Пристрастена към цигарите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Пристрастена към цигарите
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 8801 пъти
Аз съм жена на 27 години. Пропуших още на 12, увеличавах ги все повече и в момента съм толкова пристрастена, че 3 кутии не ми стигат на ден. Обичам да пуша, така се успокоявам. Пуша тежки цигари, пуша постоянно където и да съм, каквото и друго да правя, от сутрин до вечер. Трудно издържам повече от 10-ина минути без да запаля. Често даже ставам през нощта за да пуша. Никога не съм правила опити да ги намалям или отказвам, засега нямам такова намерение. Кашлям като магаре, зъбите ми вече са тъмно жълти и едва дишам понякога, но ми харесва да пуша. Въпросът ми е има ли и други жени като мен пристрастени до такава степен към цигарите, защото моите приятелки стигат само до 1 кутия на ден. Как ви се отразява това на здравето - кашляне, задъхване, храчки...?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 8339704eea
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   и аз съм така,пуша по много
как да ги откажа

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e166616eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Близо 10 дни не пуша вече много ми е хубаво-дано да ги откажа завинаги-Цигарите са супер гнусно нещо.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 7b385466c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ако темата е истинска, защото се съмнявам че е писана от непушач, който търси съмишленици да оплюе пушачите. Мога да ти кажа това: Познавам жена, която от 26 години пуши по 3 кутии на ден. Единственият й проблем е че не може да издържи финансово по 10-15лв на ден за цигари. Иначе понякога си кашля, по някога спира да кашля. Проблемът на такива пушачи не е цигарите, а липсата на спорт. Затова и имунната система е толкова слаба, че всяка настинка ги хваща. И съответно кашляне, задъхване, храчки това са симптоми на настинка. Дори не пушач да не спортува, 20 години да стой зад компютър, и той се задъхва, и той се разболява често и той кашля и има храчки.
Познавам дядо, който пуши по 2 кутии от 47 години той няма проблем с кашлица, защото спротува по 1 час сутрин, избира с какво да се храни и така. Същият вече е на 74, от каквото и да умре в бъдеще, лекарите ще кажат от цигарите, но всъщност има ли значение човек над 75 от какво ще умре след като е живял както му харесва?
И аз пуша по 1 кутия дневно от 15 год, но зъбите ми не са жълти, защото ги мия три пъти дневно! Цигарите не са единственият причинител за потъмняване на зъбите, кафето, виното, някой видове чай, морковите, доматите дори и много др, са значително по силни причинители на потъмняване. В интерес на истината пастата за зъби също е нещо към което човек може да се пристрасти.
Изборът за какъв наркотик да си дава парите човек си е негов личен, а за каквото и да ги дадеш то е твоят наркотик. Реално парите дадени за презервативи също са дадени за наркотик, дадени са за да правиш повече секс, който да ти даде удоволствието от ензима на щастието /серотонин/. За каквото и да си похарчиш парите то също в дадени ситуаций може да те убие, дай да не купуваме нищо и да събираме, събираме, събираме.
След като не искаш да ги спираш и не ти е проблем парите за цигари. Какъв ти е проблемът? Настинките и зъбите се оправят съответно с трениране и миене.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 94d45aab3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №3 не си прав в нито едно отношение.
1. Цигарите нанасят вреди и то много големи. Лошото е, че пушачите започват да усещат или когато вече имат необратими проблеми, или или когато минат много години в които имат стаж на пушачи. В тази връзка мисля, че историята наистина е измислена. Да, спортът може да намали вредното въздействие, но всичките отрови, като катрани, радиоактивини елементи и още 4000 съедининия много от които вредни, едва ли ще ке изчистят с един час спорт.
2. И на теб, като на всеки пушач "цигарите за нищо не са ти виновни" и си способен от 10 кладенеца вода да донесеш, за да доказваш, че цигарите не са толова вредни, колкото ги изкарват, че дори има и забрана за пушене... истината е, че просто си търсиш извинение и успокоение за да продължаваш да пушиш, защото не можеш да откажеш цигарите, не неискаш, повярвай не можеш. Всеки един пушач, колкото и да ме убеждава, че пушенето му харесва, всъщност му се иска да никога де не е започвал да пуши, осъзнавайки, че е попаднал в капан. Права съм нали? Ако наистина имаше ползи от пушенето всички щаха да искат и децата им да се научат да пушат, но аз такъв родител не познавам. Истината е, че никой ну избира да остане пушач за цял живот, и воля трябва за да се научиш да пушиш, не за да откажеш цигарите, както е масово разпространеното схващане.
Препоръчвам ви да прочетете книгата на Алън Кар. Повярвайте ми 90% отказват цигарите завинаги след като я прочетат. Не бъдете Тома неверни. Единственото което трябва да направите е да я прочетете, кота дори е препоръчително да пушите, докъто го правите. Спокойно, в нея няма да намерите информация за вредите от пушенето, за това как ще се разболеете от рак и т-н. Тези неща са пределно ясни на пушачите. Мисля, че може да се изтегли някъде от нета. Пожелавам ви успех. Защото пушачите са попаднали в голям капан и се заблуждават че пушенето им харесва, но това не е така.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 7b385466c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   От №3
№4 Въобще не си права!
Няма как да ме убедиш в нещо, което съм видяла с очите си. Няма как да ме убедиш, че това което мисля и чувствам, всъщност не го мисля и не го чувствам. Ти не си в мен и не знаеш по добре от мен моите желания. Нямаш моя опит и наблюдения над пушачи. Цитираш разни вестници или сайтове, вярвайки им на сляпо.
Как си представяш картинката, за 2012 година изследване е установило, че 40% от населението на България пуши. Ако това означава 40% от населението на една държава да е болнаво или рано умиращо не е ли катастрофа? Ако си политик и знаеш, че от цигарите човек се разболява и умира в работоспособна възраст, и ако се разболее трябва да намериш средства да го лекуваш, да му даваш пенсия по болест, а пари от къде? А ако умре рано 40% от населението кой ще плаща данъци, кой ще прави, храни и отглежда бъдещо поколение, нов електорат?
Друг факт 47% от австрийците пушат! Според теб половината от австрииското население е в голям капан!!! А ти не си!
Изводът е: Ако цигарите бяха толкова лошо нещо, колкото го описваш, нямаше да ги пройзвеждат легално!
"Ако наистина имаше ползи от пушенето всички щАха да искат и децата им да се научат да пушат" Тези родители просто са избрали за децата си други отрови и наркотици. Как им дават всеки ден плодове и зеленчуци с нитрати и какви ли не отрови? Как им купуват безалкохолни и сокове с аспартам? Как ги хранят с месо пълно с ГМО и разни хранителни добавки? Как им избират най-красивата и голяма ябълка, дето и червей не ще да я яде, не най здравословната и малка? Провери колко шоколад се продава месечно в бг. Да не говорим, че ги набутват да живеят, колкото може по близо до центъра на голям град, където въздухът има повече от 4000 съставки. Забелязваш ли, че с всяка изминала година пубертетът се измества във възрастта, вече има все повече момичета на 8г-9г с менструация!?
Мъжът ми миналата година отиде да смели Био телешко месо /телета хранени само с трева имат жълта на цвят мазнина в месото/, в магазините за месо, на няколко места касапите му отказали обяснявайки, че месото щом е с жълта мазнина е от болно животно и ще им зарази мелачката. Щом касапите в държавата ни вече не познават качественото месо и го мислят за болно на къде отива тя??? Не цигарите са ни проблема, не цигарите ще разболеят и убият нацията ни. Касапите ни не са виждали качествено месо!!! Какво ядът децата, младежите, хората? Колко български деца познават или са кусвали вкуса на качествената храна?
И накрая вместо да ме поучаваш как се отказват цигари, казвай ми да пуша двойно повече, радвай се, мислейки че скоро ще умра и няма да има кой да ти трови въздуха!

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: d1be3282e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Цитат н. 3

„Как си представяш картинката, за 2012 година изследване е установило, че 40% от населението на България пуши. Ако това означава 40% от населението на една държава да е болнаво или рано умиращо не е ли катастрофа? Ако си политик и знаеш, че от цигарите човек се разболява и умира в работоспособна възраст, и ако се разболее трябва да намериш средства да го лекуваш, да му даваш пенсия по болест, а пари от къде? “

БРАВО НОМЕР 3, сети се, защо идват мерките в цял свят против тютюнопушенето. Просто лобито на цигарената индустрия не може да изкара толкова пари, че да покрие разходите на държавите, за да ви лекува, а и това, че се губят важна работна ръка и данакоплатци.. Наред с хората, страдащи от адипоизита (свръх дебелите) тютюнопушачите са най-скъпата група пациенти. Всяка година заради тютюнопушенето само в ЕС умират над
700 000 души /колкото гр. Франкфурт/ - не само от рак на белите дробове, трахеята и устната кухина, но и от сърдечно-съдови заболявания(никотинът води до много бързо и рязко стесняване на артериите, при което наплъстявания се отделят и запушват главни вени - инфаркт, инсулт), тютюнопушачите най-вече са хронично болни от бронхити, пневмонии. Дори при хора, които не пушат толкова много могат да се отключат горните болести най-болезнения начин да умреш - колабиране на бронхите.
С течение на години вашите бронхи са се борили срещу отровите, но рано или късно се предават - някои клетки умират. Дробът търси начин да се спаси и образува гъста слуз (за да се бори срещу инфекциите), но тази слуз просто допълнително запушва бронхите ви. Чувството е като да ти запушат устата и носа и да не можеш да дишаш, а да имаш рефлекс и нужда от това. Болният практически умира от задушаване, защото колкото и да се напряга, дробът му не може да осигури кислород и органите в рамките на минути отказват. Лошото е, че в това време мозакът е жив и можете да чувствате всичко. Умира се страшно болезнено, ако няма лекар наблизо да ви бие огромни дози адреналин, за да се възбудят няколкото живо бронхи и да започнете да дишате. Ако обаче нямате живи клетки - КРАЙ, ако не се повлияете от лекарството -КРАЙ.
От това умират хора, работили като миньори, живяли в градове с много мръсен въздух (Пекин), но най-вече пушачи и пасивни пушачи. 2/3 от пушачите умират рано или късно от болести, свързани с тютюнопушенето. Въпрос на ген, на силен организъм, на начин на живот е кога точно, но в 2/3 от случаите ще умрете по един от горните начини. Ваша си работа.
Обществото обаче с нищо не ви е длъжно. Мнозинството все още сме непушачи и СМЕ РЕШИЛИ да не умираме заради вашите пороци. Какво е виновна сервитьорката, барманката, че вие сте решили да се тровите?
Вие ни бяхте изгонили изобщо от заведенията, защото за непушач да влезне в такава отровна среда е чисто мъчение - главоболие, сълзене на очите. По-дълго от 1 ч. не се издържаше. Какво да правят работещите там?
И като общество не сме длъжни да ви плащаме лечението. Цигарите в другите страни от ЕС са средно 5 евро. Толкова ще станат и цигарите у нас. Така вие поемате част от разходите, които предизвиквате на обществото.

"Ако наистина имаше ползи от пушенето всички щАха да искат и децата им да се научат да пушат" Тези родители просто са избрали за децата си други отрови и наркотици“

Доста нагло твърдение. Нитрати има, между другото, и в питейната вода. Нитратите ги има свободно в природата и не са вредни за човека, ако не прехвърлят определени количества. Митовете за нитрати бяха натяквани на населението преди 89-та, за да не вземе да пожелае да яде масово плодове и зеленчуци, които държавата е нямало как да му го осигури. Днес, преди нещо изобщо да попадне в хранителната мрежа, то бива изследвано 1000 пъти и от нашите власти, и от властите на ЕС. От близо 5 г. няма драстични случаи в ЕС на отровени с химии плодове и зеленчуци. Днес можем да ядем дори конвенционалните плодове и зеленчуци с кожата.
Аспардам може да е вредно вещество, както са вредни и разните добавки в обработените храни, но това не са дроги. Всяко дете може да изкара без тези храни, но вие не можете и 1 час да изкарате без цигарката да не говорим, че все повече родители и хора отбягват вече продукти с Е-та, много захар, сол и аспардам.

Хубаво е, разбира се, да се яде БИО, но само с БИО не може да се изхрани 7 милярда население на света, а и това няма да помогне на тялото ти да се възстанови от отровите, които дишаш. ГМО-продуктите са забранени у нас.
Дядо ми е бил страстен пушач и е платил с живота си за това. На 30 г. в рамките на само 3 месеца се е развил много агресивен рак на белите дробове и лекарите са предозирали болкообезболяващите, за да умре поне в мир. Той не е успял да види децата си големи, да се порадва на внуци и правнуци, да играе на сватбата на дъщеря си. И за какво?
Преди не се е знаело, не се е говорило по темата, но не и в моето семейство. Баба ми е била 90 дни до човек, който си отива заради тютюнопушенето на 30 г. възраст - не нитрати и не-БИО месо са го убили, а грозният му навик.

Мъжът ми се отказа преди 6 м. от тютюнопушенето и му беше много трудно, въпреки че не беше от страстните пушачи. Потърсете лекарска помощ, ако не можете да спрете сами, вместо да ръсите глупости и да защитавате глупавия си порок. Вие лъжете самите себе си! Една лъжа, повторена 1000 пъти НЕ СТАВА ИСТИНА.

„Забелязваш ли, че с всяка изминала година пубертетът се измества във възрастта, вече има все повече момичета на 8г-9г с менструация!?“
Това се наблюдава в целия свят. В индустриалните страни още от преди 50 г., когато в храната е нямало добавки и е резултат от добрите условия за живот и хранене. Хората за пръв път в историята си имат достъп до толкова храна.

Както и да го въртиш - ти казваш нещо като - защо да не се хвърля от моста, то може и кола да ме смачка, може орел да ми изяде главата и да ми падне саксия върху темето.
Определено има доста отрови навън, но не разбирам, защо да търпим да ни тровите?
След забраната на тютюнопушенето в САЩ само за 3 г. сърдечните инфаркти са паднали с цели 15%. В следващите 3 г. с още 15% или с към 30%. Същите наблюдения се правят в немските провинции, в които е забранено също пушенето на закрити обществени места.
Другите ефекти ще ги наблюдаваме за съжаление след още доста годинки. За да се възстанови дроба ви и да спадне рискът от рак на белите дробове на нивото на непушачите, ви трябват 10 г. Но много по-бързо от предвиденото спадат рисковете от сърдечен удър и другите белодробни заболявания.
Винаги ще има глупаци, които ще продължават да пушат, но поне успяхме за пръв път да направим пушенето за младите “немодерно“ и нежелано. Нивото на пушачите ще пада драстично, а продължителността на живота ще продължи да се увеличава, за да достигнем индустриалните нации като САЩ, Германия, Франция...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 94d45aab3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От № 4
№3 защо се изказваш така агресивно накрая? Къде съм казала, че искам да умреш и да не ми тровеш въздуха. Много ми е интересно твоите деца какво ядат, къде живеят, с какво ходят на училище? Да не би на вас пушачите децата да живеят в по-чиста среда от тези на всички останали, че едва ли не само цигарите са вредния фактор. Това, че ядем боклуци и дешаме отровен въздух не оправдава пушенето по никакъв начин. Ако следваме пушаческата логика сигурно и наркотицити са по-малко вредни от ГМО-то, от отровните газове във въздуха, от нитратите и т. н. що не вземат да ги легализират и тях а?
Щом мислиш, че си толкова запозната с фактите опитай се сама да си отгатнеш защо цигарите са легализирани. И да ужасно вреден навик са. Тези 40% имат средно с до 8-10 години по-кратка продължителност на живот, разболяват се от ХОББ, емфизем, понякога рак, както и много други болести на други органи и умират като развалини. Ще ти дам за пример моя роднина. Жената е на 65 години, пуши от 20 годишна. Постоянно е с аритмия, има запушване на аортата, увреждане от последна степен на лявата сърдечна камера, в момента пак е в болница и познай-пуши разбира се не спира и на нея цигарите не са и виновни за нищо. Мога още многто такива примери да ти дам за хора, които едвам ходят и дишат, но фаса не свалят от уста. Дали им харесва всичко това-не разбира се. пУШАТ ЗАРАДИ ЗАВИСИМОСТТА, КАКТО И ВСИЧКИ ПУШАЧИ ВКЛ. И ТИ. Това се нарича стериотипно мислене. Ти си готова на всяка цена да защитиш пушенето, защото не искаш да признаеш или може би не осъзнаваш, че не можеш без него. А всъщност дълбоко в себе си искаш да не е така.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 7b385466c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Може би, не ни харесва да пушим а ни харесва толкова много хора да се занимават и да мислят за нашите бронхи!
Интересно защо толкова много непушачи мислят за късия живот на пушачите, за техните бронхи, за тяхното благополучие, а не мислят за себе си?
№6 "ГМО-продуктите са забранени у нас" много се лъжеш
1 от забрана до факт има огромна разлика, повечето фуражи на пазара съдържат доста високо количество ГМО.
2 Био пшеницата дава 160-180 кг от декар, тази която сеем дава 420-480кг от декар, как става това с молитва ли? Да не говорим за всички видове зеленчуци, плодове и зърнени храни. Еднаквите грамадни домати и ябълки които виждаш на пазара, дългите, красиви и отлично прави краставици!!! Ако си спомняш преди 15 години ги нямаше.
3 На колко вида делиш продуктите на БИО, ГМО и какви други, смес ли? Всички изменения /подобрения/ на дадена култура се наричат ГМО.

№7 Не ми се прави на обидена, агресията в текста ми е насочена към мен самата. Не се тревожи за моите деца, те ядът специално произведена за семейството храна, само за сол, олио, ориз, какао, цигари и захар сме зависими от магазина. Не са яли пръчици, а чипс, шоколад и сладолед само домашно производство. Живеят на морския бряг и ходят с велосипед на училище. Не се пуши при тях, имаме си обособена стая пушалня с аспирация у дома, гостите си не гоня вън на балкона да пушат.
"Тези 40% имат средно с до 8-10 години по-кратка продължителност на живот" тамън по кратко време ще вземат пенсии или въобще няма да вземат и ще остане по голяма сума за вас непушачите.
Според теб жена на 65 години, не е нормално да има аритмия, запушване на аортата, увреждане сърдечна камера, ако не е пушачка!? Хм Съжалявам за жената ама дали не е от 65 години вредна храна, замърсен въздух, стрес, нервно напрежение, холестерол, електролитен дисбаланс в кръвта и т. н. Защо реши, че е от цигарите?

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 94d45aab3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   до №8
Тази жена живее на чист въздух, през по-голямата си част от живата е консумирала домашно приготвена храна от домашни живатни и зеленчуци. Плюс това аз не казвам, че само цигарите са хпричина за това и състояние, а казвам, че дори това не я отказва от тях? Със сигурност обаче и те са и помогнали за това и състояние. Пак го повтарям за пореден път, че останалите вредни неща не изключват вредата от пушенето. Не мога да разбера защо пушачите винаги търсите оправдание за пушенето си във всичко останало. Чудесно, че сте усигорили такъв живат за децата си, но защо ги пазите от цигарите, като не са вредни а?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: d1be3282e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   Подкрепям номер 9
Като непушачка не ми дреме, по колко цигари ще пушите на ден, стига да е на открито място и да не зарибявате децата ни. В САЩ ми харесва до сега най-много - там дори на открито не може да се пуши, а са направили специални места за пушачи - винаги скрити зад сгради и във вътрешни дворове, за да не се зарибяват и малките с този навик.
Може да не се стига до там, но за мен пушенето няма работа в закритите помещения. Който иска да пуши, може да излезне навън. Не сме длъжни да се тровим с вашите глупости.
Аз мога да ям ГМО, БМО, СМО, но това си е за мен, не съм дошла да ви натикам тази храна насила в гръхляна. Това очакваме и от пушачите, пушете на вън за Бога!!!
Само заради този закон си заслужава да избера ГЕРБ. На мен лично ми осигуриха свобода да излизам вечер, да ходя на кафе, каквато съм нямала никога. Сега мога да живея без да ми сълзят очите, да мириша на леш при всяко излизане и да ме боли главата от вашите изпарения.

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 7b385466c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От №3 Няма какво повече да кажа вие решихте да промените темата на авторката "проблем с кашлица и цвят на зъби при пушачите" С вашата си измислица "да се съберем да хейтваме пушачите". Пишете си, колко сме лоши, как ви е хубаво без нас и се надявайте по скоро да ни няма на тоя свят. Оставете ни да си се тровим, на вас какъв ви е проблемът?

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 94d45aab3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не №3 ти промени темата на авторката, която ако въобще е истинска описва проблеми на авторката с пушенето. Тя сподели, че кашля, задъхва се, зъбите и са жълти. Явно има проблем с пушенето, но ти заепочна с историите присъщи за всички пушачи "познавам един дядо, който пуши от незнам си колко години, но нищо му няма"; "познавам една жена, която пуши по три кутии и единствено парите са и проэблем"!!! Смяташ ли, че това би помогнало на авторкатна, която очевидно усеща негативити от "безвредното" пушене върху себе си. Като ни светне лампичката, просто да я махнем, вместо да разберем какво се случва с нас в действителност? Аз поне се опитах да помогна, на нея не на теб. Ти си пуши ако искаш по 6 кутии на ден, и яж био храни.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 64fbbd6cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   И аз пуша като строшен комин също като теб от много години и дори не мога да си представя какво е да не пуша. Пристрастяването е лошо нещо, но не можем да се преборим с него. Задъхвам се на петата крачка, гърдите ми свирят вече като дишам, вечно съм болна и много обездвижена като стара баба. Но ние сме си виновни за всичко това и ще си го търпим щом не можем да откажем цигарите.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 94d45aab3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   № 13 прочети книгата на Алън Кар "Не пуша вече", ще ти помогне. Не се страхувай да го направиш, нищо няма да загубиш, само може да спечелиш. На 80% от пушачите е помогнала, при това без чувство за лишения, без стряскащи статистики за вредата от пушенето, без воля-да правилно си разбарла наистина не трябва воля да спреш цигарите, воля трябва да ги започнеш. Потърси я из интернет, и я прочети внимателно, като е желателно да пушиш докато го правиш. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 64fbbd6cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Аз също съм трагичен случай - цигарата не махам от устата по цял ден. Не мога да ги спра и това е, най-много няколко часа мога да издържа без да пуша и почвам пак една след друга. У нас също пуша и става димна завеса в стаята, абе изобщо ужас.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 64fbbd6cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Това все едно аз съм го писала - същия случай съм като авторката и положението вече става нетърпимо. Не мога да си представя дори 10 минути да минат без да пуша, едва се качвам по стълбите и кашлям всяка минута. Опитвала съм да ги спра няколко пъти но не става, даже ги увеличавам още. Всичките ми дрехи вонят на цигари, вкъщи стаята също...

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 64fbbd6cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Аз си работя у нас на компютъра и пуша постоянно в стаята. Няма на кой да преча и увеличих цигарите страшно много. Вече ги паля една от друга без да се усещам и стигам да 4 кутии на ден тежки цигари. Чувствам се ужасно, особено както съм обездвижена по цял ден, изгърбих се много, не усещам вкуса на храната, носа ми е постоянно запушен и всичко това е от цигарите. Не бъдете като мен, все едно съм инвалид в това състояние и става все по зле, но не мога дори да ги намаля.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d04f888258
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Здравейте,
На 28 години съм имам 3 деца. Реших да спра да пуша заради тях и разбира се заради себе си. Вече 5 ти ден не пуша и се чувствам чудесно и знам че повече няма да запаля. Пушех 12 години и си мислех, че никога няма да спра. Единствено не съм пушила при бременност и кърмене. Спрях ги с воля, желание и книгата на Алън Кар " Не пуша вече". Гарантирам, че ако я прочетете ще спрете да пушите. Осъзнавате, че наистина може да се живее и без цигари. Пробвайте!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: eedbc2cb96
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Аз съм на 12 и пуша най много по 4 на ден съм стигала но се притеснявам. А ако ги увелича и УМРА на 40. Моля яи даите ми съвет как да ги спра

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 4b50584a42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Аз също пуша много и вече не мога да се контролирам, паля една от друга и се стряскам ако се усетя, че в ръката ми не дими цигара. Вече 20 години съм страстна пушачка и не съм правила опити да ги намалявам или отказвам. Около мен много хора са така и като ги гледам ми се пуши още повече.

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: e51cdc384e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Как може да сте толкова безволеви и деструктивни към себе си? Така, както палиш една след друга така и може да ги спреш за ден. И всичко е въпрос на правилно мислене.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 623919733b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Аз съм мъж. Имам позната, почти на моите години, която пуши от 5- клас, вече над 30 години, последните години- Горна Джумая, сега вече- тъмносин Ротманс. 2 кутии на ден. Пуши икономично, вдишва дълбоко и максимално задържа дима в себе си. 12- 15 дръпвания- и готово. Не съм забелязал да и вреди. Тази жена не закусва, 3- 4 цигари и много кафе, често и не обядва. Хареса ми, вече от няколко месеца и аз съм като нея. Казват, че пушачите умират бавно!? Че кой бърза! Много по- безвредни са тежките цигари, вдишвани дълбоко. Така даже се стимулират белите дробове! И съвсем не е случайно, че много актриси, млади и не толкова, красиви и не толкова, пушат френските GITANES без филтър. Аз съм пушил няколко пъти Житан, направо са убийствено силни! За мъжки момичета!

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: da892a9f54
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Да допълня към коментар №3. През 2018 г. се запознах с млада жена от Разград, която от известно време живее в нашия град, сега е на 38 години. Пропушила е в пети клас, започнала е със "Стюардеса", бяха много силни цигари. От 2019 има канал в инстаграм, в който публикува свои снимки и видеа с тема пушене. Снабдяват я с цигари и пуши по 100 до 150 цигари за 24 часа! Интересно е, че се занимава и с фитнес, редовно. Също много силно впечатление ми прави факта, че тя почти не се храни, по- точно, хапва съвсем малко само вечер. През деня се поддържа само с цигари и енергийни напитки. Не забелязвам това интензивно пушене да се е отразило на здравето и. Висока е 173 см и тежи 48 кг. Също като жените в много от коментарите по- горе, спи много малко, около 3 часа, и нощем също пуши, понякога до 5 цигари една от друга, защото видеосеансите и са предимно през нощта.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 29ff6639b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Баща ми пуши по 3 кутии, зимата на 68 години го диагностицираха с рак на белия дроб.
Приятел на 42 - пие и пуши по много - сега го диагностицираха с рак на гърлото - търси сега 40 000 евро да ходи да се лекува в Турция....

Пък вие си обяснявайте колко е велико пушенето - само да не стане някой ден същото - да просите пари за здраве, които преди това сте ги изгорили...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: c4a641e86c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   О, аз бях още по-зле от тебе - неизлечимо пристастена пушачка! Правила съм всякакви опити да откажа цигарите но все безуспешни, докато не прочетох книгата "Не пуша Вече" На Алан Кар. И от тогава вече 6 години съм непушачка и независима и се чувствам прекрасно. Препоръчвам тази книга на всички които искат да се оттървът от тази гадост

 
  ...

...
преди: 1 година, 28 дни
hash: a2cc5eaf29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Интересно ми е какво ли се случва с авторката на темата сега, 10 години по-късно.

 
  ...
преди: 1 година, 16 дни
hash: 661a3ec368
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Баща ми беше като авторката. На 60 умря от рак на белия дроб в много тежки мъки.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker