Синът ми е дилър - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Синът ми е дилър
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 14344 пъти
Ужасно ми е кофти да разкажа, но не знам какво да правя вече!

След серия кражби, съучастие в въоръжен грабеж синът ми бе осъден на три месечна ефективна присъда! Прибраха го-за мен беше голям шок! Не от присъдата, а от това, че не разбирах и не можех да си го обясня как и защо се стигна дотук!

Е преживях го някак си-беше ми гадно, беше ме срам, не можех да го споделя с никого!

От поправителният дом синът ми излезе с видима промяна-обещаваше, че никога вече няма да се повтори!
Прекъсна училище-още преди да влезе в поправителния дом- за да не го изключат, мина в самостоятелна форма на обучение! След като излезе от там, директорката не пожела да го върне в дневна форма, нищо че дори бяхме съгласни да повтори годината!
И това преглътнах!

Промяната беше временна-около 2-3 месеца!
Сега започнаха да му звънят всякакви личности, започнаха се сбирки в къщи, слизане и качване по стълбите за около минута-две- докато накрая се оказа, че продава трева!

Комшиите започнаха да ми го казват в очите, приятелите ми са ставали свидетели как го снабдяват и не знам... като говоря с него, той казва, че не е вярно! След няколко дни му казах, че вече се говори масово, че е дилър, питах го какво иска от живота, как си мисли да живее и т. н. уж ме разбира, казва, че няма повече и така до следващото позвъняване!

Моля ви, дайте съвет как да постъпя? Ако се обадя в полицията-вкарват го в затвора(забравих да пиша, че вече е пълнолетен)-тоест вкарвам собственото си дете в затвора! Ако го заведа при психиатър- влиза в диспансера и отново му съсипвам живота! Не мога и да го изгоня от вкъщи!

Просто отвсякъде съм между чука и наковалнята!
Въпреки че съм разведена с баща му(от 12г), имам второ семейство и мога да ви уверя, че финансово сме добре- тоест пари не му липсват! Не мога да си обясня какво иска още? ! Имаме собствен дом, има я семейната обстановка... Баща му, като му казвам какви ги върши-все едно приказвам на стената у дома... иначе е много"загрижен за него"!

Мисля, че ще откача, ако само седя и си крия главата в пясъка!

Напрежението е всекидневно, ежечасно, ежеминутно!
Моля Ви дайте някакъв съвет!

Благодаря ви, че ще отделите време да прочетете изписаното от мен!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 0faa1e6639
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Единственото, което ми идва наум е смяна на обстановката, но ако го пуснете сам в друг град, тогава съвсем може да му изпусне края... Баща у къде живее, защо не го пратите при него за малко?

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 911e249837
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ама Вие изглежда му вярвате като ви каже да се промени. Щом продава, вероятно е и опитвал и то едва ли само трева, може и да е зависим. Като навлезе в ла*ната и започнат да ви изчезват неща от дома, сетете се кой и за какво ги е продал. Няма страх от вас, в лоша компания е. Моите родители каквото ми кажеха го изпълнявах, някак си имах страх, но и респект. Затова и станах човек и не ме е срам от това, което съм. И аз бях в среда на тревомани, но нито веднъж не съм пробвала. Някак си е и до възпитание, и до семейството, и до средата, в която се намираш, и до това, което имаш в главата. Надявам се, че ще се осъзнае, защото ако продължи така ще съсипе не само своя си, но и Вашия живот. Желая ви късмет.

ТТ

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a32108dc64
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Баща му живее на село при майка си, работи в София като полицай! Когато започнаха малките кражби, последваха възпитателни дела-тогава си мислех, че го прави за да ми покаже, че иска да живее при баща си!
Въпреки развода, запазихме добри взаимоотношения заради доброто на синът ни.
Събрахме се тримата и баща му го взе при него! Живяха на село, но на синът ми му се налагаше да пътува до близкия град, за да ходи уж на училище!
Историята се повтори- отсъствия, дела за хулигански прояви, кражби и т. н. Казваах го на баща му в очите-той отказваше да повярва! Накрая вдигна ръце и синът ми отново се върна при мен- всичко мирно и тихо! Докато не направи съучастието в грабежа и се озова в поправителния дом! Баща му и досега не иска да допусне, че това се случва със синът ни!
Продължението на историята вече знаете!
Не знам и сега ако го изпратя при него дали ще повлияя в добра посока! И не знам дали има смисъл да говоря с баща му- не мога да си обясня как мъж на 45г. мисли като 18-годишен- няма собствен дом, няма помисли за възпитание на синът ни, няма нищо... и при службата която изпълнява-всеки ден се бори с подобни проблеми в София, а не се замисля за нашите собствени... -е това не мога да си го обясня!
Синът ми си приятелка- студентка в София, иска да отиде при нея- евентуално ако тя го спре по някакъв начин- ще бъде чудесно!
Ако не... и аз не знам вече какво да мисля! Лутам се в един омагьосан кръг и излизане няма!
Благодаря за коментарите, надявам се да постъпя по най-правилният начин!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a32108dc64
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Забравих да пиша, пуши трева, но не е зависим от твърди наркотици!
Водила съм го на изследвания и там са 100 процента сигурни в това!
Но за тревата ми казаха, че няма лек и ме успокойха, че 98 процента от младежта пуши трева!
Какво да кажа повече-нямам коментап по този въпрос!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c9decfa017
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Нищо не можеш да направиш. Няма да те послуша. Против съм това, родителите(въпреки че ни мислят най-доброто), да ни казват кое е правилно и кое не е. Остави го да се опари достатъчно за да разбере, че не е трябвало да го прави. Колкото и да ти е болно като майка, не можеш да му набиеш в главата, че ще свърши зле.

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 36f7511e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Здравейте, не смятам, че е редно да търсите помощ по форумите. Не изпадайте в паника, а потърсете квалифицирана помощ. Това, че имате прекрасно второ семейство не означава, че синът Ви е на същото мнение. Няма нищо по свято и ценно от децата, независимо на каква възраст са. Съжалявам, че ще Ви го кажа но след като прочетох това, което сте написали, не останах с впечатлението да сте искрено загрижена за синът Ви. Вас по-скоро Ви интересува хорското мнение, а не детето Ви.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: f2da0c7e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Наистина се опитайте да поговорите с него... питайте го как е, добре ли се чувства, има ли нещо което иска да ви каже... опитайте се да бъдете приятел, не само родител. Ако само продава- значи или иска пари или се прави на вървежен, липсва самочувствие... ако и взима, има нужда от много силна воля, а може би и квалифицирана помощ.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1fd0f610b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А бихте ли ми казали какво имате напредвид под квалифицирана помощ?

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1fd0f610b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   И бих искала да споделя че ако ме интересува хорското мнение-"след направата на 18 г. щях да го изгоня за да не ме срами"-той все още живее с мен и ще продължава да живее докато сам реши, че вече трябва да се отдели.
Говорим си много, но не казва нищо конкретно-живее с мнението "че пари по честен начин не могат да се изкарват". Не съм го лишила от пари, като се вземе напредвид че получавам 3-4 пъти мин средна заплата.
И да се похваля-от 2-3 дни приятелката му ми е на гости и той се държи като съвсем нормален-няма сбирки, няма да го търсят седят си двамата, излизат си заедно, прибират се заедно. Явно това е решението!
Но все пак се гордея с него и с нея!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d2d81f703e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   "Въпреки че съм разведена с баща му(от 12г)" - Липсата на бащата е изиграла лоша роля.
"Но за тревата ми казаха, че няма лек и ме успокойха, че 98 процента от младежта пуши трева! " Има зависимост, а тези 98% са бъдещето на България.. мен не ме успокоява.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 70f6df832c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   тревата не е проблем, стига да се пуши умерено, знам го от личен опит... а пича с времето ше се оправи, просто трябва да чувства обич и подкрепа от родителя...

 
  ...
преди: 11 години, 16 дни
hash: 009c2c97f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Ако твърдиш че баща му е полицай в София мисля че отдачния варянт е да отидеш в апартамента на майка му и да поговориш с него сериозно, мисля че щом е полицай би трябвало да е човек на място. Разведени или не той е родител и смятам че в този случай точно той е човекът който трябва да се намеси и да направи нещо. Говори с него и остави синът ти при него в София виж как ще се развият нещата. Трябва да се вземат мерки защото да ти кажа за момента момчето не продава нищо толкова сериозно но с тревата се започва.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0da0139521
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   В София на този наплив от наркомани и дилъри не знам как би му повлияло.. Ако девойката е покрай него има огромен шанс да спре. Преди много години брат ми беше тръгнал натам с трева и след време не само. Нито аз нито родителите ми успяха да го спрат, беше приятелката му. С обич и разбиране. До ден днешен съм благодарна на това момиче, брат ми не само че не пуши и не се друса, ами с времето и алкохол не пие. Желая ти много късмет и се надявам синът ти да намери правилния път!!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0da0139521
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Забравих да спомена, че пушенето е пак и само до желание. Наистина много млади хора пушат, но както се каза в коментар 14 ако е с мярка не мисля, че е кой знае какво. Лично аз пуша 1-2 пъти годишно и не се имам за човек с проблем към наркотиците.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6b7e9b29cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   А нали вече е пълнолетен? Кажете му, че вече е голям и да се оправя сам, като иска да става дилър, да си ходи на улицата да спи до някоя кофа за боклук и да си дилърства колкото си ще. Направете му ултиматум. Той ви е държал между чука и наковалнята, сега му върнете услугата - ако иска да живее при вас - ще се държи като човек. Ако не - пълнолетен е, стяга си багажа и да си ходи да си търси късмета.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: a2790cc832
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Изгони го
Кажи че се отказваш от него
Че не си му майка
ИИ да живее
да се оправя

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: e2f5e72f89
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Той е пълнолетен и сам трябва да взима решения за живота си. В тревата няма лошо и да почти няма младеж, които да не е пушил. Но му е време да си вземе живота в ръце, да помисли за изнасяне, работа, образование евентуално, семейство и тн. А за тревата просто го посъветвай да бъде по-внимателен, защото в България има вероятност я глоба, я арест не е страшно, ако пласира само трева.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 0dbe32a1aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   Какво стана?? Имам в момента същия проблем какво направихте? помогнете ми не знам какво да направя, говорех с него отрича казва, че не е негово а всички говорят лоши неща за него, няма как да го изгоня син ми е не мога да му го причиня и на него и на себе си, не е толкова лесно, свързвах се с всички възможни агенции, направих всичко възможно. Страх ме е, не знам как да постъпя. Дайте съвет моля ви..

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d7f185135e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   И аз съм продавал... това е временно явление месец, два, три, пет, година, две, три зависи колко пари му трябват ;))

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ac4d548b55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Заведи го на сериозен разговор, но в гробищата. Проучи гробовете на млади наркодилъри и наркомани. Може да се посъбуди. Аз бих му дал тема на размисъл - като ще печели от наркотици, поне да си направи план след спестяване на еди каква си сума да започне смислена законна дейност. Ако има такава идея в главата, има шанс да излезе от коловоза. Иначе може да кара "както знае" докато влезе в затвора или стане наркоман или го убият.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker