. Животът ни е бил прекрасен -до м. 10. 215 г.
От тогава положението стана страшно. Всеки ден от сутрин до вечер- пиене. Започна да пие и през работно време. Постъпи в отделението по психиатрия за да се лекува-10 дни -нищо. Прибра се в къщи -и всичко започна от начало. Молех се за болнични, за да не го уволнят от работа.. Взимах аз болнични, за до го пазя в къщи да не пие, идваше свекърва ми и тя да го пази, редуваха се дъщерите ни - никакъв резултат. Взех му парите, но пазаруваше на версия или взимаше на заем от приятели. /които ми се обаждаха, за да ме питат толкова ли сме закъсали за пари/. Така до 2. 01. 2016 когато след дълги разговори се съгласи да постъпи в център за лечение. Парите са много, но си казах, че това е единственият начин да му помогна. Издържа само един месец / а пълният курс на лечение е мин. 6 месеца -без телефон, без алкохол / и се прибра. В деня на пристигането беше еуфория - все едно гледам предишния човек. Но уви, нищо не се е променило. Още на другата сутрин кошмара започна да се повтаря. Сега не знам какво да правя.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b5832ffe3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Здравейте! Чета историите и не мога да повярвам до каква степен алкохолът е завладял нашата страна. Преди 3 год. и 2 месеца споделих с вас моята реалност, сега със сигурност мога да твърдя, че алкохолната зависимост не може да се излекува!!! Освен за човека, който пие, това е мъчение и за хората, с които живее. Съпругът ми освен, че не спря да пие или поне да намали количеството, поведе себе си и семейството си към още по-голяма безизходица. С всички сили се боря срещу алкохолизма му, но без никакъв успех. От известно време е без работа, без доходи, без хора, с които да общува. Пие по цял ден вкъщи и не се интересува от нищо. Поела съм целия товар по издръжката на семейството ни, но и моите сили се изчерпват. Не издържам повече! Искам да посъветвам най-искрено хората, които живеят със зависим от алкохола човек - колкото и да се надявате, той/тя няма да спре да пие и не може да се излекува. Бягайте!!!! Лесно е да се каже, но е много трудно да се направи. Аз се опитвам да се разделя със съпруга ми и вече го искам с цялото си сърце и душа, но той се е впил в мен и не знам как да го накарам да си тръгне!!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 256608d1a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

22.   Здравейте, чета и не мога да намеря начин за спасение на сина си. Той пие от години, вече е на 34, но спасение няма. Тормоз непрекъснато за пари, за пиене. Издържаме го вече 8 години, с полиция го вкарвахме на
лечение 2 пъти, не работи, естествено, не е в състояние. Живее ту в нас, ту в тях. Сам е, жена му го напусна с детето. Идва и нощем, ако не отворим бие с ритници вратата на блока. Идва за пари и в службата ми, срам и резил. И като му дам пак се връща за още и то пиян. А за най гадните обиди и заплахи да не пиша. Много е агресивен и в момента съм подала жалба до прокурор за лечение. Какво да направя за да се отървем от този тормоз, целия ни живот вече е около него-храним го, лекуваме и т. н. но по зле става. И как да последвам съвета да бягам от него, как да стане не знам. Той вече не ми е син, а най долния алкохолик, псува ме най ужасно. Да го оставя ли. защото иначе ще умра, а имам и дъщеря. Плаши с убийство след лечението. ако стане. Един алкохолизиран тормози денонощно 6 роднини. Имам жилище в София и ми идва да напусна града. Не спя и не ям, но лечение няма!!! А беше толкова добро момченце, мъката ми е безкрайна!!!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e4311437e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   До 22. Единственото спасение е той самия да поиска. Има организация на анонимни алкохолици(АА)там може да получи подкрепа. Познавам доста хора, които са успели да се преборят с алкохола(докато са живи ще се борят със зависимостта си)но той трябва да разбере, че е болен човек. Казвам това защото и аз съм алкохолик.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c5aa8f20a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   До авторката
Здравей мила, прочетох всички истории, отговори и съвети и в твоята история открих моя живот. Няма нищо различно просто все едно аз съм я писала, с тази разлика че ходихме при психолог и резултата беше 0. Аз още събирам сили за да го напусна и ще го направя някой ден. Незнам по какъв начин да се свържа с теб, но много бих искала да си поговорим. Ако имаш някаква идея как да стане пиши ми. Желая ти успех и ще се радвам ако успеем да направим някакъв контакт.
Цвети

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: cb0b20c2ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Аз имам същия проблем със сина. Женен с две малки деца. Все обещава че ще се оправи, но обещанието държи най много една седмица. Със съпругата ми едвам възпираме снахата. Жал ми е за децата. Вече и аз не знам какво да направя. Вече се отчаях. Според мен и наркотици взема.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5987ff8350
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Трагедии, трагедии...!!! И за всичко виновен КОЙ? Алкохолът. Всички сте прави, алкохолът УБИВА. УБИВА всичко и всеки. Включително и мен. Преди малко постнах един коментар на подобна статия, сега явно ще ми е втори. В конкретния случай съпругата се жалва от нейната половинка, че пие нон-стоп.
Авторке, явно си прекалено добра жена (като моята съпруга, която ме търпи), та съдейки по това, което си написала истински обичаш съпруга си, истински държиш на него и желаеш да сте двамата. Това е една толкова благородна постъпка, колкото малко жени биха направили в името на семейното щастие, което от своя страна няма как да бъде запазено при положение, че съпругът е алкохолик, какъвто съм и аз.
С лекари съм пробвал, какво ли не, признал съм на съпругата и семейството си, че съм алкохолик. Не става. Пак пия. През почивните дни започвам с бира от сутринта. Докарвам ги до 10, след това ракия или уиски. Колко пъти съм си взимал болнични заради махмурлук, ехееее. Съпругата ми го знае, детенцето ми го знае, родителите ми го знаят, но ефект няма.
Хапчета не помагат. По клиники не съм ходил, няма и да ходя. Единственото, което може да му помогне е НЕГОВАТА СОБСТВЕНА ВОЛЯ. Нищо друго. При мен явно волята липсва и продължавам да се наливам, въпреки, че всяка вечер се моля на Бог да ме отърве от този ад, но до момента няма никакъв ефект.
Говори му, говорете му. Просто няма смисъл от самосъсипване, пък и такова на останалите хора около него.
По Коледа стават чудеса!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 8fae27d15c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   на 27- може би имате кротко пиянство ,затова ви търпи съпругата. В случая аз съм майка на изоставен от жена си алкохолик, който вече не знае какво друго да прави, освен да пие денонощно. Беше 5 пъти в клиника за зависимости -без ефект.Поради ужасното му пиянство- чрез съд влезе за 4 месеца за лечение на зависимост.След като излезе се напи без изтрезняване 20 дни .Агресивен, по цели нощи реве, пада, става,напада да ни бие и други гадости.След като преби дядо си с полиция го замъкнахме, с белезници пак на изтрезняване за 1 месец. Чудото по Коледа стана, че го няма за празниците поне. Но ще се върне и тежко ни.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: cc25299bf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Като прочетох всичко разбрах... разбрах в какъв капан съм всъщност. Не подозирах за тежестта на тази зависимост и клопката и. Разбирам и осъзнавам, че нещата са необратими и не мога да заповядам на сърцето си да остави, да си тръгне от този човек, за който не вярвах че е възможно да пие 24ч
Мислех го за временно, показност или нз но сега се ужасявам.
Иска ми се да помогна но как всичко е толкова еднакво с изписаното.. дори думите помогна и "да се оправи" ми звучат смешно, наивно и жалко. Иска ми се да си пиша с хората споделили историите си, защото виждам, ч че повечето са отпреди години, надявам се, че за някои би имало щастлив край, а право в сърцето попаднаха думите, че по скоро зависимия от хероин ще спре хероина, отколкото алкохолика водката. Наистина близките се тормозят много повече, защото виждат разрухата през цялото си трезво съзнание и това ме разбива на хиляди парчета, най- вече безсилието да помогнеш на някой, който съзнава как полита към пропастта и въпреки това скача. Не знам.. какво да кажа и защо така заобичах това момче. Да, знам коментарите.. каква глупачка, глупаво момиче.. Но бягството е за слабите. Е, ситуацията е безнадеждна. Само едно е вярно -тази зависимост е много опасна за хора с дълбока скрита чувствителност и ранимост, от друга страна дълбок ум и безсилието сами те да променят проблемите на света и поглъщата ги неудовлетвореност и болка. Баща ми беше много успял човек, широкоскроен, умен и много богат, но под този образ се криеше едно безмерно страдание и причината за което така и не ни се изясни с майка ми. Няколко години преди да го загубя почна да пие, но тогава аз нямах понятие от тежестта на тази болест. Сега искам да помогна на приятеля ми и от любов и от чувство за дълг, че тогава можех, а не помогнах, и не знаех и така.. какъв омагьосан кръг, но може би
един лабиринт. Нали има една приказка - разгадай загадката на живота, ако не той ще те погуби.. като да изгасиш слънцето с една сълза.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7c92330376
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Докато човек не осъзнае сам, че има проблем и имс нужда от помощ никой неможе да му помогне. С моя кандидат мъж е същата история... 8 години заедно, като в по-младия си период приятели, купони.. тогава не се набиваше така на очи, докато в един момент приятелите се пресяха и в крайна сметка минаха 8 години, а той точно като твоя... пие, напива се, обижда ме, унижава ме... на другия ден говоря, обяснявам, дори започнах да сплашвам, че ще загуми и мен накрая ако продължава така и в крайна сметка нищо... обещава, че повече няма до следващият път... накрая вече не ми издържаха нервите.. събрах си багажа и айде вкъщи.. Сега звъни да се видим, да говорим, казва ми да си помисля и да реша.. но истината е, че те са тези, които имат да мислят и да решават и понеже досега не успях по никакъв друг начин.. съм решила да не отстъпвам и да не се връщам, докато не видя промяната.. не на думи, в действителност, защото всяко чудо е за 3 до 7 дни... като не, всеки по пътя си... в противен случай нищо няма да се получи... става вече психически тормоз и само си пропилявате нервите и живота..

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 3ff0d6da19
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Ето че открих този форум по трудния начин. Пиша заради един приятел на 40г., който е алкохолик в много напреднала фаза. От 1г вече не ходи на работа и си стои в къщи, пие и спи. Имаше жена и дете, но отдавна е сам. Почти не яде. Родителите му носят храна ежедневно и му купуват и пиене за да няма абстиненция, да не се влачи по улиците и да не залага вещи. Твърде горди са за да го оставят да потъне достатъчно за да отскочи. До толква е закъсал, че има дни в които дори не може да стане от леглото. Няколко пъти в тежък делир сме го качвали на линейка и са го вкарвали в токсикология с над 5 промила, но в момента в който се опомни излиза и пак продължава по старо му. Личностните промени, които са настъпили са толква тежки, че вече от него нищо не е останало като човек. Според мен е преминал точката в която е можело да му се помогне, а и насила не става. Ако все пак успеем да го вкараме в лечение, дори да го избута ще е тотален инвалид. Въпроса ми е има ли някой опит с човек, който се е отказал в толква късна фаза. Има ли изобщо някаква надежда да стане пак автономен, разумен и отговорен. Ако оставим родителите му да го поят докато умре няма ли да е по-малкото зло, отколкото да удължаваме агонията с опити за лечение. Скубя си косата че сме пред тази дилема, но когато лечението на един ще обрече трима на десетилетия мъки, всъщност лечението само по себе си става присъда. Къде е границата на помощта и къде започва самоцелното поддържане на живота заради собственото ни его.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 4d83eb753a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Аз живях година и половина с такъв. Мъж на 47г егрен, който ме убеди че иска семейство и деца. Знаете, всичко е хубаво в началото, явно бях много влюбена и заблудена, но след 4месеца всичко си излезе наяве. Лоша комбинация, ерген-алкохолик. Да собствен бизнес и много контакти, на пръв поглед успял до някъде. Момичета, БЯГАЙТЕ, само това е спасението. Не знам, може жи си тръгнах на врвме, но си представих живота след още 1година с него и... Както прочетох по-горе, всяко чудо за 3дни. Такива хора не осъзнават какво се случва с тях. Опитах и с добро и с лошо, за психолог и странична помощ и дума да не става, пълно отричане от негова страна. Добре че нямам деца от него. Чета че много жени със години и деца стоят в такъв ад, ако има къде да отидете, намерете сили, защото явно решение сте взели и си тръгнете, да трудно е, но не продължавайте да измъчвате себе си и децатата си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker