На 18г. съм, а какво правя!? И Защо??? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

На 18г. съм, а какво правя!? И Защо???
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 5412 пъти
Здравейте.
Момиче, на 18г. съм. Сега ще бъда 12клас.
Не знам как да започна и кое има значение.
Как да започна историята си с "бях нормално момиче до 8клас, докато не се запознах с хора, които ме научиха да смъркам" като не мисля, че някога съм била нормална. И все пак не е хубаво като се сетя как на 5г. си играех с децата, а сега на 18г. се занимавам с едни компании от хора, където винаги повечето са момчета, в които няма ден, в който да не се пуши трева, и за мене това вече е нормално.
Не знам защо все избирам грешната страна. Или съм адски тъпа, или съм за лудница.
Съвсем честно всеки ден се чувствам сама.
Майка ми и баща ми се разделиха преди две години, защото той е алкохолик. Сега живея с него, баба ми и дядо ми. Мразя да гледам как всеки ден прави грешен избор и дори да е трезвен, пак отива да си купи да пие.
Не обичам да гледам как не знача нищо за него, въпреки че твърди, че ни обича. Още повече мразя като го погледна и видя себе си.
Чувствам се толкова луда, че не знам какво да направя. Няма на кого да се обадя. Няма с кого да споделя. Нямам приятелка, на която да кажа. Има няколко момичета, но никога не мога да се отпусна и да изляза с тях. По-лесно ми е да излизам с пропадналите, тея дето пият, пушат и смъркат амфет.
Когато ми е адски тъжно и когато наистина искам да умра, просто, защото се мразя, вземам няколко от хапчетата на баща ми и се успокоявам за няколко часа.
После излизам с някакви хора и съм много весела покрай тях, защото знам, че няма как да ми помогнат. Всеки си гледа живота, а аз моя го прецаквам.
Потъвам все повече и не искам да живея. Винаги съм мечтала да направя нещо голямо, а майка ми ми е казвала да не летя в облаците, и като видя, че няма да направя нищо, и пак изпадам в дупка, от която знам, че няма как да изляза.
Много я обичам и все си мисля колко много ще я боли ако разбере какво правя. Струва ми се като ангел.
Влюбих се, също така, в най-пропадналия, дето даже няма завършен 12клас и поисках да съм с него. С него историята е дълга, защото се виждаме от 2 години, но винаги аз съм с някого и той е с някоя. Не се срещаме само за секс, даже за тея две години сме го правили към 10пъти. Не знам какво намерих в него, но знам, че ако не спра да го виждам, ще стане нещо гадно с мене.
Имам да кажа толкова много неща, но не знам как.
Искам да уча и да успея, имам добър успех, но не виждам смисъл да уча. Не знам какво да уча след като завърша. Не знам какво ще правя и накрая ще бъда поредния провал в семейството.
Вчера като излизах с това момче (искаше да видя, че ако ходя с него, няма да ми е добре в неговите среди), видях гадни неща. Гледах хората как си взимат амфета, както аз пуша трева и за тях това е нормално. Гледах ги, обаче, то и за мене беше нормално. Вечерта беше забавна. Сега, обаче, изобщо не ми е весело. Щото пак съм сама и няма на кого да се обадя и да кажа какво ми е. Не искам да ме гледат като наркоман, като алкохолик, като болен или луд. Искам и аз да успея и не знам как ми се случи всичко това! ... та за вчера : към 3 часа през нощта, бяхме в един квартал и дойдоха две момичета с едно момче, високо и слабо. Видях ги, че са малки, бяха срамежливи и първото, което си помислих беше "Кой ги е пуснал да излизат с тея лайна!? " и после се сетих, че като съм била малка и за мене хората са се чудили. Те се оказаха на 13 и 15г. После пушихме, а те не пушиха. Обаче щом са тръгнали да се занимават и те ще стигнат до тоя етап, в който ще се чудят това защо ми изглежда толкова нормално?? и значи ли, че аз съм ненормална? .
Знам, че хората от сайта няма как реално да ми помогнат. Не мога и да изразя колко гнусно се чувствам. Не съм наркоманка (предполагам) въпреки, че всеки ден пуша. Предполагам, че не съм. Преди много повече пиех и не се прибирах, но сега се опитвам да пия по 2 бири макс. на вечер.
Ако ми кажете поне защо в единя момент си мисля "Живота е хубав, здрава съм, и семейството ми е добре, и съм малка и хубава и ще ми се случват хубави неща. ", а в другия си мисля как за нищо не ставам, как никога няма да съм щастлива, нищо не ме интересува, с никого не искам да говоря, а искам само да умра, за да спра да се мразя. Кажете ми какво е това??? Вие чувствате ли се така? Тръгнала ли съм по път, от който няма излизане или пък това се случва на хората, но те просто преминават през него? Като си вземал толкова наркотици, наркоман ли си? Струва ли ви се пресилено как черно гледам на нещата. Лош ли ми е живота или е хубав? Глупава ли съм или луда?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: a3c2dfcc40
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Премести се да живееш при майка си и забрави всички свои приятели и познати. По-добре сама отколкото с утайки, които да те дърпат надолу винаги като се опиташ да подобриш ситуацията. Рано или късно ще си намериш нови нормални приятели - все пак си още на 18. За учене е добре да си избереш нещо, което е свързано с това, в което се справяш най-добре и ти е най-интересно, но дори и да няма такова запиши нещо, най-малкото ще се запознаеш с поне 100тина нови хора.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 39b0cee057
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Относно размислите или по-точно лутането между двете крайности, дали си щастлива или нещастна те разбирам. Много често и аз си задавам същите въпроси като теб - ще успея ли в живота или ще се проваля. Стигнах до извода, че трябва да имаш търпение. Но то не е достатъчно ако продължаваш да движиш с компании като твоите. Ще успееш единствено ако се трудиш усилено и чак тогава да проявиш търпение, защото хубавите неща стават бавно.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: d01e3de808
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ох, историята ти звучи наистина тъжно, но нали се сещаш, че никой не може да ти помогне преди ти самата да си помогнеш! Като начало се махни от това място и от тези хора, ясно е, че тъй нар. ти приятели, че и баща ти ти влияят зле. След това седми и сериозно си помисли какво искаш да направиш с живота си. Помисли какво ти доставя удоволствие, намери си хоби с което да си запълваш времето и давай смело. Не казвам, че решението ще е лесно и бързо, но и най-дългото пътуване е започнало с една крачка! Обаче никой не може да я направи вместо теб! Ти си тази, която трябва да кажеш КРАЙ! Не искам да живея повече така искам нещо друго. И едва тогава, ако чувстваш, че не можеш да се справиш сама да потъсиш помощ. Но ще ти трябва много търпение, воля и никога да не губиш кураж! Знам, ще е трудно, даже много и ще плачеш много по пътя си, но ако със сърцето си знаеш, че това е правилния път за теб ще успееш!
Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 26113f672e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, аз съм момче и съм на 22 години, минал съм по същия път като теб, не мога да кажа че съм се чувствал гадно защото съм смъркал или съм пушил трева, но винаги съм го правил с мярка и никога не съм го правил за да не се деля от "компанията". Особено 12 клас и 1ви и 2ри курс в университета го правех почти всеки ден, и това малко или много ми е дало някакви неща, но и ми е взело. Та идеята ми е щом се чувстваш гадно по този начин, не го прави, покажи характер, а ако хората отсреща не те възприемат такава каквато си, значи просто това не са твоите хора. Повярвай ми за в бъдеще ако се стремиш да се развиваш и бъдеш себе си, ще срещнеш много качествени хора с който да се чувстваш добре и да бъдеш щастлива. И пак ти казвам, най-важното е да бъдеш себе си и с гордост да заявиш "Това съм аз, ако не ви изнася не ме занимавайте!!! ", защото приятелите идват и си отиват, но ти винаги ще си си ти, и ако сега предадеш себе си, съм сигурен че в бъдеще ще съжаляваш. Пожелавам ти успех и горе главата.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 33e16ae6c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   автор: Много благодаря за подкрепата :) Няма да се отказвам и се опитвам да дам най-доброто за себе си. Предполагам само времето ще покаже.

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 1d1560b884
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз преминах през същият етап но вече знам на къде съм тръгнал.. към успеха! Когато аз започнах да пуша бях на 15 сега съм на 18 постоянно ми минаваха такива мисли през главата, че съм наркоман, пропаднал, комплексиран аутсайдер но с времето се свиква. Важно е също как ти възприемаш твоят начин на живот. Погледни го от към розовата страна не вземай нещата толкова на сериозно, отпусни се и просто се наслаждавай на момента докато си в облаците. Никога не позволявай наркотиците и алкохола да са на първо място в живота ти има далеч по-важни неща. Мога да ти дам още куп съвети но ти ако сама не си помогнеш и 1000 човека да те посъветват няма смисъл. Приятно летене PEACE :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 6812e99f96
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм съгласна с всички коментари досега. Това което правиш не е никак хубаво, но и аз както някой по-нагореказа премести се да живееш при майка си и започни на ново
Успех ;]]

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 4c62125927
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   кът кът кът!
Режещ всичко! Приятели контакти... а за тревата, просто не я купувай и страни от наркомани. Животът е пред теб стига да тропнеш с крак, още докато четеш това, решаваш се ставаш от стола взимаш си телефона и истриваш всички контакти. Отиваш в бюра по ориянтиране, търсиш какво да учиш. Там хората знаят как да ти помогнат. Разсейваш се зарибяваш се концентрираш. Случайно едно приятно момче те заговаря докато се шляеш, в центъра примерно, ставате познати и си допадате а после той те запознава с неговитвите приятели ;)
Не може да е чак пък толкова сложно ;)

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 5a215512b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   В хората е проблемът. Те не само ти влияят зле, но и съм почти убедена, че не са ти истински приятери и не биха ти помогнали, когато имаш нужда. Смени компанията и се отдръпни от тях Намери си нови приятели, може би няма да ти е лесно, но това ще бъде най-доброто за теб. Не шмъркай амфети, защото са една пълна гадост, която буквално те съсипва вътрешно и външно. Както и не пуши трева всеки ден, защото след няколко години едно изречение няма да можеш да свържеш. Тревата не те прави наркоманка и никой няма правото да ти поставя такива етикети. Най-важното за теб е да намериш истински приятели. Може да не са много читави, но поне да си сигурна, че няма да те изоставят.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 2d35ca4e08
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   лесно е да кажете спри всичко, но надали знаете какво е нужно за да покажеш характер да не вземеш трева като ти подадат трябва наистина да го желаеш много силно, но в писаното от теб личи колебание трябва да премислиш по-сериозно и след това да почнеш да се отказваш лека по лека

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 18f5708a68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Искам да ти кажа че не си само ти в тази ситуация, има много хора в твоя проблем. Аз също пуша трева дори и в момента докато пиша това съм напушен. Преди пет месеца се върнах там където израснах, но там вече всички пушат, шмъркат, боцкат се и при такова положение какво да правиш. Преди пушехме от време на време, а сега всеки ден понякога не излизам защото знам че ще се организират и пак ще се правим трудни за рисуване. Събират се всякакви малки и големи и става мазало. По принцип не приемам употребата на наркотици, защото не ти дават абсолютно нищо или те пращат в друг свят който не съществува или те размазват и не знаеш къде си и какво правиш там. Няма нищо да спечелим ако продължим със това, аз също имам огромни планове за бъдещето ми, но няма как да стане ако продължа. Всичко това ме кара да се чувствам пълен боклук, виждам погледите на хората как ме гледат защото знаят какво става когато сме се събрали, гледат ме като пълно нищожество. Няма да успея в живота ако не спра, дори нямам висше защото съм пълен боклук. Гледай бъдещето си, не опропастявай живота си, мисли за себе си, зарежи тези хора те не ти мислят доброто знам го защото съм го преживял и все още го изпитвам. На този свят няма приятели и хора които да ти мислят доброто, ако ти не помислиш за себе си няма кой, само родителите ти но както разбирам явно баща ти не мисли за теб. Помисли за майка си какво ще и причиниш ако разбере какво правиш, не върви по този път завий на някъде намери пътеката която ще те изведе подходяща посока. Надявам се да съм се обобщил правилно надявам се да прочетеш това защото наистина не знам какво пиша. Ако искаш с някой да споделиш какво чувстваш и да излееш душата си можеш да споделиш с мен, винаги съм готов да помогна на всички дори и на напълно непознати без никакви задни мисли. само дай някакъв мейл или друга връзка с теб само ако имаш желание разбира се.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 8a0bee1b90
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Извинявай много, но като разведена жена не мога да не се сдържа да не те попитам-ти защо живееш с баща си, а не с майка си? Що за майка имаш, която ще остави детето си да живее с алкохолик?
Просто умът ми не го побира...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: fb6df78d87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Здрасти, мацка! Мн добре те разбирам, защото и аз често съм в подобно положение - нарича се афтър! Кат се надрусаш др път гледай да не прекаляваш, за да нямаш толко тежък афтър и да се депресираш така!:) Шегата настрана, хубаво е да намалиш пушенето на първо време, след това гледай да не шмъркаш всеки пък като ти се предлага. Наркотиците са забавно нещо, но не трябва да се прекалява с тях, за да не започнат да те владеят, докато владееш ти положението, няма страшно. Относно приятелите ти, те не са ти никакви приятели, а просто аверчета за друсане и забавление. Намери си поне един истински приятел, с който да споделяш и да те разбира, след тва започни да учеш нещо, което те кефи и си намери нещо интересно, с което да ти харесва да се занимаваш освен наркотиците и всичко ще си дойде на място с времето, споко! Успех и не се сдухвай толко, живота си е твой!;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker