Баща ми е алкохолик ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Баща ми е алкохолик !
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 7382 пъти
Здравейте! :) Аз съм момиче на 13 години - не пуша, нито пия или нещо подобно! Проблема при мен е, че баща ми е алкохолик. Още от по - малка слушам какви глупости говори и как се напива и прави скандали! Той крадете пари и още неща от майка ми. Доста често полицията е идвала при нас - Бил е в затвора само за 24 часа, но след това го пускат и пак същото. Той постоянно пие и заплашва майка ми, че ще я убие и нещо такова! Той буквално ми съсипва живота. От години се опитваме да го накараме да спре, ходи на психолог, но пак нищо! Подавали сме жалби - Пак нищо! С мама щяхме да се местим да живеем в друг квартал, но няма как да си го позволим! И днес си помислих, че се е променил - Защитаваше ме и ве прегръщаше, а след това започна пак същото. Той е говорел гадно за мен, заплашвал ме е и не искам такъв баща! Писнало ми е! Моля дайте съвети! :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: ed2615cc30
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Най-добрият вариант е майка ти да се разведе с него. Алкохолът е до гроб и няма отърване. Накрая ще се разболее и ще му станете болногледачи и пак мъки. Чие е жилището, където живеете? Трябва задължително да намерите вариант да се махнете или него да го махнете, защото ще ви съсипе живота. За съжаление, това е истината. Между другото той осъзнава ли проблема си? Ако да, тогава има някаква надежда да се лекува в група на анонимните алкохолици. Питайте лекарите да ви кажат има ли такива в града ви. Но да знаете всичко е свързано с много усилия, търпение и жертви-както от негова страна, така и от ваша. И няма 100% гаранция.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a736f85ae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Много се натъжавам, че все по-често попадам на такива публикации.
Моят баща също е алкохолик, но аз се изнесох много рано от вкъщи и не съм била свидетел на всички грозни сцени. Когато се прибирах вкъщи той се държеше нормално, защото аз съм човек който не признава грубо държане с хората, и независимо че ми е баща, 1-ва щях да викна полиция.
Но за мое съжаление малкия ми брат ставаше свидетел на всичко и след това ми разказваше с такава болка в очите.
Като четях твоите редове все едно виждах неговите големи и насълзени очи и отново се върнах назад.
Ти нищо не можеш да направиш, майка ти е тази която трябва да си тръгне или да го изгони. Защото той няма да спре да пие и нещата ще стават все по-зле.
Отказването от алкохол е много по-трудно от отказването на хероин. Много по-трудно е алкохолик да си признае, че има проблем... След време ще забележиш, че той ще спи през деня а вечер ще се чуди как да ви тормози. После започват обидите към всички, които са "виновни" за неговите проблеми, в частност ти и майка ти... Щом е започнал и да ви краде, за да си добави алкохола нещата са отишли много далеч.
Кажи на майка ти да подаде молба за развод и го изгонете, няма да ви е лесно, всеки ден ще мислиш за него, ще се измъчваш че не си направила всичко по силите си да го излекуваш. Но ще ти кажа това, което си казвам всеки ден
АЗ НЕ СЪМ ВИНОВНА, ПОДАДОХ РЪКА, НО ТОЙ НЕ Я ПРИЕ.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: b13ca09ce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Това е наистина много гадно, защото знам какво е да те тормозят. Поговорете още с него!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a5ae117c75
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Обърни се към социалните, всякаква информация има в интернет, а вече и в училищата. ще помогнеш на себе си и на майка си, щом е толкова слабохарактерна, че да те остави на тормоза на този човек. не разбирам такива родители, те са ощепо-безотговорни и от родителя -пияница, той поне има някакъв проблем, даже го водят заболяване, въпреки, че за мен си е чист избор.... а майка ти? Тя защо търпи. Щом тя не може да си позволи да се махне от него, обърни се към социални грижи, можеш даже и към съда. Могат да ограничат родителските му права и да ви доближава само при определени условия. Ще се съсипеш живеейки в тази среда, помогни си сам/а щом майка ти се чувства безсилна. Твой е живота и няма никой да го живее нататък вместо теб. А много често заплахите за убийство се изпълняват-волно или неволно в разгара на поредния скандал.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 8407992efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Алкохолна цироза, вероятно той понякога има загуба на памет когато е пиян? Искрено желая да ти дам позитивен съвет но съм бил по този път с моето извинение за "баща" положението само ще се влошава, ще става все по емоционално нестабилен използвайки алкохола като успокоително, а черния дроб отказва и стресира мозъка което предизвиква повече алкохолизъм затваряйки цикъла, накарай го да говори искрено само и единствено за миналото си, моя се беше пропил защото дядо ми го бил с колан когато той самия бил дете, поредната жертва на комунистическия лозунг "боя не разгражда боя изгражда". Има надежда ако си счупи крака при някоя поледица да спре да пие за няколко месеца както стана с моя след запой за нова година, но след това същия цикъл.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker