Моля за инфо относно лечение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Моля за инфо относно лечение
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 3106 пъти
Здрвейте, читатели!

Първо искам да се извиня, ако повтарям някоя тема, но поне аз не успях да намеря точно такава.

Пиша с надеждата някой да ми помогне с информация и съвет. Ситуацията е следната. Баща ми от доста време има проблем с алкохола. Обича да си пийва, откакто се помня. Аз още от малък забелязвах, че баща ми си пийва малко повечко от другите татковци. Макар че като седнеше на маса, нямаше ставане, докато не се напие като талпа, поне не го правеше всеки ден. Майка ми до скоро не приемаше, че има проблем, а си мислеше, че просто си пийва малко повече.

Сега обаче (поне 20-тина год. по-късно) неизбежното се случи и нещата започнаха да се влошават. От 10 год. си пие всеки ден и всяка вечер и то здраво, макар и само бира. Да, пие само бира, но пие по 4-5 л на ден минимум. А вода не е пил от години. Започна да тормози майка ми, стигна се и до полиция наскоро. Започна да му пречи на работата, защото дори и на работа си пие. По думите на майка (работят заедно) наскоро паднал от стълба, защото бил пиян на работа. През седмица изгаряли машини, защото той на пияна глава ги свързвал неправилно. Започнали да изчезват пари, а когато свършели парите и останат само за 1 хляб и половин кг сирене (други просто не оставали, защото заплата се изпивала много бързо), той пак предпочитал да ги даде за алкохол и така обрича на глад и майка ми. Когато нямало бира и пари, започвал да изчезва на дядото коняка, който си колекционира алкохол и пие само от време на време. Когато преди 4 год. дойде за сватбата ми на гости, стоя 10-тина дни и за това време не го видях и един път без чаша в ръка. Дори и на улицата, докато се разхождахме, ако стоеше и половин час, без да пие веднага се отбиваше в най-близкия магазин, за да си купи бира и да я пие в движение.

Както се досещате, той отричаше да има проблем. Но скоро се случи нещо, което не съм го вярвал. Той си призна, че има проблем и че до сега е осъзнавал,но е отричал на пук. Досега нямах никаква надежда, че нещата ще се оправят и се бях примирил. Но сега се обнадеждих, защото си мисля, че след като си призна, след време ще успеем да го убедим и да се лекува.

Потърсих в интернет информация относно лечение, но не можах да намеря за всичко, което ме интересува, а за друга пък намерих в такова изобилие и хаотична, че не можах да се ориентирам. Например някои казват, че са се лекували в психодиспансер, други - в комуни, трети - в токсикология и т.н. Едни се лекували 2 дни в клиника, пък после вкъщи, други - само в клиника. Нещо не ми се изясни, може би зависи от стадия, не знам. Не ми стана ясно в крайна сметка каква е процедурата и от къде трябва да се започне.

Имам няколко въпроса и ще радвам да получа отговори. Въобще каква е процедурата? Как протича лечението? Лечението зависи ли от стадия? През цялото време ли ще трябва да лежи в клиника? Поема ли се от касата? Ако не - скъпо ли е? В какво точно заведение трябва да се лекува? Кои специалисти и заведения бихте препоръчали? Някакви контакти евентуално? И въобще някаква информация или съвет, които да са ми от полза.

Най-важното - въобще има ли шанс да се оправи, да пробваме ли или просто да се примирим? Защото има една организация Ал-Анон (за близки на алкохолици) и пише, че няма как да помогнем на болния и просто трябва да се примирим.

Ние не го критикуваме и разбираме, че това е болест. Подкрепяме го и може би ще успеем да го убедим да се лекува, но дали въобще си струва да се лекува. Някои казват, че е до гроб и няма оправия.

Моля модераторите да публикуват историята, защото наистина имам нужда от помощ! Моля коментиращите да ми обяснят дали трябва да се направи нещо и чисто и просто какво точно, през какви стъпки се минава! Моля да пишат само хора, които са запознати!

Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 870ec13ffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И 1 запознат ли няма?

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: ca9f6b48ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хубаво че е разбракл че има проблем и това че си е признал е един вид зов за помощ, добре е също че го подкрепяте!
В неговия случай, според мен, е нужно да иде в някоя комуна за алкохолици или да посещава сбирките на анонимни алкохолици... но това с два дни в клиника или психодиспансарите не са за него.
За да се излекува трябва да има голяма воля и търпение, но знам че често се случва да замени алкохола с нещо друго, като цигари например.
На другите въпроси незнам да ти отговора... опитай да питаш в някоя комуна, болница или някаква социална общност..

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 870ec13ffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Благодаря за съвета! Ще се радвам и ня други мнения.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: defe9c26b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен всичко е до волята... Ако той иска да се оправи ще успее някак си... Моят чичо също е в такава болница. Преди време пак беше и когато го изписаха известно време беше спрял да пие, но после пак започна и сега пак старата песен... Така че пак казвам всичко опира до воля.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker