Алкохолик съм. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Алкохолик съм.
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 3923 пъти
За жалост съм алкохолик. Имам прекрасна работа, жена, семейство, 2 висши образования, но съм алкохолик. Проблемът е, че като се напия, както го правя почти всеки ден, не мисля какво и как го правя. От там следват много непредвидени разходи, не мога да си върша работата както трябва преди да обърна 1-2 напитки сутрин, проблеми в нас. Ходих на психиатър, изписа ми "коктейл" от лекарства, който го пих точно 2 дни, защото бях в буквалния и преносния смисъл труп след пиенето на лекарствата. Всяка сутрин ставам със страшен махмурлук, независимо дали е делничен ден или почивен, е до обяд, защото тогава вече съм "подгрял". Какво да правя? ! Не искам да си съсипвам живота, точно напротив, не искам да си съсипвам семейството, но без пустото пиене не мога.... Моля за помощ!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: b14ca831ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Психотерапия!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b4735718d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако намериш отговора.... моля те сподели и с мен! Същата съм, само в женски образ. Отдавна вече я няма усмивката ми, само борбата с махморлука.... Зная начина, но дали ти или аз ще сме толкова смели да го направим.... Просто трябва да не пием.... ама как, като живота става толкова сив? Айде да се хванем на бас и да се пробваме поне седмица да не пием... Аз също имам семейство, което не искам да загубя. Айде 5 дни ще ти казвам дори една бира пила ли съм, направи и ти така... Да пробваме. Наградата ще я измислим :) Вили

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: bd455c838a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не можеш или не искаш? Имаш ли желание, има и начин! Бъде по-силен от желанието си. Отиди при психолог, може и да споделиш неща от живота си, да проумееш, че не си струва. Ти вече си го разбрал, но трябва да промениш мисленето си, когато посягаш към чашата. Винаги съм казвала, че "Психиката е всичко. " А любимата ми дума е "самоконтрол". Тези две неща много ми помагат.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 12f06ed2f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Посети сбирка на Анонимни Алкохолици

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: eac588ca30
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   От автора. По-специално до номер 2. Днес ми е 22-ри ден, от когато не съм близнал и капка. Дори и бира, вино, каквото и да е било. И честно казано се чувствам перфектно. Не съм търсил каквато и да е било помощ, от когото и да е било. Сам си го наложих. Абсолютно сам. А, осъзнах, че човек, когато не изпаднал в следпиянска депресия, вижда света по съвсем друг начин. Има желание за работа, за семейство, за домашен уют, въобще за много неща, които, когато пие оставя на заден план. КПД-то ми е на 100%, както в работата, така и извън нея. Алкохолът не ми липсва. Даже умишлено отидох на коктейл, на който бях поканен за да видя дали ще удържа. Имаше алкохол в изобилие, приятни събеседници, прекрасни глезотии за хапване, а аз си бях на чиста минерална водица - 5 часа. Не усетих липсата на алкохол, въпреки, че всички около мен пиеха. Прекарах си страхотно, прибрах се ТРЕЗВЕН. Ходя по заведения с колеги, приятели, те пият, аз - минерална водица. Не съм се повредил, даже започна да ми харесва, че всички го забелязват и ме поздравяват. Най-вече съм доволен, че и най-близките ми го виждат и осъзнават, казват, че изглеждам съвсем различно. Усещам се така. Усещам и позитивна промяна на отношението в колегите. Важно е човек да си стъпи на ината и да си го каже подчертано с две дебели черти и с три удивителни накрая - алкохолът или моя живот. Вече от това зависи по кой път ще поеме. А аз вече 22 дни виждам и разбирам нещо много отдавна забравено от мен - има живот без алкохол. И той е хубав. Човек може да си прави планове, да гради, а не да оставя всичко за "когато е в кондиция"... И воля. В къщи имам алкохол за цяла рота. Всеки ден го виждам, но така се настроих, че все едно гледам нещо непотребно. Не изпитвам желание да пия. Изпитвам желание да живея. Без алкохол. Успех на всички борещи се. Преодолимо е, гарантирам ви го!!!

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8c5a5fe651
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторе, браво!
Аз се боря от доста време и все се дъня. Но, вече взех да се плаша- в рамките на 10 дни, 2-пъти се прибирам в безсъзнание, буквално! Жена съм на 28 години с с стабилен мъж, работа и дете! От 4 дни не съм пила алкохол, но ми много, много тегаво. Искрено, те поздравявам и ако можеш стискай палци и за мен! ))))

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: ba391066eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Звучи ужасно! Аз нямам такъв проблем, но познавах жена с такъв и ще ви кажа как се оправи. Та значие не пиеше много, обаче редовно и понеже беше доста слаба лесно я хващаше и тогава ставаше... абе, крясъци, скандали, ужас! Да едина вечер пийнала така и решила, че ще вади нож да коли някого, е да ама не. Вместо това си нарязала ръката жестоко и като видяла цялата тая кръв се освести. Правха и операция на ръката, после дълго време се възстановява, че беше си нарязала сухожилията на дясната ръка, ама най-важното е, че си взе поука и от тогава пие само бира при това много умерено! Ама въпросът ми, защо трябва да се стига до там, да се самонараниш сериозно, че да ти дойде акъла? Да дано вие, авторът и писалите, че имат същия проблем, го преодолеете без да стигате до такива неща. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 74d70530be
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Авторе, браво! Дано да продължиш така! Аз обичам вечерно време да пия една ракиийка със салата и 2-3 чаши вино с основното хапване. Много мразя пиянството, да се напивам до несвяст и не съм го правила почти никога. Но ми се услажда вечер с храната една ракиика и няколко чаши червено вино. (Жена сум). Е, знам, че е по-добре да не се пие всеки ден, но на мен след работа ми се услажда! За това съм си поставила за цел, в место 3-4 чаши максимум 2 чаши червено вино. Прекален светец и Богу не е драг! Как мислиш, ще се справя ли?

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: eac588ca30
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   От автора до номер 8. Честно казано ракийка с 2-3 чаши вино хич не е малко. И то всяка вечер. Пределно ясно е, че след напрегнатия работен ден всеки иска да изпусне парата по някакъв начин. При масовия българин е точно под формата на 1-2-3 ракийки плюс биричка или винце. Всеки ден. Точно на това нещо му се казва битов алкохолизъм. Аз лично преди доста години започнах точно по този начин - 1-2 напитки след работа със салатка, много добре. След това напитките се увеличиха. Още нерви в работа - още напитки. И до момента, когато сутрин ставах с много гаден махмурлук и трябваше да започна деня. Е, започвах го с напитка. Задължително. Защото друг начин нямаш. Не си в състояние да правиш каквото и да е. Лека, полека това се превърна в начин на живот. Но определено това не е начина човек да бяга от проблемите, от себе си, от реалността. Да, вярно е, че когато вкараш 2-3 напитки изпадаш в някаква еуфория, всичко ти се вижда по-розово и т.н. Но това е пълна заблуда. Всичко си е същото, само, където съзнанието ти е замъглено. Нищо друго. Лошото идва, когато всичко си дойде на местата, демек поизкараш алкохола. Тогава депресията те блъска с всичка сила. Е, това го казва алкохолик, който не е пил вече 29 дни и му е много добре. Съвет от мен - салатката може да се яде и без ракия. Основното също. Животът може да тече (при това много по-пъстър и красив) без алкохол и без "...дай да пийна едно, пък нищо няма да ми стане....", неее, така се започва и не усещаш кога се омотаваш и падаш надолу и надолу. За всичко се изисква воля. Нищо друго. Само воля и желание да постигнеш нещо, което само може да ти помогне, а не да ти навреди. А и не искам да мислите, че човек, който не пие става асоциален тип. Да, признавам си, че когато пиех тези хора, които не консумираха алкохол за мен бяха безинтересни и нямах желание да комуникирам с тях. Но сега разбирам, че съвсем не е така. Всичко е до човека. Просто алкохолът не е магическата пръчка за оправяне на настроение, решаване на проблеми, намиране на човек до теб и т.н. Напротив алкохолът е това, което задълбочава проблемите. Пак давам пример с депресивните състояния след напиване. Как можеш да излезеш от такова състояние? Ами, просто - като удариш една, втора, трета напитка. И какво става? Ами омагьосан кръг, водовъртеж, който бавно но сигурно то повлича към дъното. А дъното е края. Хвърляш си най-ценното - живота на боклука, а и покрай твоя и на твоите близки, защото те страдат най-много. Надявам се да помогна с тези писания, защото дори и по-късно, когато му дойде акъла на човек, пак има шанс за спасение!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 6eb44a4375
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От номер 8 до автора- Благодаря ти.
Откакто прочетох какво пишеш, намалих количеството алкохол. Вечер гледам да пия действително само една чашка ракия и после само една чаша вино. Така дори се чувствам по-добре. По-свежа съм и по-лесно ставам на сутринта. В края на краищата няма нужда да се наливам. Но мисля, че ако задържа този стандарт- една чашка ракия и една вино- ще съм много доволна от себе си. Прав си, че без алкохол (или с по-малко) живота е по-пъстър. Виното, пиейки го в по-големи количества, замъглява съзнанието, човек се чувства уморен. А по-малко вино е по-добре. Аз не пия за да си замъглявам съзнанието. Просто мисля, че съм типична българка, а ние българите си пийваме вино и ракия. Но действително не е нужно да сме битови алкохолици. Благодаря ти още веднъж, авторе! Ще препрочитам отвреме на време какво си ми написал.

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 66738cbd3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Поздрави към автора за волята! Аз съм мъж на 39 и имах същия проблем, в следствие на което едва не изгубих семейството си! От почти година на пия грам и живота е съвсем друг. Човек, бил в такова състояние не бива да се заблуждава, че може да мине с малко... не може... не бива да лизва, защото всичко започва от начало. Това, което за "нормалните" хора се възприема за нормална доза, за алкохолика е отрова. Спомням си преди време, че единствената мисъл, която ме крепеше през деня е кога ще стане вечер, за да се "трупясам"... а нищо добро и хубаво не се случва след това, най-много да заспиш на масата. А околните, най-близки хора?? Представяте ли си да сте от другата страна... ужаса е неописуем! Когато се усетиш, че доближаваш тънката червена линия, една лампа трябва да светне и да даде сигнал, че е време за решение... избора е животоспасяващ или гибелен!

Успех на всички смели хора, решили да се измъкнат от това бреме!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 24d6f9201e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Поздравявам автора и Вили (2) за смелостта да признаят проблема си и желанието да потърсят помощ. Алкохолизмът е болест, а болните не са наясно с това, мислят си че имат "проблем".
Като за начало моя съвет е да се свържат с АА, ако в града им има. Информация има на сайта на анонимни алкохолици. За съжаление волята и самоконтрола в случая не помагат. Пригответе се за дълъг път на възстановяване. Желая ви успех!
Самата аз, благодарение на АА, не съм пила алкохол от 2г. и 5м. Чудеса стават, като начало ви трябва желание да спрете. Опитайте още сега с девиза "Не пия само ДНЕС". Утре опитайте отново. Стискам ви палци.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 5229b19dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Алкохолика не признава, че е алкохолик. Нищо ти няма, щом съзнаваш какво правиш. И все пак намали пиенето.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker