Имам ли проблем с алкохола според вас - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Имам ли проблем с алкохола според вас
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 8492 пъти
Здравейте, 21 години, момче. Замислям се над това, че все повече хора ми казват, че пиенето не ми влияе добре, или "не мога да пия". Като под последното нямат предвид количества, а поведение след като пия.

Пия активно почти всеки ден от около година и половина - две, не по много, но достатъчно, че да ме хване. Страдах известно време от повишена тревожност и няколко пъти от паник атаки, след което открих, че пиенето ми помага да се отпусна и да нямам тревожност. Това продължава вече 2 години. Последната година особено като прекаля с пиенето изпадам в състояние на агресия, разправям се с хората, бия се, правя проблеми от най-малкото нещо, ако не ми уцелят настроението.

Всеки ми казва - като не пиеш си нормален и наистина съм в пъти по-добър, но пък се чувствам притеснен, тревожен, дали е в следствие от някакъв сорт абстиненция? Нямам силна притеснителност, но достатъчна, че да си помисля, че е от не пиене. Днес ми е третият ден в който не съм пил алкохол и започвам пак да се чувствам тревожен.

Все си мисля, че не съм алкохолик, но се хващам да мисля за алкохола през голяма част от времето, като например - "защо да не си взема една биричка, така и така съм до магазина" и неща от този род. Трудно ми е да повярвам, че имам проблеми с алкохола. Като цяло не пия големи количества, за сметка на това е ежедневно. Искам да спра, но защо когато спра се чувствам уморен и притеснен, част от изчистването на организма ли е не знам... на 21 години съм, не искам да си погубя живота в този алкохол, а и все повече хора ми обясняват, че имам проблем с него, но не мога да си представя да не си пийвам от време на време.
Благодаря ви предварително за съветите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: d0262423da
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторе, имаш действително проблем с алкохола. Милиони хора са като теб, твоето се нарича „скрит алкохолизъм“ - вие сте хора, които пиете всяка вечер например, но малцина знаят за това - имате семейства, ходите на работа и гледате да не се набивате на очи.
Вашият алкохолизъм е обаче голяма тежест за близките ви хора. Баща ми е такъв алкохолик. Той изпусна детството ни, съзряването ни, пренебрегваше майка ни, изобщо - живееше в свои си свят. Всичко е започнало, след като брат му умира при инцидент (бил е на твоите години). Преди това не е пиел, въпреки че идва от семейство с истински проблеми с алкохола. (децата на алкохолици са предразположени към алкохолизъм)... не си спомням някога баща ми да не е пиел. Имаше дори спукана язва и едвам не умря от вътрешни кръвоизливи, но не спря да си „попийва“.
Баща ми е много уважаван на работата си, обичан сред колегите си, има приятели и на пръв поглед всичко е ОК, но ние си знаем, как сме го търпяли. Бързо-бързо гледах да се изнеса от нас, това беше най-голямата причина. Много го обичам, но ми е леко чужд. Отношението ми не е като баща, а като към болен човек, който ми се пада роднина. Подобно на теб и той не пие през цялото време, но редовно. Не издържа просто без алкохол, но не иска да си го признае. Пие много, с възрастта не може да пие толкова като преди, но е стигал до над 1 литър твърд алкохол на вечер. Сутрин става за работа и всеки ден така. Аз живея без алкохол, защото знам, че съм предразположена. В къщи имам само чист спирт за чистене на петна. Когато го ползвам ми мирише на баща ми. Тъжна работа. Обожавам мъжа ми, най-вече заради това, че не близва алкохол. Всичко мога да простя - изневери, караници, безпаричие, но никога няма да простя алкохолизма и агресията. Ако мъжът ми почне да пие, оставям го същия ден.
Ако не искаш да се превръщаш в тежест за близките си, в самотен човек, спри с алкохола. Не близвай дори бира. Потърси задължително професионална помощ от лекар-психолог, който да те наблюдава. Абстиненцията при алкохола е много по-срашна от тази при коката например. Не подценявай състоянието си. НЕ БЛИЗВАЙ АЛКОХОЛ, ако искаш да се спасиш.
Баща ми, знам... няма да доживее до дълбока старост. Другият път като му се спука язвата, може би линейката ще закъснее, няма да имат кръв от рядката му група, знам ли - но е разбит човек, а е само на 55 г. Тялото му и ДУШАТА МУ са отровени от алкохола и ще си отиде преждевременно заради алкохолизма си.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 72f49621b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Трябва да се научиш да се контролираш. И аз преди бях като теб, напивах, ставах агресивен, вършех глупости и в последствие изгубих добри приятели. Но започнах сам да си налагам контрол, купувах си бутилка водка, пиех една чаша и останалото изливах в мивката. Така в продължение на 6-7 месеца след това контрола някак си дойде от само себе си, пивах едно и оставях бутилката, даже и когато съм в компания пия едно-две и спирам.

Reb

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 62b210ff42
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   1. Добрата новина е, че осъзнаваш, че имаш проблем, което е разликата между пияницата и алкохоликът.
2. 2 години е доста време и със сигурност си зависим.
3. Алкохолът влияе на всеки различно. Ако си в депресия-избива на рев. Ако си душа човек, миролюбив-започваш да прегръщаш хора и да се уважавате. Ако си вътрешно агресивен- БАМ избива на агресия. Причината за агресията не се крие в алкохолът, той само премахва задръжките на човек и показва вътрешното му състояние-подтискани емоции.
Вземи мерки-спри да пиеш. Ако трябва си смени компанията, или там с когото ходиш да пиеш. Ако трябва не излизай вечер. Направи нещо без да отлагаш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 51bf98a626
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз пък имам ПР с различни и гадни фобии и алкохола ме отпуска, но лошото, че направо прекалявам пия по цял ден, не допускам за миг да съм напълно трезвен и за капак на всичко през теи 6-7 месеца съм си увеличил и черния дроб, преди не пиех, но не знам как да спирам тези паники. Сега като лекувам черния дроб замествам пиенето с успокоителни, но не е същото. Успокоителното може да спре до някъде паниката, но не и напрежението. Иначе намалих алкохола до минимални количества например една бира на ден или до 50 грама твърд, но преди пиех много до и над 500 гр алкохол твърд на ден или ако е бира около 10. Просто така се подържам. Трябва да пия антидепресанти за ПР, но тогава никакъв алкохол, а като съм сам получавам паники.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 7619e6b937
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Авторът:

Вече 4 дни не пия, обаче днеска за първи път съм изключително ядосан, сякаш нещо ме дърпа към магазина да си купя алкохол, ама няма да ида. Лошо ми е, под напрежение съм, в метрото ми идеше да ударя на всеки по един в носа, защото не можех да дишам, все неща които като пия поне са подтиснати.

А може ли това, което ми се случва специално днес да е от това, че не пия алкохол няколко дни. Чел съм че в първата седмица може да се появят такива неща - аз съм хем напрегнат, хем ядосан цял ден, без видима причина. Само си знам, че в нормалния случай е редно да пийна едно за да се "оправя".

За съветите ви досега - много благодаря, а номер 4 с паниките те разбирам и аз започнах предимно за това да пия, макар че моите за щастие не са тежки, но не е това начина. Въпросът ми е раздразнениеето което сега изпитвам, като не пия, дали ще отмине след няколко дни. Също така съм ужасно уморен, имам чувството обаче, че ако вкарам една мента, ще се събудя... с тия разговори, почвам да се убеждавам, че имам проблем.

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: eb3be09412
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Аз съм момиче на 21г и имам същия проблем, страдам от прекалена тревожност включително с физическа изразеност, като чувствам едно постоянно напрежение в слънчевия сплит все едно постоянен страх или нешо такова. Алкохола го поддтиска, но аз не ставам агресивна а обратното, супер креативна, ума ми се успокоява от тревожните мисли и отива в творческа насока, избива ме на философски теми и такива неща. Околните може дори да не разберът че съм пила. Почти всеки ден пия, понякога периоди и всеки ден, включително и преди лекции като това не ми пречи взимам адекватно участие в дискусиите, просто тревожноста я няма. Понякога прекалявам, но само в компания и с близки. Често се крия като пия да не знаят другите, но само аз си знам какъв е ефекта. От тази тревожност не мога да спя, не реагирам и адекватно най-често, чувствам се по себе си когато пия. И аз и ти имаме проблем, но аз не знам дали искам да го разрешавам... Ще следя темата. :)
Lana

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 62b210ff42
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе, аз също съм получавала паник атаки преди години. Бяха ми казали, че общо взето това няма лекуване. Може да бъде подтискано с хапчета, но спреш ли ги-става даже по-зле и от преди това.
Аз се излекувах от само себе си. Всеки път, когато трябваше да напусна дома, да отида до магазина, за общувам с човек извън семейството получавах паник атаки. Много време се опитвах да се съпротивлявам, но напротив колкото повече мислиш за тях и се самонавиваш по-лошо.
За това се приех такава, каквато съм. Казах си не ми пука, ако ще и да се излагам и да ме мислят за луда хората, аз така и не разбрах дали ми е личало като ги получавах. Казах си, че не ми дреме. Народът масово е изперкал и без това, много ми беше писнало.
Спрях да им обръщам внимание и дори не знам кога съм спряла да ги получавам, въобще не съм разбрала. Бях се затрупала с толкова задачи и неща на главата, че не забелязах.
За мен от самовнушение е цялата работа. Алкохолът ти помага, не за друго, а защото спираш да се притесняваш толкова, премахва тревожността.
Нормално е като спреш в началото да ти е по-гадно, но бързо се отвиква. Организмът както го свикнеш така я кара. При всяка промяна, се появява известна съпротива, но бързо минава. Браво, че не си пил от 4 дена и не посягай към ментата- пий едно кафе.
Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 8784e17784
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   То и аз като тебе бях. Нервите се оправиха, но леко свикнах с алкохола. И това доведе до далече по големи проблеми. В момента съм спрял с пиенето като цяло, понеже ми писна.
Съвет.. Намери си лекар /психиатър/
Ако взимаш някакви лекарства във никакъв случай не смесвай алкохол с лекарства че става олемале. Това съм го правил 1-2 години. Доста грозна история става.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 6e58f8d992
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   А може ли да се води алкохолизъм, ако се пие само вино и бира? (Примерно консумация на 4 литра бира всяка вечер и 1-2 литра вино за седмица. )

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 66b7c58c83
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм на 27 години-жена. Прочетох внимателно историята ти и все едно мен описваш. Преди година катастрофирах-пияна и без книжка. При последния запои бях на косъм да изневеря на мъжа ми. Не пия през деня, но стане ли 18-19ч и почвам да се ориетирам към уискито. След последната тъпа моя изцепка, повярках че имам проблем. Реших, първо да се опитам сама да огранича алкохола и, ако не успея, ще потърся помощ. Просто, съсипвам хората покрай мен. Ще чета коментарите, мисля че и на мен, ще ми бъдат от полза.

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: e3e02a2b98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Хей хора здравейте и аз имам подобен проблем. И аз съм на 26 години жена :)и аз напоследък почнах да прекалявам с алкохола. Мисля че е заради проблемите. Имам здрава психика, но вече не издържам.... то избива на някъде знаете. Към всички тук пишете може да си помогнем взаимно :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f2edb3bc23
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   хора, казвам го на всички, почнете да спортувате нещо и ще се почувствате по-добре, а пиенето ще го намалите от самосебе си, иначе относно абстиненцията - изчезва след около седмица... Успех на всички, не падайте духом!
мъж от софия

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: b707993fed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Бих искала да споделя за себе си някои неща. Аз бях в същото положение. Пиех, защото алкохолът ми даваше нещо, което иначе не притежавах - спокойствие, отделяне от този свят, който за мен беше ужасен, скучен и не исках да го приема. Хора, ако дори имате подозрение, че може би имате проблем с алкохола, то по-вероятно е да имате. Поровете се за информация за Анонимни Алкохолици. Мисля, че там може да получите отговори на въпросите ви! Аз получих!
Поздрави!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: fea0730aa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Здравей, авторе. Надявам се, че ще мога да ти бъда полезен.
Ако искаш еднозначен отговор на въпроса ти дали имаш проблеми с алкохола то отговорът ми е да, но не в смисъл че си алкохолик. В момента си в процес на алкохолизиране, но не си го развил още.
Развитието на тревожността и на паническите атаки се менажират именно от алкохола. Имал си момент от живота ти в който си бил по-уязвим, или по-вероятно си предразположен към такива състояния, които се проявяват като следствие от много фактори - системма умора, стрес, напрежение, рязка промяна в живота ти - загуб на близък или раздяла и тн. Обикновено действието им се наслагва имв даден момент изключваш. Проблемът е че си открил бързото измамно транквилантно действие на алкохола и си предпочел такова лечение вместо дълго и мъчително лечение с лекарства и други методи. Минал съм по този път. Алкохолът те отпуска, но след комсумацията мунпсихиката е по-изострена и започва да те тегли. Това което ще се случи е че тез и атаки и нтревожности ще станат по-силни и трудно контрилируеми. Логично ще увеличиш приема и честотата на прием на алкохол и щеизпаднеш в омагьосан кръг-психическа зависимост. Може би една две години. После идва и физическата зависимост сле още две тригодини. Това което трябва да направиш е спорт, здравословно хранене и да живееш по-спокойно. Намали си малко претенциите към себе си. Предполагам че имаш такива. Имай предвид, че ти сега не си алкохолик, но си видял същността на алкохола. Настоящите емоции са в следствие от него а не от емоционалното ти състояние преди това. Ти си човек който ще трябва цял живот да си контролира пиенето, зщото всеки път когато увеличиш приема във времето ще ти се проявяват такива неразположения. За начало не пий 6 месеца. Спортувай. Този период ще мине, но трябва да внимаваш.
Успех

 
  ...
преди: 4 години, 2 дни
hash: 0f6c49f487
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Пия всяка вечер....
Не зная дали мога да спра.
Когато пия говоря неща които не трябва а на сутринта, тоест на обяд, съжалявам но е късно...
50 % искам да спра да пия, а 50 % ми е все едно какво става с мен... Объркан съм и наистина не зная какво да правя...

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 дни
hash: ad949f8990
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   19, вторите 50% са алкохолика в теб. Ако продължаваш така, тези 50% ще станат 60, после 70 и така до 100. Тогава дори няма и да съжаляваш. Опитай се да спреш, но съм 99% сигурен, че вече не можеш. Най-много временно. След време като се обади я черен дроб, я се отключи депресия нещо, я те зарежат всички близки и останеш сам като кукувица, ще съжаляваш, ама файда.

Знам много добре какво говоря, имам живия пример пред мен - баща ми.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 78590de33d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Започни да спортуваш, там ще излееш раздразнението. Кикбокс например. При мен помогна бягането.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8150c3f5b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Дрън-дрън. Нищо няма да помогне, ако психиката не се оправи. Във всички нас тук има една огромна дупка, а какво изливаме в нея е въпрос на генетика и вкус, очевидно.

Паник-атаките излекувах с коремно дишане -бориш до 6, надувайки бавно корема си и изпускаш пак на 6, докрай, с натиск на коремните мускули, докато не остане и капка въглероден двуокис в дробовете. Именно натрупването му причинява хипервентилиране и стрес, задушаване...

Това дишане цери паник-атаките, но за другите проблеми трябва спешно да потърсиш психолог. Не мисля, че си алкохолик, момче. Агресията идва от дълбок гняв към някаква несправедливост в живота ти. Тревожността - от друго място. Ако излекуваш тях, ще установиш, че си спрял да се напиваш. Обещавам.
Успех, младок.
Венера

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 32018389cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Приятелю, на 33 години съм. Та от 15 годишен започнах да пия, не всекидневно, а по веднъж в седмицата. С течение на годините започвах да пия по два, три пъти седмично и то в доста големи количества. Всичко беше голям кеф, поне в моите очи. Обаче не беше баш така. Постоянни скандали с роднини и близки, борчове, излагане на публични места. Заплата ми свършваше за има няма две седмици главно за пиене. Общо взето само ядове и главоболия. След всяко здраво отрязване си повтарях изтърканата фраза ,,това е спирам,, да ама не. И така до преди 2 години след като се напих като прасе. На следващата сутрин се мразих повече от всякога и си казах момче това не може да продължава така ебаваш си майката на живота. Стиснах зъби и реших да се отърва от тоя гаден порок. Мина работната седмица и дойде петък, моя петък, когато късах всякакви въжета и яко се размазвах. Излязох с приятели и си поръчах безалкохолна бира за вечерта изпих може би 15-16. Приятелите ме базикат аз си пия безалкохолната бира. Никой не ми повярва, че ще спра да пия. Това се повтори и потрети няколко седмици подред и желанието ми за пиене постепенно изчезваше. И така вече 2 години и знаеш ли най трудно е първите една две седмици, но успеха в това да победиш алкохолната зависимост е само в теб, никой друг не може да ти помогне. Има много по важни неща на тоя скапан свят от това да се отрежеш и да нямаш спомен. ВОЛЯ му е майката, а волята е в теб, без ти да искаш промяна няма как тя да настъпи. УСПЕХ.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker