Алкохоличка ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Алкохоличка ли съм?
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 6987 пъти
Здравейте на всички! Искам да помоля за съвет! На 26 години съм и мисля, че моето състояние отива към алкохолизъм. Моля имали същия проблем да ми дадат съвет. Никога преди не съм пиела, само по бира или вино и то 2-3 пъти в месеца. Но последните две години бяха много тежки за мен, случиха се много гадни неща, разбрах че всичките ми близки са ме предали. Оттогава, тоест последните 6-7 месеца започнах да пия всяка вечер вино. И то не 1-2 чаши, а по 5-6. Знам, че това няма да ми реши проблемите, но по някакъв начин ме успокоява, да не мисля толкова много за тях. Проблема е че през деня съм на работа цял ден, но като се върна вечер съм сама, нямам един близък човек, и се чувствам ужасно самотна и изоставена, това чувство разкъсва сърцето ми и започвам да пия. Когато пиина се успокоявам, става ми по-добре, и виждам по позитвино нещата. Като не пия цяла вечер ми е тревожно, страх ме е, не ми е добре и не виждам смисъл в нищо. Кажете това начална форма на алкохолизъм ли е и има ли начин да се излекува?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 969fc5d228
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Аз съм дъщеря на алкохолик, но от подобните на теб - наричат се „скрити алкохолици“. Това са на пръв поглед нормални хора (работят, имат семейство дори), но вечер почват да се наливат. При теб не е толкова зле, защото пиеш вино, но е въпрос на време да обърнеш на твърд алкохол. Баща ми така ни съсипа детството - всяка вечер по кръчмите, по някое време спря да ходи там, но пие и до днес по над 500 мл. твърд алкохол всяка вечер - има диабет вече, спукана язва, какво ли не, но не се отказва, макар че пие значително по-малко от преди (над бутилка).
Дойдоха ми на гости нашите и аз у дома нямам алкохол (дори за готвене вино нямам), той не можа да издържи и отиде да си купува водка, която почна да си пие сам и без мезе дори (у дома пие с вуйчо и братовчедите ми при гледане на спорт). Окончателно ми стана ясно, че този човек е алкохолик, колкото и да се опитва да запази статуквото пред обществото.

Пробвай се 1 вечер да не пиеш... ако не можеш - да имаш проблем.
Можеш и да се пробваш да намаляш постепенно количествата като разреждаш виното с безалкохолно. Ако можеш да си го позволиш - психолог!

Съвет - бори се, ако искаш един ден да имаш нормален живот. То е като затворен кръг - пиеш защото нямаш никого и няма да имаш човек до теб, докато пиеш. Повечето млади хора сме отвратени от алкохола и алкохолиците, защото през 90те поне едни 90% от бащите ни бяха точно такива хора. На мен ми е направило впечатление, че все по-малко алкохол се пие в България, което ме радва. И двамата с мъжа ми не близваме. Аз съм и генетично предразположена (цялото семейство на татко са алкохолици).
Ако го питаш - той си има оправдание - умрял бил брат му като бил млад, страшно гадни неща му се били случили бла-бла, но аз няма да му простя като дъщеря никога, че си живя в свои свят и пропусна детството ни, лиши ни практически от баща.
Недей и ти така, моля те.

Съветвам те да засилиш общуването си онлайн с приятни хора да излизаш с приятели намери си хобита.
Ако преди всичко проблемът ти е, че си сама след работа - вземи си ДВЕ котенца (да не е само едното като си на работа, тогава издивяват). Много лесно се гледат, много са евтини и като издържка за храна и т. н. и много успокояват. Страхотна компания са!
Аз като дете се чувствах като теб и добре, че си взех котенце, което много ми помогна в трудната ми семейна среда. Много е хубаво като се върнеш у дома да има някой, който ти се радва, чакал те е цял ден и ти е верен. Моето коте за съжаление умря от мъка по мен, след като отидох да уча. И после котките не обичали - нищо подобно! Моята котка отказала да се храни, залиня и в рамките на няколко месеца се спомина.
Затова и те съветвам да вземеш две животинки, за да си имат другарче като теб те няма.

Успех и умната

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1733873226
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен НЕ си алкохоличка. Просто давиш мъката както повечето от нас правят понякога. Обаче, ако и през деня започнеш да изпитваш нужда от алкохол - обърни си повече внимание. По-скоро самотата те мъчи. Не знам доколко ще те успокои това, но - не си единствена! Дори тези от нас, които имат някого в живота си - и те се чувстват самотни. Просто си в труден период, от който се надявам скоро да излезеш. Успех и каквото и да ти се случва - горе главата :)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0027bae17a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Това е само началото, мило дете... Пише ти жена на 50, израстнала в семейство със баща алкохолик. Не искам да ти разказвам през какво съм преминала, самата аз не искам да си спомням детството :) След многото проблеми в брака, а след това и със сина ни( които продължават и до днес), започнах да пия и аз, малко по малко, за утеха... Алкохолът ме отпускаше, помагаше ми да забравя проблемите (поне до някъде), стигнах до там да не пропускам вечер без алкохол... И така си минават годините ми, и не се знае още колко ще затъна, а изход не виждам... Синът ми се оказа достоен наследник на дядо си и майка си, но към алкохола добави и наркотици... Молбата ми към теб е да се опиташ да се спасиш докато не е късно, а по този начин ще спасиш и децата си, поне донякъде. Генът си е ген, трудно е да избягаш от него, но вярвам, че с воля може да успееш, все пак си още толкова млада! Опитвай, опитвай всеки ден, заповядвай си... Аз ще се моля за себе си и за всички слаби, наранени, самотни и изоставени от всички близки, и с нищо не заслужили тази си съдба. Опитай да се справиш с този проблем мила, млада си, знам, ще успееш!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 4b2639e807
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Консултирай се с психиатър /психолог
За мен си в депресия, а с алкохола се опитваш да оправиш нещата, ама няма да стане

 
  ...
преди: 11 години, 29 дни
hash: 969fc5d228
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   От 1 до 3 - за съжаление си права, доказано е и научно, че наследниците на алкохолици/наркомани клонят повече към развитие на зависимости. Аз затова и не близвам и си търсих мъж, който да не консумира алкохол. У дома нямаме алкохол, освен две запечатани бутилки шампанско за гости и от скоро имам една бутилка червено вино, от която капвам няколко лъжички заради разни рецепти при готвене, но чесно казано и това избягвам. Алкохолът ми действа и на мен много успокояващо и съм забелязала, че за разлика от други хора клоня към желание да консумирам повече и редовно и ми трябват по-големи количества... затова реших да не пия изобщо и това е правилното решение за мен при хора с обремененост.

 
  ...


...
преди: 11 години, 29 дни
hash: bfa92cdf89
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Аз съм на 28 години. И при мен е така, годината беше трудна и започнах да си позволявам малко повече. Имам стабилна връзка от 3 години, но приятеля ми започва да губи търпение... Аз, също пия само вечер, пия основно уиски, но на мойте 50 килограма 3-4 питиета са си количество. Мислех, че ще мога сама да спра, но не се получава. Живея в Пловдив, намерих кординати на " Анонимните алкохолици", но не ме е срам да им се обадя, тъпо звучи, но незнам вече. Срам ме е и ме е страх да отида. Съчувствам ти. Ще следя темата.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 28 дни
hash: b9c909fc23
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Най - ефикасното и сигурно решение е ДА НЕ МИСЛИШ ЗА АЛКОХОЛ КОГАТО СИ САМА защото когато не мислиш за дадено нещо то фактически не съществува Казва ти го човек на 30 години който доста по нанадолнището беше подкарал с алкохола, но останах изумен от това на какво е способна човешката психика. И не си го слагай на сърце този проблем защото нямаш никакъв проблем с алкохола всичко е в главата ти. Успех

 
  ...
преди: 11 години, 12 дни
hash: 9be3a196cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Баща ми е алкохолик и знам какво е. Това при теб е началната форма. Ще ти кажа едно: сега все още можеш да спреш. Непременно спри точно сега, защото сега все още можеш. Не спреш ли сега, въпрос на време е да минеш в следващата фаза, а минеш ли в нея, ей тогава вече лошо ти се пише. Няма да успяваш да си пълноценен човек, може и от работа да те изгонят, да останеш без доходи, да продадеш всичко, да останеш на улицата. Лошото е, че съзнанието ти ще се изкриви и дори няма да осъзнаваш, че имаш проблем. Хубаво е, че за момента го осъзнаваш. Влезеш ли в следваща фаза, това вече е до гроб и няма измъкване. Ще ти кажа един лесен тест как да разбереш дали си тръгнала към капана. Трябва да има минимум 2 дни в седмицата, през които да не пиеш и капка; максималното количество за мъж за цяла седмица е 3 л бира ИЛИ 1 л вино ИЛИ 350 мл твърд, за жени наполовина. Не ги ли спазваш тези условия има вероятност да се подлъзнеш към пропастта. Защото следваща фаза е страшна - с абстиненция, припадаци и т. н. Иначе за проблемите ще ти кажа 1 трик. Когато ти е кофти или ти се пие, затвори очи, заеми удобна поза (ако трябва легни), отпусни се максимално, съсредоточи цялото си внимание върху това как коремът ти се движи, дишайки. Започни да броиш всяко издишване от 100 до 1 и после обратно до 100. Целта е да не мислиш за нищо, докато го правиш. Опитай се през цялото да не ти мине и една мисъл, просто се наслаждавай на дишането. Отначало ще ти е трудно да не мислиш за нищо и постоянно ще ти се натрапват мисли, но ти се опитвай да ги прогониш. Прави го всяка вечер и след няколко седмици ще го усъвършенстваш и ще можеш да не мислиш за нищо за доста време. Ако можеш през това време да си представяши вярваш (ако тр изкуствено отначало), че всичко е наред, че си неазвисима още по-хубаво. Просто си представи една картина, в която всичко е така, както ти го искаш, без да си задаваш въпроса как е станало, просто си го представи.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: ecb8badd57
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Проблемът ти с алкохолът е много сериозен и тези дето ти казват, че това е само началото хал-хабер си нямат за какво става въпрос. Аз съм мъж на 40 години и до преди няколко години имах проблеми с алкохолът, но не го осъзнавах и не исках да повярвам, че е така. Пиех с приятели, пиех и самичък в къщи като теб. За разлика от теб аз имах много лошо пиянство, ставах агресивен и неуправляем. Не ми пукаше от никой и от нищо. Правил съм какви ли не щуротии на пияна глава. Чак като загубех всичко и ударих дъното ми дойде акълът, но беше твърде късно. Сега съм сам като кукувица без приятели и семейство. Проблемът с алкохолът е същият, кото този с наркотиците, но не му се обръща сериозно внимание в обществото. Голяма заблуда е, алкохолът успокоява. Той единствено те отпуска и те пренася в един измислен свят, далеч от ежедневните проблеми.
Ти си прекрасна млада жена в разцвета на силите си. Не си съсипвай животът с алкохол. Изхвърли го от живота си. Пожелавам ти успех.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9e517e8925
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, не се притеснявай за своето състояние. В днешно време това не е сериозно, например аз тези "5-6" чаши ги консумирам за един час и то като начало. След това продължавам с всякакъв друг вид алкохол, затова бъди спокойна за живота си не си алкохоличка!!!!

 
  ...

...
преди: 6 години, 14 дни
hash: 0db599d0f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Номер 12, надявам се коментарът ти да е просто иронизиране на темата с цел хората с подобен проблем сами да се усетят накъде вървят. Ако мнението ти обаче, е сериозно, бих те удушила с голи ръце! Естествено, че не е нормално да се пие по бутилка и половина вино (толкова са 5-6 чаши) всяка вечер. Нито за мъж, нито за жена. Още повече, че при жените алкохолизмът се развива в пъти по-бързо. Надявам се авторката на темата да се е стегнала, иначе - пет години по-късно - вече е "доста напред с материала". Средата ми се съствои от хора на изкуството. Алкохолът за нищо го нямат, абе бохемски живот. Сега си направих труда да сметна за последните години колко души си отидоха от пиене. Петима талантливи художници. Трима чудесни актьори. Още трима кадърни музиканти. Двама невероятни писатели. Това е само за последните години. И всички - от алкохолизъм. Бих споменала и имената им, но не искам да скверня паметта им. Това е една изключително мъчителна смърт, защото освен, че разрушава личността, е придружена с невероятни физически мъки. По-добре, който е решил да мре, да скочи от покрива и да се свърши, отколкото да си причинява това. Не погубвайте късчето живот, което ви дадено, хора! Ние всички сме тук с определена задача, нека я изпълним достойно, преминавайки през всички изпитания. Не се предавайте пред първата пречка, отчаянието според Библията е страшен грях. А алкохолът... това е да загубиш вяра и в себе си, и в Бога. Вътре в нас е заложено всичко, което може да ни направи щастливи. Щастието не е във външните обстоятелства. Ако един алкохолик пие, защото няма работа, например, то той ще пие и ако го назначат за шеф на банка - виждала съм такъв случай. Братовчед ми. Лека му пръст!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker