Тревожност след спиране на ривотрил и алкохолна зависимост - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120987)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Тревожност след спиране на ривотрил и алкохолна зависимост
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 7365 пъти
Здравейте. Момче на 28г. съм Искам да попитам дали е нормално 6 месеца след спиране на ривотрил който пих 5 години заради злоупотреба с големи количества алкохол от който развих сериозни панически атаки. Събудих се една сутрин и целия треперех ( краката и ръцете ми изтръпваха и имах чувството че умирам, главата ми пулсираше. ) Направих си всякакви изследвания от които всичко беше наред). Когато съм бил малък съм имал един припадък на 9г. но не съм имал епилепсия. Неврологът който като малък ми беше давал 3-4 години ревотрил за припадъка ми назначи пак ривотрил за тези кризи. На еег-то всичко беше наред. Та да се върна днес 6 месеца след като спрях всички медикаменти и още не зная дали това е абстиненцията от Ривотрила или нещо което съм отключил с алкохола преди 5 години. В началото когато влязох в клиника за 2 седмици за спирането на ривотрила ме тъпчеха с антидепресанти и когато излязох бях на всякакви видове докато осъзнах че просто няма лекарство което да ми помага. Всички видове антидепресанти или хомеопатии изобщо не ми се повлияват. В началото невролога ми даваше различни видове антипсихотици или стабилизатори на настроението както той ги наричаше. Всичко беше провал. От тях получавах невиждан ужас и на моменти исках да сложа край на живота си. Сега наистина мога да кажа че съм малко по-добре от преди 3-4 месеца. Преди не можех да заспя и грам след спирането. Сега спя но като се събудя и кризите започват (нервно напрежение, главата отзад ме стяга, много силно раздразнение, като започна нещо по-сериозно свързано с мисловна дейност се сривам веднага - имам чувството че мозъка ми ще блокира). По-принцип съм много емоционален и нещата ги изживявам по-силно. От няколко месеца ходя на терапевт, който всъщност ми помогна да спра всичката тази химия. На моменти съм много объркан. Преди този терапевт ходих при една жена - терапевт и психиатър. Тя ми каза че съм много тревожен и не мога да спра ривотрила като ми предписа и други антидепресанти. Не харесах метода и че искаше да ме лекува пак с лекарства а не с терапия. Смених я и вече съм чист от края на януари. Но кризите продължават - предимно сутрин и след обяд. Вечер съм по-спокоен. На много силна топлина главата ми отново ме разкъсва. Моля ви за вашето мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: ecbbfc1413
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Този проблем е медицински. Едва ли някой тук ще ти даде компетентен съвет.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: ce53d4709b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Тези лекарства не лекуват... те просто премахват симптомите. Като се спрат, ако човека не е положил усилия да премахне причината, те си се връщат. Не е моя работа, а на твоя терапевт, но се надявам, да работиш върху мисленето. От мисловните ти модели идват проблемите ти. Работи върху тях. Забрави за тези лекарства, защото с тях отлагаш оправянето ти. Медитация, трениране на мисленето, спорт. Спортът е най-бързото и достъпно нещо, което ще намали напрежението. Иска се много упорит труд. Ако един организъм работи 20 години по един начин с всички навици, подсъзнание, няма логика да се оправи изведнаж. Въоръжи се с търпение. Нормална е да се чувсваш така след спирането на хапчетата. Лесните изходи са лъжливи.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: ed78928412
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

3.   Дрънкаш 1-2 напитки и си ОК.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0b81fcaf5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

4.   Ривотрила го спират вече много кофти за хората, които са зависими. евалата, че си изтърпял най-гадните кризи то си е опасно даже, но не се тревожи това, което ти се случва е напълно нормално потърпи още малко и ще си ок

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker