Трезвен и злобен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Трезвен и злобен
преди: 14 години, 7 месеца, прочетена 4512 пъти
Много отдавна започнах да друсам херц- около 1995, когато се умираше действително от свръхдоза, а не от боклуците, с които се размесва дрогата т.е. беше с висока чистота и много евтин (200лв. четвъртинката, след деноминацията = 2лв. а четвъртина наистина си беше около четвърт кантарен грам).През 2000 спрях и от тогава не се занимавам с улична дрога, но след някоя и друга година имах начин да се снабдявам с морфин - в големи кол-ва и на смешна цена. В резултат всичко, което бях постигнал, след като спрях (не съм съвсем глупав, а съм имал и късмет, вероятно) се разпадна, разведох се, съсипах най-близките си, изобщо стана по-зле и от предишното голямо затъване.Все пак преди около 20 месеца приключих окончателно и тук си идваме на думата.

Откакто съм чист първо бях станал безчувствен към всичко, после взе яко да ме тресе злобата, мразя всичко и всички.Естествено, ясно ми е, че само аз съм си виновен и в началото мразех себе си и всички видове наркотици, но аз поне съм такъв човек, че не мога дълго да се обвинявам и скоро злобата ми се насочи към заобикалящия ме свят т.е. извън мен.

Тъпото е, че вече не мога да се сдържам - може би трябва да поясня, че по природа съм кротък, обаче ако ме прецакат винаги съм бил яко отмъстителен и никога не съм разбирал хора, които махват с ръка и прощават след като са ги направили на нищо. Аз лично се чувствам добре само ако си върна тъпкано, дори и за дреболии, иначе просто се чувствам последен балък (разбира се имало е случаи сам да се направя на балък, но това е друго).

Та сега, в резултат на всичко това съм трезвен като пън, обаче ме е страх едва ли не от самия мен си, усещам че вече ставам жесток и ми носи удоволствие да удрам, руша и т.н. - при последния случай, при който от една реплика се стигна до побой, едва не осакатих един. Сигурно е минал с няколко шева в болницата, но следващия път може да пракаля или пък мен да ме претрепят.Така че сега, ако може някой да даде съвет накратко какво да направя, след като ярост и злоба единствени ми дават енергия да живея (знам, че е направо жалко, но...)

П.С.Последно да кажа, че пробвах да ходя на тренировки по разни бойни спортове и не става нищо.Също ходих и на психиатър, но там пък ми набутаха някакви яки успокоителни, а аз наистина не мога вече да понасям всякакви такива хапове и изобщо в-ва, та щях за една бройка да шамаросам и докторката, ако беше мъж.

Ако някой има друга идея, нека да драсне - вече съм почти на 30 и след такива ситуации т.е. като ми мине адреналина и осъзная къде съм, се чъвствам глупаво - хем ми олеква, хем и някакси инфантилно, като някакво недорасло, което не може да разреши проблемна ситуация по зрял начин.
Ако пък не, благодаря Ви за търпението да изчетете това, много дълго стана, но дори само от писането май ми е леко по-добре.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 7 месеца
hash: afdefb1bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Има случаи, в които не можеш "да си го върнеш тъпкано", дори и да искаш. Промяната трябва да дойде отвътре. Изпитваш ярост и злоба, защото такава ти е вътрешната нагласа. Има начини и методи за промяна и контрол... ако искаш, можеш, но само ако го искаш

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 5e4d3704ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Братле,първо сам си си виновен за това ти състояние и трябва да го разбереш ясно,защото не е хубаво,че си готов да се биеш за щяло и нещяло,може да нараниш някой със семейство и да причиниш голямо нещастие не само за него.Аз съм колкото теб на години и добре си спомням времената,но за разлика от част от приятелите си,аз само джойнт пафках,чак по-късно налетях на другите глупости,но никога херца.Нямам универсален съвет,а и не познавам твоята идентичност,но си мисля,че едно семейство,ще те мотивира за нормален пълноценен живот.Да има някой,за който да се грижиш,както и той за теб.Не го казвам като семеен,а точно,че вече се усещам и започвам да го искам.Естествено не трябва да е самоцелно,защото си е важен и труден избор.Друго,което да разтърси твоят свят не се сещам,но гледай като цяло да си усмихнат и приветлив човек,както и приятелите ти да са симпатяги.Успех!

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 28b2007682
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Звучи ми познато. И аз съм в такова настроение, понякога. Не винаги, но..... Жена съм, успяла съм да намеря златната среда.
Слабост ми е интернет. Мога по цял ден да стоя пред компютъра. Незнам за теб, но за мен беше задължителна тази промяна. Ако поискаш, можеш. НО ти трябва да го поискаш.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 1d6d912f25
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз мога да кажа че съм обратното на тебе,и затова такива като тебе сами били много интересни,как след като нараниш някой можеш спокойно да заспиш,аз вярвам че който мисли добро и желае доброто на някой то доброто идва първо при него,и за злото е така,аз обичам всички хора такива каквито са и грешни и не грешни,още така си мисля че агресията идва липсва на обич и луобов,тези 2 думички лекуват всичко според мене още така си мисля че на тебе може да ти помогни само бог незнам може да ти се струва смешно но не е така вярвай в него молисе отиди на църква и си вземи библията и я прочети тогава ще видеш как ще се промениш искрено ти го пожелавам и си мисля че ще успееш да намериш доброто в себеси то е някаде скрито ама е в тебе ще видеш ти сам ще го откриеш,когато го откриеш пиши пак ще се радвам много за тебе и ще се моля за тебе,аз вече започнах.

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: ffa26b72d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   ОТ Автора
до номер 1 --- Знам, че има такива ситуации (за мое съжаление), когато причинилия ти болка, се измъква и край. Но в случая не става дума за това - аз просто поясних, че ако някой е жесток или подъл спрямо мен, гледам да си връщам с лихвите.Това е просто черта от моя характер, а не резултат от употреба, спиране или друго, и не мисля да я променям.Не в това ми е проблема.

до номер 2 --- Абе аз ли нещо много неразбрано се изразявам или какво?! Толкова си мога, ама ако ще четеш, чети пък и ти по-внимателно ;-) това, че сам съм си виновен, съм написал... че съм го схванал, също написах... иначе за останалото си прав - деиствително най-добре се чувствах след като се ожених (тогава Тя беше истинската причина да приключа с уличната дрога) и ако не бях постъпил като глупак да се занимавам с ампули, упоики и пр. едва ли сега щях да съм разведен и нямаше да ви занимавам със себе си тук.

до номер 3 --- Доколкото схващам ти се справяш, донякъде налагаики си контрол, донякъде намираики някакво ново занимание.За първото няма смисъл да опитвам - опитвал съм, но ако причината за яда ми остава или се засилва = кошмар.Колкото повече опитвам да остана спокоен, толкова повече откачам и накрая удрям, докато кокалчетата на юмруците ми се разкървавят.Обаче за второто си права - изобщо няма съмнение, че ми трябва здрава промяна/занимание и т.н.

до номер 4 --- Не знам за 'другите такива' но след като ти е интересно ще ти кажа как е при мен - не е безчувственост, дебелокожие и т.н. а просто аз не вярвам в нищо от това, в което ти вярваш.За мен тези работи "Всичко се връща" или "Мисли добро и ще получиш..." са пълни глупости.Аз винаги съм смятал, че каквото и да мислиш "Нищо няма да ПОЛУЧИШ, трябва да си го ВЗЕМЕШ". Не знам как да го обясня, но така възприемам света, донякъде и заради възпитанието - вкъщи всички се занимават с точни науки, аз също съм завършил математическата, после СУ-то физика, физикохимия... и сега вярвам в гравитацията, в ел.магнитните вълни, в Менделеевата таблица... може би само в любовта вярваме и двамата, но аз изгубих моята. С една дума никакви догми не приемам на вяра, пък да не говорим за църква и религии, тях направо презирам. Ако все пак има бог, дявол или нещо от сорта и всичкото това е част от някакъв негов замисъл, то все един ден ще умра и ще го докопам, тогава да видиш как ще си връщам за всичко докато го попилея...

ЛЕЛЕЕ това стана ужасно дълго... благодарности на всички ви, а ако се появят още неща, за тях отсега 'Благодаря' и краи с тия писания.

 
  ...


...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 1d6d912f25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз съм номер 4-точно това исках да ти обясня,че досега си гледал във една посока само във тази посока си видял малкото добро,и многото зло,тези неща и аз съм ги видяла,ти си мислиш че светът е лош,не свтът а харата са такива,пълни с омраза,лицемерие колкото си искаш,аз немога да бъда лоша затова че хората са такива,затова ти казвам погледни към една друга посока,смени си начина на мислене не че мислиш глупаво,гледай на нещата от другата страна,досега с този начин на живот какво си спечелил-нищо,загубелси най цените неща от живота,може в другата посока да ги откриеш.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 7 месеца
hash: ee1a1781d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имаш ли дете от спасителката си?

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 35e2524351
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Брато пробвай да ходиш на фитнес.Изливай тая ярост и енергия вьв дигането на щанги и т.н.За друго не се сещам.

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 891eba887e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Тренирай боен спорт, но по дълго време. Скапвай се от тренировки. Ако Майк Тайсън не беше боксьор, щеше сега да е в затвора... И аз съм страшно агресивен и единствено тренировките ме правят спокоен гражданин, а не говедо!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 2950e16793
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей!
Радостното е, че ти си направил най-силната и най-смелата крачка в живота си, разделил си се с дрогата! След като си имал волята и силата да направиш това, вероятно, ще имаш сили да се пребориш и с озлоблението си към хората и заобикалящия те свят. Искрено се надявам!
Вероятно това, че не можеш да се сдържаш, си има своята причина. Както ти самият казваш: "Тъпото е, че вече не мога да се сдържам", "усещам че вече ставам жесток и ми носи удоволствие да удрям, руша и т. н. - при последния случай, при който от една реплика се стигна до побой, едва не осакатих един".
Според мен дрогата, която си приемал е направила своите поражения в твоето тяло, в нервната ти система, в мозъка и психиката ти.
Лично аз, смятам, че въпреки, че си спрял употребата на дрога, ОТРОВНИТЕ ОТЛАГАНИЯ са още заседнали в тялото ти и именно те изпъват и изострят до крайност, нервната ти система.
Мисля, че тялото ти е много силно ИНТОКСИКИРАНО, пълно е с токсични субстанции (отрови) и те са причина за всичко това, което те тревожи.
Похвално е, че осъзнаваш, за проблема си и че го споделяш тук с другите.
Лично мое мнение е, че ако преминеш към здравословен, природосъобразен начин на хранене и на живот, ако прочистиш тялото си от ОТРОВИТЕ, всичко ще отшуми и просто няма да повярваш, как заедно с отделените отрови, че изчезнат и лошите мисли, и изпънатите нерви, и агресията, ще се подобри и съня ти. Ще видиш, че животът не е толкова лош, колкото ти се струва и спокойствието, и щастието ще дойдат при теб.
Бих те посъветвал да прочетеш някоя книга за Природосъобразен начин на живот и на хранене. За това как да прочистим тялото си от отровите в него.
Бих ти препоръчал книгата на Лидия Ковачева за Лечебното гладуване. Дори си мисля, че е нужно да направиш няколко курса с разтоварващи дни в хранителния си режим, оставайки няколко дни само на плодове. По този начин, ти ще позволиш на тялото си да започне постепенно да разтапя и изхвърля отровите и да се почисти.
Излизай по-често сред природата и живей в хармония с нея. Храни се природосъобразно и заживей природосъобразно. Леките спортни занимания са също добра идея.
Заедно с очистването на тялото си, премини към духовно пречистване, и очистване на мислите си. Мисли позитивно и изхвърли от главата си лошите мисли и настроения.
Помагай на хората и върши само добри дела. Нужно е да обичаш повече хората и природата, да раздаваш повече обич и доброта, да откриваш и да се радваш на красотата на живота около себе си.
Както се казва: "Ако ти поднесат лимон, направи си лимонада".
И много скоро ще се почувстваш като нов човек, на лицето на който ще изгрее усмивката, ще се върне радостта и щастието и ще се сдобие с много приятели.
Успех!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker