Как да убедя съпруга ми че има проблем с алкохола? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Как да убедя съпруга ми че има проблем с алкохола?
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 3943 пъти
Съпруга ми пие редовно,а казва че няма проблем.
Искам да му помогна - имаме дъщеря на годинка и не искам да става свидетел на моето отвръщение към баща й.Алкохолизма му не е агресивен в симсъл ,че не прави скандали,но напоследък е станал раздразнителен и гледа само да се заяжда.От много години сме заедно,аз си го обичам ,но не мога да търпя да се налива постонянно.Някак си се променя не пука за нищо и никой.Сега му предложих да потърсим помош от психолох а той ми се изсмя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: b1517ae2cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма как да го убедиш, напротив нещата ще стават по-зле, това му се вика бълкански синдром. Единственото ти спасение дефакто е да го напуснеш докато е с време.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 89093e8f18
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Офф, това е много лошо и много ще страдаш. Като син на алкохолик ти казвам, че за съжаление това е много трудна задача. Баща ми осъзна, но така и не пожела да се лекува. Не може и на сила, защото няма да има смисъл. Имало някакви хапчета, от които алкохолът ставал отвратителен за човека и спирал да пие. Но не знам подоробности, защото не сме ги пробвали, понеже трябва да се дават скришом, а при баща ми не става, понеже е мнителен. Ако се разровиш в нета ще ги намериш, но не знам дали ще успееш да ги даваш, без да разбере. Посети и сайта на Ал Анон, има полезна информация и скайп сбирки.

Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 67ed2ed9b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   БЯГАЙ ДОКАТО Е ВРЕМЕ!
НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ НА ДЪЩЕРЯ СИ ДА ПРЕЖИВЕЕ ТОВА, КОЕТО АЗ ПРЕЖИВЯХ.
Алкохолизмът е нелечим, той остава и по-лошо става по-зле с годините.
Ще почва да пие все повече и ще ти съсипе живота възползвай се докато си млада и се махни от него не мисли какво ще кажат хората, семейството ти или как ще живее дъщеря ти без баща.
Защото повяврай ми останеш ли ще е в пъти по-зле, ще те тормози непрестанно психически и да се прибираш вкъщи, като знаеш, че той е там ще се превърне в един малък ад за теб!
Взимай детето и отиди на квартира или в някоя приятелка временно докато намериш пари да се изнесеш, не се оставяй!
Желая ти смелост да вземеш правилното решение!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 78f4e3a65b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако осъзнае проблема има шанс за оправяне иначе ще стане още по-зле. Бавно човека, който си познавала ще си отиде и на негово място ще имаш треперещ и заядлив мъж. Скоро ще започне да те отвръщава, няма да искаш да правите секс, ще започнат обвинен за
изневери и тн
И дори изправен пред избора живот, деца, внуци при нас той избра алкохола като знае, че всяка чаша може да е последна.
Намерете си общи занимания, вместо да го оставяи да пие го замъкни в спалнята. намери причината, те винаги имат "галям проблем", и така го забравят.
Помисли дали и ти се държиш различно, след раждането се. променяме.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 89093e8f18
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   С баща ми пробвахме ли какво ли не. И с разбиране и подкрепа, и с мрънкане, и със съвет да отиде на психиатър - нищо не помогна. Като малък колко срам съм брал да го събирам пиян от кръчмите. Айде аз се изнесох и си имам свой живот, но ми е жал за майка ми. Обичам баща си и ме боли за него, но не мога да търпя подобно нещо и затова навремето казах на майка си да го напусне, защото неговия живот вече е съсипан, поне тя не да не си съсипва нейния. Тя не ме послуша и си пропиля целия живот да се занимава с алкохолик и вече е късно за каквото и да е и ще си изтърпи последните няколко години от живота. Можеше да се махне докато е млада и да си намери свестен мъж.

Доста съм чел за алкохолизма и мога да ти кажа, че това е до гроб, тъй като алкохолната зависимост е по-силна от хероиновата дори, т. е. дори хероина се отказва по-лесно. Единици са тези, които са се излекували, но даже и да се излекува, няма гаранция, че пак няма да започне.

Според мен докато си млада, се спасявай и си търси щастието, защото повярвай ми, ще ти съсипе живота. И като дете на алкохолик, ще ти кажа, че поне детето не заслужава подобна съдба - да се страхува, да се комплексира и да не може да погледне приятелите си от срам. Изпитал съм го на свой гръб. Ако не спасиш себе си и детето си ти ставаш негов съучастник в съсипването на живота на детето. Сега не го осъзнаваш, но някой ден ще го осъзнаеш, когато дъщеря ти вече е голяма, има си собствен живот и няма да имаш очи да я погледнеш.

Повярвай ми това да го напуснеш е по-малкото зло. Утре може да почне да прави глупости - да ви бие, да ви изнасилва и т. н.

Спасявай се докато си млада, ще си намериш по-подходящ мъж и ще започнеш на чисто. Пък току виж и той си е дал сметка и е започнал да се лекува. И може да се съберете и всичко да е като преди - без алкохол. Има и такива случаи. Но ако се върнеш при него, трябва да имаш някакви гаранции, че няма да се повтори. Може да се е покаял временно и за пред теб. Това е типично за алкохолиците - да предизвикват съчувствие, както между другото и да обвиняват за всичко близките си как ги отхвърлят, не ги обичат и т. н.

Пожелавам щастие на теб и най-вече на детето ти, защото знам какво е от личен опит - никак, ама никак не е приятно.

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ea86db9867
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Номер 4 много добре е описала етапите през които минава алкохолика. Забравила е само, че в 1 момент вече до такава степен му се изкривява съзнанието, че започва да си живее в неговия измислен и необясним за нормалните свят, дори през малкото време през което не е пиян не можеш да седнеш и да говориш нормално с него, защото той говори неща, които за нас нямат никаква логика и са глупости но за него това е реалността и си вярва в нея и не можеш да го убедиш че това са глупости. С 2 думи няма да има и помен от човека който познаваш. Знам че обрисувах тъжна картина, но за голямо съжаление това е истината, която и аз съм преживял. И колкото и да ми се иска да имаше изход, такъв няма. Спасете се поне вие.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 88dbc6d5cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Аз се боря с алкохолната зависимост на съпруга ми вече 4-та година - резултатът е НИКАКЪВ! Спира за 2-3 дни максимум и след това започва всичко отначало. Предпочита алкохола пред всичко - нито детето, нито приятели и роднини, нито секс, нищо не може да го спре. Не съм се отказала още - но надежда почти нямам...

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9112c65f89
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Няма до можеш да го убедиш , ние сме така от 6 години. Детино е вече на 3 и му вика тате пиан ли си. Колкото до агресивното поведение моя също е мн спокоен и не ми прави скандали, като изкл. Послиднити 6-7месеца в които ме посува и скача да ме бие. Любота ще изчезне и ще ти останат ядовете и детето ще се тормози. Не му давай да пие 2-3 дена и пиши пак.... повярвай ми ще го видиш съвсем друг. Дано се справите с проблема, , че това е ад, а ако не можете не жевейте отделно, гледай винаги да има някой така малко или мв ще се съобразява с пиенето и не живейте във вас. това мога да те посъветва м. Извинявам се за правописнити грешки, тел. Ми променя някой думи

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker